torsdag 16 september 2010

BUTIKSINVIGNING IN THE SMALLTOWN

.



På väg ut på roligheter!:) Kvällens: nya Wig Wam-dressen och söta fjärilskoftan i den superfina färgen vintage chalk från Odd Molly, hemklickade från Country Dreams. (skinntights HM och väska Mulberry)




God kväll (eller snarare) God Natt kära bloggisar!



Här är det mitt i natten och jag har precis kommit hem efter en riktigt riktigt trevlig shopping/mingelkväll! Det var nämligen en helt ny, fantastisk trevlig, livsstilsbutik här i Småstaden som hade "smyginvigning" ikväll för inbjudna gäster. Tullhuset heter denna nya butik och ojojoj vad det fanns många fina saker där... Vad sägs om inredning från tex Lisbeth Dahl, Tine K och Mateus, kläder från Ti Mo, Odd Molly och Hunky Dory, skönhetsprodukter från Demalogica, smycken från Humanity osv osv. Tänk er ungefär ett utbud som butiken Mathilde på Hamngatan i Stockholm, fast här i vår lilla stad!!!! Så småningom kommer det även bli en Champangebar och exklusiv fiskrestaurang i samma byggnad. Mmm me like!:) (Det hela blir ju ännu lite bättre av att allt detta härliga utbud ryms i en supercharmig gammal tegelbyggnad vid hamnen, bara ca 5 minuter från där vi bor...)




Jag och den söta butiksinnehavaren Anna som verkligen hade en jättelyckad "le grande opening" på sin superhärliga livsstilsbutik Tullhuset ikväll!

Finfina girls from "the hood" och jag!:) (Japp, vi diggar Odd Molly, a l l i h o p a;)

Typ kanske världens suddigaste bild från ikväll?? (jag vet att du gjorde ditt bästa "N";)  Söta M och jag dricker bubbel och minglar på butikspremiär!


Champange, mingel och shopping. Helt okej "onsdagsunderhållning"!:)



Nu ska jag slänga mig i sköna sängen och sova för jag är såå trött just nu, gäääsp!


Sov så gott alla!


KRAM


.

39 kommentarer:

Unna dig alltid sa...

Ser ut att vara en underbar butik som jag gärna skulle besöka dock ligger Mathilde bara 15 minuter bort så jag får nog gå dit istället :-)

Kram och fotsatt trevlig kväll

Emmas inne och ute sa...

En sådan butik vill jag också ha nära! Här på Öland finns det ingen ... Men min mans mormor och morfar bor i din Småstad så då ska jag passa på att besöka butiken!!! Ha en fin torsdag!

Kram Emma

Anonym sa...

Jag får också försöka att ta mig till Västerås någon dag, har inte alltför långt bort...
Verkar vara en tjusig butik, kul!!!

Maria

Anonym sa...

Hej Petra!
En tanke slog mig, varför har inte du startat upp något liknande, du som har ögat för det här med inredning, färg och form, glitter och glamour. Ha en fin dag i "småstaden" Västerås.

Milla sa...

Oh shit vilket ställe! Dit måste jag åka, verkar ett livsfarligt ställe! Nu öppnar ju snart min butikfavorit med inredning mm i "min stad" -på andra sidan Mälaren- även i din stad. Läs mer här http://jadstore.se/justnu.html
Kram Milla i Kvicksund

Anonym sa...

Vilken otroligt fin klänning! En sån önskar jag mig också!

Ha det gott!

Unknown sa...

Supersöt kofta! Härligt med ny butik i småstan, finns en restaurang på Hönö där jag kommer ifrån som heter Tullhuset. Värt ett besök om du är sugen på att åka till västkusten nån gång =)

Kram Catta

Frida sa...

Härligt, dit måste jag gå nästa gång jag kommer till Småstaden (jag är ju uppväxt där).

Brunkullan sa...

Verkar vara en härlig butik:) Snygg Klänningstunika också! Me like:)

Susanne

Anonym sa...

För två år sen började jag köpa Odd Molly och tyckte det var roligt med lite speciella kläder men nu har jag sålt alla.Det känns som det har blivit lite hysteri och att det är som en uniform för en viss grupp.Jag är också besviken på kvalitèn som inte alls motsvarar priset.Det är den lilla lappen med märket som kostar.Dessutom har kedjorna gjort många liknande plagg och då känns det trist.Det är roligare att hitta kläder som inte alla har.Det finns så många duktiga designer som är unika och som inte dragits med i hysterin att göra massor.

Anonym sa...

du svarar ju inte på nått längre tråkigt fråga eller vad som tips nej inget

Anonym sa...

Butiken verkar ljuvlig, helt i min smak.Äntligen finns det jag saknat i Västerås. Hoppas även på märken som Hunter och Primeboots men det kanske kommer? Jag räknar minuterna tills klockan är 11 och butiken öppnar för oss vanliga dödliga ;-)

Anonym sa...

Hallå! Oj så lyxigt med inbjudan till nya butiken :) Undrar ju oxå varför du inte har öppnat något liknande? Borde ha en liten fin gårdsbutik i fina huset tycker jag :) Blanda inredning, smycken, skor, kläder å allt gott som du kan baka. Typ butik/café :) Sen måste jag bara kommentera ODD MOLLY. Känns jätte trist att samma "gäng" har lika kläder. Inget personligt över plaggen längre. Alla inredningsmammor med samma stil har ju kläder från OM. Alla ska ha Hunter gummistövlar oxå.. Blir väldigt stereotypiskt. Ni ser ju likadana ut å era hem oxå.. Men jag förstår att någon verkar vara "ledare" å andra härmar.. Gäller väl att hitta orginalet för det är inte skoj att läsa någon kopia.. jaja vad vet jag.. Hur som helst så gillar jag Din blogg å tycker att du verkar vara en fantastisk människa :) //J

Anonym sa...

Kan inte låta bli att hålla med tidigare inlägg när det gäller Odd Molly. Alla har Odd Molly, hur kul är det på en skala, kvalitet är inte bra och det är för dyrt. Samma sak gäller Polarn och Pyret, alla barn har det, men kvalitet och pris är inte ok. Varför är det alltid så i denna lilla småstad, har vi inget eget, måste vi härma alla andra?

sofie sa...

Den koftan är sååå fin!!!

Butiken verkar helt ljuvlig, saknar något liknande i vår stad.

Hoppas du får en fin Torsdag!

Sweet Chili . sa...

Så gøy å bli invitert på butikk åpning! Håper du hadde en fin kveld:)

Liker bloggen din kjempe godt og synes du har en flott stil:)

Ha en fin dag.

Klem/ Pernille

Anonym sa...

Hei

Må si meg enig med endel ovenfor - savner orginalitet, snart går alle i OM. Butikken ser flott ut men er det samme som vises på denne typer blogger, savner orginaliteten der også...men så har vi jo alle ulik smak...:)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Oj vilken härlig butik det verkar vara! Den får det bli ett besök till någon gång :)
Kram Vanja!

Tina sa...

Som alltid - fine bilder med inspirasjon! Du har en veldig bra blogg, en av de faste jeg besøker. Skjønner godt at du har så høye lesertall. Også er jeg veldig imponert over det fine lyset du alltid har på bildene. Mange får gule bilder, men du har perfekt lys, akkurat som de i interiørbladene.

Kan ikke annet enn å le litt av alle som har en mening om Odd Molly. Er forsåvidt enig, er jo unektelig litt komisk at 5/6 damer i dette innlegget har på seg "uniformen", eller hva ;)?

Therése sa...

*ler* ja jag tänkte samma sak när jag såg alla i Odd Molly-kläder... när kommer nästa märkeshysteri? Odd Molly känns snart lika vanligt som HM, trist tycker jag!

Creative Lounge sa...

Så trevligt! :) Verkar vara en supermysig butik!
Kram E, CL

Anonym sa...

alla om-kläder du visar börjar bli jäkligt uttjatade nu!! tyvärr....gärna nåt annat ett tag!

/sara

Anonym sa...

Hej,
nu när "alla" går i OM så är det inte riktigt lika kul längre, det måste jag erkänna. Men jag gillar i alla fall Philias blogg såååå mycket.
/Anne

MinaFinaste sa...

Jag minns när jag köpte OM:s t-shirts och inte hade en aning om vad det var för märke. Tyckte bara att de var sjukt snygga och lite udda. Har fortfarande kvar dem efter många år så dem kan jag inte klaga på :)

Min dåvarande pojkvän hade förresten också liknande t-shirts fast för killar. Någon annan som känner igen detta? Jag har inte sett att OM har killkläder nu...

Philia sa...

Tack för era kommentarer tjejer!!!
Ja butiken vi besökte igår var verkligen något extra:)

Angående några kommentarer om mina kläder så kan jag absolut förstå, att om man kanske inte gillar Odd Molly (eller min klädstil) så är det inte heller så underhållande att läsa om detta. Dock så skriver jag här på House of Philia om allt sånt som jag själv älskar att läsa om på andra bloggar! När nya klädkollektioner släpps (som OM fall 2010), så blir det ju extra kul och inspirerande att läsa om dessa plagg tycker jag (och kanske några fler;) Jag har nämnt någon gång tidigare att H of P är mina "tankar, tycke och smak" och måste vara det! Jag hoppas att ni som tycker annorlunda än jag, och har en annorlunda stil och smak, kan ha förståelse för det!:)

Ha en underbar eftermiddag!

KRAM

P

Emelie sa...

Jag tycker det är så tråkigt att det finns dom som lämnar så trista kommentarer till det här inlägget. Kan ni inte låta bli att kommentera om ni inte gillar det Philia visar?
Tycker om din blogg massor, tycker du Philia bjuder på dig själv o du har jättefina kläder!! Keep going

Line fra huset på landet sa...

Ahh...litt av "my favourite waste of time" :)) Det så gøy ut å være på innvielse av ny butikk. Også DEN kombinasjonen av merker da! Mangler bare litt Day Home, litt Chill Norway og en "dash" Blahnik-sko..så er butikken perfekt. Men jammen ikke dårlig utgangspunkt! :))
Hvem ville ikke bruke noen timer på en helt vanlig onsdag på noe slikt istedet for sofaen og tv`n ?!!
Så ut som dere koste dere. Morsomt å se bilder av deg og dine venninner også.

Herlig innlegg P:)
Gode klemmer fra Line

Fillis sa...

Verkar vara en mysig butik med bara sånt som man "vill ha". Köpte också den där fjärilskoftan men jag var tvungen att lämna tillbaka den (alldeles för stickig - det går inte)

Anonym sa...

Hei!

Superfint antrekk!! Skulle ønske jeg hadde en slik butikk i nærheten........:-)

Er skinntightsen fra HM og ridebuksetightsen du hadde på et annet bilde, den samme??? Hvilken modell er det??

Hadde blitt kjempeglad for svar! Ha en fortsatt fin dag!

mylovelygrandma sa...

Hej!
Vilken underbar och inspirerande blogg du har! gillar ert hem starkt och tycker att din klädstil är superfin :) Kram på dig! jag lägger till dig så att jag kan följa dig!

Anonym sa...

Hallå P,

ojoj, va mysigt och härlig stämning det måste ha varit där!
Har faktiskt aldrig varit i Småstaden, även fast det inte är så långt från Stockholm där vi bor. Man kanske ska ta sig en sväng.... ;)

Men nu till det viktiga; KÖPTE DU NÅGOT?:)
I så fall vill iaf jag se bilder!!!

Må så gott och jag säger som så många gånger tidigare; DU har min favvoblogg!!!

Kramkram bästa Philia,
Helén

sandra sa...

Gick faktiskt förbi den butiken iförrgår och sa till min vän som var med att det såg ut som det skulle öppna något med inredning! Kul att det var så! Måste genast kika in där någon dag! Kram

Anonym sa...

Underbar Odd Molly-dress!!! Fortsätt visa dina vackra kläder, får många vackra tips,gillar din stil.Och vem gillar inte Om!! Din blogg är bland dom skönaste bloggarna.Kram/Rita

sanne sa...

Hehe, nu vet jag var du bor Philia. Söta Anna fån Tullhuset är en av mina kunder, måste ta mig norrut och besöka deras fina butik, lite skaldjur och champagne hade inte varit fel när man är på besök i "småstaden".
Kram Sanne f d Kung Karusell nu Agent Tine K Home

Jes/Vita villa vila sa...

Hej!
Det är alltid lika kul att kika in här på din underbara blogg. Stor inspiration & mycket känsla!

Kram Jes ♥

Malenami sa...

Jisses bruden! Snygging där (det är du alltid!)! Vilken underbar butik, ni ser ut att ha det så roligt! Häftigt att du matchar skinntights med Wigwammen, det skall jag också pröva;)
Önskar dig och ljuvliga familjen en häääärlig fredag!:)

Kramar från oss på andra sidan havet! <3

Anonym sa...

Uff, jeg blir litt trist når folk skal være så negative.Hvorfor kan de ikke bare la vær å kikke på blogger de ikke liker da!
Jeg synes ihvertfall at bloggen din er helt PERFEKT!Favoritt bloggen min over alle. Håper ikke du forandrer på noe Philia!
Det er noen som har nevnt noen ganger nå hvor du bor. Verden er liten, jeg har en venn som bor der. Han jobber i barnehage og heter Joachim. he he.
Heidi

studio karin sa...

HAHHAHHAAA VILKA UNDERBAAAAARA DAMER!! Jag känner nog igen några av de söta ansiktena, pussar och kramar all around från mig till er alla!
Hoppas ni hade roligt :*

Anonym sa...

Har ett tips på en butik som du måste besöka om du kommer förbi Jönköping. Den påminner om ovan nya butik och säljer bla Ester Elenora kläder & sjalar utöver blommor och inredning. Den heter Årstid och ligger på A6 Köpcentrum. Ligger vid egen ingång och därmed avskild ifrån övriga "centrat". Kolla in hemsidan för lite inspiriation : http://årstid.se/. Finns tyvärr inte så mycket bilder så butiken måste UPPLEVAS LIVE! :) Tack för underbar och fin blogg. Försöker läsa så ofta jag hinner! Kram Therese