torsdag 26 maj 2011

NYA SKÅPET

.

.

Ett kinesiskt skåp har fått flytta in i matsalen! (Ni som följer H of P vet ju att jag sneglade på ett klassiskt brudskåp men när jag sen hittade detta finfina, som är i samma stil med höga ben, och som samtidigt hade vitrindörrar  så bestämde jag mig direkt!)



God kväll raringar! 



Lovade er lite skåpsbilder och jag håller vad jag lovar minsann:)

Har ägnat eftermiddagen åt att diska porslin som stod på vinden och plocka in på hyllorna. Jag är helt tokig i allt kinablått just nu och vill bara ha meeer sådant porslin! Någon som vet var man hittar fina vaser, urnor och krukor?



 Det asiatiska touchen är perfekt i den stilen jag vill ha här hemma. Lite "kolonial blandat med modernt a la danmark":) Skåpet hittade jag i fantastiska  Baazarbutiken på nätet.(Kaffeporslinet i skåpet är Musselmalet från Royal Copenhagen och är Beas dopgåva. Thekopparna och mat-tallrikarna är också RC. De större kopparna längst ner är från Meissen. Den kinesiska antika blå/ vita duken som ligger i skåpet är en "perfect match" med Musselmaletporslinet och kommer från Ateljé Fåtöljen i Västerås.) 


Dagiskonserten var verkligen jättesöt. Men lilla Bea tyckte det var lite för mycket med alla som kom och tittade så hon ville hellre sitta i pappas famn - och inte sjunga så mycket alls faktiskt:)


Önskar dig god kväll så ses vi imorgon och då är det ju fredag - tjohooo!



KRAM



51 kommentarer:

K A T A R I N A sa...

Musselmalet är underbar. Jag har sett den i cerist också.

Jag tycker du har mycket smakfullt hemma.

Kramar
Katarina

weissbunt sa...

Love your cabinet! Looks very fresh indeed. Greetings - maks :)

Fia sa...

Fasiken vad snyggt :)

Du är såå himla duktig på att få till det!
Nu blev jag inte direkt mindre sugen på att köpa ett fint skåp själv ;)

Du lyckas ofta inspirera mig så att jag känner det här härliga ha begäret :) hi hi

Bara väldigt kul förstås.
Din blogg är en härlig inspirations källa.

Sov gott
Kram Fia

Borta bra men hemma bäst sa...

Lovely, som alltid hemma hos dig. Jag gillar också den där "kolonial blandat med modernt a la danmark" stilen. Speciellt nu på sommaren så känns det blåvita extra fräscht. Jag har fyndat en del blåvitt asiatiskt porslin och urnor på loppisar till en billig peng.
Gillar verkligen din blogg och den positiva känslan du förmedlar. Sen att det är hög igenkänningsfaktor på mycket som du skriver om gör ju klart sitt till:-)
Kram,
C

♥ Min lilla Stuga ♥ sa...

Jättefint skåp och det är ljuvligt med blå/vitt porslin. :)) Älskar Lexingtonväskan som du visade i förra inlägget, en sån vore inte dumt att ha till sommaren. :)) Kram

Anonym sa...

Nydelig!

Piffa o Puffa sa...

Hej!
Det är ett superfint skåp du har fått taag i. Själv har vi precis fått hem ett sideboard i vitt med kryss i glaset, jag älskar allt vad kryss heter:) Jag är också ute efter porslin i blått så det blir till att åka på loppisar där man kan få tag i saker som inte alla andra har, och dessutom till en mycket liten kostnad.
Kramar Anette

Anonym sa...

Hej Petra! har skrivit till dig förr angående min butik uppe i Örnsköldsvik, nu är det så att jag har öppnat en mer exklusiv second hand butik i Husum istället (20min från Örnsköldsvik)och jag köper hem en hel del finporslin via auktioner mm.jag kan få tag i blåvitt porslin om du är intresserad?? Öppnar min webshop i augusti med bla Day home och mycket annat fina och noga utvalda second hand produkter! Kontakta mig via min mail: gotmarkdesign@yahoo.se /Mvh Angela Kvarnström

Anonym sa...

Vad fint det blev med det nya skåpet! Du har ju så mycket fint porslin, en sak jag undrar över är: Diskar du det för hand eller i diskmaskinen? Själv har jag blå blom kaffeservis som jag inte törs köra i maskin. Skulle vara kul att höra hur du gör!
Ha en skön fredag!
Kram Ulrika i Örebro

Anonym sa...

What can you say? Perfect!!!!

Moa sa...

Väldigt väldigt snyggt skåp! Och blåvitt porslin är också min svaghet. Är så vackert! Min syster brukar gå på loppisar och är min "spanare" på gammalt porslin. Har bl.a. fått vackra gamla gustavsbergtallrikar till samlingen. Är så snyggt tycker jag att duka med blandat blåvitt porslin!

Moa sa...

Skulle bara lägga till... senaste tallrikarna min syster fyndade åt mig - som är supersöta - är Old Gustavsberg Willow i blå vitt, med kinesiskt motiv. Enkla men supersöta tallrikar (tillverkade i slutet av 1800-talet dessutom)!

Fru N och villa Någorlunda sa...

Urfint! Antika blå vaser till en hyfsad peng hittar du nästan alltid på Stockholms stadsauktion http://www.auktionsverket.se/stads/. Man kan lägga sitt bud på nätet varannan vecka (eller vara på plats förstås) och det är riktigt beroendeframkallande :) Kruxet är förstås att man måste åka och hämta om man vinner, men du bor ju inte jätte långt bort? Kram Pernilla

LOPPISLIV sa...

Godmorgon Petra!! Ohhhh så vackert skåp, passar ju helt perfekt där i din hörna, gillar att de inte är så djupt. Och du har verkigen lyckats att pynta med de blåvita porslinet också, du har ett sånt stilsäkert öga. Supersnyggt!!! Underbara bilder, härligt att få börja dagen med att få dem på näthinnan nu när jag måste skynda till jobbet. Ha en toppendag nu du söta glada inspiratör :-))

Kraaam Paula

Unknown sa...

Det är verkligen sjukt fint ditt skåp, och vitrindörrarna måste du vara sååå himla nöjd med, nu ser man ju allt det vackra innehållet!
Finns oändligt mycket blåvitt porslin att få tag på, här är några tips: Stockholms auktionsverk, Göteborgs auktionsverk och Auktionskompaniet. Alla dessa har nätsidor, det är bara att gå in och FROSSA! =)

Kram på dig,
Catta

Anonym sa...

Jättefint! Kan tipsa om en butik på gågatan i Mariefred, precis vid torget, som just nu skyltar med massor blå-vitt porslin (bla skålar, krukor och urnor med lock i olika storlekar). Ser riktigt fina ut och hyfsade priser oxå ;-) Kanske dags för en ny helgutflykt hit?!

I M-fred finns ju också underbera butiken Jerners rum (www.jernersrum.se), där jag brukar shoppa upp större delen av mitt "barnbidrag" ;-)

Trevlig helg!
Katarina

M sa...

TJUSIGT P!

Anonym sa...

Åh, va fint och va snyggt du har lagt in alla saker. Du är grym!

Tips! När man klickar på dina länkar, lämnar man din sida. Har sett på andra bloggar att det bara skapas en ny sida och att man fortfarande lätt kan gå tillbaka till inlägget. Kanske inte så svårt att fixa. Jag vet dock inte hur man gör.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Jättefint skåp. tack för tipset.
Undrar bara är det alltså beas porslin musselmalet? som hon fick eller?! dum fråga kanske men finner det lite udda att ni ska använda det isf.

Radhusdrömmar sa...

Jättefint, förstår att du föll för det :-)

Kram Johanna

Anonym sa...

Hello,
so fiint Philia. Så fint. Blir själv sugen att damma fram "ostindia" från skåpet. Längtar tills du börjar med balkongen, behöver inspiration. (och vet att jag får det här)
/Häls Marie

Mamma Mat sa...

Hej!
Blåvita "Kina-detaljer" finns t ex på Simply Scandinavia, Tehuset Java (som har nätbutik), men också på Svenskt Tenn som jag passade på att besöka mellan möten under min tur till Stockholm igår.
Skåpet är verkligen snyggt - grattis! Trevlig helg.

Sandra sa...

Otroligt fint skåp och det blev ju fantastiskt snyggt med det blåvita porslinet. Ett butikstips till dig är Walles&Walles i Stockholm. De har tyvärr ingen webshop, men titta in på http://wallesochwalles.se. I butik har det lampor, porslin osv i den stilen du gillar.

Ha en fin dag!

Sofia sa...

Vilket underbart skåp! Är på jakt efter något liknande.

Camilla sa...

Såå fint!!

Petra Eriksson sa...

Lika fint som vanligt hos dig. Jag älskar RC. Min man fick det som present av sin farmor under barndomen. Kolla här http://grannfrun.se/blogg/?p=421

Ha en skön dag/Grannfrun

Hanna sa...

Riktigt fint skåp!:)

Elina sa...

Superfint skåp!

Fin Fredag!
Elina

Anonym sa...

Hej!
Någon som har tips på trevliga butiker i Västerås??? Förrutom Tullhuset då.

/MVH Stina

Anonym sa...

Superfint!
Kolla Tradera, där har jag precis köpt en del Musselmalet porslin i felfritt skick.

Kram Kicki

Anonym sa...

HallÅ!

Ser jättefint ut! Men tänk på att det som är lite högre ska alltid stå till höger eller så utgår man från mitten. Testa och byt plats på t.ex tillbringaren får du se. Ett litet tips bara. Sådant som hänger med från skoltiden.

Bye Bye

Anonym sa...

Hej hej!

Ja visst, byt plats på alla hyllor utom översta

Anonym sa...

Hej! Kolla in auktionsbyrån Effecta. De ha visning idag och alltid auktioner på söndagar. Tror jag såg ett Meissenfat denna vecka. Du kan se alla objekt på nätet. Kram! JW

Anonym sa...

Hejsan! Superfint skåp! Jag har en liten fråga; jag skulle själv vilja köpa lite porslin och då musselmalet men mega, vet du vart man kan få tag i detta för i Örebro på de ställen jag varit måste man beställa hem och jag skulle vilja klämma och känna lite först och se storlek och så vidare innan jag beställer!

Tacksam för svar!

Johanna i Örebro

Anonym sa...

Vilket läckert skåp, kan verkligen förstå att du inte hade några svårigheter att bestämma dig. :)

Sofia Agardtson sa...

Skåpet var verkligen tjusigt! Och så fräscht det blev med allt det blå-vita :)

Mitt lille hjem sa...

Så fint det var!
-Og god helg til dere..

Klem
Christine

Emma från Kastberga sa...

Vilket vackert porslin!

HAGAB Hus och Hem sa...

Så snyggt!

Anonym sa...

Blå Blom har jag också och diskar alltid för hand :) Tror det är dumt att köra i maskin, sliter på porslinet.

/Ulrika

HOUSE OF PHILIA sa...

House of Philia skriver (eftersom blogspot strular och jag inte kan lämna kommentar under min egen signatur)

Tack för alla era söta hälsningar tjejer och braiga tips! Ni är guld:)


Anonym - Ja, det är Beas urfina dopporlsin och vad är det som är udda med att ha det framme? Mina föräldrar har alltid haft mina och mina bröders dopsilversaker framme, iiinget konstigt alls:)

Stina - I Västerås finns fler fina butiker som ex Bella Vista om man är ute efter exklusiva märken som ex Ralph Lauren, Gant etc. Nästan brevid ligger Bazar, en pyttebutik som har marockansk inredning och House Doctor tex. Fräscha Store finns på gallerian Igor - mycket blått och vitt med märken som Lexington (både textil och kläder) Bruka och Day Home. I gallerian Igor finns det också en trevlig klädaffär som jag inte kan namnet på men den ligger på nedre plan. Utanför centrum ligger Ateljé fåtöljen som är en mindre charmig butik med fina utvalda interiörsaker. Sen finns ju ex Noa Noa med söta kläder till stor och liten och även Norrgavel.


Johanna - Tyvärr vet jag inte var man hittar Mega. Men det är jättefint det också. Och den som heter Signatur har du kollat på den? Också modern och jättefräsch.
Angående Blå Blom så använder vi det och kör i maskinen varje dag. Mina föräldrar har också använta det och maskindiskat det vaaarje dag! Sen 80-talet!!! Säkert diskat över 10 000 ggr mao och det är fortfarande blankt och jättefint. Så tjejer, diska det i maskinen ni:)

Ha en riktigt mysig fredag!!!

KRAM

P

Anonym sa...

royaldesign har Mega.

Anonym sa...

Men OJ vilket fantastiskt skåp!! Precis min stil! Inte FÖR mycket, men ändå lite mer än ett "vanligt"...Priset var också nåt för min plånbok faktiskt. Det blev fantastiskt vackert där det står med de fina sakerna i. Jag som varit "anti" blåvitt porslin, blått i inredning överhuvudtaget, börjar nästan ändra uppfattning. Men det är nog för att det är LITE blått tillsammans med det andra vita och svarta...Hmmm, nice!
Trevlig helg!
Kram Malin

HelenaN sa...

Jag har också varit på jakt efter ett kinaskåp/vitrin och tycker att detta är såå fint! Sen har du sån känsla för att "styla" det också!
För er andra som också funderar på detta skåp kan jag meddela att jag hittat ett i princip identiskt (sånär som på detaljen vid skåpsbenen) som är 2000:- billigare än det från Bazaar. Har precis beställt det.. Kolla in: http://www.mishmish.se/epages/Mishmis.sf/sv_SE/?

Isa sa...

Vilket underbart skåp... jag blir lite smått avis :)

Stephanie sa...

Gud vilket vackert skåp ett sådant skulle man haft :)
Tack för en urhärlig blogg som jag följer ett par gr dagligen ;)
Kram

Anonym sa...

Smukt skab! Jag har mycket musselmalet (min man är dansk) men tyvärr inte plats till ett fint vitrinskåp :( Vårt skåp är bara stort och mörkbrunt, min mans morföräldrar fick det i bröllopsgåva på trettiotalet och det "måste" vi bara ha.
Eva

Anonym sa...

Hej Petra
Så fint ditt skåp är!! Och jättefint porslin. Gillar verkligen din stil hemma, en härlig blandning av klassisk och modern stil. Älskar ljuset i huset och dina fina bilder !!! Kram Jessica e

Mrs S sa...

Velkommen etter som blå-porselens elsker, hehe ;) Jeg har alltid vært helt gal etter den herlige blåfargen <3 Hjemme hos oss bugner det av blå herligheter! Kram

Anonym sa...

Tack för tipset om maskindisken då :)
Är lärd av mamma och mormor att diska det för hand men om du menar att det är ok i diskmaskinen så många gånger så ska jag genast sluta att diska det för hand :))
Då kan man ju använda det lite oftare också. Men så är det, man lyssnar på sina äldre i familjen.
/Ulrika

Natasha @ Northern Light Design sa...

... a little behind on catching up on the the blog posts, but I must say I LOVE this cabinet! I totally agree with you, it looks great in your home, and the glass doors makes it fun to decorate + why hide such beautiful porcelain??
GOOD CHOICE!

Northern Light Blog