måndag 10 januari 2011

PARDON ME FOR SHOWING MY....

.

.
Hittade denna bild i arkivet och den får bli min målbild. Den är från Maj 2010 och min kropp mådde verkligen superbra. Då hade jag varit duktig och ätit rätt och löptränat i ca 3 månader, ett par-tre ggr i veckan. Mer behövdes inte för att få skillnad. Vid nyår 2009 vägde jag som nu 61 kg, på bilden ovan vägde jag 57 kg. Den perfekta "moroten då" var vårt bröllop, men vad ska jag nu använda som treat? (Om man förstorar bilden så ser ni att jag hade 27 i jeans strl. Strl 27. Gaaah...)


Good Evening!



Nu är jag så sugen på sötsaker så jag tror jag smäller av. Jag vill ha en påse wienernougat nuuuu! Idag har jag ätit bacon med äggröra till frukost, gratäng med köttfärs och grönsaker till lunch och räkomelett + sallad till middag. (Mycket ägg idag mao). Känner ju hur extremt kolhydratberoende jag har blivit, usch och fy!

Tittade nyss på programmet Konferensen med Spotlifebloggerskorna på 4:an. Såg min kära bloggkollega, den söta superduktiga Jannice, som var med där minsann. You go girl! (Ursöt var du så släng "skämskudden" lååångt bort bara:)

Nu ska jag botanisera efter cashewnötter i skafferiet här! Måste ha ngt att knapra på...


Vi ses imorgon!


KRAM


:

47 kommentarer:

jennie sa...

Kämpar mot likadana känslor just nu här också! Lycka till Philia! PS. Hur lång du är?

Marie sa...

Vill bara säga som en annan småstadsbo, nya gymmet Member 24 är toppen! Öppet 24/7!! Superfräscht med nya maskiner. Har kämpat på där några månader och det är hur bra som helst!

BelovedbyLinda sa...

Wow snygg och snygga byxor!!

Kramis Linda

Jannice sa...

Men du är la go sötis!! Jaaaaaaaag tar din rXv på en gång. Satan så snygg.. här har du en till som gått upp ;)

Kramar till världens fab:aste bloggerska.

Jannice

Anonym sa...

My good! Vilket ass;)
Klart du klarar de, du vet ju att du gjort det förut! Ett träningstips från mig är längdskidor, världens härligaste och bästa träning! Man kommer ut i friska luften och får röra på hela kroppen! Fullkomligt älskar de, ja e tom lite beroende! Sen när barmarken börjar komma fram e de ju löpning som gäller men passa på och pröva skidor nu när inte bara Norrland har riktig vinter!
Kram från A i Östersund

Anonym sa...

Hej! så fint du har det hemma, hur har ni fått ert fiskbensparkett sååå snyggt? vill slipa vårt ekparkett så.

Snygga byxor.

Maria sa...

Ett litet aber bara; cashewnötter innehåller en hel del kolhydrater.. Finns andra nötter som är bättre om man jobbar med att bli av med sötsuget.

http://kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=b8f34bbd-d071-4791-a772-a3477cf73ece

http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=b17c91b0-b4c5-444c-83f5-2708cd26af86

Kram

Marie sa...

..å vilken midja sen! Det där får bli min målbild "ass" well ;). Giftermål till hösten så kanske kanske.. Tack för en kanon trevlig blogg!
Kram
Marie

Inredningsfrun sa...

Ja, nu är jag ju redan gift så jag får väl hitta på något annat mål när preggo-kilona ska bort om ett par månader. För en morot måste man ju nästan alltid ha om man ska uppnå sitt mål. Eller jag måste ha de iallfall :).

// Inredningsfrun

eva sa...

VILKET KORT.SNYGGA BYXOR.DU KAN OM DU VILL.NU SÄTTER VI I GÅNG.JAG BRUKAR JU JOGGA 3-4 GÅNGER I VECKAN.MEN TYVÄRR HAR DET INTE BLIVIT SÅ NU.SÅ DET ÄR ETT PAR KILO SOM SKA BORT HÄR OCKSÅ.

EVA

Malin sa...

Det där får bli min målbild också!;)Wow!
Vägde liksom du ca 57 i våras men nu har jag inte vågat ställa mig på vågen på en månad.. Men gissar att jag ligger 3-5 kg över min "trivselvikt". Så jag hänger på din "viktkamp"!
Malin

Thelma Louise sa...

stå på , du er ikke alene...jeg er like høy som deg..men har latt det gå litt lengre og det har lagt seg på noen kg mer...så jeg skal ha av mine første 6 innen 22 februar, som jeg har satt meg som mål..veier meg hver tirsdag..så i morgen får jeg dommen, om jeg har vært flink nok den første uken.:-) lykke til..........

Anonym sa...

Hej! Har kört Lchf sedan i Februari och det har gått kanon, sedan kom julen och allt vad mat heter (dock inget godis,snacks) så nu är jag på gång igen och det är ju så kul när man bestämt sig och sötsuget är borta. Cashewnötter är kanon ska helst vara osaltade.Kan rek matplatsen hos bloggfamiljen har massor med goda lchf recept. Du har ju inte många kilo men dom sista få kan vara nog så svåra! Lycka Till nu kör vi! :)

Marits vita skrin sa...

Sådär såg nog jag ut när jag var typ 14, hahaha. Det ligger likmsom inte i mitt DNA att se ut sådär. Men skulle bra gärna vilja ha en sån rumpistump. Kanske skulle göra ett försök:)

Ha det bra
Marit

Anonym sa...

Ja, om man väger 57 kg och har viktproblem, så är det ett i-landsproblem! Jag har stl 32 och nöjd, men frågan är vad 57 kg-bruttor tänker om mig? Ni borde också tänka på att ligga på ett BMI mellan 20 - 25, under 20 är inte bra för kroppen, inte över 25 heller.

Ej problemhittare

Anonym sa...

Kjenner meg virkelig igjen...Har alltid brukt str 27, men sweet dreams om jeg kommer meg inn i det nå...må også gjøre noe med det veeeeldig snart!!!
man føler seg ikke vel, men den søtsugen er ikke så lett å bli av med:(
Ønsker deg lykke til selv om du allerede ser smashing ut:)
Klem

Anonym sa...

Super snygg kropp ... Som man kan dööö för ;)
Min dotter är snart 15 år. 172 lång och väger 57 kg och har strl 27 tum ...

Anonym sa...

Jag vägde 57 i typ 5:an..haha..Men du verkar ju vara nätt i hela kroppen, och ska kanske inte väga mer än så:)
Som vuxen har jag inte haft kroppsbyggnad för att väga så lite. Var riktigt smal och snygg i 1:an på gymnasiet. Vägde då 63-65 kg till mina 165 kg,och var inte alls tjock (ser jag på bilderna), och var väl sådär nöjd. Borde varit jättenöjd. Platt mage, snygga ben..men, men.

Nu har jag efter år av sötsakeätning och 0 motion maaaasssssssoooooor att gå ned, och hösten med LCHF gav -10 kg:) Nu är det bara resten kvar.
Mandel är bättre än chasew. Rosta dem med olja och salt i ugnen ca 20 minuter. Smask!

Lycka till med LCHF igen, så ska du se att du känner dig nöjd igen:)

Anonym sa...

Petra!

Kan du inte lägga ut recepten på det du äter?

Och sen undrar jag HUR MYCKET du äter av det du lagar? portionsstorlekarna är ju också relevant så att man inte äter för mycket.

Anonym sa...

Den här sidan tror jag att du skulle gilla (om du inte har sett den redan):
http://blogg.norrgardeninredning.se/

Daniella Witte sa...

Klart att du klarar det!
Det måste vara en bra peppning med alla som följer dig här på bloggen.
Lägg gärna ett inlägg om vad du äter. Jag skulle också behöva en skjuts på vägen från mina jul kg:)

Ha det så bra & Lycka till!

Kram

Anonym sa...

Hej P!
Snygg rumpa...to die for! Började igår med LCHF och har svårt att tro att det ska funka att käka fett och ändå gå ner i vikt....men vi får se!
Håller med flera andra om att det vore kul med bra recept och tips på vad du äter!
Ska gå ner ca 6 kg och blir otroligt peppad av dig P och alla andra bloggisar..
Kram Annsofie

Anonym sa...

WOW,WOW!!
Det är bra att ha en målbild! Ska själv försöka gå ner från 65 till 60 med hjälp av ViktVäktarna och MYCKET träning...
Vägde 59-60 före mina tre skatter, har gått ner efter varje graviditet, men den har haft en tuff höst och har tyvärr tröstätit, men nu är det nya tag som gäller!!
Har som mål till sommaren och dit är det som tur många veckor kvar :-)

Lycka till snygging!!

Kram Anna.S i Uppsala

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Ha vad roligt! Har samma vikt nu och mitt mål är 57. Håller på och försöker lägga om kost och mer motion. Ska springa Göteborgs varvet i vår och måste komma igång tills dess.
Lycka till!
Kram
Helena

Eva sa...

Du är fin som du är nu...Älska din kropp som du har. Nått kilo hit eller dit. Huvudsaken man får vara frisk...snygga jeans föresten!!

Unknown sa...

BOOTYLICIOUS!!
Ingen dålig bakdel hörrödu, skulle önska mig något liknande då min är närmast obefintlig.. :(
Försöker kämpa mig uppåt på vågen och det är faktiskt inte det lättaste kan jag säga, även om många tror det.
Väger ca 49-50kg och till mina 167cm är det lite för lite, tynglyftning kanske kunde va nåt, fniss.

Kram Catta

Sara sa...

Vikten är inte viktig! Det är fördelningen av vikten, är det muskler eller fett som väger? Ju mer muskler du har, ju mer fett förbränner du. Muskler tar mindre plats än fett men väger mer. Muskler vill ha liiite grann kolhydrater också. Tex direkt efter ett uppbyggande träningspass. Så stirra er inte blinda på vågen, mät med måttband och känn efter i kläderna.

Maten är självklart viktig, men det där med dieter... Ät med förnuft och träna, rör på dig, varje dag.

Säger en "tjockismamma" som tar tag i det nästa vecka men inte med någon bokstavsdiet ;)

Sara sa...

PS: Ja tack till den jeansrumpan ;)

Anonym sa...

Härlig bild, med en "Beyonce" rumpa verkligen! :) Tur att du tog den bilden (eller maken kanske?) och sparade som motivation.

Alla har vi olika kroppsbyggnad och idealvikt. Mycket handlar om att vara konsekvent i sitt levnadssätt. Jag är 40+ och väger samma som när jag var tonåring. Just nu 54 kg till mina 165 cm i längd. Men innan jul vägde jag 52 kg och dit ska jag tillbaka! Men säger som P, behövs inte så mycket. Dra ner på sötsakerna och röra mer på mig, så är jag tillbaka på några veckor.

Håller mig till GI, men skippar aldrig kolhydraterna helt. Men drar ner kraftigt på det. Typ 2 fullkornsbrödskivor, och en liten portion fullkornsbulgur till maten räcker. Hellre det för mättnad än massa fett. Nyttiga fetter känns alltid bäst, äter lax,makrill, mandlar o avocado.

Rider 2ggr/v o styrketränar 2 gr/v. Löpning på vår o sommar/höst.

Tror jag hållt vikten i alla år just pga konsekvent hälsosamt levnadssätt. Givetvis med vissa utsvävningar på semestrar och så! Men det är korta perioder, och hinner inte "förstöra" så mycket.

Kram/Greta

mammasegen.com sa...

Tack!!! Jag använder den som min målbild..;) Ger mer motivation än någon av mina egna målbilder..;)En sån midja skulle jag aldrig kunna få, här tyvärr en helt annan kroppsform, men nu sätter jag också i gång!! Tack för pepp!! KRAM

Anonym sa...

Har helt fastnat på din blogg sedan jag fick tips om den. Kul!
Jobbar du med något annat än blogg och barnen?
//Malin

Anonym sa...

Hmmm... har typ 20 kg och bli av med nu efter min tredje bebbe. Haft 25/26 i jeans förut... hur kommer man i form om man är konstant trött och kroppen värker?? Du får va lite snällare mot dig själv ;) Hur fin som helst!

Anonym sa...

Hej P
Löpträning på gymmet 1mil ca 1000 kalorier idag.
Fick vila några dagar då jag körde för hårt förra veckan, inte bra de heller.
Men visst en bra balans med mat o motion mår man Så..bra av endorifnerna ger ju oss den kicken skitbra!
Ha en grym vecka och kör hårt alla!!

Att vara någons fru sa...

Snygga jeans! (och bakdel får jag väl säga, annars är det som att berömma en fotograf och säga att de har en bra kamera ha ha).

Två Trappor sa...

Oj, vilken supertrimmad och slimmad kropp - inte ett uns gram för mycket där inte! Verkligen inte illa för en trebarnsmamma. ;) Som sagt, huvudsaken att man känner sig bekväm och stark i sin kropp, sedan tycker inte jag att kilona spelar så jättestor roll. Rent generellt tycker jag att det är snyggare med något kilo för mycket än för lite, både på tjejer och killar. Men det viktiga är att man mår bra i sig själv och det är ju många aspekter som spelar in i det. Sund kost, regelbunden motion & träning, bra sömn och, inte minst: inte för mycket stress & bekymmer! :) Skönhet sitter i hela personligheten och utstrålningen, tycker jag.
Jag tycker du är jättefin som du är nu enligt de bilder du visat, så det blir nog inga problem om du vill nå "målbildsvikten". :) Jag ska gräva fram nån gammal "smal" bild på mig och sätta på kylskåpsdörren så får vi se om det hjälper mot mitt julfläsk.. ;)
Kram, Madeleine

Anonym sa...

Hej!

Jag skulle gärna vilja ha din midja, har en tendens att lägga på mig på magen istället för på rumpan. Just nu planerar vi för att renovera badrummet, hur ser ert badrum ut?? Kan inte hitta några bilder.
Är så glad att jag hittat din blogg!!!
Kram Lotta

17 Cherry Tree Lane sa...

Vilka snygga jeans (och det som är i dem oxå förstås:))!
Kram C

Anonym sa...

Hejsan! Jag bara måååste fråga, stjärnlampan ni har i taket i vardagsrummet, vaaaarifrån är den?! Måste ha :) Kram!

Anonym sa...

Hej!

Vill börja med att säga att du har en helt fantastisk blogg!

Efter att ha läst din inspirerande blogg så tänkte jag själv sätta igång och se om jag också kan blogga. Problemet är nu att jag aldrig använt mig att Bloggers designfunktion och har kämpat i 2 dagar med att googla och inte kommit så jätte långt. Nu är min fråga om någon har någon bra sida eller helt enkelt kan tänka sig att hjälpa mig? Absolut inga avancerade saker utan bara en stilren och snygg grund.

Maila mig gärna på annas_blogg@hotmail.com

mammaxtre sa...

Att sluta med godis kan vara ett ren helvete, det vet jag av erfarenhet :-)

Du kommer att lyckas om du bestämt dig och om du tillåter dig att unna dig ngt onödigt gott emellanåt. Att knapra på knäckebröd är trist men ganska så effektivt. Lycka till!

Carolin sa...

Ja man måste ha ett mål om man ska lyckas!
Har själv tänkt att ta tag i vikten nu, efter att fått barn för några månader sedan.
Har tänkt att börja äta enligt LCHF, men funkar det verkligen?!
Har läst här på bloggen att du äter enligt detta. Äter du mycket fett som grädde?? Är lite orolig att det ska läggas på ännu mer fett på magen! Vore kul om du ville skriva lite mer om detta!!

Önskar dig en skön tisdags kväll!
Kram Carolin

Philia sa...

Tack alla för era hälsningar!!!

Ni är ju för snälla bloggisar! Så himla mycket rart ni skriver om mina "fd buttocks", jag blir ju alldeles generad ju:) Nu måste jag verkligen sätta igång med träningen här!!!

STOR KRAM

P

Anna sa...

Najs bild!!
Snygga jeans btw, vad heter modellen? Här kämpar jag också på med lite kg o gi/lchf... Göteborgsvarvet i maj o bröllop i augusti... Det ska gå o sedan vill jag verkligen hålla det!!!

Kram

Anonym sa...

Har inte ätit godis sedan Juni 2009 och det är ju helt underbart skönt, kan ha en hink med godis framför mig och är absolut inte sugen och skulle hellre gräva ner mig än att ta en enda godis för då vet jag att jag skulle halka dit direkt. Jag var en riktig godisråtta men nu är det LCHF som gäller... Har provat många dieter men det här är min första bokstavsdiet och den har verkligen funkat! Lycka Till alla med era vikter vare sig det är plus eller minus! (Hörde att det tar ca 20 dagar att bli av med sötsuget... vet inte om det stämmer).

Anonym sa...

Tittade på programmet "Konferensen med Spotlifebloggerskorna" idag på Kanal5 play.

Är det bara jag som tycker det var otroligt pinsamt och skrämmande dåligt??!!
En mega stor skämms kudde!!!
Jag gillar Jannice´s blogg men jag skulle inte vilja vara förknippad med det nätverket efter ha sett programmet. Vad tycker ni andra?

Angående din vikt så instämmer jag med ovanstående kommentarer...Så såg jag ut när jag var typ...14-15 år. Gissar att du är kort och liten i växten?
Kan vara bra och tillägga det i texten då 57 kg är säkert en dröm för många...Men hur realistisk? Är själv 175 cm :-)
Men LCHF is the shit!

Philia sa...

Åter igen, jätte stort TACK för era goa hälsningar!!!

Anna - Jag vet tyvärr inte namnet på modellen! Ser inte det på lappen längre:( De är inhandlade på Solo för ca ett år sen.

Anonym - Jag har faktiskt blivit tillfågad om jag vill tillhöra Spotlife!:) Tycker de verkar ha riktigt roligt ihop. Dock är ju de flesta girlsen som är med mer än 15 år yngre än mig (Dock inte supergoa Jannice!:) Tycker dock att Blondinbella verkar extremt medveten och duktig, tänk på att hon bara är 20 år! Häftigt att se det. Så där driftig var inte jag när jag var 20 år heller:) Sen angående vikten. Jag vägde nog 48 kg när jag var 14 och jag var pinnsmal! Fram till att jag fick barnen pendlade jag mellan 53-55. Jag är inte för smal när jag väger 57 utan mer normal i strl. Min längd är 169,5, så jag är väl inte direkt särskilt lång men är nog inte att betrakta som kortväxt heller tror jag? Kanske helt normallång?


Ha en fin Dag!

KRAM

P

Anonym sa...

jag kan verkligen rekommendera dig att kika in på Olga Rönnbergs blogg på Mama, hon har just nu dessutom en komma i smaljeansen utmaning just nu! hon är mkt kunnig och ger en motivation och kunskap...
marie