söndag 17 juli 2011

MMMMAMMAS PERSIKOPAJ

,
.

Gudomligt god - ni måste prova!




Hej Sköna Söndag!


Denna dag står det drakfest på schemat! Då behöver man så klart en drake. Papsen står just nu ute i solen och bygger på denna medans Bea nyfiket tittar på. Jag har fått äran att måla själva motivet sen:)

Tänkte jag skulle kicka igån denna fina sommardag med receptet på den där Persikopajen vi åt häromdagen ni vet. Here we go:


Ingredienser deg

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

100 g smör

200 g mandelmassa


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop ingredienserna till en grynig massa och tryck ut  2/3 av degen i en form med löstagbar kant.

Fyllning

4 nektariner eller persikor

200 g hallon

Skala och dela frukten i bitar och blanda med hallonen. Slå detta över degen i formen och strössla över resten av degen. Grädda pajen i ca 25 min et voila, en supergod paj! Servera gärna med lättvispad grädde.



Mon papa - drakbyggaren:)

 
Nu ska jag snöra på mig mina löparskor och ta en skön lååång PW. Har ju inte rört på mig alls på flera dagar eftersom jag varit sjuk men nu så:)



Ha en härlig dag!


KRAM





11 kommentarer:

VivanDivanGoesFashion sa...

Vad skönt att du mår bättre. Tack för receptet. Kommer bli perfekt imorgon då vi får gäster. Ska definitivt baka den då :-)

Ha en skön dag
Kram
/Vivvi

På vår gata sa...

Mmmm, vad gott! Det receptet måste jag allt pröva.

Önskar dig en fin dag!

Kram Daniela

Att vara någons fru sa...

Åh herregud, här ska det bakas! Jag är inne i en graviditetshunger utan like nu, och allt som innehåller orden persika och paj i en och samma mening måste smakas!

Aratorps Lena sa...

Spännande med mandelmassa och persikor! Tack för receptet som måste testas! Krya på dig! /L

P.s Finfin sommarhatt på pappan!

Johanna Stålros sa...

Mandelmassa är jag svag för- tillsammans med persika låter det magiskt gott, måste köpa persikor så jag kan baka....Krya på dig. Kram Johanna

Karin J sa...

Vilken fantastisk sommarpaj! Och receptet kom i precis rättan tid, imorgon är det min födeldedag och till helgen kommer vännerna på besök för att fira och skall såklart bjudas på efterrätt:)

Anonym sa...

Mmmm, den paien ser helt nydelig ut, riktig en sommerpai! Takk for oppskrift, den skal prøves ut!
Fint bilde av din pappa, gleder meg til å se resultatet av draken når du har malt motivet på. Det gir meg gode sommerminner å lese om Gotland, vi ferierte der da jeg var barn! Ha en fin dag! Klem Benedicte

Anonym sa...

Hej! Jag frågade tidigare hur man använder concealern bäst (mycket dålig på att sminka mej:) Använder du den bara på vissa områden eller som en foundation? Ha d bra :)!

Line sa...

Den paien så kjempedeilig ut

Drakfest var et nytt ord for meg, men det hørtes veldig moro ut!!

Ha en fortsatt fin søndag, nå er det SPAhotell neste for meg i dag :)

ansi-balansilivet.blogg.se sa...

Mmm, det receptet måste jag testa! Tack för tipset :)

Om ni vill vinna ett signerat, inbundet exemplar av Sanna Ehdins bok Finn din livsenergi - kika in på min blogg och lämna en kommentar :)

Mia Some kind of wonderful sa...

Den ser smarrig ut!! Att ha mandelmassa i är ju bara så gott.. Men jag köpte nyss blåbär, så idag får det bli nått med blåbär istället.. Men du har alla dina recept samlade här eller... ja, det hade du.. bra!