onsdag 28 juli 2010

LITE PICS FRÅN HUSET IDAG

..
..



Ur denna ubersnygga Tivoli Audio Pal Moonlight Grey som står i vardagsrummet har jag lyssnat på det braiga programmet Sommar med Andreas Lundstedt (som faktiskt friade till sin pojkvän i direktsändning) nu idag.



Tjaba tjena hallååå!


Här på ön lyser solen med sin frånvaro idag och lilla stackars Beabus har kräkts ett par ggr på förmiddagen, så vi har en riktig slappar-innedag. Fast jag var ute och tog en riktig skön promenad tiidigt imorse runt udden och klättrade bland raukar och hällar i blåsten alldeles själv och det var faktiskt bara så härligt! Älskar naturen och havet här på Gotland, det är så otroligt vackert och gör mig så glad!:)



Liten krasslig Bea:( Hon har kräkts några ggr här nere och det gör mig som mamma bekymrad...vad kan det bero på...



På en vanliga Hemnesbyrå i köket ligger det en kalkstensskiva som toppskiva istället - simsalabim så mycket finare den blev! Faten och skålarna som står på är gjorda av de duktiga keramikerna Kina Björklund och Ingela Karlsson. Ser ni förresten den lilla lilla tavlan med den lilla lilla "röda lappen"??? Den fick vi 1981, när jag och min lilla hippiemamma gick fredmarschen här på Gotland! (jag var bara nio år och tyckte det var jättejättespännande:)

Här vid köksbordet har vi ätit grillad lax med mumsig zuccinigratäng till lunch idag och spelat Svarte Petter typ 100 ggr med skatterna!:) Lampan är en klassisk Ph-lampa och ljusstakarna av Tove Adman kommer från Norrgavel. Fat: Ingela Karlsson

Ännu en snygg Tivoli Audio står i köket. Denna heter Model One och ur den spelas det just nu denna sköna låt som jag vill tillägna G som skrev en kommentar som berörde mig mycket igår. (Tänker på dig "G" - Ha en riktigt trevlig kväll på teatern nu!)


Nu vankas det tydligen något form av sällskapsspel här vid köksbordet igen!



Ha en fin onsdagseftermiddag alla!


.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Har börjat kika in här dagligen, du inspirerar mig så: din positiva inställning, din smak gällande mode och inredning, ditt sätt att skriva och dina fina "pics" ...

I det senaste inlägget syns några fina brickor. Jag är på jakt efter en rund svart-vit bricka med rutigt/triangulärt mönster som jag sett här och där. Har du någon aning om vad jag menar och är den lilla brickan/underlägget möjligen av känt "märke"?

Hoppas lillan kryar på sig snart!
Ha en bra dag!
/Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Vilket fint porslin. Brickan med elefanter är läcker den med, lite annorlunda.

Kram

Lisa sa...

Hej!
Ja inte ens på sommaren klarar man sig från bacillerna. Verkar vara lite sommarbaciller i luften nu, min skatt ligger också i soffan med 39 grader och mår halv-illa. Tips också är att väldigt många barn är, så att säga, förstoppade denna sommar, det kan ju också leda till illamående !?
Kram bvc systern

Lena sa...

Jag har nyss hittat till din blogg och den är helt fantastisk! Vackra bilder, en härlig blandning av familj, inredning och mode! Dessutom ett stor PLUS för daglig uppdatering.
Jag kommer att fortsätta följa din blogg! Tack för all inspiration. Lena

A House With A View sa...

Jättefräscht hem, verkligen! Roligt att få se bilder från huset invändigt! Klassiskt!

Kramiz aka

Nilla Q sa...

Vad roligt att få se så många bilder:) Ni har det så fint och mysigt!

Hoppas lilla tjejen snart mår bättre!

Kram Pernilla

Anonym sa...

Hej Petra!

Tack för en inspirerande och läsvärd inredningsblogg! Min Favorit <3

Tycker du borde registrera din blogg på Bloggportalen och du ska se att du kommer ligga på högsta plats!

Dessutom tycker jag att när det ska röstas på Sveriges bästa inredningsblogg så borde vi alla nominera din blogg och rösta på dig, för du är AWESOME på inredning!
Tror HELA Sverige instämmer i detta.. ;)

Tack för du är kreativ och just keep doin it!

Häls från en mkt Nöjd läsare // S

Mia sa...

Hej.

Vad roligt att se fina bilder från huset! Det finns så mycket fina hem i bloggvärlden att jag blir alldeles snurrig. Vad söt hon är lilla Bea, och visst blir man orolig när de är sjuka speciellt när man inte vet anledningen. Men jag tror som Lisa skrev ovan. Måste också tillägga att det är så mysigt att se alla goa människor som verkligen ger sig tid att skriva en hjälpande kommentar till någon som behöver det. Man blir så ledsen i hjärtat när någon lider i en separation, alla har vi säkert erfarenhet av en sådan. Och så starkt att be om råd och hjälp.

Mia

Karin L sa...

Till kommentar nr 1 Maria som hade en fråga om en bricka. Jag tror du menar brickan "Plattan" (mönstret finns även som grytunderlägg) som finns på Designtorget. Brickan är inspirerad av plattläggningen på Sergels torg i Sthlm. Hoppas att det var detta du menade.
Petra; überschnygga foton från Gotlandshuset!! Så fina!

Anonym sa...

Hej P!

Vill bara tipsa om att Svensk Dam tidning, som kom idag, har ett reportage om Bybagaren i Rute!

Ha det fint!

/Isabelle

Anonym sa...

Det kan säkert vara sommaren och rötmånaden som gör dottern krasslig. En annan sak det kanske kan vara är vattnet i stugan. Det behöver inte vara fel på vattnet men kan innehålla lite annat än vad hon är riktigt van vid. Prova att koka vatten ni ger till henne.

Jag har själv haft barn som kräkts när vi varit hos bekanta på annan ort och där den mottagande familjen råkat ut för det även med tidigare gäster.
Ingen vuxen blev dålig och inte heller de något större barnen utan bara den som var sex månader och den som var knappt 2 år.

Hoppas hon kryar på sig i alla fall.

Ann-Sofie sa...

Hej, ville bara lämna en liten hälsning eftersom jag kommer på mig själv med att kika in på din blogg varje dag :) Så himla trevligt varje gång ju...Du tar så härliga bilder och har det så stilrent o personligt fint omkring dig, och så dina söta guldklimpar också :)

Tack för härliga bloggstunder!
Kram!

Anonym sa...

Det märks vart du ärvt din inredningssmak ifrån, du och din mamma verkar ha samma fina smak!
Blir så sugen på att åka till gotland när jag ser dina bilder. Skulle vilja veta var den fina runda brickan kommer ifrån, med blomman?
Ha en underbar dag med din fina familj! :)
Kram LenaA

Catharina i London sa...

Verkligen kul att fa sig en titt innomhus :-) Sjalv gillar jag liggstolen (det lilla man ser av den)med far-ullen ovanpa, bakom Bea.

Precis som i ovan kommentarer sa blir jag ocksa alltid inspirerad har - keep up the good work!
Kram

Anonym sa...

Härliga bilder, både detta inlägg och de två tidigare. Grattis på 4 årsdagen i efterskott:)
Hoppas solen kommer tillbaka. Vi har inte heller någon sol här på andra sidan (Donsö är vi på just nu:))
Kram Sara

Anonym sa...

Hej Petra :)

Kan du ta en helhetsbild på hemnesbyrån med kalkstensskivan ovanpå?? Snälla ja blir sååå nyfiken på helheten..
MASSA MASSA KRAMAR!!!

Anonym sa...

Jag vill också ha en helbild på hemnesbyrån med kalkstensskivan. Hur har ni gjort den?
Fantasktikt snyggt hus!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Krya på henne! Stackars...

Fina bilder som vanligt!!!


Maliin

camilla - vitarummet sa...

Alltid lika roligt att se hemma hos bilder! Verkligen smakfullt!

Anonym sa...

Fina P - vilken present!! :) Låten menar jag. Vet du, den gjorde gott på flera plan - efter separationen har jag faktiskt låtit bli att lyssna på musik, har varit så rädd för alla tänkbara minnen som kan aktiveras då.

Men nu vred jag upp volymen - UNDERBART! Jag älskar den där låten, och nu kommer den för evigt vara förknippad med dig, dina fina läsare och allt stöd som ni har givit mig. Kunde inte vara bättre - tusen tack av hela mitt hjärta!

Kvällen igår blev faktiskt trevlig, och teatern var oerhört bra. (Vi såg genrepet av Pride på Stadsteatern - ett drama om kärlek och livsval och hur vi förvaltar den frihet vi har som lever år 2010 jämfört med på 1960-talet, mkt tankeväckande. Se den om ni har möjlighet! Dessutom var det en väldigt "snygg" föreställning, allt från scenografi till kläder till själva skådespelarna...)

Här i Sthlm regnar det som bara den. På er inrådan ska jag göra ytterligare en positiv sak idag: sitta barnvakt till min systers härliga lilla 2åring! Barn är bra för hjärtat ;) Och som sagt - ett litet steg i taget tar jag här...

Återigen - TACK för all medkänsla och all peppning. P - du är fantastisk, och dina läsare likaså!

Kärlek till er alla,
kram G.

Anonym sa...

Hihi.. spännande att följa denna G. Tänker faktiskt på Dig! Lycka till, känns som att du mår lite bättre å har hittat din väg i detta. All kärlek! //J

Tant Johanna sa...

Åhh så fint ni har det i Gotlandshuset!
Hoppas att ni njuter för fullt.
Kram Johanna

Anonym sa...

vad hette låten h.Annika i Finland