måndag 23 augusti 2010

BLACK VS FUCHSIA

.
.


Här är den - min favorit från Mimous nya tapetkollektion! Den heter toile mesdames, en modern version av toile de jouy och är heelt underbar tycker jag! Svart är ju alltid snyggt och klassiskt och vi har ju nästan bara svarta accenter hos oss.



Bonsoir!


Japp, här är de ju mina nya favvisar! En i black pearl och en i fuchsia. Det bästa är att till dessa finfina tapeter finns det matchande supersnygga kuddar att slänga på sängen (den med texten är ju bara såå lovely!). Dessutom finns ju även samma mönster i tyg, om man vill tex ha en supersnygg likadan hissgardin till (som jag vill) Me like!


Tror ni inte att man blir glad av att ha denna färgklick hemma? (Ni ska komma ihåg att precis allt annat i sovrummet är vitt hos oss, från golv till tak) Den här tapeten påminner ju dessutom lite grann om Beas söta rosa "kanintoile" som finns i rummet brevid! (Hihi, nu låter ju nästan som jag försvarar denna tokrosa tapet!:)



Så, söta rara goa, vad tycker Ni jag ska välja??? Blir såå glad om ni vill hjälpa mig med detta för jag kan verkligen inte bestämma mig!!!



.

49 kommentarer:

sandra sa...

Jag själv skulle valt svart eftersom jag tröttnar på färger rätt snabbt och vill då fort byta men jag gillar den rosa! Inte lika lätt att byta tapet som kuddar även om en fondvägg inte är så jobbigt ändå! Kör på rosa om det känns rätt! Tycker iaf tapeterna var jättefina!

Josefine sa...

Oj vad svårt! Jag hade valt den svarta av rädsla för att tröttna på färg. Kan man inte mixa lite? Ha en fondväg (är väldigt emot det i vanliga fall, men denna tapeten var verkligen riktigt läcker) med den lite "roligare" färgen och sedan ha resten i mörkt?
Man får ju ångra sig också. Man kan ju alltid ha kuddar och annat o roliga färger, som även är lätta att byta ut. Har för mig att du någon gång skrivit att du tröttnar lätt?
Lycka till med ditt val!
Hälsningar/ Josefine

Anna sa...

Den ROSA! Så fint om det bryter av lite tycker jag! Du kan ju alltid "tona ner" den med svarta och vita detaljer :)
Go Crazy! Kram!

Karin - AlicesMamma sa...

Jag hade nog inte valt den svarta i sovrummet trots allt... Även om det kan vara en stark färg med fuchsia så skapar det värme och glädje i rummet. Jag säger kör på rosa för sjutton :)

STYLIZIMO sa...

Maa jo si at den rosa var veldig lekker da! Men om du er som meg og blir fort lei farger, saa ville jeg gaatt for det sorte. Lettere og kombinere andre farger ogsa evt. Dessuten syntes jeg at soverom burde ha en rolig uttrykk.

Lykke til med hva du maatte velge. Begge er veldig fine.

klem Nina

Anonym sa...

Black black black sier jeg!
Sort hvitt er jo en klassiker som man ikke blir lei så fort! Passer så godt til resten av huset.

H

Anonym sa...

Uii - really beautiful! I vote for fuchsia! But what does your H say?? Both models are strongly feminine - and I know that my husband would go nuts if I put a pink&white patterned wallpaper in our bedroom...
But still - I vote for fuchsia! And maybe H is a bit more progressive? I hope so ;-)
And don't you dare change the wallpaper in your guestroom - it's perfect as it is!!
Greetings,
Anne

niinaslycka sa...

Hej,
Härlig blogg du har! Jag har precis fått igång min blogg och har länkat till din. Jag har en färgglad tapet i dotterns rum som jag älskar och aldrig kommer att tröttna på. Har man ett hem med lite färg är det kul att ha ett rum som sticker ut lite. Jag tror inte du kommer tröttna på den rosa om allt annat är vitt omkring, det blir en fin kontrast. Ha det gott!

signerat 71 sa...

Lovely - så fina tapeten och så fin kudden är med texten!!!

Kommer tapeten att sitta som fondtapeten ni har idag? Jag tror att "mängden" tapet är väldigt avgörande för vilken färg du ska välja och hur länge du kan tänka dig att ha tapeten.

Själv skulle jag fegat och valt svart - jag hade tröttnat alldeles för snabbt på den rosa... Samtidigt är det så kul med något som sticker ut lite mer. Om jag hade valt den rosa hade jag varit iställd på att byta inom något år.
Lycka till!
Kram J

mina finaste. sa...

Hej,

Våga ta den cerisa!!! Jag älskar allt vad vitt heter men jag har märkt att jag blir glad av färg! Cerise känns fräscht och är både tufft och sött.

Lycka till i valet!
Kram

Anonym sa...

Hej Petra!

Ganska kul att du står och väljer mellan just de två, vi har själva valt den i svart till vårt sovrum som vi skall ha som fondvägg vid huvudgaveln. Jag röstar på den svarta! ;)

Lisa sa...

Hej
Oh vilka vackra tapeter, är själv väldigt svag för toile. Jag tycker att du ska välja den svartvita. Så kan du ju piffa till med detajen er i rosa istället. kanske kan du ha lite fina rosa detaljer som ljuslykta, rosa marimeckoskål och den fina kudden med texten på i rosa.
Lycka till lisa

lilla Tildes hem sa...

Jag röstar på black pearl! Den svartvita tapeten blir jättefin tillsammans med detaljer i rosa (....eller lila :)

Sofia

Lindis sa...

Så fint! Vi har en tapet från detta märkte och är supernöjda. Jag tycker ni ska välja den svartvita

Ha en skön vecka!

Å förresten LCHF-gratängen var supergod!!!

HOUSE OF SVEA sa...

Kör på den röda!! Om allt annat är vitt från golv till tak så måste du köra på den röda det kommer bli så otroligt snyggt!!

Våga, våga, våga!! =)

Anna

Anna sa...

Svart! Kom ihåg att det inte bara är ditt sovrum utan Hs också. Vill han sova i en ceris dröm?

Men ännu hellre än "riktig" toile istället för denna upphottade version. Mer classy. Fast det var ju inte det frågan gällde. :-)

Anna sa...

Hm. Läser igen vad du skrivit och då är det rätt uppenbart att du vill ha den cerisa. Självklart ska du gå på din första instinkt. Följ ditt hjärta!

Line fra huset på landet sa...

Den rosa! For en herlig tapet å våkne til! Jeg selv er veldig svart og hvit, men jeg tror at på soverommet kan man gjerne ha en liten rød-rosa romantisk farge. Modig, men lekkert!!
Lykke til med valget P;)
God klem fra Line

MITT VITA HUS sa...

Den i fuchsia helt klart:)

Anonym sa...

Fuchsia, tycker jag! Det kommer bli alldeles ursnyggt till allt det vita. Om fuchsia tapet känns för definitivt, kanske svart/vit tapet kan funka tillsammans med hissgardin och kuddar i tyget m samma tryck i fuchsia...? Kram Frida

Anonym sa...

Hoppas du blir klokare av alla andras tycke och smak. Jag röstar helt klart för den rosa. De skriver att man tröttnar så fort på färg men allt är föränderligt. Jag tror du är som jag ändå att man vill säkert göra om ändå om några år. Igen tapet håller din smak för evigt. Jag älskar verkligen mimous tapet. Jag valde en ur deras förra kollektion när vi renoverade sist ashburry tror jag den heter i grönt. Jag verkligen älskar den! Lycka till

Anna Charlott sa...

Hej fina du..
Om jag ska ge mitt smakråd, så hade det varit att välja den svart vita, tänk på att det ska vara i ett sovrum där ett lugn ska kunna infinna sig.. MEN.. jag skulle däremot valt att bryta det svart vita med några accesoarer i den vackra cerisa eller fuchsiafärgen!! tex, kudde, några galgar eller krokar.. bara några små,få saker!

Se även över vad som passar till, tänk dig två högblanka svartmåalde gamla stolar att hänga kläderna över..

stor kram Annacharlott

jessica s sa...

Jag håller på den svarta! Det går ju alltid att få in färg i rummet ändå, med kuddar, filtar, gardiner osv. Vilken kanonblogg du har!! kram

Anonym sa...

Hei. Du burde velge den rosa. Det kommer til og bli kjempefint. Det er jo flott med sort og hvite detaljer til. Hilsen fra Norge. Kjersti

Anonym sa...

Hej P
När du nu ber om vår åsikt!!
Jag får dystersjukan av den svarta!japp så är de!!
Ser dom flesta livet i svart/vitt, verkar så!
Själv har jag mkt vitt med några härliga rödvita ripsmattor, kanske någon liten detalj i blekrosa,
blir glad av färger som är vackra!!
Ja de va de hela!

Anonym sa...

Rosa! Blir glad av den.
Klem fra Janne

Kari sa...

For noen vakre tapeter. Jeg ville ha valgt den sort/hvite. Synes den er mer elegant enn den rosa.

Kari :-)

Anonym sa...

Jag älskar rosa, men hade nog också fegat och tagit den svarta. Förmodligen älskar jag turkost om fyra månader ;)

Lycka till!

LOPPISLIV sa...

Godmorgon! Oj vad svårt, själv är jag ju livrädd för färg :-)) och vill bara ha små accesoarer av dem. Så den svarta gillar jag men rent spontant tycker jag nog ändå att den röda hade blivit fin i ert sovrum, du har ju en rätt mönstrad tapet där redan nu som fondvägg. Blir nog snyggt med lite varm färg där inne till allt det vita. Lycka till, ska bli spännande och se vilken du väljer. Ohh vilka söta bilder på er i trappan, nya OM blusen väcker habegär :-)) Kram och ha en fin dag / Paula

Anonym sa...

Den svarta tycker jag.
det är lättare att ändra accentfärger till svart om man skulle vilja ändra om (som i alla fall jag gör ganska ofta:-) Den rosa kan nog vara fin i ett gästrum men i ett sovrum tror jag man ska ha det lite lugnare.
Kram på dig/Kicki

Anonym sa...

Hej den röda tycker jag passar jättefint i ett sovrum kärlekens färg .Du är väl inte den som fegar,du har jättefint både på dej och kring dej Ha en bra dag LENA

Anonym sa...

Jag älskar den rosa men jag håller med om att det hela blir väldigt girlie, alltså vad säger maken? Har han inga invändningar.. ja då är saken klar! Jag tror svart kan bli fint med men den rosa var verkligen lite "extra". Men jag är också en färg-människa som har en förkärlek för t ex Designers Guild.

Sofia

Anonym sa...

Jag hade tagit den svarta!!! Blir orolig i kroppen bara jag tittar på den rosa... oj så grillig den är!
Jag tror man tröttnar på den snabbt. Men å andra sidan har du ju nästan bara svart och vitt i huset för övrigt så det kanske är kul med något annat då?
/Johanna

Jenny sa...

Den rosa! Jättefin och man blir som sagt glad av den. Jag tröttnar aldrig på färg och tror precis som du att det blir en fin brytning. Min man tycker det är helt ok med allt rosa hemma:-)

Anonym sa...

Tyckte inte tapeten var så fin... gillar toile de jouy mönstrat men det här var det för glest mellan mönstren. Såg lite blaffigt ut. Nu är det ju inte jag som ska ha det heller iofs ;)
Lycka till med valet!

Unknown sa...

ROSA ROSA ROSA!!! Självklart ska du välja den rosa, helt underbar! Tror inte du kommer tröttna i första taget.

Hade en "spygrön" tapet med hallonröda pioner ifrån "Zoffany" i vårt gästrum i gamla lägenheten. Hade sorg när jag flyttade ifrån den för den var så vacker, och gjorde mig glad. Din rosa är ju inte hälften så skrikig så jag skulle absolut satsa på den, med så mycket vitt i övrigt är det härligt med en klick färg nånstans.
Lycka till med valet!

Kram Catta

Anonym sa...

Hej! Jättefina tapeter båda två, tycker jag. Jag skulle nog valt den rosa. Om det blir "för mycket" varför inte vurdera 2040 multi - då får du en en fin svart/vit bas med lite färjinslag???? Kul att du delar med dig och lycka till med valet:))

Anonym sa...

Röstar på den svarta...tråko som man är!!! Den rosa är ju en färgklick men tråkigt om man skulle tröttna så kul är det inte att tapesera om även om det är en fond. Man kan ju ta cerisa kuddarna istället för att få in färgen och ha cerica blommer tröttnar man lättare att byta. Men den cerisa är ju lite kitchigare men håller på den svarta!!!

Anonym sa...

Båda var jättefina, men visst vore det väl lite läckert att våga den rosa. Det som är bra med fondvägg är ju att man inte alltför svårt kan byta om man ledsnar. Det låter som du är PÅ för den rosa, så kör på den !!! :o) Våga - Vinn !!

sara sa...

Varför tycker folk att det är fegt och tråkigt med svart? Svart är en superbas till ALLT! Tråkigare i så fall med en för stark färg som bara funkar en stund innan man tycker att den är för dominant och svår att matcha med.
Tycker inte att den behöver matcha med Beas rum i färg, vad den behöver matcha med är dina & H:s egna behov i sovrummet.
Lycka till och Tack för en verkligt HÄRLIG blogg som jag följer!
/ Sara

Ingmarie We sa...

Definitivt den svart-vita! PS! Har låtit min man titta på fotona ovan, och han säger att om jag valt den röda tapeten, så hade jag fått ett eget sovrum! Men din H kanske är en mycket modig man.....

Anonym sa...

Fuchsia ! ! !
Är själv "superanvändare" av svart/vit inredning, men det kan lätt bli FÖR matchat!
Är rädd att det ser ut som den "säkraste och enklaste" vägen ut, där ingenting blir en överraskning (som Ernst uttrycker det ;))
Lite mer personlig och säker i din stil är du än att välja svart här:)

Lycka till - kommer fortfarande att gilla dig även om du väljer svart hehehe!

Kram Helén

Sunrise sa...

I´m sorry that I don´t understand your language, but at least I can admire your beautiful familly and amazing house! Jana

kristin, norge sa...

Uten tvil svart. Klassisk og tidløst. Kan kombineres med andre detaljer i f.eks. lilla og rosa. Passer stilen i huset ditt ellers.

Anonym sa...

Hej, å skulle gärna vilja läsa alla kommentarer men tiden finns inte riktigt nu ;) Jag säger i alla fall BLACK =) Gissar att man ledsnar på den rosa efter ett tag även om den är fiiin. Svart är alltid så SNYGGT =) Tack snälla söta du för en alldeles underbar blogg. Skulle gärna vilja läsa igenom "arkivet" men med små barn hemma så hinner jag inte... //J

J. sa...

Go PINK! Allt annat är ju vitt vitt med svarta inslag, färg gör en glad!
Vi har det likadant ett hus som vi gått rum efter rum och förvandlat vitt, men så en dag fick vi ett ryck och tapetserade en del av en vägg i vardagsrunmet med limegrön tapet med rosa underbara blomsterhuvud på, beställd från Frankrike. Har inte sett den någon annanstans. Och jag njuter av denna varje dag och vi har haft den i snart ett år! Så våga bjud in lite färg!

Elina sa...

Jag röstar på fuchsia, det tror jag blir jättesnyggt!

Linda sa...

Jag röstar på fuchsia, den är jättehärlig. En färg som gör en glad!

studio karin sa...

Hej P :)
Så kul att se dig här, jag har kikat in ett par gånger och du har en väldigt fin lifestyleblogg. Om du kikar på min blogg så ser du vem jag är och känner nog igen mig :) Jag har startat min jobb/inredningsblogg nu, och som inredningsarkitekt äääääälskar jag såna här tankenötter som ditt tapetförslag. Men du kikar på två tapeter med helt olika uttryck i ett färdigt rum, och det är svårt att bara bestämma "vilken som är snyggast". Du borde kika på det färdiga resultatet för att se känslan och matchningen med de övriga möbler du har (såklart). För att se detta brukar jag göra photoshop bilder av interiören, och jag bjuder dig på ett exempel på hur DITT rum kommer att se ut om du kikar på längst ned på sidan http://studiokarin.blogspot.com/p/exempel.html
Jag tror att du har ett så säkert öga att du självkan välja utifrån dessa bilder utan min hjälp ;) Jag tar bort bilderna när du kikat om du vill.
kram kram Karin