lördag 15 januari 2011

EN LÖRDAGSHÄLSNING

.
.

Hallå från vår snötäckta gård! Tycker jättemycket om den men tycker absolut inte om källartrappen som syns bakom oss. Den är både ful och livsfarligt brant. I sommar skulle det jättegärna få komma upp en smalare altan efter hela väggen, med samma staket som på altanen där uppe... (Dagens:  jacka OM och tights Rosemunde (Tullhuset i Västerås), klänning OM och Uggs (Country Dreams). Flisan Mini a Turejacka och Uggs (Babyshop) byxor Mexx. .


Todeloooo!


Här kommer en liten lördagshälsning från mig! Nu ska jag strax brygga oss var sin kopp expresso och göra varm choklad till skatterna. Sen ska Trulle och Flisan till mormor och morfar för en sleep over.

 Alldeles nyss smaskade vi i oss myyycket onyttiga och myyycket goda hamburgare från Burger King. Chockade nog kroppen med denna otroligt kolhydratspäckade måtid, efter 5 dagar helt utan, och nu känner jag mig alldeles snurrig och nästan lite "påverkad"! En sockerchock kanske?
På väg till Burger King med skatterna! Vi tyckte vi var superdupercoola (nåväl;) när vi satt och diggade och sjöng till denna låt på högsta volym  i Drive Thru-kön:)


Kanske skulle jag sluta med dessa kolhydratintag på helgerna också... Men det blir ju både svårt och tråkigt om att man aldrig ska få unna sig några sötsaker eller hur!?


Jag hoppas du njuter din lördag vännen!


KRAM

.

18 kommentarer:

Anonym sa...

For en fiiiiin blogg, og innlegg. You make my day!!!! En fin lørdagskveld ønskes dere alle!!!
Klem

Anonym sa...

Mycket snö här med, galopperat i härligt snölandskap längs med havet idag! =)

Men själva hamburgaren har ju varken kolhydrater eller socker?? DEt beror ju på vad du åt till, pommes frites kanske? Och så brödet förstås, och kanske en läsk?

Men vad gör väl det? Tycker absolut man kan unna sig på helgerna, annars blir det för maniskt!

Ha en härlig lördagskväll alla. Härligt för H att få rå om dig själv ikväll ;)

Kramkram/Greta

Hemma hos Märtha sa...

Hejsan!
Tycker att du gör rätt i att unna dig lite gott på helgerna!! Lättare att motivera sig att hålla igen på veckorna när man vet att man kan njuta lite av onyttigheter på helgen!
Ha en underbar lördagskväll!
Kram
Anne-Lie

anna sa...

Ibland är det riktigt gott att vara onyttig! Mumsat i mig en hel del socker och annat onödigt det sista.

Ha en bra kväll.

Kram anna

Linda sa...

Lördagar är till för att frossa massa gott, det får man såklart inte ta bort ;)
Själv blir det riktigt onyttigt med pizza och sen chips och dip till kvällens film!

Grym låt ni rockade loss till ;)

Ha det bäst!

Kram Linda

Anonym sa...

Hej hopp!

Har själv tre barn och är på jakt efter en ny och framförallt större bil...vad har ni för bil? (inte helt lätt när man är så många)

Hälsningar Jessica

Anonym sa...

Hej P,eftersom du inte har någon övervikt, så kan du verkigen unna dig lite gott på helgen.

Mammasegen.com sa...

Det ser härligt ut med snön!!! Vi har 13 grader och torra gator utan snö här i London..Känns lite overkligt att vara tillbaka här igen..
Det är viktigt att unna sig på helgerna..svårt att ta tag i det i veckorna annars...Tack för en bra blogg!

Anonym sa...

Go kväll!
Har nu kört LCHF i 6 dagar. Jag mår jätte bra och mitt blodsocker är perfekt! Märker direkt om jag äter kolhydrater redan, får lite magont och höjt blodsocker. Så jag kör på utan carbs hela tiden, jag tror man chockar kroppen att äta bara på helgerna det man vill! Så tänker jag..
Annsofie

Anonym sa...

Hmm....jag tänker tvärtom som Ann-Sofie ovan här- att jag kör på med kolhydrater en gång i veckan för att inte kroppen ska glömma bort dem förmycket och bli överkänslig.... fast det är som jag tänker.... :)

Men har man haft problem med kohydrater innan ska man nog vara mer strikt.

Jag tror man ska känna efter vad kroppen säger helt enkelt.

Tack för en supertrevlig blogg.

/Sofia

Anonym sa...

Ett tillägg till min kommentar ovan. Jag såg nu att Ann Sofie kör utan kolhydater i veckorna. Då håller jag med om att det kan bli svårt för kroppen att fatta, speciellt så tidigt som efter 6 dagar. Jag äter mellan 20-30g/dag i veckorna och tränar en hel del och det funkar bra för mig.

/Sofia (igen)

Det vita dårhuset sa...

DEN klänningen gillade jag!!!
Hopas du har en fin Lördags kväll :)
Kramen

mammaxtre sa...

Jag tror på att man måste unna sig något extra gott på helgerna när man under vardargarna håller igen. Någon måtta får det väl vara tänker jag :-)

Susanne sa...

svårt och tråkigt låter det verkligen! Jag förstår inte hur du, och så många andra, orkar hålla på med denna diet... Jag tror på att hitta en balans i vad man äter. Lagom är bäst :)Du är så himla fin ändå så jag kan inte förstå varför du slösar din energi på något så tråkigt som LCHF.

Anonym sa...

Susanne: Hej! Du har missuppfattat GI, det är ingen diet, det är en livsstil. Och det handlar inte bara om VIKTEN! Det är hälsa, helt enkelt. För mkt kolhydrater och ett blodsocker so åker upp och ned är inte bra för någon. Förhöjd risl för diabetes är EN anledning.

Att tänka GI är SÅ mycket enklare än att fundera över kaloeier. Prova får du se! Dessutom har vi gott om inlägg från läsare som deklarerar hur mycket bättre de faktiskt mår! =)

Kram/Greta

Anonym sa...

...och GI är något annat än LCHF... men de liknar varann när det gäller strävan efter en jämnare blodsockernivå.

Enkelt kan man beskriva det såhär (gällande bldsockret)

Vanlig kost= Stormigt hav med vågor som går i berg och dalbana

GI = Kluckande hav med små vågor

LCHF = Spegelblankt.

På LCHF får man den största andelen energi från fett, vilket ger en längre mättnadskänsla och en jämn blodsockerkurva under en längre tid. Vilket i sin tur leder till att man sällan behöver tänka på att äta mellanmål, utan kan göra annat än att tänka på mat hela tiden. Superpraktiskt tycker jag! :)

/Sofia

Anonym sa...

...och jag kan berätta att barn med ADHD och Asperger, eller bara de med koncentrationssvårigheter, mår mycket bättre och är lugnare och mer koncentrerade på Low Carb High Fat (LCHF) mat. Det är alltså ingen diet som någon sa, utan verkligen en livsstil. En hälsosam sådan.

faster till Aspberger

Anonym sa...

Kan du inte skriva hur du äter varje dag el. den gångna veckan? Frukost, lunch och kvällsmat osv.
Du måste ju ha massor av bra recept att dela med dig av! : )