tisdag 26 juli 2011

SKÖNA SOMMARKÄNSLA

.
.

Burspråket denna soliga julimorgon. I fönstret står en ny lampa från Tine K i favvomodellen och på bordet krispiga nya orkideér! Nytt är också att fjärilstavlorna från Day nu har kommit upp på väggen (Det var någon som undrade om inte väggarna blev fula när man flyttar runt tavlor. Vi har ju målade vita väggar så det är ju bara att spackla igen hålen med finspackel och måla över med liten roller, så syns det ingenting sen!)



Todeloooo!



Denna morgon har jag värsta sommarefeelingen igen! Solen stråålar nämligen över Småstaden:)

Frukost har intagits på trappen på baksidan och idag blev det bara smoothie. Nu är det nämligen färdigätit med massa bröd och bullar för denna sommar! ("lyckat" att jag precis fyllt hela frysen med smörbullar, hmmm;) Vågen visade idag + 2 kg och nu ska de väck (motionerar gör jag regelbundet så detta är enbart för att jag verkligen vräkt i mig godis, mumsiga bullar och bröd de senaste månaderna.)

Nu ska jag hoppa i duschen och göra en välbehövlig hårinpackning!(Redken funkar bäst tycker jag)


Ha en fin morgon raringar!


KRAM


.

29 kommentarer:

Karin sa...

Fin lampa och alltid kul med nya växter.

Här på västkusten (iaf här där jag bor) är det oxå sol idag, jippie!

Linruz sa...

Så här på sommaren blir det lätt att man stoppar i sig en hel den onyttigt.
Alltid lika ljust och fräscht hemma hos dig.
Ha en fin dag
Kram
Lina

Anonym sa...

Så fantastisk deilig med frokost på trappa:)
Ble så inspirert av turen deres til Gøteborg at jeg har bestilt en tre dagers tur for mann og barn( to jenter på 5 og 8 år) Til og med samme hotell fikk et veldig godt tilbud(takk for tipset) Dersom du har noen flere tips for turen som ikke kommet med før feks. hvor dere synes det var fint å ta med barna og spise, så hadde jeg blitt kjempeglad. Ha en fantastisk dag og uke. ps kan anbefale en enda bedre hår kur
"K-PAK fra Joico, kåret til beste hår produkt. Helen

Casa of Mia sa...

Tavlorna är verkligen fina och vita orkideer är min favorit, nästan så att man längtar in till stan för att fylla huset med blommor till hösten!

Anonym sa...

Hej!
Var har du köpt den snygga mattan?
Alltid lika härligt att "titta in" hos dig:)
Mvh Madde

kristina - ingen vanlig dag sa...

Så fint ni har det - den svarta mattan är verkligen maffig och blir fin i allt det vita.

Härligt med sol. Här på västkusten är det ännu en dag med moln och regn.
kram / kristina

Anonym sa...

Älskar ditt fina hem!:-)

kram kram

Stina

Elisabeth sa...

Nydelig interiør! Skaper god stemning :-)
Jeg lurte samtidig på om du kanskje hadde noen gode tips for en bra restaurant i Stockholm? Mener å ha lest at du har vært der en del ;-) Vi er 2 par som skal reise på helgetur (uten barn) for å feire at det ene paret har giftet seg (Jippi! :-) ).
Takk for super blogg og positive vibrasjoner :-)

johanna sa...

Jätte jätte fint.

Men jag funderar på vart du köpt de där halvrunda bordet? Det är helt fantastiskt, jag letar och letar, och de jag hittar är inge bra alls! :(

sanna sa...

Så härligt med det svart vita, min melodi!

Ha en skön dag, ingen sol i sthlm inte!

På vår gata sa...

Så fint ni har det!

Ja, det är inte lätt att avstå från allt gott fika, på sommaren och det sätter ju gärna sina spår...

Kram Daniela

Att vara någons fru sa...

Otroligt vackra fjärilstavlor! De passar verkligen in. Så himla duktig är du <3

projecantasi sa...

Hi!

Ditt hem är vacker. Jag ser att en variation av väskor och andra tillhörigheter. Hur och var förvarar ni oanvända objekt?
Jag önskar dig att ha en bra dag.
Kram.

Edâ

Anonym sa...

Fräscht och ljust som vanligt hos er :), men en liten detalj stör helhetsintrycket för mig och det är den svarta sladden till den rostfria lampan i fönstret, som tar fokus från allt det andra fina.

En vit sladd till denna lampa hade blivit lite mer diskret, enligt mig, men det är kanske en smaksak. :)

Funderar på att köpa en svart matta i vårt vardagsrum - upplever du att dammet syns tydligare på en svart matta? Så att du får dammsuga ofta för att hålla den fräsch?

Hälsn Lisa

Anonym sa...

Hej!
Lika kul att titta in hos dig som vanligt. Ska om några dagar hämta nycklarna till vårt radhus, vår första egna bostad :-) Kommer målas mycket vitt! Därför tänkte jag höra, vilken vit nyans använder ni? Äggskalsvitt? Tofu? Vitt? Och vilket märke är det på färgen, typ Beckers eller Alcro eller något annat? Ser fram emot tips av vit nyans, för det finns en väldig massa :-) /T

rustik charm sa...

Hejsan!
Så fint ni har det:)Visst är det skönt att man kan flytta om på tavlor mm på väggarna utan att det förblir spikhål:)Vi har dock beiga väggar men det funkar kalas det med:)
Kram Kristina

Anonym sa...

I den här bloggen rullar verkligen livet på som förut, efter en liten kort morgonsuck över Norges öde. Det finns inte många galningar som är så galna som denna galning i Norge. Inte ens i Europa sedan kriget har någon sett maken till kallblodighet. Att visa upp en ny tunika eller nya dyra lampan blir inte en smaklig verklighetsflykt, varken för "den lyckliga ägarinnan" eller för de som bara tittar på. Jodå, livet fortsätter med kaneldofter och sorgfria ungar, men det är fortfarande saknade barn som ligger döda någonstans på ön eller i vattnet runt om.
Todeloo och thingeling till er alla... Lotta

A-M sa...

Men Lotta, det betyder ju inte att livet inte måste fortsätta? Dessutom var det ju vad galningen ville, att röra om i grytan. Jag tror vi gör bäst i att leva på som vanligt, för att inte göra honom till viljes. Sedan är givetvis ingen oberörd av vad som hänt, tvärtom. Tycker det är underbart att titta in här, som en verklighetsflykt där P väljer att enbart visa positiva sidor av sitt liv. Det är härligt!

PHILIA sa...

Till Lotta,

Händelserna som skedde i Norge är inget som något vis berört mig som "en liten kort morgonsuck". Det är verkligen illa av dig att påstå något sådant. Jag känner, precis som jag tror de flesta av er andra känner, en mycket olustig känsla som man inte blir av med. Man förstår inte hur det kunde ske? En sorg finns där och en rädsla över att det faktiskt finns sådana odjur mitt ibland oss. Vi blir ju också påminda hela tiden av det som hänt; på tv, på nätet och i tidningar med bilder på mördaren och vittnesskildringar.

Dock så är denna blogg ingen sådan som skildrar exakt vad jag känner eller vad som sker runt om i världen. Det finns andra bloggar som är mycket bra på att skildra sådant. H of P handlar om det som alltid finns i mitt liv nämligen glädje och positivitet. Men att tro att man ser på Norges händelser med axelryckning för att man driver en feelgoodblogg är så fel det bara kan bli. Det som nu har skett blir aldrig ogjort, 64 ungdommar är döda och föräldrar har förlorat sina älskade barn. Detta är hemska fakta men att du ger dig på fel personer för att ge någon form av dåligt samvete leder ingenstans.



P

Elisabeth sa...

Her vil jeg støtte bloggeren. Det er ikke hennes oppgave å formidle alt det forferdelige som har skjedd i Norge. Jeg er selv norsk, bosatt like utenfor Oslo, og har virkelig fått kjenne på denne tragedien, på samme måte som alle andre i Norge, og også i utlandet. Det har vært vanskelig å fungere normalt, alt går sakte her i Norge nå. Jeg er på jobb, men vi får lite gjort, fordi tankene er hos ofrene og deres nærmeste. Men det er viktig å finne positive ting å omgi seg med i all elendigheten, og da synes jeg det er en god flukt å komme tilbake hit til H of P. Var det ikke derfor du kom hit også, Lotta...? Hvis du søker nyheter om hendelsen i Oslo, foreslår jeg andre medier...

Anonym sa...

Enig med Elisabeth her over, støtter også P i dette. Hun har som mange andre bloggere uttrykt sorg, men livet må gå videre. Media fokuserer på det som har skjedd, og mannen som står bak ugjerningen ønsker oppmerksomhet.... Nettopp derfor bør vi søke tilbake til hverdagen, om enn med enda større fokus på å være tilstede for hverandre og våre familier...

a piece of happiness sa...

Hej
Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ha en sökfunktion på din sida?
Nu hittade jag det jag sökte men det tog ett tag.

Då skulle du kanske också slippa en massa frågor om saker du redan har skrivit om.

LiseLotte

Anonym sa...

Ett bra tips ,när man har vita väggar .små spikhål kan man "dutta" lite mjöl i ,sen blåsa lite lätt på det , lätt som en plätt !

Margareta

Johanna Stålros sa...

Finaste vardagsrummet♥kram J

Anonym sa...

Tycker tyvärr att rummet ser aldeles för kallt och inte inbjudande. Nä..mer färg på tex kuddar och annat. ÄR SÅ trött på alla svart vita hem. Alla ser lika dana ut. Ingen fantasi.Stelt och tråkigt.

petra sa...

Hej!
Bra svarat på Lottas påhopp, kan inte riktigt förstå hur hon kan hoppa på dej på det sättet, man undrar varför hon då är inne på en sån här feelgoodblogg själv när man enligt henne då inte ska fortsätta med sitt liv som förrut!?!?! Jag själv har gråtit flera tårar när jag har titta på alla nyheter om Norge, men livet går ju faktiskt vidare, hur grymt det än låter!

Tack till en underbar blogg, den ger mej massa inspiration!! Undrar vart du har köpt krukan och vasen i silver som du har i stora rummet, så fina?

kram//Petra

Elin sa...

Hej!
Åhh, din blogg är så underbar! Jag har precis köpt min första lägenhet och håller på att göra om den för fullt, och jag kan säga är att din blogg är en stor inspirationskälla.

Är förresten väldigt nyfiken på hur du håller motivationen uppe till att motionera dagligen?

Stor kraaam <3

Anonym sa...

Hm, för mycket gott har det blivit för min del också denna sommar. Bara att ta tag i detta på en gång. Ser fram emot dina mattips och träningsdagbok!! Du har en så härlig blogg, fortsätt att skriva som du gör!!
/Pernilla

Anonym sa...

Hej P!

Var det inte du som skrev att du ville ha ett par silvriga Swedish hasbeens? De säljs på 40% rea nu på hasbeens hemsida :)

tänkte bara tipsa. kram!