måndag 3 januari 2011

FÖRSTA VECKAN 2011

.
.
Bilderna på lampan ovan har jag tagit med mitt fasta objektiv som är 50 mm. Detta berättar jag för att det jag får nämligen många frågor om vad jag använder för kamerautrustning! Så ett tips: vill du ha bilder där du har fokus på en speciell "pryl" och resten runt ska bli riktigt "suddigt" och ofokuserat så är det ett sånt objektiv jättebra att använda! Lampan kommer btw från Tullhuset i Västerås, står i vårt tvrum och är så fin så fin.



Hej nya vecka!


Gaah, jag är ju fortfarande jättetrött idag!! Såå seg förmiddag här, men som tur är har H en vecka ledigt nu och kan busa runt med Bea som ju också är hemma. Trulle och Flisan tar det dock inte alls lungt utan är på väg upp med sin pappa till Dalafjällen idag - igen! (Vi kom ju hem därifrån igår) Mycket bilåkande för mina små skatter men kul för dem att få fara i backarna igen så klart!

Själv ska jag idag ta och tänka igenom "mitt nya hälsosamma liv våren 2011".... Funderar faktiskt starkt på att "skjuta på det hela" en vecka, kan nog frossa lite till. Sen så kör vi!

Nu blir det hopp in i duschen och sen tripp ner på staden och besök hos mamsen.


Vi ses lite senare och då berättar jag vem som vann den fina Triwaklockan! Så med andra ord - nu är absolut sista chansen att vara med i den tävlingen.



So long alla fina bloggvänner!

.


23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tar denna sista chans att vinna en läcker klocka!! Å jag tycker att du ska fortsätta precis som vanligt med din härliga blogg!! Tack för massa inspiration:)

Kram, Sophia i Munkedal

Anonym sa...

Åh, vilken tur. Trodde det var för sent att vara med och tävla om den fina klockan. Jag vill gärna vara med i utlottningen!!!!
Tack för en bra blogg btw.
// Anna i Frövi

Marie sa...

Anonym - Låt bli att läsa bloggen då om du blir så upprörd. Det finns ju andra bloggar du kan hålla dig till!

Att du ens bryr dig om att kommentera den när vi är så många som tycker den är är jättemysig och följer den varje dag.

Sluta upp med negativa kommentarer och kom inte tillbaka hit!

Johanna sa...

Jättefin lampa! Letar också fin läsbelysning. Tak för tipset.

Anonym sa...

Åhh önskar också mig en fin klocka.. :)
Sen funderar jag över Gotland, var lönar det sig att bo?Vi är en familj med två töser 4 & 2 år. Vi funderar på att göra en veckas semseter till Gotland inkommande sommar. Vi känner ju inte till stället så skulle behöva ett bra tips var vi kan bo. Kram/ Linda

Anonym sa...

Vad 17 är det för fel på människor ? Att dom orkar kritisera din blogg är för mig obegripligt !!! SLUTA läs bloggen om det stör dig / er så mycket.
Jag önskar dig och din fina familj en fortsatt fin vecka.
Kram Giesela

Familjen A. sa...

Supersnygg lampa verkligen. =)

Åh va spännande med tävlingen, jag håller mina tummar så hårt så att det gör ont för jag vill så gärna ha en fin klocka. =) Tyvärr är jag mammaledig så jag kan inte lägga mina pengar på en klocka just nu!

Så kul med lite riktiga tävlingar tycker jag. =)

Kramar Anna

Att Vara Någons Fru sa...

Åh, den var superfin! Jag älskar det där lite ruggiga industrilika.

Anonym sa...

Klockfantast som bor i "småstad überliten" och blir grymt sugen på att börja året med en snygg Triwa på handleden! Du och din blogg är väldigt inspirerande! God fortsättning!

Terez O. Ulricehamn

Anonym sa...

Kan ni SLUTA kommentera negativa inlägg, precis lika irriterande!

Tack för tipset på kameraobjektivet, just det har jag undrat över!
=)

/Greta

sanna sa...

Den där lampan är ursnygg.

Du är så duktig på att fota, jag har mycket att lära. ska kanske börja med att fota allt när det är mörkt ute:-)

Kristin, Norge sa...

Hei,
Fint å lese bloggen din igjen. Vil gjerne være med på trekningen av en Triwa klokke.

Johanna Stålros sa...

Ville bara säga hej, och att jag verkligen gillar din stil! Ett jättefint vardagsrum du har! /Johanna

Anonym sa...

Ciao bella!!! Jag vill gärna vara med och tävla om den fina klockan!!!! Supermysig blogg som jag kollar Ofta:) Kram till dig från trebarnsmamman i vita villan!

Anonym sa...

Börjar med att säga att jag gillar din blogg skarpt och följer den dagligen!
Undrar om och hur mycket du redigerar dina bilder, med kontraster och så. Du har så fint ljus i bilderna! Vill gärna veta! Hade varit kul om du hade visat före och efter redigering på någon bild, som sagt om du nu redigerar annars får du gärna tala om vilken/vilka inställningar du använder.

Sitter som på nålar inför avslöjandet av vinnanren av klockan!

Tack för bästa bloggen!

Anonym sa...

Så här i sista minuten:
Would die for that watch : )

Tack för en mycket inspirerande blog - skönt att du är tillbaka ; )

Frida

Anonym sa...

Du tar så himla fina bilder!! Vilket kameramärke har du? Och hur riggar du med ljus etc när du fotar? Tycker själv att det är svårt med ljuset inomhus.

Angående din förklaring om fokus på en "pryl och suddigt runtomkring" så handlar det ju om skärpedjupet. Vill du ha kort skärpedjup (som du beskriver) kan du ju också labba med bländare och slutartider. Vad brukar du använda?
Eller så kör man ett zoom-objektiv. Jag brukar använda ett 70-300-objektiv för bästa "korta skärpedjupbilder".

Line fra huset på landet sa...

Oj. Siste sjanse?? Da skal jeg helt klart henge meg på konkurransen! Klokken er jo urrsnygg!! :)
Klemmer fra Line

fru Sätterlund sa...

Läser din blogg regelbundet men har nog aldrig kommenterat tidigare. Tycker du har en kanonmysig blogg <3 Gillar din inställning! Go girl!

För de som inte är så påläst i fotovärlden skulle jag vilja förtydliga lite angående "suddigt runtomkring". Det som avgör detta är skärpedjupet. Petras fasta 50 mm objektiv har en bländare på lägst 1,8. Bländaren är den som avgör hur mycket ljus som släpps in i kameran. Ju lägre (1,8, 2,2, 2,8 osv) tal desto större öppning och desto kortare skärpedjup. Är skärpedjupet kort så blir endast en liten del av bildens djup skarp, resten blir suddigt. Desto högre tal (tex 5,6 eller 8 osv.), desto mindre öppning och längre skärpedjup får man. Lite invecklat att förklara men hoppas det kan vara till lite hjälp iaf...

Ha det gott,
kram Therese

Anonym sa...

Älskar din blogg. läser den varje dag,Du är en förebild för mig.Kramiz. niccan

Mia sa...

Klart man får det! Bättre att skjuta på det en vecka och sen ge allt än att man kör lite på halvfart nu och aldrig riktigt kommer ihåg. Men om det peppar kan jag meddela att jag behöver bli av med några småkilon som smugit sig på (3-4kg) och började med riktig lchf igår efter ordentlig research. -0,5kg har redan försvunnit när jag vägde mig imorse. Finns inget så effektivt sätt att gå ner i vikt som att öka fettet och dra ner på kolhydraterna. Lycka till!

Anonym sa...

Vad heter lampan och vad kostar den? Jättefin. Blev sugen på en själv. :o)

Kram Linda

Anonym sa...

Hej din blogg är superbra:) undrar var kommer lampan ifrån??
Kram marie