söndag 25 april 2010

LITE DANSK TRÄDGÅRDSINSPIRATION

.


Ägarinnan till dessa härliga uteplatser, jag visar bilder på ikväll, har jag skrivit om tidigare i ett inlägg här! Huset är mao precis lika fint ute som inne. Kanske skulle vi också skulle måla vårt terassdäck vitt i sommar, vad tror ni? Supersnyggt!

God Kväll!

Idag har det bla inhandlats en sandlåda till Beas hörna i trädgården. En sandlåda fylld med plastleksaker och grävskopor är nog bland det fulaste jag vet i en trädgård, strax efter en illblå studsmatta då:) Men här bor det 3 små barn och självklart syns det, så är det ju!!!

Drömmer just nu om vackra uteplatser och ljuvliga buskar och perenner. Det är verkligen så härligt nu när trädgårdssäsongen äntligen sätter igång!


Charming!

Fina stora rottingstolar. Mamma och pappa hade ett par nästan exakt likadana i deras villa de bodde i förut. Hm, undrar var de står nu egentligen? Måste undersökas!

Få se, jag behöver ett par enkla svarta utemöbler, några härligt mönstrade textilier i lila, kånka upp ett stort träd på terassen, med en lykta som hänger i + vackra indiska (?) vimplar och sen så är terassen fixad! (Eller?)

Skulle inte du vilja slå dig ner här bland ett gäng glada danskar, typ Mads Mikkelsen, och inta en härlig sommarmiddag? Det skulle dfinitivt jag! Älskar de gulliga rosa färgerna mot det råa bordet och bänkarna...

Nu ska jag faktiskt smita ut på gården igen och byta ut hammockens numera blekgrå tak (det var svart när vi köpte det förra sommaren, hm) mot ett nytt vitt. Ett vitt tak som inte kan blekas i solen!(men som säkert får någon annan spännande kulör av tex fågelträck, avgaser och pollen så småningom )


Jag önskar dig en riktigt skön och avkopplande Söndagskväll!


KRAM


.

20 kommentarer:

Amazingdays sa...

När man ser dessa bilder längtar man verkligen till sommaren!
Kram

s.m.i.l.e sa...

Ljuvlig inspiration! Som vanligt. Danskarna, de kan de.

Men vitt trädäck?? Med vitmålat golv i lekstugan kan jag bara föreställa mig hur ett vitmålat trädäck skulle se ut! Jisses! Jag var så nöjd med lekstugegolvet och det var så fint när det var nymålat, men det tog inte lång stund tills det var fullt av grusiga spår av barnfötter. Hemma hos oss hade det absolut inte funkat. Vi hade fått finfina spår av både grusiga skor, leriga cykelhjul och dockvagnsspår om vi målat vårt vitt.

Fast en middag med Mads tackar jag inte nej till!

;-) Kram och fortsatt trevlig söndagskväll. Tack för härlig inspiration!

simplicity sa...

Gud så fint med vitt trallgolv!! I like!! Hoppas du får en fin kväll snäckan.

Kram Jannice

[ c o y o t e ] sa...

Snyggt med vitt trädäck!!
Danskarna är sköna... Mads? Mmm..

Skön kväll önskar jag dig med.. fast den snart är slut..

♥Mia

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Jamen visst hakar jag på en middag med Mads!

Urfina bilder. Sitter och bläddrar i allt i hemmet-special 25 hem, och får såå mycket inspiration av de vackra danska hem som visas!

Kram caroline

Line fra huset på landet sa...

Det var skikkelig fint med hvitt gulv på terassen. Helt enig! Jo, klart det hadde vært deilig å sitte ved et slikt langbord, spise og drikke til langt ut i natten, med marrokanske lykter i trærne!
Det blir sikkert kjempefint, P..med hvitt takduk til hammocken! Jeg har tenkt på hvite sitteputer med svart kant rundt til hagemøblene jeg. Men tror ikke de finnes..huff..tenk om jeg må sy dem selv ??! Det blir jobb det!

Klem,Line

Myhome sa...

Masse herlig dansk inspirasjon:))
Hvitt gulv er lekkert, men her hos meg ville det bli fort stygt og grønt pga rusk fra trærne omkring..
Jeg har også beveget meg ut i hagen (på bloggen) idag..deilig nå som våren er her!!
Ha en fin ukestart!
Klem Anita

a piece of happiness sa...

Underbara bilder!

Va hände med bilderna från Ikea och svensexan eller har jag bara drömt det?

LiseLotte

Linnea sa...

Danskarna är så duktiga, vilket hem! Kan tänka mig att flytta in direkt..

Tack för en fin blogg och bra inspiration!

Anonym sa...

Jag vet var fåtöljerna finns att beställa för strax under 3000:-


hasse@dekorativ.se

Designing good life - Sarah sa...

Jätte fint men skulle inte överleva med barnens vilda lekar hos oss... Men drömma kan jag alltid!

Ulrica sa...

Härlig sommarinspiration!! Här har det varit vårligt väder men så fort solen går i moln så...brr...! Utemöblerna står på sin plats men det dröjer nog ett tag till man kan sitta lääänge med härliga middagar och njuta!!
ha en fin vecka!
Kram/Ulrica

Ulrica sa...

Föresten!! Vill tipsa om boken, Vouge Living!! Härlig inspiration ute och inne!! Tror det är något för dig:)
Kram//Ulrica

Anonym sa...

Jag blir så glad av din blogg! Tack!
//Louise

Camilla sa...

Nu fick man verkligen sug att inreda och göra ordning altanerna. En dag som denna, när solen skiner för fullt, är ju perfekt för sådana uppdrag. Tyvärr lite tidigt att plantera blommor i krukor bara.... får duga med penseérna på trappan så länge.
Ha en bra dag!
Camilla

Anna-Panna sa...

Ehhhh...

Sandlåda (innehållande grävskopa o plasgrejer - CHECK

Blå stor studsmatta - CHECK

Men till mitt försvar, här bor förutom inredningsgalna mamman (o mindre galna pappan), en 6 åring o en 3 åring.


Fast sandlådan ska faktikst bort i sommar har jag tänkt. Anledningen är att det är sand EVERYWHERE, även i lekstugan, altanen...är så trött på det. Den är av modell större oxå, sandlådan alltså, så där ska jag istället lägga lite sten och sätta en tvättställning! DET är ett måste, tvättmaskinen går ju varm konstant!

Vi har en lekpark ett stenkast bort bara så dit går vi rätt ofta o där finns en fin stor sandlåda med rätt ny "fräsh" sand.

Vart hittar du bilderna på alla danska hem????? Jag är såld på varenda en!! :)

Anna-Panna sa...

Jag skrev en kommentar här. VArt tog den vägen då tro?

Det är nämligen såhär hos mig:

Sandlåda (med alla tillbehör) - CHECK
Blå stor studsmatta - CHECK

;-)

Men här bor utöver inredningstokig mamma (o en mindre intresserad pappa) en 6 åring o en 3 åring.

Sandlådan (rätt stor) ska dock ersättas av...TADAAA.. en torkställning till tvätten... Snäll mamma. Men ett nödvändigt ont!! Är så trött på all sand som är EVERYWHERE. Vi har ändå en lekpark några meter bort med en stor fin sandlåda.

Kram!

Anonym sa...

Hej!
Jätte fina bilder! Skulle dock fundera 2 ggr innan jag målade utegolvet vitt. Soliga dagar bländar det så starkt att det inte går att sitta där. Men vackert är det:-)
Mvh Anna T

Inredningsgalen sa...

Nice, vill ha sommar nu!
Gillar idén med madrasserna, man kan ju köpa ett par billiga lite snyggare på tex jysk o slänga ut när vädret tillåter!!!

Hemma hos Katta sa...

Satt och bläddrade igenom nya Plaza Interiör idag på förmiddagen och döm om min förvåning när jag såg en bild från ditt vardagsrum på sidan som skvallrar om vad som kommer i nästa nummer =) Blir jättespännande att se! Längtar redan tills maj-numret dimper ner i brevlådan!

Ha en fortsatt strålande måndag! Kraam /Katta