torsdag 7 oktober 2010

FRANKRIKELÄNGTAN & PYSSELFRÅGA

.


Jag tycker denna nya doft Parisienne från Yves Saint Laurent verkar spännande men hittade inte den när jag skulle prova doften här i Småstaden. Mamsen, papsen och lillbror med fästmö är just nu nere på vår gård i Normandie (lyllos dem) men när de far hem ska de (som vanligt;) få köpa med sig något från parfymeriet till mig tänkte jag!:) Är det någon söt bloggis som kanske kan ge en liten "Parisienne-parfymrecension"? (Kampanjen med 36-åriga(!) snyggingen Kate Moss kan du om du vill kolla in här)



Bonjour!


Idag längtar jag något så otroligt efter Frankrike!!! Efter att laga massa god fransk mat och dricka gott vin som köpts nere i  "vår by" och bara mysa. Åka den lilla biten till kusten och äte musslor och havskräftor..

Nåväl, "dream on baby", nu är jag här i Småstaden med en envis förkylning och en liten hostig Beabus istället! Eftersom det blir en ny lugn hemmadag, med sockorna på, så tänkte jag att jag skulle passa på och städa ur skatternas pysselskåp och sen fylla på med nya fräscha pennor,papper och pärlor osv. Känns som det verkligen behövs nu när det blivit höst och mer innetid. Flisan är ju extremt "pysslig" av sig och älskar verkligen att sitta vid kökbordet och "grejja". Jag skulle faktiskt behöva lite nya tips på pyssel och då kan jag ju fråga er mina kära bloggisar! Vad tycker din/dina skatter om att göra? Finns det kanske något nytt roligt som vi inte testat kanske? Lämna gärna bra pysselförslag för barn!



Familjens gård i vackra Normandie! Här har jag spenderat måånga somrar:) Denna  hästgård lät min farfar bygga och tanken var att han och hans galopphästar skulle flytta in där. Men farfar, som var svensk, gick tyvärr bort strax innan bygget blev klart så han fick faktiskt aldrig själv njuta av att bo där på riktigt.


Nu ska jag sätta igång och laga lunch åt mig och Bea här. Idag blir det en mumsig omelett med bacon, bladspenat, lök och mozarellaost!



Vi ses!



KRAM


30 kommentarer:

Livet är Underbart sa...

Min stora skatt kan förvandla gamla toarullar och hushållsrullar till fantasi figurer. Väldigt uppskattat: Bunkra upp med rullar, klister, vattenfärg, glitter, paljetter, fjädrar o dyl. Låt fantasin flöda=) Perfekt en regnig dag. Krya på dig! kram Jenny

Anonym sa...

Hej! Jag har precis upptäckt din blogg och vill bara säga att den är så fin och inspirerande. En riktig sockerkick i vardagen! Jag har en fråga till dig som jag hoppas du vill besvara (om du inte tycker att det blir för privat). Jag undrar vad du använder för foundation? Du ser ut att ha en så fin lyster på många av bilderna.

Vänliga hälsningar Jessica

Anonym sa...

Hei! Jeg trenger også inspirasjon!!!! :-)
Hva er det Trulle liker å drive med? Hva slags spill er populært? Ha en smuk dag!

Klem Siv

Maria sa...

Pyssel ja, det gillar min treåring med!
Helst vill hon hålla på med mina scrapbookinggrejor, stansa ut figurer, klippa & klistra, hon brukar alltid få lite foton att göra vad hon vill med. Pärlor är poppis och fingerfärg (det är ju så lätt att tvätta bort) som hon kladdar med, oftast med pensel, är också roligt. Leklera som man kan forma, trycka ut olika figurer med och kavla är skoj. Detta passar ju bra till de lite mindre! Flisan skulle säkert gilla att få ett eget album och lite kort, papper och några fina pennor och göra en egen scrapbook!

Vilket ställe ni har! Förstår att du längtar :)
Har ni stallar och så där? Så nyfiken på att se lite mer hur det ser ut!

Ha en fin dag!

Linruz sa...

Åhh Petra jag förstår att du längtar dit. Det ser ju helt underbart ut.
Zernit lera att göra figurer eller
smycken av är populärt här.

Gipsfigurer är alltid ngt som min killar gillar oxå.

Kram och krya på er från en annan sjukling

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Maj gad vilket ställe! Förstår att du längtar dit...
Mina ♥ gillar att göra halsband o armband i det oändliga. Finns så mycket fina prälor att köpa o variationerna är många!

Puss!

Helen sa...

oj, oj vilket super fint ställe

Anonym sa...

Hej! Äntligen nytt inlägg som jag snabb-läst eftersom jag har en krypande busunge här :) Tips: bivax!! Love it!! Finns i fina färger som man värmer i ugnen innan. Kan göra fina figurer, dekorera ljus.. Kommer säkert med fler förslag senare :) //J

Arcturasidyll sa...

Hemma hos oss pysslar vi med "gratisgrejjer" jag är expert på att samla allt tänkbart som barn kan tycka om att pyssla med... toarullar, små kartonger, ikeakataloger, leksakskataloger el tex elloskataloger att klippa ur saker i... jag har även en bra komis som jobbar på ett "byggvaruhus" så av henne brukar jag få tag i tapetprovskataloger och blandad mosaik som blivit över el utgående sortiment!! Saker som jag köper är pärlor, flaskfärg, turchpennor, färgade papper, klistermärken,stickers silkespapper och flörtkulor. Vill du ha pysseltips så kolla in på www.forskoleburken.blogspot.com och hittar du inget hos henne så kolla in hennes blogglista...garanterat kommer du hitta massor av ider!

/C

Anonym sa...

Beställ Panduros katalog och bläddra i den! De har ALLT inom pyssel så man får en hel del nya idéer, det går att beställa från katalogen om ni inte har en butik i närheten.

Finns en hel masa sidor i den som bara handlar om julen också, det kan vara en idé att sätta igång med det redan nu om man t ex vill få upp hempysslade saker till advent :) Själv beställde jag en massa pärlor, gips, garn och sedan ett sånt där sigill och lack till julklapparna.

Sofia

Anonym sa...

Hej.

Jag och mina tjejer 8 och 3 år älskar att pyssla.

Varför inte prova på Krympisplast, om ni inte gjort det tidigare. Finns att köpa på Panduro.

Önskar er en mysig pysselhöst.

//Petra på petrasparlor.wordpress.com

Jenny H /Finland sa...

På growingpeople.se under fliken "ditt barn" (där du kan välja olika åldrar) finns fina tips på pyssel enligt vilken ålder ditt barn är i!

Förstår att du längtar bort till fina Frankrike! Kram!

lottasworld.blogg.se sa...

Dit hade jag också gärna åkt, frankofån som jag är ;) Min 6-åring älskar också pyssel. Allt från pärlor till glitterlim, tejp (i det oändligt), färgade papper och pennar av alla de slag. Så fluffiga glitterbollar, klistermärken och piprensare i olika färger.
Släng gärna upp resultatet av rensning och påfyllning, kanske får jag något nytt bra tips till min tjej?! Ha en härlig dag. Kram från ett annat förkylt näste :)

Line fra huset på landet sa...

Noen tips til "pyssel". 1)Ta vare på alle tomme sko-esker, eller eventuelle glasskrukker eller hermetikkbokser. Dekk sidene med tapet eller fint papir. Det blir fine holdere til penner, oppbevaringsesker til papir, fargeblynter, perler osv. Dekorativt og praktisk..og lett for barn å gjøre seg. Det kan hende det hjelper om en voksen kan hjelpe til med å måle hvor store biter som skal klippes til for å få det til passe.
2)lime vakre glansbilder på glasskrukker og lignende til å ha små lys i.
3) Decopage. Enklere enn man tror. Følg bruksanvisningen;)

Lykke til med "pyssel":)
Klem fra Line

Sofie sa...

Oj vilken dröm att få ha en gård i Frankrike, förstår att du längtar dit!!!

mina finaste. sa...

Shit vad härlig gården i Frankrike ser ut! Full förståelse för att du drömmer dig bort till den :) Jag har sniffat på parisienne och tycker att den luktar jättgott, men det är ju så olika på olika personer. Flaskan är iaf väldigt fin!

Kram Marie

Anonym sa...

Hej P!
Vi har fått såå fina personliga handmålade muggar och äggkoppar av våra barn! Finns vita fina muggar överallt att köpa och porslinsfärg på Panduro. Hett tips...Fint att ge bort till mor & far föräldrar.
Vem vill inte dricka morgonkaffet i en mugg med hjärtan på där det står "Verdens bästa mama"??
Många kramar till dig P.
Annsofie

Anonym sa...

Min dotter på 2 ½ år gillar Play-Doh som pyssel, bra sätt att varva ner efter en dag på dagis och det sätter igång fantasin, man kan ju bygga/forma vad som helst! Klippdockor är inte heller så dumt och origami, kolla blogg.mokkasin.com för bra tips. Sedan gillas att klippa från tidningar, klistra på papper och sedan måla runt eller på! Bara fantasin sätetr gränser....
/Johanna

Lilla korsvirkeshuset sa...

Vilken underbar gård, där förstår jag att ni trivs. Visst blir det mer pyssel när hösten knackar på dörren. Lera i alla dess former brukar alltid vara populärt, avkopplande att jobba med och lätt att forma.

Kram,
Angelica

Anonym sa...

Hej P. Jag tänkte tipsa om modellera, finns ju i många olika färger att t ex göra bakelser av eller tårtor. Att trycka ner olika pärlor i modelleran som kanske ligger i en liten knäckform, muffinsform - Det blir härliga dockbakelser! Man kan använda riktiga tårtljus med hållare också om man vill leka födelsedagskalas. När tårtorna och bakelserna är klara kan det vara spännande och utmanande att försöka måla av dem med vattenfärger. Detta jobbar vi med lite i höst på min förskola...tror att det kommer fånga både mig och barnen. Tack för din härliga blogg /T

sara sa...

Hej!
Kolla in en kompis till min lillasyster - hon har två barn (är utbildad designer-nånting) och en blogg där hon visar allt vad hon pysslar tillsammans med dem, helt otroligt!
;D
http://lilla-a-design.blogspot.com/

Anonym sa...

En sak som min dotter gillar är att ta gamla konservburkar i olika storlekar och klä in dem i fina tyger eller papper.
Då får man sina egengjorda förvaringsburkar för pärlor, smågrejer m.m

Kram Kicki

Inredning i vitt, gammalt och nytt sa...

Hej! Åh vilket härligt ställe i Frankrike!
Kolla in hemsidan www.skapligtenkelt.se med en massa pysseltips efter säsong och annat smått och gott. Där har jag och mina två skatter hittat en massa idéer...
Önskar en härlig kväll!
Kram
Maria

A House With A View sa...

Wow vad häftigt med ett sommarhus i Frankrike!! Har inte luktat på doften, tala gärna om om det var en hit!

Stor kramiz aka

Philia sa...

Åh, tack alla för era pyssel/insprirationssidetips!!! Så gulligt av er att dela med er:) Nu blir det tillbaka till Robinson...

Stoooor KRAM

P

Anonym sa...

Min tjej fick "moon sand" i storasysterpresent av våra vänner. Det är en sand som används som lera, den torkar aldrig ut och man gör figurer i formar med den. Superhäftig! Vet inte vart man köper den, leksaksaffären antar jag...
Varför inte köpa några målardukar och låta dem gå loss med vattenbaserad oljefärg, kan bli hur snyggt som helst när skatter målar tycker jag :) Är väldigt pysslig av mig och det kommer bli mycket av den varan i höst då jag är mammaledig. Lovar att försöka inspirera mera allteftersom jag kommer på något nytt. Kram Sara

susanne sa...

Ser ut att vara en helt underbar gård!

Madeleine sa...

Åh vilken fantastisk fransk gård..! Sorgligt att din farfar inte fick uppleva den.. men så skönt att den finns kvar i familjen och att ni får njuta av den! :)
Min goa 9-åring har alltid älskat att pyssla och knåpa och det roligaste han vet är att jobba med sin kollagebok. Jag har själv gjort kollageböcker, "inspirationsböcker" sedan flera år tillbaka (innan bloggar fanns);) där jag klistrar in vackra bilder, kort och citat m.m. som inspirerar mig. Det är kul att bläddra i dem och se vad man tyckte om - och oftast fortfarande tycker om. Min son blev inspirerad av detta så jag köpte en fin spiralbunden A4-bok med blanka blad i till honom, gav honom sax, klister och en bunt gamla tidningar och magasin! Hej å hå vad timmarna flög iväg!:)
Kram å hej från Madeleine

Madeleine sa...

Jag och barnen brukar gå ut och samla kottar, stenar och löv nu på hösten.. ibland målar vi dom och ibland lägger vi ihop ett fint stilleben av dom, ibland båda två :-)

Ha en bra dag! / Madeleine

Gédane sa...

oh!! I live in Normandie, en France
bisou