fredag 30 april 2010

HEJ VALBORG!

.


Underbart sommarstugekök från Hus &Hem!


Hej Valborg!
.

Sista April står det i almanackan idag! Tänk vad tiden flyger fram egentligen!! Alldeles nyss åkte jag väl pulka med skatterna? Underbart är det hur som helst, att det är nu är vååår och att solen skiner och det börjar bli så fint grönt ute!

.
Hittade ett så otroligt fint reportage hos Hus & Hem idag. Dessa bilder, från en sommarstuga i Skillinge Österlen, gör mig på strålande humör och får mig att längta massor efter sommaren och huset på Gotland!!

Skillingehuset är ett gammalt Kaptenshus från 1800-talet och bara på 90 kvm.

Ljust, fint och med underbara målade gamla golv - jag gillar!

Så enkelt och så vackert! (Vem vill inte ha en sån här sommarstuga på Österlen?)

Flickrummet som också har fått tuffa blockrandiga textilier i svart/vitt. (Dessa kommer från Ikea eller hur? Tror nog jag måste köpa på mig ett gäng till våra utemöbler, om de finns kvar vill säga..)

Vilsamt! (Älskar att ha fårskinn vid sängen. Så skönt att sätta ner tassarna på när man vaknar.)

Snygga matsalen för sommargästerna.

Gården funkar den också:)

Hoppas ni blir på lika bra humör som jag av dessa ljuvliga sommarstugebilder!:) Nu måste  jag sätta fart här, har massor att göra idag och det första på listan är frisörbesök om, ooops, 1 timme!!! (Sitter fortfarande vid frukostbordet i pyjamasen) Hurry hurry!



Ha en alldeles underbar Valborg Alla!!! 



.Vi s


torsdag 29 april 2010

VILKA DOJJOR!

,


Agent 007 möter "Pussy Galore Träsko"!:)


God Kväll Alla!

Mår ni bra bloggvänner??? Här har vi precis frossat i hemmgjorda hamburgare med grönsaker och massor av Bearnaisesås. Mmmm. Dock inget bröd till, för jag kör fortfarande stenhårt med G.I. Älskar faktiskt den här kalorifattiga "dieten"! (Är mycket piggare och ändå får jag frossa bland det jag tycker är godast nämligen; charkuterier, delikatessostar och nötter = Perfekt!)

Läste i en artikel i en tidning tidigare idag att träskor är sommarens skomåste och helst då ett par riktigt högklackade! De som står högst på min önskelista är ett par underbart snygga sådana från coola märket Swedish Haasbeens.
.


Tjusiga brudar i riktigt snygga träskor från Swedish Hasbeens.

Visst är det häftigt att de har stylat inspirationsbilderna i James Bondstil?! Glammig engelsk agent möter svenska träskor liksom! (Åh, så söta de var i rosa sen...)


Innan hamburgerfrossan här hemma så tog jag en skön tur i spåret tidigare ikväll och sprang mina 5 km på nya tiden 28 minuter! Hurrey!;) Nu ska detta "rekord" firas med jordnötter och en riktigt bra film:)


Vi syns imorgon!


KRAM


onsdag 28 april 2010

VÅRT LILLA KAPPRUM

.
.


.Svart skoltavelfärg på väggarna, Ikeas skoskåp (Såå praktiska till allt! Trulle och Flisan har tex sina vantar, vara tröjor och mössor i facken längst ner.)


God Eftermiddag Alla!

Det var någon av er fina bloggisar som efterlyste bilder på vårt lilla kapprum - so here we go!:)


Här innanför ligger lilla gästwc:n.


Två små hatthyllor från Village och kroklisten har jag gjort själv av en färdigmålad fönsterbräda och krokar från Bauhaus. Superlätt!

Nu ska jag sticka iväg och köpa lite italienska godsaker, vi får nämligen middagsgäster ikväll!


Ha en mysig Kväll!

.
,
.

PIGGELIN

.


Inspiration! Måste nog också skaffa en snygg uniformsjacka känner jag. Den ovan tycker jag är urfin och  skulle gärna få bli min min. Kommer från Pepe Jeans. Klänningen från Malene Birger är ju också hur snygg som helst. Bild: Tara
,

Hello Sunshines!

Efter att sovit hur bra som helst i natt så är humöret på topp idag! (Kanske för att jag verkligen tog ut mig i spåret igår. Ojojoj så trött jag blev!) Vissa dagar vaknar man verkligen med "ett flow" och så är det verkligen idag:) Trulle har studiedag och behöver inte skynda sig till skolan, så vi har en seg skön & solig morgon här hemma.


.Det är flera av er bloggisar som gjort mig uppmärksam på att ett reportage är på gång nästa månad! Hade faktiskt inte en aning att det skulle komma då, så tack för tipsen söta ni. (Vad skulle jag ta mig till utan er??:)

Nej, nu ska jag ta tag i den sista onsdagen i April!

(Är det förresten inte bara för underbart med våren??? LOVE IT!)


Tjing!

.

tisdag 27 april 2010

JAG - EN BRIDEZILLA?

..
.
,
Bridezillan - strax innan kvällsturen i spåret. Löpartröja från Nike.

God Kväll!

Ursäkta, alla fina bloggisar, för detta sena trista inlägg idag! Mycket kretsar just nu kring "en mycket viktigt händelse" som sker nästa helg! Det är ju bara en och en halv vecka kvar till bröllopet och ja, det får ju "bli som det blir" nu liksom. Allt är ju redan färdigbokat, avstämt och utvalt. Inga mer kort, färger, blommor osv som måste väljas ut och det känns faktiskt ganska skönt att det är för sent att "ångra sig" nu när det gäller detaljerna. (Jag är nämligen mästare på att ändra mig och komma på nya grejer och säga "kanske om vi gör så här istället älskling"... Stackars H som har behövt lyssna på detta "tjöt" i flera månader nu!:)

Om jag känner mig stressad och pirrig inför nästa helg? Jajamensan! Men huvudsaken är ju faktiskt att vi får gifta oss, sen får vi ju bara skratta åt allt som ev. kan gå fel!

Vi ska ha roligt på vår Bröllopsdag - det är det viktigaste!

Nu blir det slappa framför tv:n med en stor påse Cashewnötter.

Vi ses imorgon!


KRAM 

. 
Psst, Jag vill tacka, av hela mitt hjärta, alla ni söta fina tjejer som gett mig råd, tips, mail, bilder osv under den här "bröllopstiden" på bloggen. Er "input" och bröllopserfarenheter har varit helt fantastisk att ha som guide och inspiration! Puss på er:)

.

måndag 26 april 2010

NYTT FRÅN MAILEG I BEAS RUM

.
.

Maileghyllan!

Tjing!

Måste ju bara visa de nya sötsakerna som från Maileg som Bea precis har fått!  Beställde hem ett "litet gäng vänner" från den riktigt mysiga nätbutiken Flitiga Fredrika.


Jag tycker att de är så otroligt charmiga dessa långsmala kaniner!



"Maileghyllan" i BabyB:s rum. Nytt är de små flickkaninerna, prinsessan, sängen och köksmöblerna (har även beställt en liten  ursöt träspis som kommer passa till). Allt från Flitiga Fredrika. De söta väskorna kommer från Farmhouse och bokstäverna är från Sprall i Stockholm.


Än så länge får de nya minimöblerna stå "lite högt" för Bea är just nu inne i "gnaga på allt + sen slänga stenhårt i golvet perioden":)

Nu blir det middagsfix: Grillad fläskfile, Halloumi (älskar denna ost!), Tsatsiki och sallad. Detta är nog min "favoritgrek" som återkommer  mycket regelbundet under sommarhalvåret, för det är ju så otroligt gott!


Ha en mysig kväll!

.

I MIN EGEN TRÄDGÅRD

.
,
..
.
Sandlådefix pågår! Nu har jag, efter lite om och men, monterat "skrället" och har precis kommit på att jag ska såklart ska lasera sandlådan! Då blir den nog lite mindre "iögonfallande träig". Min Dagens: tunika + kofta OM, jeans Acne, solisar från Inter Sport och rosa stövlar från Hunter.


Hallå sista veckan i April!

Idag är det fortsatt trädgårdsgöra som gäller och det är ju bara så kul! Solen strålar och Flisan och Trulle är också ute nästan hela tiden och har så himla skoj. Utelivet blir så mycket enklare för dem nu när det är bara är en tunn vårjacka och gympaskor som behövs kläs på och de slipper massa tunga jobbiga ytterkläder med knappar och dragkedjor.

Nu sover lilla Bea middag så snart åker lasyrburken och penseln fram. Jag har vit och svart lasyr hemma så det är bara att välja och måla på!


KRAM

.

söndag 25 april 2010

LITE DANSK TRÄDGÅRDSINSPIRATION

.


Ägarinnan till dessa härliga uteplatser, jag visar bilder på ikväll, har jag skrivit om tidigare i ett inlägg här! Huset är mao precis lika fint ute som inne. Kanske skulle vi också skulle måla vårt terassdäck vitt i sommar, vad tror ni? Supersnyggt!

God Kväll!

Idag har det bla inhandlats en sandlåda till Beas hörna i trädgården. En sandlåda fylld med plastleksaker och grävskopor är nog bland det fulaste jag vet i en trädgård, strax efter en illblå studsmatta då:) Men här bor det 3 små barn och självklart syns det, så är det ju!!!

Drömmer just nu om vackra uteplatser och ljuvliga buskar och perenner. Det är verkligen så härligt nu när trädgårdssäsongen äntligen sätter igång!


Charming!

Fina stora rottingstolar. Mamma och pappa hade ett par nästan exakt likadana i deras villa de bodde i förut. Hm, undrar var de står nu egentligen? Måste undersökas!

Få se, jag behöver ett par enkla svarta utemöbler, några härligt mönstrade textilier i lila, kånka upp ett stort träd på terassen, med en lykta som hänger i + vackra indiska (?) vimplar och sen så är terassen fixad! (Eller?)

Skulle inte du vilja slå dig ner här bland ett gäng glada danskar, typ Mads Mikkelsen, och inta en härlig sommarmiddag? Det skulle dfinitivt jag! Älskar de gulliga rosa färgerna mot det råa bordet och bänkarna...

Nu ska jag faktiskt smita ut på gården igen och byta ut hammockens numera blekgrå tak (det var svart när vi köpte det förra sommaren, hm) mot ett nytt vitt. Ett vitt tak som inte kan blekas i solen!(men som säkert får någon annan spännande kulör av tex fågelträck, avgaser och pollen så småningom )


Jag önskar dig en riktigt skön och avkopplande Söndagskväll!


KRAM


.

BEAS YELLOW CAB

.


Min egna lilla taxiförare här hemma i hallen! Beas blus är från HM och jeansen Esprit.


Hey bloggisar!

Det är mitt i natten men jag bara måste visa vilken söt liten "bil" Beas snälla morfar kom förbi med här idag! På en alldeles egen Yellow Cab, inte helt olik de i New York ;) åker lilla skatten omkring här hemma på ekparketten numera.
.

Nya sköna skiffergolvet i vår hall och världens kanske minsta "taxichaffis"!:)


Ni kanske tror att den är en klassisk amerikansk "donut" denna lilla chaffis mumsar på men nej det är faktiskt bara ett helt vanligt litet svenskt rån:) In till vänster skymtar vårt kapprum, som jag faktiskt har målat helt svart med skoltavelfärg. Mycket praktiskt! 

Oj vad klockan är sent nu! Det är verkligen hög tid att krypa i sköna sängen snart. (Har suttit uppe och tittat på en såå bra och sorglig kostymfilm ikväll, Den andra systern Boylen på TV 1000 med bla Scalett Johansson. Snyft...)


Sov Gott Alla!


.

lördag 24 april 2010

NAMNARMBAND FRÅN EN BLOGGLÄSARE

,

.

Titta vilket otroligt fint armband som kom i posten igår! Det är innehaverskan av netbutiken Piffa som återigen har skickat mig en så fantastisk gåva. Tusen Tack söta du - jag älskar armbandet med mina skatters smeknamn!!!

Har ni också hört nyheten på radion idag förresten?? Det blir inte något bröllop för prinsessan Madeleine. Hovet gick precis ut med uppgiften om att förlovningen är bruten och det är slut mellan henne och Jonas Bergström! Stackars Madeleine, måste kännas hemskt att först bli bedragen och sen att typ hela världen vet om det. Fy fy fy. Frågan är hur länge hon har vetat om detta, för det med norskan  hände väl redan i april förra året? Sen ska storasyster gå och gifta sig preciis när hon har det som jobbigast privat, inte kul...


Inte kul för dig lillsessan just nu! (men snart så står de stiliga  pojkarna på rad!)

Nu blir det en stor kopp latte och en skön stund i vårsolen med senaste Mama (en riktig favvotidning - den är så snygg!) medans Bea sover sin middag.


Önskar dig en riktigt mysig lördagskväll!


 
.

fredag 23 april 2010

ÅTER IGEN EN FAB FREDAG!

.


Hallåå Fredag!!!

Solig vacker morgon har vi i Småstaden idag och ingen snö! Jippie! Sitter vid datorn och gör en massa "to dos". (Fantastiskt med datorer, allt som man vill få tag på finns verkligen på nätet! Hur gjorde man innan internet egentligen?:)Har precis klickat iväg en beställning på bröllopstårta, tror den blir riktigt häftig och ganska annorlunda... Sen är det snart dags att bestämma brudfrisyr och jag velar mellan att ha håret utsläppt eller uppsatt. (Kommer inte att ha en brudfrisyr som är "mittemellan")

Brudfrisyren måste ju stämma med klänningen (som jag spar på att berätta om ;) och resten av temat. Nedan visar jag några favoriter med "flättema" som jag tycker är hur söta som helst!


Såå vackra och  kända damer med mycket vackra frisyrer!

Utsläppt lite "busigt hår" är så otroligt snyggt på en brud tycker jag.
Bild från Jim Hjelm

Tuff brud med utsläppt hår från Amelia! (Äälskar skorna)

Uppsatt på finaste Heidi Klum!


Mycket vacker och mycket "cool brud"!

Inte föör söt och inte föör tuff vill jag att brudfrisyren ska vara. Någon som har tips på någon bra "hårsida" eller kanske rent av en bild av sig själv på någon blogg som kan inspirera så blir jag jättetacksam om ni vill tipsa!:)

Nu väntar en skön tur i spåret. Idag slår jag nog personligt rekord, tror jag, för jag är jätteladdad idag!:)


Ha en riktigt FAB Fredag!!!


.

torsdag 22 april 2010

SEX & THE CITY I STOCKHOLM

.
.

Visar idag lite mysiga bilder från senaste Sköna Hem! Lägenheten tillhör en singeltjej i centrala Stockholm som älskar  S.A.T.C. som så många av oss andra. Hennes lägenhet är exklusiv, tjejjig och liten(en etta)!


Godmorgon Snöiga Torsdag!

Vad är detta? Hela trädgården är ju täckt med vitt puder? Igen! Jag ska ju gifta mig snart, jag vill ha fågelkvitter, full sol och blommor i rabatterna då. Snälla vädergudar, jag ber er, ingen mera snö. Det räcker så bra nu!

Jaja, vi får se om det hinner slå om och bli så där härligt krispigt vårväder som jag önkar mig, tills det är dags...

Enkel girlie liten sovrumsdel i ettan med härliga kombon orange/cerisa kuddar, snäckskalslampa, magnoliakvistar och mycket vitt!

Klassiskt soffbord, stol och kudde. Vackra linnegardiner från tak till golv, som blir extra pampigt i just såna här gamla lägenheter med riktigt högt i tak. Exklusivt med den vita heltäckningsmattan på golvet!

Pardörrar ut till en liten liten balkong möblerad med rottingmöbler och fräscha kuddar i vitt och rosa.

Vilket fint litet badrum! Stor spegel, fasat kakel i halvförband, glas och krom - me like!

Modernt stilrent kök som ligger något trappsteg upp från vardagsrummet.

Hallen med draperier från tak till golv framför klädkammaren.


"The real stuff"! Fantastisk bild på vackra Sarah Jessica Parker från kommande S.A.T.C 2, som har Sverigepremiär den 28: maj.

Nu ska jag äta min lilla frukost - latte, ett ägg och lagrad ost! (Kör hårt med GI just nu och saknar min frukostsmoothie:)

VI SES RARINGAR!


.

onsdag 21 april 2010

WHATS UP X 2

.


Lilla fröken "Attitude"! Dagens Flisan i leggings och kjol från Rabalder, silverskor Ecco, tröja Boomerang och jacka Mini a Ture.


Hallå Onsdag!

Idag mår faktiskt alla skatterna bra igen och Trulle ville jättegärna gå till skolan imorse (de åker till badhuset på onsdagar, kan vara därför:)så det fick han. Förkylningen är verkligen nästan som bortblåst. Skönt!


Jag beskrev ju kort min son Trulle igår och det är lite lustigt med mina tre skatter, för de är så olika! Flisan är en mycket social, bestämd och härlig tjej med massor av humor. (Om ni tror att jag säger åt henne att posera på bilderna så kan jag tala om att så är inte fallet. Hon älskar nämligen att clowna sig och är bara sig själv!) Är det förresten någon som känner igen sig att vara mamma till flera små med helt olika sätt att vara?


Lilla "Mini Attitude 2"! Gårdagskvällens Bea i mammas solisar och pyjamas från Molo.(Obs att även H faktiskt får vara med på ett hörn idag, hehe )

Bea är i och för sig ganska lik sin syster i sitt sätt att vara men å andra sidan totalt olik henne till utseendet!

Nu ska jag ta en promenad till dagis och sen blir en tur ner på stan med mamsen för bla ett besök hos skräddaren!


HA EN BRA DAG!