söndag 21 november 2010

LITE JULFEELING

.


Frukost på g i vår matsal! Skål, thékanna och ljusstake är från underbara Höganäs som jag faktiskt gästbloggar för idag här!:)




Hej Sköööna Söndag!


Mår ni bra söta bloggisar?

Det lilla pepparkaksbaket igår gick  jättebra och skatterna var såå duktiga och noga. (Dock ska jag erkänna att vi fuskade vi med köpedeg;) Idag ska de fina kakorna som vi gjorde spritsas och komma upp på ett band i köket är tanken! Det är ju faktiskt första advent om en vecka så det är bara att gasa igång med den mysiga julen! (Heeelt galet vad tiden går fort eller hur?)



Pepparkaksbak i köket igår!:)


  Min mysiga thékanna från Höganäs och bakom syns nytt underbart gott thé från Stil, inredning & Design. (Det heter Earl Grey Eko och är ett tips om du gillar gott klassiskt thé som jag!)


.
Förresten, såg ni braiga "Så mycket bättre" på 4:an igår??? Stackars stackars Lillebabs, som slog sig helt blåsvart i ansiktet men ändå gjorde sitt uppträdande för Christer Sandelin. Vilken Powerwoman hon är! Jag är mycket imponerad av denna häftiga dam:)

Här ska vi nu äta mumsig risgrynsgröt till frukost, för att får lite mysig julig feeling här hemma.


Jag önskar dig en skön Söndag!


KRAM


.

31 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att se mer av ert liv!
Och inte bara en massa reklam om kläder.
Härligt pepparkaksbak i köket:)
kram Anna

sussi sa...

Ja jag älskar när du bjuder på ert liv hemma det är så mysigt det du har. jätte fint svart och vitt höganäs.ha det så bra. Tack:)

På vår udde! sa...

Klockrent P! Grattis!
Kram H

Anonym sa...

Vinterhälsning

Här bakade vi ocskså pepparkakor och vinterpysslade igår, tog in lärkkvistar och minigranar, brasa.
Vilken adventsstämning du delger och snyggt inlägg på Höganäs!
Ha det gott hälsningar Elinor!

Anonym sa...

Hej på dig söta du! Morgonen här hemma hos oss började med ditt supergoda recept på Danska frukostbullar. Det kommer bli en favorit här. Ville bara berätta detta och tacka för tipset! :) Ha en fin söndag! Kram Andréa

Johanna sa...

Så snyggt och stilrent men ändå mysigt! Älskar stolarna... Ha en fin söndag!

Anonym sa...

Kikar in en snabbis för att vila tankar och kunna konstatera att livet pågår som vanligt hos dig och många andra denna mörka november söndag .
Har idag tagit farväl av min mamma som dog i morse . Fina stämningsfulla bilder du bjuder på idag .Så småningom hoppas jag att jag också kan få den rätta jul feelingen.

Kram från Carina i Älvsjö

mina finaste. sa...

Supermysigt med julfix.
Kram Marie

Anonym sa...

Inga förkläden på vid bakning?

Johanna

[ c o y o t e ] sa...

Hej där uppe!

Ser så mysigt ut! Man får mer och mer feeling inför advent när man surfar runt bland alla bloggare som börjat med julstöket..
Jag vill gärna med ha pepparkakorna färdiga innan advent. Men jag väntar nog till nästa helg.. om jag hinner vill säga , )

Ha det gott!

Mia

Jenny sa...

Duktiga små skatter du har!!
Bara ääälskar programmet "Så mycket bättre"! Petter - vilken kille!! Petra - WOW!!! Så snygg och duktig!!

Salma sa...

lovely pictures! :)

regards,
salma

Anonym sa...

I höganäs outlet fins det så mycket fint. Många fina julklappar som gör många glada.Där jobbar jag så jag vet. Annika.

Kära Hem sa...

Vilken härlig frukost och vad mysigt det såg ut med pepparkaksbak. Din tekanna var verkligen jättefin - spanande in en likadan fast brun i Åhlenskatalogen idag. Vill ha!!!

Ha en toppenvecka!
/Anna

linda sa...

Du/ni har det sååå fint!!!

Linda

Brunkullan sa...

Mysigt med pepparkaksbak! Ska försöka hinna det nästa helg tänkte jag:)

Hoffmaestro´s låtar är verkligen härliga. Lite skoj också att både mitt och älste sonens namn står med på konvolutet till deras nya album...En kul grej som man fick om man förbeställde albumet:)

Susanne

Anonym sa...

Samma thé och ljuslyktor har både du och Mitt vita hus fått denna vecka. Tycker verkligen inte att det är snyggt att få hem gratisprylar som ni gör reklam för, utan att det framkommer. Speciellt inte när man är en förebild för många som du ju är Philia.

L

Anonym sa...

Gick in på mitt vita hus och era bloggar ser exakt likadana ut, vem var först, inredningen är oxå väldigt likadana, undrar vem som kopierat vem?
För övrigt är din blogg väldigt mysig att läsa!

Septemberflikka sa...

Mysigt med pepparkaksbak! Jag är på jakt efter en thékanna så tack för inspirationen.

/ P

Anonym sa...

Hej!
Du varken dementerar eller försvarar dig när du får kommentarer om att du skulle vara sponsrad, inte heller säjer du att det är så... Tycker det är lite konstigt, inte helt ärligt.
Gillar dina inlägg när de handlar om inredning och familjeliv, mindre när de handlar om shoping.
//Linda

Anonym sa...

Om Philia är sponsrad är enkelt att se, sponsorerna finns i vänster marginal. Men att sedan göra inlägg om shopping och låtsas som att det inte är reklam för sina sponsorer det är en annan sak.

L

Anonym sa...

Synd att hon inte bara skriver ut som det är så slapp hon en massa komentarer från dem som retar sig på det.//Linda

Anonym sa...

varför reta sej på d?? Själv har jag annat att göra, men tycker d e trevligt att kika in här och få lite tips o ideer:)
Bryr mej inte ett dugg om hur prylarna kommer till P!
Kram C

Anonym sa...

Tack för en fin och inspirerande blogg. Synd att det ska finnas så bittra människor som sprider så mycket negativa känslor. Blir så ledsen när jag läser alla tråkiga kommentarer. Jag tycker din blogg är superfin och mår bra av att läsa den...
Lycka till med allt du tar dig för
Kram
Helena

Anonym sa...

Feel good-är det att hela tiden visa upp nya saker,använda sig själv och sina barn som reklampelare?Inläggen är knappast spontana utan styrda av sponsorer som ska ha sina namn och länkar med.Man brukar ju säga "mycket vill ha mer"

Anonym sa...

^Åh så härligt det ser ut, jul-stämningen börjar krypa fram nu... De nya Höganäs är verkligen fantastiska, vilken skillnad!
Hoppas du har en härlig dag iaf!
(hoppas du ignorerar alla sura kommentarer, sponsrat eller ej, vad spelar det för roll? Jag skiter i vilket, jag mår bra ändå :) )
Kraam Anna!

Anonym sa...

Egentligen är det ganska fantastiskt (ironi) att folk kan sitta o reta sig på såna grejer som om någon är sponsrad eller ej! Lite otäckt nästan...jag skulle aldrig sitta o läsa en blogg som jag inte tyckte om, det finns ju miljoner bloggar, så någon annan borde väl passa?! Jag håller inte alltid med, eller gillar grejerna som P visar, men då läser jag ju en annan blogg som jag gillar! Hur svårt är det?!

Philia sa...

Tack alla ni som skriver så söta hälsningar!!! Ni är BÄST och gör mig GLAD! Puss på er

Till er andra:

Efter en natt med usel sömn pga av en ny släng av maginfluensa hos sjuk liten skatt så är jag kanske inte på mitt mest strålande humör denna måndag. Dessutom så blir jag inte gladare av att vissa tjejer som ser som sin dagliga uppgift att hela tiden skriva sura giftiga elaka kommentarer till mig här på bloggen.

Angående ert tjafs om sponsring, annonsering eller vår ekonomi över huvudtaget:

Det har egentligen inte någon av er med att göra!!!

House of Philia är en inspirations och feelgoodblogg. Ingen redogörelse för vad som kostar vad, hur det ev. finansieras, vad någon arbetar med eller vad den tjänar. (Om jag nån gång inte skriver var jag hittat något jag visar här, så får jag ju direkt flera kommentarer och mail med frågor om var man kan hitta just detta )

Jag skulle aldrig aldrig aldrig ha på mig något eller tex ta in något i mitt hem som jag inte gillar eller som inte passar. Thats it!

De företag som syns i min meny är bara företag som jag verkligen gillar, som har ett suveränt sortiment och som är utmärkta netbutiker. Detta innebär INTE att jag FÅR allt GRATIS jag visar här på bloggen! För det första så är ju inget i världen gratis. För det andra så finns det tex något som kallas rabatter och förmåner. Detta förekommer hos så gott som alla hyfsat stora bloggar. Har man en ganska stor blogg så är det inkomstbringande ställe, så är det bara. Vare sig vissa gillar det eller inte.

Som jag skrivit tidigare: om ni absolut inte gillar denna blogg eller vad jag visar här så snälla; gör något annat som ni gillar och som gör er glada istället!!!

Nu ska jag ta hand om min lilla sjuka skatt här.

P

Sanne sa...

Hej P
Bra sagt, kunde inte sagt det bättre själv!
Sköt ert eget och gå inte hit om ni inte gillar vad P skriver och visar osv.

Jag har följt denna blogg ett tag nu och gillar den mycket helt enkelt för att den inspirerar mig, jag vill inte härma efter allt för det och inte heller ha ett vitt och svart hem men jag gillar att läsa och se allt fint och får mina egna idéer på så sätt.
Jag tycker du ska fortsätta precis som du gör med det du gillar oavsett om det bara är shopping i perioder. Det är faktiskt upp till dig Petra (heter du det?) art bestämma vad som finns i din blogg, hur ofta den uppdateras osv
Och till er andra som kommenterar sura och bedrövliga kommentarer - ni måste inte gilla allt och ni måste inte läsa det ni inte gillar. Det är ert val!!! Är det ett inlägg ni inte gillar så bara lämna det. Blir så mycket trevligare för oss andra då.
Tack för ordet
/Susanne

Anonym sa...

Love you even more!!!! Fortsett akkurat som før! Bloggen din betyr utrolig mye for mange!!!!!

Klem

Anonym sa...

Älskar din blogg. Hade inte varit inne på ett tag nu, men sedan kom jag och tänka på dig nu när det nalkas jul och jag tänkte att du säkert kommer ha en massa fint hemma. Brukar gå in här för att få inspiration. Tänkte höra vart ni köpt ljusslingan runt spegeln? Kram