fredag 29 oktober 2010

TJINGELING HALLOWEEN

.
.

Jag älskar verkligen att baka, det är ju såå mysigt! Kanske blir det Leilas härliga chokladbomb denna Halloween....



Heeeej Fredag!


Denna helg är det ju är det ju Halloween  och det hade jag faktiskt nästan glömt bort!!!

 Förra året hade vi riktigt Halloweenkalas här hemma men detta år är ju mina stora älskade skatter hos sin pappa så, ja det blir ju inte samma sak direkt... (När man har barn med någon man separerat ifrån så blir det ju liksom lite "halvt" ibland vid "högtider". Inte mycket att göra åt men inte heelt kul heller:()  

Annars så är läget, ja något bättre men inte helt oförändrat om man säger så;) Men en penicillin + några c-vitaminstinna husmorskurer ska nog göra susen, eller vad tror ni!?




Nytt på galgen i hallen - en cool och tuff vinterparkas från underbara Chill Norway har hittat hem till mig! Så rockig med lite nitar på fickorna och kommer matchas för en ännu rockigare look med min Ester Elenora silkessjal med dödsskallar..


Ni kommer få se nya jackan på en annan dag för ja, jag ligger här supersnuvig i mjukisdressen i soffan och är inte riktigt i "fotoform", om man säger så hihi;)

Nej nu ska Bea bada och jag ska ta en dusch för att fräscha till oss lite här! Det är ju faktiskt fredag idag, trots tokförkylningar. Sen ska en mysig brasa tändas i öppna spisen och med den härliga sköna fredagsstämningen infinna sig!:)


Ha en riktigt mysig fortsättning på dagen söta ni!


KRAM



Psst, Ikväll blir det nog ett glas Chardonnay och pasta med räkor som god fredagsmat hos oss. Vad ska ni äta för gott söta bloggisar???

Psst igen, H kom precis hem från jobbet, extra tidigt och allt, med chokladpraliner och blommor till krassliga och emliga moi. Naaaw...;)


.

53 kommentarer:

Anonym sa...

Ikväll blir det ryggbiff, smarrig sås på trattkantareller + skivad potatis i ugnen. En fredagsfavorit hos oss. till det tar vi givetvis ett gott glas rött. Åh, vad jag gillar fredagar!

Krya på dig!!

Milla sa...

Här blir det faktiskt också räkor i nån konstellation jag inte bstämt ännu, plus lite friterade bläckfiskringar som min son gillar, ihop med egen aioli...
Halloween firar vi inte alls i detta huset, haha jag är för gammal för dessa nya traditioner som lyckligtvis verkar ge sig lite. Krya dig och ha en mysig kväll!! Kram*Milla

Elin sa...

Det där är nog den snyggaste jackan jag sett. Vart har du köpt den och hur mkt kostar den?
Jätte tacksam för svar för den där jackan bara måste jag ha!!!
Elin

Anonym sa...

The Perfect Family =) //J

FruSofie sa...

Den jackan var riktigt snygg!

Hoppas att du lryar på dig under helgen, är säker på att det hjälper liiite med chokladpraliner, blommor och en god middag på det!

Anonym sa...

Nytt nytt hela tiden!! Bara skrytblogg

Dr Molly sa...

Hoppas du kryar på dig. Här blir det vår ständiga fredagsmat, helgrillad kyckling, klyftpotatis, spenatstuvning och chillisås. Lätt och gott!

Superfin jacka! (alla ni som letar chillnorway, missa inte att nantucket.se nu säljer på webben)

KRAMAR

Caroline sa...

Tusan! Jag hade också glömt bort Halloween. Leilas chokladbomb var en bra ide´så den får nog slängas ihop imorgon :) Trevlig Fredag!

Unknown sa...

Duu....

det var en riktig läckerbit som du hade hängandes på galgen... en sådan skulle nog kunna passa här hemma ;)

Treak or Treat?

Line fra huset på landet sa...

Uff. Stakkars deg som er syk igjen!! Håper du blir bra fort!
Kjempefin jakke forresten. Chill Norway har virkelig mye fint.
Her idag har vi spist hamburgere, og barna har allerede bestilt taco til imorgen:o)
God bedring P.
Klem fra Line

Anonym sa...

Hej P
Imorse löpning härligt härligt var helt slut efteråt, sådär härligt trött o nöjd Du vet!!
Endorfinkick!!!
Här blir det smarriga ostar kex frukt en god vinsort hittar vi nog till detta, tur att jag sprang imorse!
Krya på Er o ha en Mysig kväll! trots allt är det lite roligare, att vara sjuk med ett gott vin till...fniss!!

Anonym sa...

Lillkillen fyller 6 år i dag så han har fått bestämma mat idag.
"Jag vill ha hemmagjort kött och hemmagjord potatisgratäng:-)"
Mysfredag alltså här i Uppsala.

Kram och krya på dig..Snygg jacka förresten, och lyktan nedanför som jag också har:-)

Anonym sa...

Undrar hur kallt du räknat med att det ska bli i vinter?! Ifall du ska ha alla dina nya jackor på dig samtidigt? En stilla undran, måste man verkligen ha x antal nya jackor under samma säsong?! Och till er som undrar om jag är avis... Verkligen inte, har bara ett annat sätt att se på livet! Så enkelt kan det vara! Håller med anonym, The Perfect Family! S

jja sa...

Dear Philia,
I found out about this blog yesterday from Benitas blog, my favourite swedish blogger http://chezlarsson.com/, who recomanded your blog.
Very nice blog you have! I am over 30 and divorced and love to read about your new family and new luck. What do you prefer, to write my comments on english or to use google translator to convert them into swedish - which I don't understand a word.
Many greetings from Germany

Kära Philia,
Jag fick reda på detta blogg igår från Benitas blogg, min favorit svenska bloggare http://chezlarsson.com/, som rekomenderad din blogg.
Mycket trevlig blogg du har, jag är över 30 och frånskild och älskar att läsa om din nya familj och nya lycka. Vad föredrar du, att skriva mina kommentarer om engelska eller att använda Google översättare att omvandla dem till svenska - vilket jag inte förstår ett ord.
Många hälsningar från Tyskland

Sandra sa...

Åh vilken fin parkas! Idag åt vi tacogratäng, pasta med räkor lät himla gott! Hoppas ni kryar på er ordentligt under helgen! Kram

Lenita från Bohuslän sa...

Hej! Alla anonyma som klagar!!! Jag är så förundrad varför ni är här inne och läser när ni ändå bara klagar???? Nåt är det som drar efter som ni kikar in.....Ni kan klaga nån annanstans tycker jag!! Själv upplever jag denna blogg som inspirerande,blir positiv av att läsa alla härliga inlägg och se dessa fina bilder. Fortsätt som du gör Philia. :-) Du gör mig glad varje dag jag kikar in. Krya nu på dig och ha en underbar fredag med lilla familjen. Kram Lenita

Bokcaféet i byn sa...

Hej!
Här har det bjudits på underbar 3-rätters för grannarna och oss från suveräna Pastakompaniet i Ystad. Prisvärt och alldeles ljuvligt gott! Så underbart att man kan bo i en liten by på vischan och mindre än en halvtimme bort kunna hämta toppmat. Serverades med ett gott rött italienskt vin. Helgen kan börja! Tjiho!!!!
Trevlig helg!
Hälsar Anna T

Tracey sa...

Hej!

I made you my favourite blog Friday. xx

http://procrastinationmama.blogspot.com/2010/10/favourite-blog-friday-house-of-philia.html

Anonym sa...

Hej på er alla snyggisar!
Min familj å ja har ätit paj ikväll och spelat yatzy den nya grejen hos min femåring som gäller just nu.Vilen blogg har den "mysigaste" fredagskvällen? Det kanske skulle vara en ny tävling om det nästa fredag:)
Mys pys på er alla där hemma och du me´P det gör vi andra med.Pssss snyg jacka!

Anonym sa...

Jag tycker synd om dig, som inte har något jobb eller liv! Du verkar bara ha ett stort behov av att synas och skryta om märkeskläder och möbler ni har köpt. Lycka till med ditt ytliga liv. Hoppas du blir lycklig en dag.
//Emma

Anonym sa...

Var har du köpt jackan ??????????????????????

Em sa...

Jättefin jacka! Den vill vi gärna se på när du kryat på dig. Ha en underbar helg (trots sjukan)! Kram!

A House With A View sa...

Oj vad det härjas bland kommentarerna ovan... Jag gillar iallafall både de kläder och möbler du visar, annars hade jag valt att klicka in mig på en annan blogg;)

Kramiz aka

Anonym sa...

vad jobbar du med P?? kan du inte berätta det some day???

mina finaste. sa...

Vad fin den nya parkasen från Chill Norway är!
Krya på dig så att du får använda den.

Kram Marie

Anonym sa...

Hej P
Jag säger bara! Sjuka människor har det alltid funnits som vill plåga andra med sitt sjuka sätt att rent elakt alltid sjunga ut , visst man får tycka vad man vill!!
Men sen handlar det om vanlig hyffs och omdömme, vilket vissa saknar!!!
Ha en fin dag alla!

Anonym sa...

Blir så trött då jag läser om att man är elak mm, då man skriver nåt negativt. Har man en blogg, så måste man väl räkna med att alla inte gillar allt! H of P har jättefina kläder, fint hem, vackra barn mm, men varför skulle det vara förbjudet att yttra sig om man själv tänker annorlunda. Det är väl inget elakt mot henne som person, för jag förmodar att dom flesta av oss INTE känner henne personligen... Tycker bara att det är lite mycket YTA och att man idag borde vara lite mer medveten om HUR man konsumerar... H of P FÅR kanske mycket av sina kläder, det avslöjar hon ju tyvärr inte?! En annan sak, kanske en orsak till att man ofta är sjuk, är att man aldrig taggar ner... Kroppens enda sätt att vila, är att bli sjuk!? Låt oss njuta av hösten! S

Anonym sa...

"Jag tycker synd om dig, som inte har något jobb eller liv! Du verkar bara ha ett stort behov av att synas och skryta om märkeskläder och möbler ni har köpt. Lycka till med ditt ytliga liv. Hoppas du blir lycklig en dag."
//Emma

ÄR INTE DETTA ELAKT?

M

Anonym sa...

Har du något jobb?
Det vore kul att höra vad du jobbar med?
kram

Anonym sa...

Emmas kommentar är verkligen sann, visst är det mycket Yta, men det är ju så denna generation är; störst, bäst och dyrast vinner, alla andra är losers och klagar du på dessa fina människor, då kan du dra....sann lycka har inget med konsumtion att göra...Tänk efter...vad skulle alla dessa kläder och prylar vara värt om t ex en tsunami drabbade Sverige ( vilket inte kan ske men OM......ingenting!

Därmes inte sagt att P inte är lycklig, det kan man vara av sin man, sina barn och familj med.

Tjingeling! / Petra

Anonym sa...

Jag har aldrig kommenterat här inne förr, men känner bara att jag måste hålla med om att det är mycket yta... men möjligen vill Petra ha det så här inne, att det skall vara som ett magasin med lite glamour som hon tidigare sagt... visst är det härligt att drömma bort ibland men en sådan verklighet i galen konsumtion med märkesprylar dag efter dag känns ändå bottenlöst.. hoppas bara att hon mår bra, kvinnan bakom bloggen.
Jag gillar ju annars en annan blogg med stor kontrast till denna blogg; Fyra Årstider; mitt liv på landet med bloggaren Lotta som är såååå varm och kommer med fina ärliga tankar. Kika in hos henne och MÅ BRA som man egentligen inte gör när man kikar in här, eftersom det blir för MYCKET.. men man kan gilla att inspireras i denna blogg i lagom dos, därför kikar jag in här, men man måste ändå få tycka att det är ytligt och ganska kall känsla.
För vem annan av alla läsare har råd att lägga tusenlappar på t ex kläder varje dag och påstå att man inte är rik? Det är ju bara löjligt enl min åsikt.

Hälsningar en glad tjej som anser att äkta lycka o glädje inte bara handlar om prylar och ting!
Johanna

Anonym sa...

Kan det vara så att Petras nya man tjänar mycket pengar?
Men pengar är ingen lycka.
Man kan göra bättre saker med pengar som ger
hälsa och lycka för andra människor.
Håller med ovanstående talare helt!!

Hälsningar en glad och varm tjej!

Anonym sa...

håller med johanna i inlägget ovan, bra skrivet! hur orkar man dag ut och dag in att hela tiden påpeka/skriva om hur mycket man shoppar? det är inte glamour och feelgood för mig, utan bara too much. en skrytblog helt enkelt! tack och hej!

Anonym sa...

Jag håller verkligen med i flera kommentarer ovan. Fastnade för denna blogg för ca 6mån sen å då var det för alla fina inredningsbilder men nu handlar det bara om KÖPA KÖPA KÖPA :( Dyra grejer också! Känns det ok att göra av med så mkt pengar på kläder å inredning varje månad?? Först vad det dyra fina OM plagg å nu är det Chill N som handlas hej vilt.. Det har blivit en blogg som handlar om att visa upp sina fina välklädda barn, dyra nya kläder flera ggr i månaden å bara en massa yta. Jätte trist! Helt plötsligt så har det blivit en väldig opersonlig sida det här. Undrar verkligen vad din förra man tycker om att du visar upp Truls å Flisan som värsta klädmodellerna. Kan dom inte bara få vara barn som kommer hem i smutsiga kläder som visar att dom fakstisk har LEKT. T o m lilla Bea verkar gå klädd som en liten modell hemma :( Det är trist att du jagar bekräftelse på detta sätt! Önskar att du finner dig själv å lyckan i annat än att eftersträva det "perfekta livet" i form av shopping å utseende. //J

Emma från Kastberga sa...

Stort plus för Hs romantiska gest, sånt gillar vi;)

Fastnade för kroken din jacka hänger på, skitsnygg!

Kram

Anonym sa...

Håller med Johanna ovan!
Nu lämnar jag denna skryt blogg!!

Anonym sa...

Kära P...

Uppenbarligen klarar en del kvinnor (ett lysande exempel är J här ovan) helt enkelt inte av tanken på att någon annan kvinna både kan ha djup och yta på samma gång, och att man kan vara en lysande mamma med überlyckliga barn som samtidigt både är hela och rena och snyggt klädda!

J med flera blir upprörda därför att dom blir påminda om sina egna tillkortakommanden, så enkelt är det. Då är det skönt för dom att tillskriva dig egenskaper som "bekräftelsebehov" etc, för att själva kunna få känna sig i alla fall liiite bättre.

Beviset för att jag har rätt (förutom det faktum att jag är legitimerad psykolog och vet tillräckligt mycket om människans beteendemönster för att förstå vilka faktorer som ligger bakom dessa påhopp och förtäckta giftpilar till kommentarer) är detta simpla faktum:
PERSONER SOM ÄR LYCKLIGA OCH NÖJDA MED SIN TILLVARO HAR INGET SOM HELST BEHOV AV ATT UTTALA SIG PÅ DETTA NEDLÅTANDE VIS OM ANDRA INDIVIDER. Så snacka om att blotta sin egen litenhet (och sin frustration över denna!).

P, att din blogg är lysande vet du redan - så bra att inte ens dessa stackars kvinnor som J m fl kan låta bli att läsa den... ;)

Varm kram,
G.

Anonym sa...

Hej!
Inte heller jag brukar kommentera på denna blogg utan bara gå in och njuta lite då och då. MEN, jag kan också hålla med andra om att det är fruktansvärt mycket konsumtion. Vissa saker blir jag lite avundsjuk på andra saker tycker jag nog blir lite för mycket. Jag tycker ändå att det är rent fånigt att kommentera inlägg som protesterar mot detta överflöd av konsumtion med att det bara skulle vara avundsjuka bakom. Varför skulle det vara det? Bara för att man inte lägger alla sina slantar på kläder och inredning så är man väl inte avundsjuk utan kanske har andra värderingar. Men, samtidigt vet vi ju inte vad P gör, hon kanske köper kläderna, visar den på bloggen och sedan säljer dem lika snabbt på Blocket. Allt kanske inte finns kvar i hennes garderob? Man får väl ta saker med en nypa salt, hon gör väl vad hon vill och så även jag. Jag följer inte bloggen lika mycket längre då jag tycker det är mindre feel good och mer av uppvisande av skrytprylar men det är ju upp till mig.//L

Anonym sa...

Uberlyckliga barn? Makabert ordval av en sk leg. psykolog. Om man är uberlycklig hela tiden, tror jag inte man är lycklig på riktigt, förutom på ytan förstås. Jag kan också bli nästan rädd ibland, när jag ser speciellt barnen välkommade och i rena perfekta kläder, till och med när de är sjuka.. Då om någon gång vill man väl ofta såsa runt lite i sina myskläder och stunta i håret just den dagen.

Anonym sa...

Nej nu fasiken får ni väl skärpa Er, radikalt flickor.
Att de är så många inne här fast man inte gillar bloggen.
Så vad sjutton gå inte IN på denna blogg,eller har ni inget annat för Er än plåga er så för det måste Ni ju göra, jag skulle inte gå in på en blogg jag inte tycker ger mig något ALDRIG skulle jag bry mig om att lämna komentarer som bara muckar gräl.NI är GLÄDJEDÖDARE

Anonym sa...

Åh så tröttsamt det är med dessa gnällkommentarer. Är de här personerna lika felsökande och gnälliga i andra sammahang också, stackars dom isof. Gillar de inte vad HoP skriver och visar är det väl bara att välja att titta åt ett annat håll. Verkar som vissa bara vill kasta skit. Maria

Anonym sa...

Men snälla söta G, är du psykolog?? Jag måste väl få tycka att det är alldeles för mkt konsumtion å uppvisande av dyra fina kläder på både bloggerskan å barnen???! Jag är inte avundsjuk, missunnar ingen heller men bloggen är inte lika bra längre. För mig. Jag gillar mer personlig tuch å roligt med nya idéer som jag kan inspireras av. Inte en massa dyra OM-plagg, CN-kläder å dyra design plastsolar som man ser i varje Sköna Hem, Plaza etc. Gillade bloggen mer förr å det måste jag få säga. Så det så kära G. I nya nr av mama stod det nåt om hur vi kvinnor/mammor skriver på facebook när vi ska mysa i soffan med ett glas rött å dom söta små barnen sussar gott. Bara för att visa hur lyckliga vi är. Men vem bryr sig?? Samma sak gäller här. Vi kanske inte alltid måste veta när det dimper ner nya Hunterstövlar, Burberry skor eller what ever till skatterna å att det ska lagas fina 3 rätters middagar å dricka dyr champagne. Lite kanske man kan ha för sig själv. Eller vill bloggerskan verkligen skriva allt mysigt som händer för att just visa oss att det är "lyckliga familjen" som vi får lära känna.. Hur som helst så fastnade jag för denna sida tack vara vackra inredningsbilder då hemmet fortf. kändes personligt men numera är snyggt men ser ut som vilket hem som helst som fastnat för svart/vitt dyr design. Herregud att man inte kan få vara kritisk. Ska det bara vara en massa gull? ÅÅÅ vilken underbar man du har. ÅÅÅ vilken snygg jacka, måste också ha en sån... Bla bla bla. Dessa kommentarer är väl löjliga om nåt?! //J

Anonym sa...

Draaa från denna blogg???
Ja hur svårt kan de va!! Eller är det självplågare vi drabbas av som bara måste in på denna blogg, fast dom tycker den är si/så.
Det finns säkert en annan blogg ni kan titta in hos som passar ER bättre!!
Bara ett tips ifall ni inte fattar PRONTO!!
Du P vi GILLAR din blogg!! med allt du ger oss KRAM från en sybersyster!!!

Anonym sa...

Jag har också gillat denna blogg men inte så mkt nu.. Thats it! :) //J

Anonym sa...

Asså vad är det med folk? Ska man inte få bestämma vad som är på sin egen blogg utan att få massa skit? Tycker synd om P som lägger ner all denna tid och delar med sig av sitt liv och så får hon detta negativa gensvar. Kan inte kännas roligt.. Jag mår till och med dåligt av att läsa kommentarerna, kan bara tänka mig hur det känns för blogginnehavaren.
Skaka av dig det bara P och fortsätt som du gör!
Krya på dig!!

Anonym sa...

då kanske man som bloggerska ska dämpa sig lite vad det gäller hur hon vill framställa sig!! väljer man att ha en sådan här skrytblogg så får man räkna med att folk blir provocerade och lämnar kommentarer av detta slag! sad but true...

Anonym sa...

Oh, ÄNTLIGEN! Ett stort TACK till er anonyma kommenterare som ÄNTLIGEN tänker lämna "denna skrytblogg" - kan vi lita på det? Slipper vi erat gnäll nu? Toppen :-)

Jag har andra åsikter än P i många frågor, och ibland landar jag i en blogg som jag inte alls gillar men då klickar jag bara ner den och återvänder inte. Visst får man lämna kommentarer som motsäger bloggaren, men det är en väldig skillnad på att kommentera och att vara direkt otrevlig. sedan att man försöker dölja detta i en massa kommentarer som börjar med "är det inte konstigt att..." "jag är inte avundsjuk MEN..."
"du kanske inte borde XXX så andra(jag själv?) retar sig på XXX".

Empati är dagens ord - slå upp det :-)

Ingela

Charlotte sa...

Superduper snygg parkas- snälla, snälla berätta var man kan köpa en den? Den är bara så snygg!!!

Anonym sa...

Det enda jag reagerar starkt över i denna tråd, är "psykologen" G som ger oss en mycket elak och känslokall psykoanalys om alla eländiga, avundsjuka kvinnor. Men det bjöds ingen snabbanalys om överkonsumtion och köphets! Lite lustigt kanske. Den psykologen skulle jag inte vilja möta om jag mådde dåligt!

Trenden numera är att vilja livet som i ett "skyltfönster" där man mer än gärna vïsar upp sig, om man är lyckad. Är man inte det, kan man ändå framställa sig som sådan. (menar INTE att detta gäller P)

Klimatet ÄR tufft, det är stor press på yta OCH lycka! Man ska ha både och.

Jag tycker P har allting väldigt perfekt och vackert. Det roliga är att hon inspirerar, baksidan är att trots egen god ekonomi, blir det att man plötsligt vill byta ut en massa grejer hemma. Pengarna räcker inte riktigt till.

Så är man ju verkligen himla nyfiken var pengarna kommer ifrån hos P. Och visst kan jag känna mig avundsjuk. Men den känslan klingar av när jag inser att jag vill bara vara jag, med min familj. Och vi har det oxå jättefint!

Nyfiken på hur de har råd är jag, men faktiskt inte missunsam. Men nog sjutton är det ett märkligt fenomen. Dessa bloggar som påverkar och upprör så. Förmodligen hade livet fortsatt på ett lugnare, mer harmoniskt sett utan detta internet, och allt vad det för med...

Kram till P och ALLA läsare, avundsjuka eller ej!

/Greta

Catarina sa...

Usch vilka bittra tråkiga människor det finns, som måste trycka ner andra för att må bra! Om ni nu tycker att bloggen är så ytlig och bara handlar kläder och konsumtion, så tycker jag att ni kan starta en egen blogg där ni tar upp saker som intresserar ER! Eller gå in på en en annan blogg som behandlar lite mer djuplodande ämnen! Det är ju faktiskt så att alla har vi våra olika intressen. Bara för att man intresserar sig för vackra kläder och ting, så betyder ju inte det att hela livet handlar om yta. Varför klä sig i något annat om det är dyra märkes kläder man gillar och har råd med? Om nu P vill visa upp dem, så är det väl upp till henne! Det är hennes blogg och hon visar det som intresserar henne! Personligen tycker jag det bara är roligt och önskar att jag själv kunde köpa lika många plagg, men inte sitter jag o undrar HUR hon har råd? Tack P för en inspirerande blogg! (Halkade in på den via min jobbarkompis Helena K:s blogg)
Hälsn Catarina

Anonym sa...

Trodde psykologen G var Greta.. Men det var det ju inte :) Kanske G som vi peppade under separationen som mådde väldigt dåligt?! ..säger en del då.. ;) //J

Anonym sa...

Oj, varför skulle jag ha varit psykologen? Hänger inte med där!?

/Greta

Sessan ☆ Prinsessan sa...

What, vad är det som föregår i detta inlägg?

Detta är Internet MOBBING på det grövsta!!! Helt oacceptabelt av er som slänger runt er med skit.

Är det så här vi kvinnor skall behandla varandra? Varför kan vi inte acceptera samhällets mångfald av olika kvinnor & intressen, utan att vi måste slänga runt oss med skit & bättre vetande.

Analysera ALDRIG någons liv utifrån det du läser i en blogg. Då har du gjort din största tabbe.

Jag har en text i bloggen som jag tror gäller de flesta bloggerskor:

"Bloggen är inget tvär snitt av min hjärna, utan det jag önskar att dela"

Skäms på er alla INTERNETT MOBBAR´E