måndag 16 augusti 2010

QUESTIONS

,
,




Bonsoir vackra bloggisar!


Tack för att ni finns och för att ni delar med av all er värme! Ni skriver så många rara kommentarer och jag blir verkligen såå glad över era hälsningar!

Vet att jag är såå dålig på att tömma maillådan och hinna svara på alla frågor jag får där. Förlåt mig kära ni! Är det något ni undrar över så kör vi nu en frågestund igen och jag lovar att svara på ev. frågor jag får!!!




En återkommande fråga jag får är var våra svart/vita mattor är köpta. För er som ev. undrar över detta så kommer den på bilden från Day Home, de i tvrummet från Indiska och plastmattan i köket kommer från Plantagen! Fler svar på tidigare frågor hittar ni här!



Ha en mysig kväll!


STOOOR KRAM

P

..

58 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Undrar var du köpt tavlan/planschen som hänger i matsalen, ett nystan i svart/vitt...??

Underbar blogg du har!!!!!

MVH Johanna

Anonym sa...

Hej! Kan du inte berätta lite om dina graviditeter samt visa några foton på dig som gravid?! Du har en så härlig klädstil som inspirerar mig!

Tack för att du förgyller dagarna med din blogg!!
Kramar Emma

Anonym sa...

Hej!
Vad jobbar du som när du inte är mammaledig??

Du har en underbar blogg!
MVH Helena

Anonym sa...

Hej
Vill börja med att tacka för den bästa bloggen. Undrar över vad ni behandlat fiskbens parkettgolvet med. Ser ut att vara lite vitpigmenterat. Hur är det att sköta mm. Vill också veta om ni är nöjda med er vagn, swiften. Har läst att det inte är någon fjädring i den?! Tilltalas av att den är mindre än urban jungle men vill ha en lättkörd vagn.Några bra råd att ge?/ Carolina

Unknown sa...

Hej! Du har verkligen en jättefin blogg! Du skrev att du tyckte att om man har ett gammalt hus så är det en bra idé att måla golven vita. Hur har ni gjort? Har ni slipat, målat och lackat eller..?
Tack för att du tar dig tid och skriver...
/Eliza

Snor och Glamour sa...

Då frågar jag här också! Var kommer spegeln i hallen på Gotland ifrån? Vad är den i för material? Jag är verkligen ute efter nåt liknande!
Tack för urhärlig blogg!

Frida

Linda sa...

Hej!

Jag undrar om du har den stora eller lilla modellen av Tove Admans fina taggtrådslampa? Jag är i valet och kvalet över vilken modell som passar bäst över ett matsalsbord.

Sedan så undrar jag oxå om dina planer (ev jobb) inför hösten? Du skrev för några dagar sedan att ni skulle hälsa på på lilla Beas förskola.

//Linda

Anonym sa...

Hej! Jag undrar vilken arbetsplats (yrke) du är föräldraledig från?

Så är jag bara lite nyfiken om de stora barnens pappa, Flisan är ju mörk, kommer hennes pappa från annat land ? (Självklart kan man vara mörk som svensk med!). Har han oxå en ny familj, har barnen kanske halv/styvsyskon där? Hoppas alla relationer funkar bra.

H verkar klara allt bra iaf!? För det är ju inte lätt att träffa ngn som redan har barn. Jag vet.....!

Ha det så bra, och tack för din roliga blogg. Toppen med bra GI recept oxå!

Kram/Greta

Anonym sa...

Hej!
Vill gärna se en bild på er "vecko-schema-tavla". Har du gjort den själv? Har funderingar på att göra en sån och vill gärna veta hur du har gjort eller var du har köpt den.
Tack för en kanonblogg, läser den dagligen!
Kram H

Josefine sa...

Hejsan!
Vi håller på att renovera vår nya lägenhet och är ute efter en ny tv-bänk. Vad har ni för någon? Behöver all inspiration jag kan få!
Måste ju även slänga in här hur otroligt inspirerande och härlig din blogg är!
Ha det så jättebra!

Anonym sa...

Hej!

kan du inte visa erat badrum/toaletter och kanske tvättstugan också?

Ha det gott! ;)
Mvh Saga

Anonym sa...

Några "tyngre" frågor...(hoppas att du inte misstycker)

1. Vad jobbar du med i vanliga fall?
2. Har du någon högre utbildning?
3. Vill du ha fler barn?
4. Har du någon bästa kompis eller vem träffar du utanför familjen?
5. Hur kommer det sig att ni gifte er i Stockholm då du bor i V?
6. Vilken typ av område är bostadsområdet ni bor i?
7. Tycker du att du måste "kämpa" för att hålla dig så mfin och fräsch som du faktiskt är för att vara 3barnsmamma (jag ser för jäklig ut och jag har bara 2....)?

Kram!

Anonym sa...

Hej! Jag undrar över ert nya hallgolv i skiffer. Hur har du behandlat det, med vilken typ av olja eller såpa eller vad? Är det praktiskt eller krävs mycket underhåll? Vilken färg är fogarna i? Tack för en inspirerande blogg. Ha en ljuvlig dag - Marie från Skåne

Anonym sa...

Hej Philia!

Tack för en superinspirerande och härlig blogg, jag följer den varje dag och förundras över att du så troget och generöst delar med dig av ditt hem och liv med all fina bilder :)

Hade egentligen ingen fråga och håller tummarna för att dina framtidsplaner kommer att gå i lås, du har absolut den rätta kreativa och konstnärliga känslan för att jobba inom området:)

Stor kram!

//Madelene

Anonym sa...

Hei!

Takk for en utrolig fin bloggg! Jeg lurer på om løpstightsen din fra Newline er foret eller helt tynn?? Er litt nysgjerrig på hvilke sanger du har på ipoden....... Ha en strålende dag!

Klem

Anonym sa...

Hej P!
Jag tar just som du mycket bilder i mitt liv! Förr framkallade man och satte i fotoalbum..men nu blir det ju inte riktigt så. Man tar ju så mycket mer bilder med digitala kameror. Jag sparar på datorn och har DVD backup. Ibland framkallar jag lite och sätter i album till barnen att ha när de blir gammla. Men ibland kommer jag efter och nu är det säker 3 år sedan jag framkallade....
Jag bara undrar hur du gör med alla bilder du tar?
Tackar samtidigt för en fantastiskt inspirerande blogg, Du får mig verkligen att må bra och ta vara på livet med dina komentarere och trevliga bilder!!
Ann-Sofie

Casa Loda sa...

Jag vill först tacka för en otroligt fin och inspirerande blogg! Tycker din blogg har allt och hämtar mycket inspiration här, både när det gäller inredning, kläder, resor och mat.

Är lite nyfiken på vad du har för planer nu när Bea börjar dagis?
Ha det så gott!
Annika

Anonym sa...

Hej du bästa bloggerska! =) Yes äntligen frågestund =) Mina frågor: vart hitta fina ljusslingor? Sett en på Granit, helt ok. Men vill gärna ha med små blommor istället för stjärnor.. Vart köpa Bruka postlåda till barn? Vart kommer dina fina brödburkar ifrån som står i köket? Köper du aldrig kläder till dig själv på tex Lindex el Kappahl?
Tusen tack för din underbara blogg - du e så himla bra =) //J

Anonym sa...

Hej fina du! Jag undrar vilken färg du valt på väggarna hemma hos dig? Tack för en inspirerande blogg.

// Nina

Anonym sa...

Hei

Takk for fin blog
Lurer som mange over hva du skal gjøre når Bea begynner på dagis? Skal hun gå fulltid?
Møtte du din nye mann raskt etter skilsmissen - jeg så dere feiret 4 år sammen og Flisan er 6?
Hvordan var det å date som småbarnsmamma?

Pia

Anonym sa...

Hej!

Var har du köpt ert fina hallgolv? Det är skiffer eller hur, men vilken sort?
Ska göra om i hallen och skiffer verkar vara bra att ha där.

Tack för en fin och inspirerande blogg.

Ha en bra dag

Åsa

Anonym sa...

Hej!

Tack för en finfin blogg!

Såg att du skrev att det finns många nätbutiker där man kan köpa ChillNorway kläder. Kan du snälla länka till en sådan butik, för jag hittar ingen?!

Mvh L

Johanna Dolk sa...

Har egentligen ingen fråga, bara en önskan :-) Fortsätt med inspirerande bilder på hem, inredning, trädgård, mat och kläder! Kram!

Anonym sa...

Jag har några frågor!

1. Hur har du lärt dig att inreda så snyggt? Har du några särskilda inspirationskällor när du inreder (t ex en bok, eller tidningsklipp)?

2. Hur kommer det sig att ni bor i "småstaden"?

3. Hur mycket avundsjuka möter du egentligen? Jag menar, du är rik, snygg, välklädd, har fina barn, är nygift, har ett vackert hem.. och verkar till råga på allt trevlig!?

Sofia

Anonym sa...

Hej
Jag skulle gärna vilja veta vart du köpt dina ursnygga soffor. Hur klarar du hålla dem så rena och fina? Inga fläckar ännu? Har du tvättat överdragen någon gång?

Tack för den bästa bloggen på nätet!

Anonym sa...

Hej,

känns nästan som om jag upprepar det som alla andra skrivit men vi är ju många som gillar din blogg! Jag är också nyfiken på dina "framtidsplaner". Jag tycker att du ska vara programledare i ett livsstilsprogram i TV!

Sedan ser jag fram emot dina tips och inspiration (när så den dagen kommer) kring hur man får vardagen att gå ihop när man är yrkesarbetande 3-barnsmor och vill ha glada barn, snyggt hem och en vältränad kropp. Jag är nämligen där själv. Jobbar mest hela tiden och ska sedan räckar till för "alla". Det är då jag behöver din inspiration!

Kram
M

Vitt för själen sa...

Hej Petra!

Jag undrar om folk kommer fram till dig?
Jag menar, du är ju en stor bloggare nu..och om du kom till tex min stad, så skulle nog jag säga "Heeeej!! Jag läser din blogg!!"

Eller om du får blickar från folk..att folk viskar lite..

Tack för en underbar blogg. Kram Sophia

Anonym sa...

Hej Philia! Jag undrar hur mycket tid du lägger ner framför datorn varje dag? Tycker att du verkar hinna med så mycket aktiviteter och fixande, är det aldrig så att du fastnar i surfande på nätet? Jag har själv väldiga problem med det ibland, det finns ju så många roliga och inspirernde bloggar och inredningssidor t.ex.Du kanske har något tips hur man kan tänka för att inte "fastna".
För övrigt har du en suverän blogg, keep up the good work! Kram Ulrika

Anonym sa...

Åhh vilken intressant fråga här ovan från Ulrika!

Jag har själv ingen egen blogg men lägger ner mycket tid på att läsa mina favoriter plus att man vill surfa runt på andra sidor... Det blir mycket dator-tid, för mycket i perioder!

Så hur gör du egentligen med ditt bloggande? Är det schemalagt? Och upprepar Ulrikas fråga; har du något knep för att inte fastna vid datorn?

Sofia

Anonym sa...

I ett gammalt inlägg så fanns det en bild på en "silverkula" som ni har i trädgården (http://houseofphilia.blogspot.com/2009/07/titta-ut-titta-in.html). Får man fråga var du köpt den? Kram Linda

Angelica sa...

Vilken härlig blogg!

Jag måste bara fråga - hur stort är ert kök? Vi funderar på att bygga nytt och sitter just nu och skissar på olika planlösningar, men det är lite svårt att tänka sig hur stort t ex köket på pappret blir i verkligheten. Men ni verkar ha en rätt bra storlek på köket :-) Har ni matplats någon annanstans i huset också, eller bara i köket?

Anonym sa...

kan du inte visa en planlösning på huset?

Anonym sa...

Jag älskar din klädstil! Ganska ofta skriver du ju var dina kläder kommer ifrån, skulle du inte kunna märka dessa inlägg med en typ "Dagens" så man lättare kan hitta dina snygga outfits! :-)

Anonym sa...

Hej,
tack för en underbar blogg som jag följer nästan dagligen.Skulle vara skoj att se en liten "videosnutt" med dig på bloggen.
//AS

Anonym sa...

Hej igen! Jag undrar om du alltid lagar en ordentlig middag eller blir det fiskpinnar, pyttipanna hos er nån gång? //J

Anonym sa...

Hej Philla !

Jag mailade dig för ett tag sedan men jag förstår att du har fullt upp=)...Älskar din blogg den inspirerar mig grymt mkt mest av alla bloggar jag är inne på...Har ett önskemål precis som alla andra...undrar hur er tvbänk/ hörna ser ut samt badrum o tvättstuga. Fortsätt i samma anda o dela med dig av ditt härliga jag. Stor kram Ulrika

Brunkullan sa...

Vet inte om du svarat på det, men kommer Trulles snygga Ramones t-shirt också från Lindex?

Jag gillar din stil. Både på kläder och inredning. Du inspirerar och ger idéer.
Jag gillar också att du inte hymlar med att ni har råd att köpa märkeskläder och dyra detaljer till hemmet. Det känns ärligt och rakt:)

Kram Susanne

Anonym sa...

Hej Petra!

jag undrar var jag kan få tag på love kuddarna från day home??? bor i gbg o har kollat runt på nätet men hittar ingenstans!!!
hjälp!!

kramar Janna

Anonym sa...

Hej,
Följde när du gjorde om i din sons rum. Kan du tänka dig att visa ett foto av hur det blev med sjökortstapeten från RL? Är i färd med att tapetsera med den, men skulle först vilja se den uppsatt i större format... Vilken färg (färgnummer) har du på de övriga väggarna i sonens rum? /Ebba

Kristin, Norge sa...

Hei!
Flott og inspirerende blogg. Har samme teppe fra Day Home, men ser at det falmer i solen. Gir 1700-tals gardinene i lin nok beskyttelse mot solen?

Anonym sa...

Hej hej...
Jag undrar var alla dina höga silverljusstakar kommer ifrån? Nya eller gamla? Ser ut som DAY Home kanske? Fina....

Kram Jossi

Anonym sa...

Hej Philia!

Skulle jättegärna vilja ha receptet på din avocadosallad med rosépeppar!
Tack för en fin blogg
//Erika

charm design sa...

Nu fant jeg endelig din fantastiske blogg igjen.Har lagt deg til favoritter nå.
Allid inspirerende å kikke inn hos deg.Ha en fantastisk fin uke
Klem Heidi

annelie sa...

Fin blogg. Och oj vad frågor du får! Dock ingen från mig (inte idag i alla fall)

Anonym sa...

Oj - vilket jobb att svara på alla frågor! Kan dock inte låta bli att ställa en jag med - gör du eller kan du tänka dig att göra konsultuppdrag??!! I så fall ställer jag mig först i kön! Stort tack för en fantastisk blogg - fylld av inspiration och energi. Hälsar Mia från en annan småstad (i närheten)

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar hur du gör för att lära barnen att hålla ordning på sina saker. Jag har börjat hjälpa mina barn lite mer fokuserat och ge dom verktyg för att hålla ordning på sina kläder och leksaker. Tänkte kolla om du har nåt bra tips som man inte tänkt på?

Kram
L

Anonym sa...

Hei!
Kjempe fin blogg du har!!!
Hva slags vinterklær satser du på til barna i vinter! Siden du har tre barn så har du sikkert litt erfaring med hvike merker som er bra kvalitet.
Masse spørsmål du har fått!!!!

Anonym sa...

Hallåj igen du bästa bloggerska! Några "preguntas" till: Du är ju noga med kosten, köper du ekologiskt? Vad kallar du din inredningsstil för? Har du haft någon annan stil innan o i så fall vilken? Vad tycker du om New England, Bohemic chic/lantliv? PS din blogg är inte lite beroendeframkallande ;) //J

Anonym sa...

Hej!
Jag måste först börja med att berömma din super fina blogg! Min fråga är vad du har för favoriter bland inredningsböcker?
/Anette

Anonym sa...

Tack för en jättefin blogg och hälsningar från Finland!

Anonym sa...

Hej Philia!
I would love to take a sneak peek in your walk in-closet. Could you please take a picture? That would be so kind of you!
And yet another question: Where do you keep your books?
I don't mean the cookbooks that you show on your kitchen-shelf, but other books. And what about magazines? How do you store them?
Thank you for answering!
Have a nice week and keep on blogging, girl!
Greetings, Anne

Anonym sa...

Kjære Philla!

Her kommer en hilsen fra en trofast leser i Oslo, Norge. Jeg har også 3 barn (11,8 og 2 år), løper og har i grunnen samme smak som du har på innredning. Liker din og Gizmolinas blogg MASSE. Føler at jeg får fulgt med på mote/innredning +++ i en hektisk hverdag. Du gir meg masse inspirasjon. Ville bare takke deg for at du fins og deler med deg av din hverdag. Klem fra Kristin i Oslo :-)

Anonym sa...

Hej! Ooops, tror min fråga försvann så jag gör ett nytt försök... Vet du var jag kan köpa dina fina kuddar fr Day Home? Ngn bra länk kanske? el tips på var jag kan få tag på dem i Sthlm?
// Britta

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar faktiskt detsamma som Britta:-)
Kuddarna är såå fina men jag har inte hittat dem någonstans.
Speciellt den svart/vitmönstrade runda är underbar.
Stor kram från en trogen bloggläsare/Kicki

Anonym sa...

Hei! Hvordan ser drømmekjøkkenet ditt ut? Klassisk, minimalistisk??

Takk for en inspirerende blogg!

Klem

Anonym sa...

Hej!
Undrar vart ni har köpt lampan i Beas rum? (Den i taket)
Och mattan i Beas rum?
Undrar oxå om ni har gjort lilla bokhyllan själv i Beas rum? (nischen)
Hur har ni gjort den? Ritning, mått kanske? =)
Tack tack!

Anonym sa...

Hallåj igen! Måste bara komma med en fråga till: det där fina kakfatet med två våningar å en silverring upptill, vart är den ifrån? Love it! Undrar också vart fina lampan i Beas rum kommer ifrån, tror att ni har den i hallen också..? Tyckte jag sett det på en bild förut.. //J

Anonym sa...

God morgen!

Nysgjerrig på hva slags mobiltelefon du bruker? :-)Ringelyd? :-)
Ha en superduper dag!!!
Stooor klem!