onsdag 25 augusti 2010

GOODMORGON ONSDAG

,
.
.

Äpplen finns det i massor i vår trädgård just nu! Om någon vill "palla lite" så "go ahead"!:)



Hallå Sweeties!

Oj, vad man verkligen är beroende av att få sova gott!!! I alla fall när man inte längre är mitt uppe i bebbetiden, då man bara måste gå upp flera ggr per natt och amma osv. Nu när nätterna är riktigt stökiga ibland, så blir man ju helt slut dagen efter! Men som tur är har alla små skatter här hemma sovit så sött hela natten och jag är därmed en utvilad och happy mamma idag! (Dock fortfarande med "bad hair day";)



Har precis varit ute i trädgården en liten sväng (underbart att vara där ute tiidigt på morgonen, det är så himla tyst och mysigt då) och plockat ner ännu mer äpplen, innan allt hinner falla ner och blir äppelmos på gräsmattan!


Japp, här står jag nu med en korg med trädgårdens äpplen och vet inte vad jag ska göra med dem! Mos, kompott, kaka eller paj kanske?


Igår ikväll var det förresten föräldramöten för både Trulle och Flisans klasser. De har så fina fröknar och jättebra klasskompisar i sin lilla skola. Fast det är något så otroligt vuxet med att gå på just föräldramöten. Hur gick det här till liksom, nyss var ju skatterna små goa bebisar? Tiden går så galet fort ibland! Så det är bäst att fånga dagarna och inte grubbla över småsaker som ev hopplös frissa!;)


 Nu ska jag göra något jag älskar, nämligen baka! Det får bli Leilas smaskiga Äppel och kanelmuffins till skatterna när de kommer hem från skolan:)



Ha en mysig Onsdag!


.

25 kommentarer:

Sandra sa...

Åh, vad gott med äppelmuffins! Kan du lägga upp receptet och visa muffinsarna? Ha en bra dag.

PS Vilken underbar trädgård du har!!

Anonym sa...

Jag och min sambo satt precis och pratade om det igår! Att man numer blir helt slut om en natt är strulig men för bara några år sedan gick man upp flera gånger/natt. Hur orkade man egentligen :)

Sofia

Millas hem sa...

Ja, det där känner man tydligt igen, som du skrev i förra inlägget, när barnen bestämmer sig för att sömn är lite överskattat. =)
Man vet ju att det är en övergående period, och då känns det allt lite lättare.

Vilken vacker tomt du har! Häromdagen var jag ute och hämtade lite äpplen ute i trädgården och gjorde paj, känns lite lyxigt att bara kunna hämta in frukt sådär. Sen att det doftar helt underbart i hela huset gör det inte
sämre!=)

Ha en bra bakdag!

Kram Camilla

House number 15 sa...

Visst går det galet fort när barnen helt plötsligt börjar skolan och man tänker hur gick det här till...hmmm...för man känner sig fortfarande ung mamma;))

Smarriga muffins ska det bli ser jag.
Ha en härlig dag!
Kram C

Jeanette sa...

Du har en underbart positiv livssyn! Blir alltid glad av att " titta in till dig ". Kramar Jeanette L

Anonym sa...

Vilken energi du har, tänkt om man hade den. Jobbar hemma idag men tror att jag tar ett break och bakar dessa underbara muffins. Tack för tipset.

Superbra blogg!!

Kram

Caroline

Linruz sa...

Åhh hade gärna pallat lite i din fina trädgård, men liste långt att åka bara.
Ska försöka slänga i hop ngt smarrigt här med till em då lillebror kommer hem från förskoleklassen ( storebror är ju hemma och är sjuk).
Ha en fin dag.
Kram Lina

Designing good life - Sarah sa...

Underbart gott med äpplen, äppelpaj, äppelmuffins...

Anonym sa...

Ååå vilka härliga bilder!! Jag undrar om du känner till nät butiken Russinet? Har beställt saker därifrån men väntat på leverans i flera veckor. Ingen svarar på mobilnumret.. :( Önskar en toppenbra dag! //J

Unknown sa...

Åh vad mysigt det låter.

Själv så jobbar jag idag men till helgen ska jag nog härma dig och baka något smaskigt ;)

Ha en mysig bakdag!

Kram Fia

Unknown sa...

Vilken härlig mysmamma du verkar vara!
Förresten, jag är ganska bra på att lägga märke till saker. Tex så har jag sett dina coola köksstolar på ett par ställen, nämligen i serien CSI och i en av Uschers videos, kul va? Ok, de kanske är vanliga i staterna, vad vet jag. Tyckte det var kul att jag noterade det iallafall.

Kram på dig och fina familjen.

Anna / Sand´s Drömmar sa...

Hos mig hittar du ett bra äppelrecept från gårdagen!

S sa...

Äppelmos är en lyx att kunna plocka ur frysen på vintern, man får aldrig för mycket äppelmos;-)
För några år sedan gjorde Ernst en fantastisk god äppelpizza, jag har ändrat lite i receptet och ringlar över lite flytande honung, super gott! Man tar en vanlig vete deg och kavlar ut, brer på smör och lägger på tunna äppelskivor, strör över kanel, socker och honung och in i ugnen!

Sen är det ju så vackert att ha äpplen som bordsdekoration.
Vår tomt består tyvärr bara av asfalt (en gammal skola från 20-talet) men nästa sommar ska asfalten ryka och äppelträd planteras:-)

Lycka till med alla lyxiga äpplen // Sabina

7th-Heaven sa...

Så morsomt å se både hagen og kjøkkenet ditt fra en annen vinkel enn det jeg har sett tidligere! Jeg elsker virkelig kjøkkenet ditt Petra.. hihi. Kjøkkenbordet har jeg en liten plan om å kopiere, for jeg får det bare ikke ut av hodet :o) Vi har jo nytt kjøkken vi (o..på tide å blogge om det snart!!), og vi ville ha denne kaffemaskinen fra Miele. Har ikke kjøpt den enda..så det står et hull i høyskapet enda:( er det den kaffemaskinen du har, og er du fornøyd med den ??
Men før jeg kjøper nytt bord og nye møbler her, skal den nye valpen vår Birdie få tygge litt fritt. Hehe..ingen vits i å kjøpe nye møbler nå ivertfall!!

Kos deg med baking idag. Jeg gleder meg til å prøve den franske epleterten du la ut oppskrift på her om dagen. Den ska på bordet i vårt neste bursdagsselskap her;)
Ha en fiiin dag, P.
Good klem fra Line

Tanja sa...

Neeeej! Jag ser bara allas fina äppelträd, tomater, körsbärsträd, bärbuskar och trädgårdsland över allt nu. Jagvillocksåha!!

Anonym sa...

Dom muffinsarna är (precis som allt Leila gör) väldigt goda och har bakats ofta hemma hos oss.
Jag måste bara få fråga hur du lyckas ha så fint och "pyntat" hemma? Jag har en liten prins som är 15 månader hemma och han klättrar på ALLT! Vi har alla stolar på bottenvåningen liggande för annars skjuter han fram dom till köksbänken/bordet/skåpet/trappan och börjar klättra. Att ha fönsterlampor, blomkrukor eller fina fat och ljusstakar stående är bara att glömma! Själklart säger jag "nej" men...... När går det över?
Mamma S

Mait sa...

Vilken mysmamma du är. Dina skatter kan vara lyckliga som har en bakande (bl a) mamma hemma när de kommer från skolan
Mait

Anonym sa...

Instämmer med de andra som kallat dig "mysmamma" :)Du har en sådan härlig energi, man blir alltid på bra humör när man tittar in här på din blogg. Och så inspirerad!! ditt kök är en dröm.

Idag inspirerade du mig till att baka dessa Leila-muffins, de är verkligen supergoda! har även gjort dem med blåbär förut, en riktig hit.

Tack för all inspiration du dagligen ger, KRAM!

B LIVING sa...

Oj vad sugen jag blir på allt som du räknade upp, pajer, muffins... men jag kör också på LCHF och det blir verkligen tortyr när jag bakar något som sen "finns tillgängligt".

Såg din undran över tapeter igår, har inte hunnit läsa alla kommentarer(för det var en hel del), men spontant tycker jag absolit den svarta!! SOm du skrev själv för någon vecka sedan brukar du tröttna på "färger". Och nu får du möjlighet att accentuera med vilken färg som helst.

Bilden på tapeten med den rosa blomman är klockren - hade det varit den röda tapeten skulle blomman (nästan oavsett färg) inte komma till sin rätt.Jag älskar vitt och svart, och nyanserna därimellan, och jag gillar inte att bli begränsad i min inredning.

Kram Cecilia

Unknown sa...

Saknar att ha egna äpplen i trädgården - Våran lilla kille fick ett träd i doppresent men det lär dröja några år innan det bär frukt... Något som jag tycker är jättegott är att koka äppelsylt (el mos men jag gillar min lite geléigare i konsistensen i fil o till ost=)och tillsätta ett gäng stjärnanis. Kram till dig

A sa...

Själv har jag också många äppelträd och blir faktiskt lite stressad av alla äpplen som faller ner.
Mitt bäst tips är en rejäl råsaftcentrifug. Pressa alla äpplen till juice och frys in. Helt utan tillsatt socker. Riktigt lyxigt att ta fram under vintern!

Anna-Panna sa...

Ja de där muffinsarna har jag gjort några ggr oxå - gudomliga!! Första gången jag gjorde dem var faktiskt förra sommaren/hösten av årets skörd. Vi har tre äppelträd varav två har riktigt mkt äpplen - även i år!!! Så jag delar glatt med mig till vänner o bekanta, de får plocka så mkt de vill!!

Håller med ang föräldrarmöten, nu har min äldsta precis börjat skolan o första f-mötet är nästa vecka. Vad hände liksom! Går liiiite i bebisfunderingar på en viss no 3 kanske... ;) Tiden får utvisa.

KRam

*Happinessan* sa...

Åååh, vilken härlig "bullmamma" du e´! ;)

stockholmsvit sa...

åhh din trädgård ser verkligen parkliknande ut. Kan du inte ta en översikts bild på den eller lite små bilder från olika vinklar. åhh det ser så grönskande och vackert ut.

tack för en fantastisk blogg. Själv njuter man av andras lycka som bor i hus med trädgård.. en annan bor i lägenhet och balkong.. hihiii

Önskar dig en skön helg! kram

Elina sa...

Härligt med egna äppelträd!