måndag 4 juli 2011

TÄVLING - VINN EN KLÄNNING FRÅN PLAIN VANILLA










Tjingeling!




Idag har jag stora nöjet att åter presentera en finfin tävling i samarbete med de härliga tjejerna på Creative Lounge!

Denna gång kan du vinna en somrig fjärilsklänning från Plain Vanilla i valfri modell (Finn i fyra olika varianter: Maxi, Divine,Vanity eller Breeze) Du kan alltså välja fritt om du vill ha en lång eller kort osv,det är jättefina modeller. (Jag har Divine och älskar den modellen)

Skriv bara ditt bästa sommarklänningminne i kommentarsfältet nedan så väljer Creative Loungegänget (bestående av 3 jurytjejer) ut den som skrivit det bästa tävlingsbidraget!

(Vill du ha dubbla lotter så bli ett Creative Loungefan på Facebook här eller signa upp dig på nyhetsbrev på Creative Lounges webbshop!)




Det går att tävla fram till måndagen den 11:e juli kl 12.00



Lycka till!


.

127 kommentarer:

Annika & Lowa sa...

God morgon!
Sitter på jobbet och tänker på kommande semeter... men också en fantastisk ljusblå sommarklänning som jag hade ett antal somrar och till slut fick slänga när den i princip var helt genomskinlig. Jag tror inte att jag någonsin kommer att hitta en sådan skatt igen.....eller kanske den här tävligen har en mening........?
Annika

Anonym sa...

Jag vet inte om det är det bästa sommarklänning minnet, men det är framför allt det mest minnesvärda. Jag och mina tjej kompisar är på en stor ungdomscamping i Smögen och jag har precis varit på toaletten som låg tvärs över hela campingen. När jag är påväg tillbaka märker jag att alla tittar på mig, men jag fortsätter och när jag väl kommer fram till vårt tält böjer jag mig framåt och rotar i min väska. Då hör jag alla mina kompisar brista ut i ett gapskaratt. Jag har då stoppat i min fina sommarklänning i mina stringtrosor...Tur att detta är några år sedan.Tack för en super blogg! Kramar från Maria

Anonym sa...

Hej!
Mitt bästa sommarklänning minne blir helt klart min bröllopsklänning jag bar på mitt bröllop förra året 19/6-10. När jag klev in i bröllopsbutiken och såg denna skönhet så var valet lätt :) en Ivory färgad San Patrick Estambul med ljusrosa långt sidenband knytet i midjan. Jag bara ääälskar klänningen fortfarande!
En klänning från Plain Vanilla skulle bli så fint att ha när jag ska gå bort på bröllop i augusti :)
Hälsningar Jessica

Ica sa...

Min mest älskade sommarklänning hade jag när jag var fem. Ljusblå med vita prickar och volang och vingar på ärmarna. Speciellt inköpt för en stor släktträff på mina älskade morfäldrars gård på slutet av 70-talet. Jag envisades med att ha den på somrarna ända tills den absolut var alldeles för liten. Till min förtjusning har även mina två döttrar älskat denna älskade klänning och envisats med att ha den på födelsedagskalas trots nya "fina" klänningar av mer modernt snitt :) Tänk att så mycket känslor kan väckas av ett så litet plagg...sommar, gräsfläckar och jordgubbsspill...

Sofie [room] by sofie sa...

Hihi, vilken festlig tävling!!!
För några år sedan var vi på bröllop på Marstrands fästing, och jag hade på mig en multifärgad kläning. En underbar kreation i klara färger och gul botten. Jag tittar ofta på bilderna när vi står högst upp och tittar ut över havet, håret blåser i vindens fart och känslan när man känner sig sååå fin är oslagbar. Ansiktsutrycket signalerar tydligt att jag och mannen är redo för en fantastisk fest!!!! Vigseln hölls utomhus och riktiga kanonskott avfyrades efteråt, pampigt värre :) Jag har nog aldrig fått så många komplimanger i en klänning och humöret blev om möjligt ännu bättre. Det förklara en del vad en fin klänning gör för att komma i rätt feststämmning...

Nu två barn senare, skulle jag inte ha något emot att uppdatera min garderob med en vacker klänning från Plain Vanilla. Underbart vackra, och jag vill lova att bära den på någon av sommarens bröllop... :)

Tack för en rolig tävling! Antar att ni får några mysiga historier att läsa. //Kram Sofie

Anonym sa...

Hej! En vecka kvar till semester.
Mitt första minne av en klänning var en min mamma sydde till mig till skolavslutningen 1979. Rakt liv med volanger i tre våder nere på stussen. Rosa blommig. Åhh den var så fin! Vet ej vart den tog vägen. Tänker ofta på den vid skolavslutningstider.
Jag skulle bli själaglad om jag vann en klänning som ovan. Hoppas på tur och att du får en fortsatt skön vistelse på Gotland.
Kram

Sandra sa...

Mitt vackraste klänningsminne är denna sommarens två paislymönstrade långklänningar i samma modell, som jag nu mer eller mindre bott i när jag burit vår lilla knodd som ska komma till oss i augusti . De kommer för alltid vara förknippade med en av de finaste tiderna i livet.
Jag skulle bli fantastiskt glad över att ha en klänning som väntar i vanlig modell när jag väl blivit mamma, vilken present ! =)
Ha en fortsatt skön tid på Gotland.
Kram

Karin sa...

Mitt bästa klänningsminne var när jag skulle på vårbal under studietiden. Jag hade svårt att hitta en klänning som jag ville ha, och fick lite bidrag av mamma så jag kunde gå till en skräddare. Jag var vid tillfället helt förälskad i filmen Moulin Rouge, hade sett den säkert tio gånger, och blivit handlöst förälskad i den röda, långa sidenklänningen som hon har på sig när de sjunger elephant Love medley. Med en utskriven bild på den i högsta hugg gick jag till skräddaren, och fick en klänning som nästan exakt såg ut så, strålande röd, vacker ringning, korsettliv och mycket vidd i kjolen. Behöver jag säga att det blev en underbal bal, och ingen hade en likadan klänning som jag. Den 11 juli när denna tävling går ut fyller jag år, skulle inte kunna tänka mig en bättre födelsedagspresent än en vacker fjärilsklänning. Kram, Karin

Fnulan sa...

Vilken fantastisk tävling! Jag är alldeles förälskad i klänningen men som student och trebarnsmamma så får man alltid vänta till en eventuell rea!
Min sommarklänningsminne är att jag föll som en fura för en klänning och bestämde mig för att DEN är det jag ska ha på mig om jag och min sambo skulle förlova oss. Det tog två år, men den kom på när vi gav varandra våra förlovningsringar! Lika kär fortfarande, både i sambon och i klänningen!
Skulle jag vinna så hade Plain Vanilla - Klänning Divine (Butterfly)passat mig perfekt.
Gillar redan och klickar såklart till mig nyhetsbrevet!

Solveig i Oslo sa...

Som barn elsket jeg sommerkjolene mine. Min mor pleide å sy klær til oss, med veklsende hell ;) Det var ikke alltid at de falt i smak. Men sommerkjolene.... Jeg elsket sommerkjolene. De var lette og luftige i glade farger og gjorde sommeren helt perfekt syntes jeg. I dag har jeg barn selv, men syr heldigtvis ikke :) Men jeg elsker fortsatt sommerkjoler og følelsen de gir meg! Disse sommerfuglkjolene er akkurat slik sommerkjoler skal være. Lette og luftige og bare understreke følelsen av frihet og varme. Fantastiske stoffer. Jeg ønsker meg veldig en av disse. Ha en fortryllende sommer! Mvh Solveig

Mamma Maja sa...

Bästa sommarklänningsminne...
Jag har ALLTID klänning på sommaren, så minnena är många.
Bra och dåliga.
Nu med en liten tjej som ska ammas är behovet stort av klänningar med v-ringning så boobsen kan blottas för ändamålet.
Att hitta snygga sådana är svårt om plånboken är skral.
Och snygg vill jag ju vara trots ett ammande behov.
Behöver man göra avkall på festligt bara därför att?
I juli firas min 37 års dag och min stora dotters tre års dag.
Jag önskar så kunna vara finfinfin i något fintfintfint då.
Tack på förhand.
Hälsningar Maja

Anonym sa...

Mitt bästa klänningsminne är en blå ärmlös smal linneklänning med matchande jacka som jag sydde till ett bröllop. Det var min pojkväns syster som skulle gifta sig och det var första gången jag skulle träffa hela deras släkt. Jag var supernervös och höll på en hel sommar med att sy klänningen och jackan och för att hitta en matchande hatt och skor. Det var på den tiden Huset Elliot gick på TV, så hatt var superpoppis. Efter mycket möda och besvär blev klänningen klar till bröllopet och grädden på moset var när brudgummens mor säger till mig utanför kyrkan att jag "ser ut som klippt och skuren ur ett modemagasin". Gissa om jag blev stolt och glad och om jag svävade som på moln in i kyrkan som om det var min egen bröllopsdag.

Grämer mig dock att jag inte har kvar klänningen...

Håller tummarna och önskar fortsatt trevlig sommar. Av nån märklig anledning vill inte blogger att jag kommenterar som mitt googlekonto, men det här är jag; smilebloggar.blogspot.com

Anonym sa...

Ja det får være en lang hvit romantisk småblomstet kjole med knepping i front som jeg kjøpte i 1995,gud hvor fin jeg synes jeg var i den kjolen!kjolen er kastet forlengst,men jeg har blide)!

jeg skulle gjerne hatt en ny sommerkjole!

Elindelbekk@hotmail.com
99527665

fiffi sa...

Jag har alltid älskat klänningar. När jag var liten var det de klänningarna med mest snurr i som var bäst. Ni vet man snurrar och låter klänningen lyfta. Den finaste av alla, var en som min moster köpte på en av alla sina resor. Det var en vit med ljusblåa blommor. Den hade ett snurr som nästan lyftes upp mot huvudet. Oh! Jag kände mig som en riktig prinsessa på alla festerna den sommaren.
Detta var 1974.

Med Plain Vanillas finaste fjärilklänning, kanske jag kan återskapa känslan.

Rebecka sa...

Hej!
Klänningarna är ju fantastiska så jag måste bara vara med och tävla.

Mitt bästa sommarklänningsminne är från när jag var tre år gammal och min syster fem. Min mormor hade sytt matchande supersöta klänningar till mig och syrran som vi skulle ha på mosters bröllop. Jag har alltid varit rätt så bestämd med vad jag gillar, och tyvärr var den fina bomullsklänningen med spets över livet inte något som föll inom den kategorin. Som den lilla bestämda fröken jag var tog jag helt sonika av mig klänningen och gömde den. Jag vägrade berätta var den var och eftersom vi åkt långväga för bröllopet fick jag helt enkelt ha på mig shorts och tshirt som var det som packats med för resten av vistelsen.

Klänningen kom aldrig tillrätta igen, jag menar, då kanske dom hade försökt tvinga på mig den igen.

Ulrika sa...

Ja, det måste vara minst 15 år sedan för jag bodde fortfarande hemma. Jag hade köpt en Maxi klänning i linne tyg som bara var så fantaskt skön att ha på sig sådana där supervarma dagar. Jag hade tittat på den i flera månader och äntligen kunde jag köpa den ( för den var dyr). Jag hade den i några år tills min kära mamma skulle vara snäll och tvätta den i maskinen åt mig. Men till min fasa hade hela klänningen gått i trasor.
Så vad skulle inte bli bättre än att få vinna en härlig Maxi klänning från Plain Vanilla på sin födelsedag... Kram och tack för en rolig tävling.
Ulrika från Västerås

Anonym sa...

Mitt bästa, och kanske värsta (men nu ler jag bara åt minnet) klänningsminne är från sommaren 1982 och jag var 9år gammal. Vi skulle på bröllop och min mamma hade hittat ett jättevackert tyg med rosor á Laura Ashley. Av det sydde hon en klänning med volanger på till mig. Så här i efterhand var den nog inte så snygg egentligen, men för mig var det den allra vackraste klänning jag kunde önskat mig. Kommer till bröllopet och får massor av beröm, någon sa till mig att jag nog kommer vara lika vacker som bruden. DÅ såg jag i vimlet bland gästerna att en ganska kraftig tant har på sig en klänning sydd av exakt likadant tyg! katastrof! Plötsligt vill jag bara få av mig klänningen och rusar in på toa.. och, haha, gråter en skvätt. Men torkar tårarna och bestämmer mig tappert, som den ganska förnuftiga 9-åring jag ändå var, att strunta i det och ha roligt på bröllopet. Vilket jag kommer ihåg att jag hade. Men det blev inga mer blommiga hemsydda klänningar för min del :) Men en Plain Vanilla klänning i blommigt hade inte suttit fel nu, nu är man ju själv en "tant" :)))
Mvh Marielle Bergdahl i Göteborg

Heidi sa...

Hei,
Så vakre kjoler!

Jeg elsker kjoler. Det beste minnet er fra jeg var ei lita jente, og min mor sydde en kjole til meg av en blondegardin. Kjolen ble brukt til et bryllup hvor jeg skulle være brudepike, og jeg kan huske at jeg følte meg som en prinsesse. Kjolen var hvit med blonder og puffermer med rosa sløyfebånd i livet. Og siden den gang så elsker jeg kjoler, både hjemmesydde og kjøpte.

Sommerfuglkjolen ser helt fantastiske ut med det deilige lette stoffet. Love it!

Stor sommerklem fra
Heidi

Camilla sa...

Har inget sommarklänningsminne, men när jag såg denna vackra börjar man ju drömma...

Marie sa...

Har ett minne från en midsommar som vi firade hos några bekanta, på natten skulle jag och min sambo cykla hem, ca 5 km. Jag hade en alldeles ny fin vit odd molly klänning på mig som jag verkligen älskade. När vi cyklat ca 1 km öppnade sig himlen och det började spöregna! När vi kommer hem alldeles dyng sura av regnet upptäcker min sambo en stor svart fläck i baken på min klänning, cykel sadeln har färgat av sig på min klänning pga regnet.. Tyvärr gick inte fläcken bort så jag fick helt enkelt kasta klänningen. Nu kan jag skratta åt det, men just då kändes det som jag mist min älskade!

Sofi sa...

Jag var runt fem år och min mamma hade köpt en gul, prinsessliknande klänning åt mig och det var den finaste klänning jag någonsin sett. Den var till och med så fin att min lillebror några år senare alltid ville ha den på sig:) Just den klänningen hade jag på mig under en vistelse på Vallby friluftsmuseum och där tog en fotograf kort på mig som sedan hamnade i en liten bok om Västerås(om jag minns rätt var det en liten pocket om Västerås). Min mamma var så stolt att hon förstorade den bilden och satte upp på väggen och jag tror att det är just därför som jag faktiskt kommmer ihåg den klänningen. Min fina gula prinsessklänning...

Ulrica Pålsson sa...

Underbar fjärilsklänning/ar!
Divine hade jag gärna strosat runt i!

Mitt bästa sommarklänningsminne är från vår resa till Australien i höstas. Vi var bjudna på bröllop och jag hade en jättevacker röd långklänning, som precis nuddade marken! Bandet som spelade var så otroligt duktiga att vi dansade som galningar hela kvällen! På morgonen efter upptäcker jag att det är stora hål i min klänning nertill efter att så många har råkat trampa på klänningen! Har tänkt att klippa av den i knälängd och fålla om den så den går att använda fler gånger! Man får ju säga att det var värt det!
Håller tummarna för en klänning!
/ Ulrica

Anonym sa...

Under en period när jag själv var trött och orkeslös, gick jag på ett bröllop i den finaste klänningen jag kunde hitta. Väl på plats, så kände jag mig finare än brudarna (dubbelbröllop). Jag kände mig smal, snygg och glad - jag vet att ett bröllop är brudens dag och de var jättefina, men jag kände mig fin och allt stämde. Det var en bra kväll.

Anonym sa...

Vilken super tävling! Har dock inget bröllop att gå på i sommar men jag bär gärna klänning ändå;) Jag "slänger in" samma berättelse en gång till då den är mitt finaste sommarklänningsminne. Jag hade den stora turen att ha en mormor som var sömmerska, så tillsammans med min mamma sydde hon alla mina skolavslutningsklänningar. Jag var lika förväntansfull varje gång och fick vara med och välja tyger samt modeller. När jag var åtta år och slutade andra klass sydde mormor en "Madicken-klänning" i två tyger som hade samma söta mönster i vita och syrenlila toner. Du minns säkert denna slags klänning med ett ok upptill och vidd i kjolen samt en stor rosett som knöts i ryggen. Jag var så nöjd och innan vi går in i kyrkan så säger en tjej till mig att min klänning ser ut som en "mamma-klänning" varpå min kompis smäller till denna tjej på munnen för att försvara mig! Jag blev ganska snopen men ändå lite glad att någon försvarade min fina klänning som mormor slitit så med.... Ha en fortsatt go sommar, kram Åsa

Marika sa...

Har ett minne av en kjol jag alltid gick i när jag var liten, den använde jag alltid, så pass att den blev utsliten och mamma slängde den, går alltid i kjol nuförtiden, kunde vara roligt att använda en klänning ibland!

Maria - Wikers liv sa...

Oj bästa sommarklänningsminnet, blir en lång story:
På min svägerskas bröllop för ett antal år sedan, visste jag att en av hennes kompisar ville ha den finaste klänningen utav gästerna...
Själv hade jag sytt mig en klänning som jag fortfarande tycker är väldigt fin. Men så hörde jag utav en bekant att när hon varit på "lite tjusigare" bröllop, så har de kvinnliga gästerna bytt klänning från kyrkan på dagen, till middagen senare. Kul idé tänkte jag och tänkte på farmors gamla folkdräkt hemma hos mamma. NU kanske den ska få visa upp sig??? I kyrkan. Ja, sagt och gjort, så blev det. Folkdräkt från Dalarna. När vi sedan går in där på kyrkogården, jag och min stilige man i kostym, så är det måmga som riktar uppmärksamheten mot mig i min folkdräkt.I positiv bemärkelse. Flera kommenterade att det är SÅ vackert! Med är också tjejen som ville ha finaste klänningen. Hennes min, när alla uppmärksammar lilla mig i folkdräkt, är obetalbar! Det är mitt bästa sommarklänningsminne! Även om en folkdräkt kanske inte klassas som en sommarklänning ;)

Maria - Wikers liv

Anonym sa...

En midsommar åkte vi till min mans kusiners ställe ute i skärgården. Hade tagit med mig en härlig midsommarklänning i olika röda nyanser. Hade inte en tanke på att vädret faktiskt gör lite som det vill..
Mycket riktigt.. Regnet stod som spön i backen o alla byltade på sig långbyxor o varma tröjor. Men jag, jag hade min klänning! Tänkte att är det midsommar så är det!

Det skulle va roligt att vinna en ny favorit!

/Linda

Anonym sa...

Åhh vad roligt =) Jag gillar CL på FB i namn Erica Kroon.

Jag är en typisk byxtjej, har sällan klänning och aldrig kjol. Men för några år sedan skulle jag på ett bröllop ärgården i Stockholm och insåg rätt fort att en klänning var nödvändigt. Letade i butik efter butik och fann till slut en härligt somrig klänning i ljus chiffong med detaljer i lila och gult, färger jag vanligtvis inte använder. Klänningen hänger i garderoben och emellanåt prövar jag den och tänker: Oj, vad fin den är... Men tillfället att använda den igen har inte dykt upp. Kanske kan jag få en liten push till mer klänning om jag vinner denna roliga tävling =)! Mvh Erica Kroon

Humlan och lilla Grodan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Mitt bästa sommarklänningminne finns nog inte än, men den fantastiska klänningen från Plain Vanilla har jag suktat efter nu sen jag såg den första gången. Och den skulle verkligen bli ett härligt sommarklänningminne när vi drar till Kreta om någon vecka!

annette_nord@telia.com

pernillaallstrom@hotmail.com sa...

Haha mitt bästa och värsta sommarklänning minne är när jag strålade på hela festen med en fantastisk klänning i korallfärg, strålade trodde jag, i själva verket så hade jag stängt in klänningen i strumpbyxorna, jag gissar att det var anledningen till att jag kände mig som kvällens stjärna just då ;)

Heidi P sa...

Har ikke så mange minner fra kjoler jeg heller da jeg eier veldig få.... så kanskje jeg vinner en nå?
h_p_75@hotmail.com

pernillaallstrom@hotmail.com sa...

Gillar på facebook och har nyhetsbrevet, allt sedan tidigare :)

Lisa sa...

Hej
Mitt absolut bästa sommarklänning minne går nog tillbaka till sommaren 1977 då jag var 7 år gammal. Jag och mina två systrar var på semester tillsammans med Mamma, Pappa och Farmor och Farfar. Vi hade likadana klänningar alla tre. Rosa bomullsklänningar med rosor och blad i härliga färger, klänningarna hade smock upptill och knytband på axlarna. Jag kände mig såå fin i denna klänning. Vi besökte Vadstena kloster på resan genom Sverige eftersom att Pappa var så historieintresserad och så även jag. Det var fantastiskt intressant att gå omkring på klostret och höra historierna om nunnorna som bott där. Detta var den sista semster som mina föräldrar gjorde tillsammans med oss tre, de skilde sig året därpå och ingenting blev sig likt, då min storasyster fick bo hos pappa och jag och lillasyster hos mamma. Detta semesterminne och de fina klänningarna har min farmor förevigat och haft som tavla i sitt hem, då hon ännu levde. Hon saknade nog också den lilla familjen som en gång fanns. Lisa

Mio sa...

Hej,

Mitt bästa sommarklänningminne måste vara detta minne, eftersom det var det första jag tänkte på när jag tänkte på ett sommarklänningminne och det får mig fortfarande att bli generad och att småle.

Jag var 13 och på resa med min kusin på ett campingområde. Vi gick ut på stan. Jag hade en väldigt flickig sommarklänning med stora blommor och rosett bakom och min kusin någon liknande flickig klänning. När vi gick förbi ett gäng killar började de sjunga högt och ljudligt "pretty woman walking down the street..." länge, länge när vi gick förbi, vi var så generade och det kändes som evigheter att gå den där gatstumpen...Nu låter det inte så farligt, men vi var nog för unga för den sortens uppmärksamhet.

Humlan och lilla Grodan sa...

Våren 1985 låg jag i hammocken hos min farmor och farfar och tittade i Svensk damtidning. Där i fanns en bild på Prinsessan Victoria iförd i mina ögon den mest ljuvliga klänningen jag sett. Ljust rosa med spetsar på överlivet, avskuren under bysten med ett brett band och volang i neder kant. Helt betagen visade jag farmor och sa att tänk om man kunde få ha en sådan klänning!! Lagom till examen kom farmor på besök och med sig hade hon en present. Ni må tro att jag blev förvånad när jag ur paketet fick upp KLÄNNINGEN! Min farmor var väldigt duktig på att sy och hade helt enkelt kopierat klänningen till mig. Den examensdagen, min allra första, kände jag mig som en riktig prinsessa! Nu har jag själv en liten tjej och i hennes garderob hänger klänningen från farmor, fortfarande helt bedårande söt och väntar på att bli använd igen.

Tack för all inspiration i din superfina blogg!

/Josephine

Malin sa...

Sommaren 2009 skulle jag ta studenten. Jag hade inte riktigt hittat någon klänning som jag ville ha, men så var jag och pappa nere på stan och tittade lite en dag.
Vi gick förbi en boutique som säljer massor av dyrgripar, men jag tänkte att vi går in och tittar ändå. Och där hängde den perfekta studentklänningen. En dröm skapad av Ida Sjöstedt, vit (såklart) med små små glittriga prickar och finaste sidenband. Den satt så fint att både jag och pappa kände att jag bara måste ha den, och så var han så himla snäll och köpte den åt mig!
När jag idag öppnar garderoben blir jag alltid glad när jag ser den.

Http://tastebyme.blogg.se

Vill du se klänningen gör du det här:
http://tastebyme.blogg.se/2009/june/studenten.html

casaofmia sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är som så många andra min vita enkla fina klänning från Stylein som jag hade här på Mallorca när jag och min man gifte oss i vårt hus för 2 år sedan. Det var ett magiskt bröllop i tre dagar där själva vigseln och middagen var i vårt sommarhus på Mallis (där vi är nu).
Kram kram och jag håller tummarna att jag vinner, älskar de klänningarna!

Thomas och Tina sa...

Mitt bästa sommar minne är en klänning som jag har ärvt av min mormors svägerska - Signe. Hon bodde i Brooklyn på 60-talet och lät sy upp den här klänningen på beställning. Klänningen har en fantastisk kvalitet och det känns som att den aldrig kommer att gå ur tiden. Den har ljus botten med stora blommor i gult och orange - visst har färgerna säkert blivit svagare än vad de säkert var från början - fast vad gör det. Den sitter perfekt på mig och det känns som att den blev sydd åt mig redan från början. Tillsammans med klänningen fick jag ett brett guldarmband fullt med små berlocker. Dom är presenter från hennes man - Alvar. Alla med inskriften "With love from Al".
I både klänningen finns massor med minnen och upplevelser som jag gör mitt bästa att föra vidare. Klänningen bär jag ofta och gärna - dessutom får jag en hel del goa komplimanger när jag bär den - så... jag tror att jag kan bidra med en hel del egna minne till klänningen. Det är väl så en bra klänning ska vara :). Hälsningar från Tina

Mia Bark sa...

Oh my goodness what a beauty! I can see myself in one of thoose dresses.

Älskar sommarklänningar. Mitt allra bästa sommarklänningsminne är årligen återkommande. Inte så att jag har behållit min figur genom alla år och kan ha samma klänning. Tyvärr! Men trots att exemplaren skiftar är minnet detsamma. Minnet är känslan. Känslan av att stå framför garderoben och välja bland alla finingar. Känslan av att kunna trä en en sommarklänning över huvudet, känna tyget smeka ens kropp och veta att man inte behöver komplettera med över- och underdelar. Känslan av sommarklänning hör nära samman med sol och värme - En klänning och ett par skor. Voíla! Känslan av att känna sig FAB. Sommarklänning var det....

Anonym sa...

Vår allra första resa
Min allra vackraste och mest underbara sommarklänning var den jag hade på min och min mans (då pojkvän) första utlandssemester. Vi åkte till Korfu och jag hade en enkel, sval vit, ribbstickad klänning från GettiSpa. Jag var smal som en vidja och den satt som en dröm. Semestern var underbart romantisk och jag tror att det är därför jag särskilt mins denna klänning. /Hälsar Evita

Anonym sa...

Min sommarklänning är en vit Maxi klänning som den är vit med gröna blommor och lite slag av orange passar bra till mitt latinska olivfärgade hy.
Gröna naglar, en fin sjal och jesussandaler detta var outfiten i Gotland förra året... Promenerade längs den vackra muren sedan gick vi ner till stranden där satt vi och såg solen gå ner.. Det blåste lite lätt och klänningen svajade skönt längs benen.. En varm och underbar kyss av min man och man blir alldeles varm inombords. Veronica Göteborg

Anonym sa...

upphetsad som jag minns min favorit sommar klanning! det var sommaren 1972,jag var 5 ar gammal...min mormor Julia sticka mig en rosa klanning,var min favoritfarg,virka,och vackraste som han vaver en favorit docka som jag "Kati", minns jag umgas med klanningen,min handled tva likadana!jag kande mig som en diva!!!min klanning inte behalla,utan till "Kati" bara den rosa klanningen!tack for att att tanka pa ett minne som gjorde mig valdigt glad idag! jag onskar att jar kunde tjana min klanning skulle vara mycket tacksam ...Andrea fran Buenos Aires Argentina

Jenny H /Finland sa...

Det första minnet som dyker upp (tack vare ett foto från 1982) är när jag ca 8 månader gammal ligger i en vit sval sommarklänning i min systers dockvagn! Mina kära äldre syskon står stolta bredvid efter att de fint placerat mig (eller tryckt ner mig) i dockvagnen, själv ser jag inte så nöjd ut ;) Underbart med syskonkärlek och vackra sommarklänningar! Plain vanilla klänningarna är ju helt underbara! Varma sommarkramar!

Prinsessan sa...

Jag kommer fortfarande ihåg skolavslutningen i mellanstadiet (och det är ett par år sån:) när en tjej som heter Johanna sjöng "Du lindar av olvon en midsommarkrans..."
Hon stod där på scenen, och såg ut som en prinsessa av spunnet guld med sitt blonda långa hår och en ljusrosa klänning med som var det finaste jag hade sett..
Jag gjorde t o m med tappra försök att rita av henne i min dagbok (och då ska du veta att jag har NOLL konstnärlig ådra) men jag behöver ingen teckning att kolla på, det räcker att jag hör låten så kan jag se henne framför mig..

Anonym sa...

Det måste vara klänningen som jag hade på mig när jag träffade min sambo som är mitt bästa minne. Egentligen handlar det kanske inte om klänningen så mycket men jag har den kvar ännu efter 10 år och kan inte slänga den. Fast det klart det kanske var klänningen som gjorde att han kikade lite extra på mig. /mvh Anna-Carin

Anonym sa...

Bästa sommarklänningsminne att plocka fram....
Min mamma är en hejjare på sömnad och syddepå det glada 70-talet likadana A formade frotteklänningar till mig, min syster, sig själv och mormor! Inte i samma mönster, men samma färgskalor, vitt, gult, orange och grönt. Så minns jag att vi gick alla fyra på marknad i Nora. Det måste ha sett jätteroligt ut och skulle inte hända idag...men jag minns att jag var stolt som en tupp där jag gick i min korta frotteklänning och gröna träskor!
Det var tider det...
Sommarkramar från Annsofie

Anonym sa...

hej kan du vara snäll och skriva vad låten heter som du spelade i inlägget i juli 2010 h.Annika i Finland

Sandra S sa...

Mitt bästa minne är även mitt värsta. För några år sedan en kväll i augusti cyklade jag och några vänner iväg på kräftskiva.Jag hade en jätte fin lång, ljusblå klänning. Den kvällen träffade jag min kärlek i livet, när kvällen började ta slut skulle vi följas åt hemmåt, jag hoppade upp på cyklen men i allt lyckorus glömde jag hålla upp klänningen när jag började trampa och den fastnade i kedjan, hela "kjolen" drogs loss och där stog jag i bara underkläder. Så pinsamt, ville bara sjunka genom jorden! Killen fick sig ett gott skratt och jag fick cykla hem i bara trosor.

Kram Sandra

Anonym sa...

Ännu en härlig tävling! Jippi!
Har nu läst igenom alla fantastiska sommarklänningsminnen. Så fina och mysiga inlägg från er alla.
Dessvärre kan jag inte bjuda er på ngt av minne av en sommarklänning. Jag har aldrig riktigt känt mig bekväm i klänning och därav sällan burit någon. Det är få klänningar som får följa med mig hem, och ännu färre som får äran att bäras av mig. Men, en klänning från Plain Vanilla med häriliga sommarfjärilar skulle mer än gärna bära och eftersom jag redan har provat en vet jag att det skulle bli en välanvänd klänning som jag skulle känna mig så fin och kanske tom läcker i.

Tack för en otroligt bra blogg! Jag inspireras alltid av din glädje och positiva inställning till livet. Tack!
MVH Josephine, Tormestorp

Nettskie sa...

Mitt första minne är faktiskt en sommarklänning! När jag var 3 år reste min familj och jag till Tenerifa. Jag kommer så väl ihåg min snygga vita klänning med långa fransar i olika etager. Jag dansade hej vilt på dansgolvet och mamma har i efterhand berättat att alla som var där till slut stannade upp och klappade takten. Jag kan inte låt bli att le när jag ser ett foto på mig själv med den klänningen :)

Jag gillar redan på fb och får nyhetsbreven :)

Kram på er alla!

Anonym sa...

Mitt bästa sommarminne skulle bli att få ha en sådan vacker klänning på min 40-årsdag i sommar!

Linda T

Anonym sa...

Själklart gillar jag och får nyhetsbrev :) Jag har några klänningar men inget minne som jag upplever som "klännings minne". Det kanske nu det blir sommarens klännings minne?? med en härlig fjärilsklänning kanske :) Jag hoppas på det med bröllop och Bornholms resa i sommar där en sådan klänning skulle bli succe. ha det bra och forts med din härliga blogg <3 Sussi i Lima

Anonym sa...

Hej,
jag har inget minne av någon sommarklänning. Just idag fyller jag år, och om ett år fyller jag "JÄMT". Jag tycker klänningen är otroligt vacker och tycker väldigt mycket om fjärilar. Skulle bli otroligt stolt att få visa upp mig för mina familj (man och 3 vuxna söner)i en sådan blåsa:)Kram Beijan

Anonym sa...

Åh, en sådan klänning hade varit UNDERBART att vinna eftersom jag ska på ett stort fett grekiskt bröllp i sommar och har ännu inte hittat den rätta klänningen...
Mitt bästa minne (jag bär inte klänning så ofta) är nog från när jag tog studenten. Jag kände mig så fin, hade så fantastiskt roligt och jag blev STÖRTförälskad och fick dansa hela natten med en snygging (som sedan dumpade mig, haha). Det var tider det ;)
/ Ingela

Anonym sa...

Jag är ju som förtjust i klänningen Och har " gillat" den på FB oxå via CL:s sida... Hur som helst min bästa sommarminne är faktiskt då jag var liten och jag var med min mamma på stan och hittade en grön klänning med vita blommor. Jag ville så gärna ha det men den var på den tiden ganska dyr så nä, jag fick den inte... Ledsen var jag och min käre mor åkte in och köpte den i present till mig trots priset..Och tro mig.. Jag var världens lyckligaste just då! Jag var rädd om den men använde den flitigt tills tyget blev skört och började gå sönder.. När man hittat klänningen man inte kan släppa ska man egentligen köpa och det borde jag gjort med fjärilsklänningen som är verkligen super fin men inte unnat mig! Kramar frå Kattis i Norrland

Anonym sa...

Hej Petra!

Jag drömmer om en sommarklänning med fjärilar. Som skulle passa lika bra en solig dag som molnig sådan. Jag har nyss hittat fjärils-accessoarer som jag faktiskt har funderat på att sy fast en på en enfärgad klänning men Plain Vanilla kan ju det där tusen gånger bättre och därför återstår det att se om jag kan vinna min drömklänning. Och jag är naturligtvis Creative Loungefan på Facebook!

Med vänlig hälsning

pojkmamman0405@hotmail.com

Anonym sa...

Jag har ett sjukt fantastiskt sommarklänningsminne! Blir nog ett långt inlägg, men please bare with me ´cause it´s worth it! ;) Jag jobbade som bartender på en nattklubb på Gran Canaria, och en kväll serverade jag en tjej som hade på sig en magiskt snygg rosa paljettklänning. Den var riktigt kort och nästan tuggummirosa, inget jag skulle sätta på mig idag men då tyckte jag att den var helt underbar! Jag gav henne en komplimang och frågade var hon köpt den, och blev besviken när hon berättade att den kom från en liten boutique i Barcelona – liiite för långt bort från Gran Canaria med andra ord… Under tiden hade en annan gäst i baren, en holländsk man, suttit och iakttagit oss när vi pratade. Efteråt frågade han mig vad det handlade om, och jag berättade kort att jag tyckte tjejens klänning var fantastisk. Han frågade: So why don´t you get it?, varpå jag svarade att den tyvärr inte var köpt på ön. Sen kom en massa folk och jag jobbade vidare, både tjejen med klänningen och den holländske mannen försvann i vimlet. Kvällen flöt på, vid ett tillfälle verkade det uppstå lite dramatik någonstans utanför klubben för alla de manliga servitörerna ute på golvet sprang ut (vilket dom brukade göra om det var turister som hamnat i slagsmål el dyl.), men p g a den höga musiken så orkade jag inte bry mig om att ropa på någon av dom för att höra vad som hänt sen när dom kom in igen.
Åtskilliga timmar senare stod jag i en så gott som tom bar och städade upp det sista inför stängning. Plötsligt kastar någon ett stycke tyg på mig – döm om min förvåning när jag ser att det är den rosa paljettklänningen! Den holländska mannen står framför bardisken och tittar på mig, och säger: Never wish for anything if you don´t think that you can get it. Och sen går han. Helt stört! Jag bara står och stirrar, kan inte riktigt fatta vad som hänt. Sen blir jag förstås jublande glad över klänningen, som var precis sådär lyxigt ”tung” som en riktig paljettklänning ska vara. Senare får jag veta vad det var som hade hänt när alla servitörerna hade sprungit ut: Dom berättade hur den holländske mannen erbjudit motsvarande 3000 kr för tjejens klänning, och hon hade utan att tveka glidit ur den mitt på gatan, tagit pengarna och hoppat in i en taxi i trosor och högklackat – det var denna syn som fått alla servitörer på språng!! Och det coolaste är ju nästan det faktum att mannen som gav mig klänningen inte förväntade sig något tillbaks, det var inte så att han hängde kvar tills jag slutade i någon förhoppning om att få mitt nr eller så. Nej, endast kommentaren: Never wish for anything if you don´t think that you can get it. Så numera lever jag med inställningen att allt är möjligt... :) Stor sommarkram!!
/Gina i Örebro

Giesela sa...

Åhhh tänk om man har turen på sin sida. Jag ska på bröllop den 16/ och skulle med stolthet bära en av klänningarna som man kan vinna :)
Hoppas allt är väl med dig och dina fina familj P... Kram Giesela i Grisslehamn

Anonym sa...

Jag har aldrig burit en balklänning,
jag har aldrig burit en bröllopsklänning,
jag har aldrig burit en tärnklänning, aldrig heller en lång fin aftonklänning, inte heller en super snygg cocktailklänning och inte någon riktigt fin super snygg sval klänning. Men nu kanske det skulle finnas en liten liten möjlig chans till att få bära en helt underbar klänning:) Önskningarna kommer från en enkel 2- barnsmorsa från Örebro! Mvh Michaela

Anonym sa...

En svart lång klänning med jättemånga volanger inköpt 1988 i Annecy, Frankrike. Klänningen var glammig, åttiotal, direkt från Paris, überdyr (var där på språkresa så kassan var inte så stor), en mardröm att stryka men helt enkelt UNDERBAR! A must! Levde på ingenting därefter men var snyggast av alla...

Många hälsningar Linda

Anonym sa...

En sommar när jag var liten lekte jag på vinden i min mormor och morfars stora hus på landet på Gotland. I ett linneskåp hittade jag vita underklänningar av bomull med påsydda spetsar och tillhörande knälånga underbyxor. Min mormor hade haft dem när hon var barn och hennes mamma hade sytt dem. Jag kände mig som en prinsessa i dessa fina känningar, och den känslan är för alltid etsad fast i mitt minne :) / Camilla

Anonym sa...

Bästa sommarklänningsminnet är när man hittar den och man bara känner att det är den som kommer sitta på i sommar vid flera tillfällen...Detta händer absolut inte varje sommar, men ibland flera ggr på en sommar!
Tidig försommar hittade jag en pärla på Alfons i Hunnebostrand. Pärlan är ljus smutsrosa i tunnaste kvalite, med rynk runt hela livet, resår i midjan och flera volanger till knät. Om man snurrar till min dotters förstjusning är det lycka!!! Den har redan varit med på barnens skolavslutning, midsommar, stor släkt fest och sommar festligheterna är inte slut.
Skulle vara underbart att kunna njuta i en fjärilsklänning. Ha det gott hälsningar Elinor i Vårgårda.

Louise sa...

Oj så många fantastiska tävlingsbidrag!

Mitt bästa sommarklänningsminne måste nog vara min studentklänning som jag bar för tio år sedan! Mamma sydde den till mig och det var en enkel vit klänning i fint tyg med båtringning som var på ropet då. Blir så glad var gång jag ser bilder på mig från studentdagen, som var en dag fylld av glädje och framtidstro och jag kände mig som en så fin studentska! /Louise

pillan sa...

Bästa klänningsminnet är absolut min studentklänning. Många år sedan men det var då jag kände mig som finast;) Hade varit i Spanien och köpt ett modemagasin och där var klänningen! Min snälla mamma lät mig gå till en sömmerska och klänningen blev allt jag kunde önska. Det var många långa meter duschesse som skulle handfållas och kalaset blev såklart inte gratis men jag var ensam om min fina klänning och den hänger fortfarande kvar i garderoben:)

Kram PIllan

Johanna sa...

Minns jag rätt var det sommaren 2000 som jag var klädd i en helt underbar klänning, färgen var röd... Och fick bl.a. killarna att " vända om sig", kolla en extra gång ;) Det var den kvällen jag träffa min man & här sitter vi dag ännu. tillsammans med våra 3 härliga söta barn.

Frida sa...

åå vilken härlig tävling! Detta går ju bara inte låta bli!
Min favoritklänning som jag en gång hade som barn, en klänning som min mamma sydde till mig! Det var mintgrön och hade små puffärmar i vitt och jag bara älskade den! varje gång jag skulle vara fin var min glassklänning. Det var var jag kallade den! Antagligen för sin pastellfärg och för sitt glansiga tyg, som jag bara älskade...precis som glass!
Finns nu kvar som jag hoppas min dotter vill ärva! :-)
Skulle bli överlycklig av en ny favorit från Plain Vanilla!
Mvh Frida

maria olovson sa...

Det måste vara förra sommaren när vi skulle gå på bröllop. Letade till vansinne efter just det perfekta klänningen men ingen lycka och några dagar före så hittade jag just en perfekt, en rosa lite romantisk. När jag bytt om och gjort mig fin så stannade minsambo upp och sa oj va vacker du är. Det tog jag som ett gott betyg. Är i samma sits i år igen då det är ett bröllop vi ska på och jag skulle så gärna vilja ha denna klänning som du har på dig, Hälsningar Maria Olovson, miaolovson@gmail.com

Linda sa...

Året var nog 1992och jag vari Italien med en väninna och våra resp.familjer (vi var bara strax över 15 åe. Klänningen var ljusgul med vita stora prickar och väninnan hade en svart med dito prickar, och som de nordbor vi var blev vi "jagade" av italiesnka killar en kväll på "byn". Vad som hände med klänningen vet jag faktiskt inte, men uppmärksamheten gav en kick. :)
Linda i Stockholm

Anonym sa...

Sommaren 1973 kom jag hem efter ett år som au-pair i London och hade där köpt en långklänning i blått och rött med vita prickar och till det ett par vita höga platåskor,gjorde succe hemma på den lilla ort jag bodde i då.Åren gick och jag blev mamma och mormor och nu skulle jag i vuxen ålder ännu en sommar vilja göra succe tillsammans med mina barnbarn på alla sommarfester i den fina och läckra Divine klänningen.
Tack för att vi alla får ta del av din fina blogg.
Lena i Katrineholm

Anonym sa...

En sommarkväll när jag var liten flicka hade mina föräldrar grillkväll hemma. Mina vänner och jag skulle gå ut och gå med vår hund, en labrador. Jag kände mig så speciell och söt den kvällen, då jag hade en vit klänning med turkosa prickar med volangkant nertill. När vi hade kommit en bit på vägen, vi bodde då ute på landet, kom det en hare skuttandes. Labben sätter fart efter haren, och jag blir hängande släpandes efter. Resultatet blev ett par rejält uppskrapande knän, men vad gjorde det. Viktigast av allt för mig just då var att klänningen inte hade blivit förstörd...

Glad sommar!! /Erica

Matilda Åberg sa...

Vilken rolig idé till tävling att skriva sitt bästa sommarklänningsminne! Själv har jag ett som jag sent kommer att glömma.
Allting började redan då jag steg in i den nya världen, högstadie tiden. Det var tiden då alla de mindre barnen såg upp till de äldre och längtade efter att själva vara i deras sitts. Att vara nionde klassare innebar att man fick gå på bal, vilket var något stort. Balen hölls i en stor festlokal. Den långa, smala och grusiga stigen fram till lokalen var upplyst av faklor och maschaler som tindrade likt stjärnor på himlen.
Det var enbart nionde klassare och lärare som var bjudna. De resterande i lokalen var inhyrda människor så som fotografer, underhållare och servitörer. Alla var fint uppklädda.
Jag hade länge legat hemma och vridit och vändit på mig då jag funderat vilken av alla de klänningar jag tittat på skulle passa bra. Tills jag tillslut, bara en vecka innan fann den mest enastående och bedårande klänning jag någonsin skådat. Det var en röd samets klänning som slutade vid mina knän. Silket satt tajt under mina bröst ner till naveln. Upptill gick det likt en bikini över brösten så att man kunde med silkesbanden knyta ihop dem i en rosett vid nacken. Delen nertill var lös så att den fladdrade i vinden då jag staplade mig fram till porten vid festlokalen.
Jag kännde mig som en prinsessa. Inte nog med detta bjöd skolans snyggaste kille upp mig till dans. Jag svävade på moln och ville inte att kvällen skulle ta slut. Den natten somnade jag med ett stort leende på läpparna.

Det var mitt bästa klänningsminne. Håller nu tummarna på att jag ska få ha turen med mig!

Soliga hälsningar Matilda

mail: matilda.aberg@hotmail.com

Anonym sa...

Det beste sommerantrekket, må være et kort jeansskjørt og en kort, stripete topp med knapper- som jeg brukte da jeg var 14 år. Jeg var lang og tynn, og jeg husker at jeg så veldig fin ut. De minnene, samt vissheten om at jeg nok aldri kan ikle meg noe sånt igjen- gjør at jeg husker akkurat det skjørtet og den stripete toppen :)Ingen merkeklær, ei heller fantastisk vakkert, men det gav 14 årige Tonje fra Lamhaugen feel good feeling :)

Ida Palmqvist sa...

Bästa sommarklänningsminnet är från förra året då jag var höggravid med min fina dotter. Det enda jag förmådde att klä på mig dessa supervarma gotlandssommardagarna var en klassisk spaghettiklänning! Satte på mig denna häromdagen och bättre minnen av ett klädesplagg finns inte!

i_palmqvist@hotmail.com

Anonym sa...

mitt finaste minne blir när jag berättar för min guddotter att jag sommaren 2011 bestämde mig för att njuta av livet, av min kropp. Att inte hoppa över lunchen, eller få ångest över en gräddig middag, godis eller annat. Visst skall man inte bli fet men att njuta, äta o vara stolt över sin kropp som kvinna o klä den i så fall rymligare klänningar i sköna snitt så man kan andas ut bullmagen.....det min vän gör man i somrig fjärilsklänning. Le Q from La götlaborg

Anonym sa...

Min mor elsket å pynte meg i fine kjoler da jeg var liten. Mine gamle tanter sydde klær til barna i kongefamilien og noen ganger sydde de også til meg. Kjolen jeg husker spesielt godt, var lyseblå. Den hadde pliseskjørt og en liten rund krage øverst. Jeg synes jeg var så fin og var så stolt over blonde sokkene og blonde trusen jeg hadde under. Før min foreldre kom ut, hadde jeg besøkt de fleste naboene for å vise meg fram. Ikke bare kjolen, men den matchende kåpen, sokkene og trusen også. Tror det var da min moteinteresse ble skapt...

Kari fra Norge :-)

Anonym sa...

Jeg glemte å skrive at jeg følger Creative Lounge på FB.

Kari fra Norge :-)

Martina sa...

Som så många andra är den klänning som betyder mest för mig, min brudklänning! Den 4 juli 2007 bar jag den, och den var precis som jag ville ha den. Hade under några år innan samlat på mig bilder och idéer på hur den skulle se ut, och när det äntligen var dags gick jag till en sömmerska - det bästa jag gjort!! För den blev perfekt!! Min man ville egentligen att vi skulle gifta oss på vår 10-årsdag, men efter att ha haft en del tuffa år kände vi att vi inte kunde vänta längre - vi ville ha något roligt att se fram emot och uppleva!! Och det blev precis så bra som vi ville!!
Och det bästa av allt - min brudklänning har jag använt flera gånger! Överdelen, hade jag till svart sidenkjol (med tyll) när jag gick på stor tjejfest. Och på sonens begäran när han hade maskeradkalas för 2 år sedan, hade jag på mig den igen!! Jag skulle ju vara prinsessa!!! <3

Anonym sa...

Året var 2005, jag var gravid och gick igenom hela graviditeten själv. I mitten på maj föddes min lilla dotter LIV♥ den ljuvligaste varelsen jag någonsin skådat. Det var kärlek vid första ögonkastet. Min storasyster blev stolt moster och köpte den sötaste sommarklänningen någonsin i vit spets. Min lilla dotter i den sommarklänningen måste klassas som mitt Bästa sommarklänningsminne! Nu håller jag tummarna hårt då fjärilar är det vackraste jag vet...näst efter Liv såklart;) Kram Elin

Kassalaslilja sa...

Vet ni
Jag har slängt alla mina byxor, ja även jeansen.
Det går hur bra som helst, jag går bara i kjolar och helst klänningar.
För mig är en perfekt klänning sinnlig, bekväm och kan vara antingen tuff eller vacker, men helst ska den även passa till en god parfym.
En gång för länge sedan, hade jag kört min bil till en strand någonstans på Gottland, för att tvätta den.
Det var en sådan där tokvarm dag och dagen hade börjat övergå till kväll.
Jag stod där och handtvättade bilen i en dov grönblommig klänning. Till den en underbar Burberry parfym.
Jag blev blöt och svettig och klänningen och parfymen blandades med havsbrisen och värmen.
Kram Anneli

Marlene sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne kommer från en sommar för väldigt många år sedan. Det var en lång vit klänning med spetsinfällningar på framsidan, lång och härlig.. Den hade jag när jag träffade en främling i sommarnatten i magiska Båstad, vi hoppade fram barfota i natten och han plockade rosor till mig från olika trädgårdar (de hängde utanför, så vi var inte olydiga så..). Vi hördes aldrig av igen, men det var en magisk och oskyldig natt med massor av glädje och skratt.

Sabina sa...

Mitt bästa klännings minnen är många men i samma klänning! Min mamma köpte klänningen i början av -70 talet och använde den flitigt, jag tog över den och hade den på min skolavslutning i 9 an och använt den varje sommar sedan dess (är 33 i dag). Men de allra bästa minnet är förstås när jag för 2 år sedan träffade en fantastisk kille i den och för två veckor sedan blev han min man!! Undra om våra framtida barn kommer att få samma fantastiska minnen i den…

Kram från Sabina

Angelica sa...

Åh jag har så många fina klänningsminnen, är en riktig klänningstjej! Men mitt första minne som jag verkligen kommer ihåg var när två av mina farbröder skulle gifta sig (dubbelbröllop) och jag, min syster och min mamma skulle in till stan och köppa klänning. Vi var inne i en mängd olika affärer men i en liten boutiqe hittade vi en vit sidenklänning, den var sååå fin och i midjan hade jag ett brett rosa sidenband. Min syster som är tre år yngre fick en likadan klänning men hon var så arg, hon var en riktig pojk-flicka och det enda hon ville ha på sig var sina guld-byxor som hon fått (kommer ni ihåg pojken med guldbyxorna? Hennes favorit) Iaf så när man tittar på fotona från bröllopet ser man att jag strålar för jag kände mig verkligen som en prinsessa medans min syster ser alldelses surmulen ut för ho inte fick ha sina guldbyxor! Ett riktigt härligt somar-klännngsminne :-) Jag är även ett fan av Creative Lounge på FB. Tack för en bra blogg!!

Anonym sa...

Mitt sommarklännings minne...Jag var nog ungefär sju år gammal och hade fått en fantastisk rosa balett klänning som min fina mormor sytt åt mig- jag kände mej så fin ,som en riktig balettflicka!men lyckan varade inte så länge då grannflickan lite yngre än mig , blev avundsjuk och klippte av tyllen...Skrattar åt det idag men då var jag ledsen länge...kram på er alla sommar flickor där ute!

Anonym sa...

Hej !
Min barndoms skolavslutning. Jag är född-58 och är en av flera syskon. Vi hade det rätt knapert så det var mycket begagnat och att ärva varandra som gällde. Men inför varje skolavslutningen så gjorde min söta mor allt för att vi tre flickor, jag äldst, skulle få vara så fina och vackra som hon ansåg oss vara. Hon sydde, virkade och slet under flera veckor. Dessförinnan så tillverkade hon något till damen i sybehörsaffären eller skurade golv i trapphusen för att få ihop lite kontanter. Vi provade och det var vassa nålar här och där. Men till slut så var min klänning klar. Den känslan som jag fick kan jag ännu ta fram inom mig. I en svag isblå chiffongliknande klänning med en liten virkad bolero, nyinköpta vita spetsknästrumpor... skorna var ibland nya men ibland lite målade. Jag kände mig som en liten prinsessa när mamma hade ordnat till mig och de andra tjejerna. Den stoltheten som jag kände och även hon kommer jag alltid att bära med mig. Att få en gång om året känna sig som en liten prinsessa när man är i skolåldern är så stort. Än i dag när jag sätter på mig en härlig sommarklänning så känner jag mig varm. Så mycket och så fint man kan känna av bara ett plagg som kan förvandla de mesta till bara det den vill. Jag tackar för mig och ser fram mot att få följa denna "nyfunna blogg" jätteskoj. Önskar er alla liksom jag själv älskar klänningar en helt underbar och mysig SOMMAR ! Vänligen, YVONNE

Life Of An Angel sa...

Åh jag älskar verkligen det vackra skira fjärilstyget på Plain Vanillas klänningar/tunikor11

Tidigare var jag en riktig byxtjej och helst skulle de vara riktigt baggy! Detta bars givetvis med en hoodtröja, sneaker och en stor parkas.. Feminin? Inte ett dugg..

Men så kom dagen när jag och min man skulle ut och äta middag för allra första gången.. Vi var riktigt nykära och jag hade tänkt ta på mig finbyxor och en skjorta för att vara uppklädd. Men samma dag gick jag förbi en klänning (ägde inte en endast klänning på den tiden) som jag tyckte var såå fin. Provade den och kände mig dessutom vacker i den!

När mannen sen kom för att hämta mig öppnade jag dörren iklädd min nya klänning, mitt långa annars raka hår var lockat och sminket på plats. Jag kommer aldrig glömma blicken i min man ögon! Jag tror verkligen han tyckte jag var världens vackraste och just då kände jag mig som det!

Nu bär jag ofta klänningar och tunikor. Fick verkligen mersmak :D

Life Of An Angel sa...

Självklart är jag sen ett bra tag tillbaka även ett fan av Creative Lounge på facebook :)

Tess sa...

Hej,
Mitt bästa och starkaste sommarklänningsminne är av min studentklänning som jag sydde själv i ett härligt syren lila tyg med massa tyll under. Måste då tillägga att jag sydde mkt som ung flicka och gjorde några balklänningar till både mig själv och vänner på den tiden. Men just min studentklänning var så vacker med en rynkad kant längst ner och en stor rosett bak. Jag kände mig verkligen som en prinsessa i denna klänning. Och det roligaste av allt var att min mors väninnas dotter lånade min klänning när hon skulle upp på scenen och lämna blommor till Luciano Pavarotti efter en stor konsert i Göteborg. Gissa om jag var stolt då. :)
Jag är både fan och prenumererar på nyhetsbrev ifrån CL.

Varma Sommarhälsningar
Tess

Bellalella sa...

Gaaah! Jag har inge sommarminne av en sommarklänning!jag ahr aldrig haft på mig någon..
Men jag skapar mig gärna ett minne med en klänning från Plain vanilla!

Anonym sa...

Hej!

Min mamma sydde alltid klänningar åt mig när jag var liten. Ett år hittade vi ett jättefint tyg i brodyr med smultronrankor som slingrade över tyget. Jag tyckte att det skulle bli perfekt till skolavslutningen och mamma sydde en helt underbar klänning åt mig med smock över bröstet och axelband man knöt med rosetter. Jag använde klänningen så mycket att jag "slet ut" den.
En klänning med fjärilar vore helt underbart att glida omkring i under sommaren.
Jag är fan på Facebook och prenumererar på nyhetsbrev från CL.

Ha en fin dag

Åsa

Anonym sa...

Hej
De klänningarna har jag tittat på, så fina, tänk om jag vann en sån....
Fan på FB är jag.

Mitt bästa klännings minne är som många andras. Klänningen jag gifte mig i. En enkel lite kortare benvit klänning som fladdrade fint där vi stod på brygga i sommarstugan:)

(kommenterar anonymt för blogger släpper inte in mig:( //Birgitta i Blekinge

Anonym sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är en klänning jag köpte för 13 år sedan på Gotland. En helt underbar klänning som hänger kvar i garderoben.Har ändrat kroppsform efter 2 barn.Den är ej modern, älskar den, tittar ,känner på den. Vore underbart att få en ny favorit. Har anmält mig till nyhetsbrev
Anna-Carin i Mora

Fröken K och livet på landet sa...

Hej!

Vill inte missa denna underbara tävling! Kommer ihåg mitt bästa sommarklännings-minne...det var förra sommaren som jag äntligen (efter 3,5 års studier och då lite inkomst) hade råd att köpa en sprillans ny Odd Molly-klänning som jag länge spanat in! Den känslan att gå genom stan med den fina papperspåsen med min underbara nya klänning glömmer jag inte i första taget!

Håller tummarna att även en av dessa underbara klänningar blir min!

Bästa hälsningar Karin i Borås

Fröken K och livet på landet sa...

Glömde skriva att jag såklart redan är ett fan på FB!!!

Anonym sa...

Jag är med å tävlar, jag gillar även på Facebook / Maria Lundqvist

Mitt minne:
För bara två årsen kommer jag ihåg att jag inte ägde en ända klänning, gillade att klä mig i jeans häldre. Men så en sommardag fick jag en turkos/blå klänning med blommor av min mamma. Blev kär direkt. Den var bekväm, festlig men ändå vardags aktig. Använde den så fort det var fint väder. Kommer ihåg att min kompis även blev förtjust i den, så vi kom överens om att vi skulle ha den varannan vecka. Så ena vecka hängde den i hennes garderob, och andra veckan i min. Det roliga är att jag fortfarande har kvar klänningen, och den penslar fortfarande mellan våra garderober, som en kul grej/ tradition. :)

Unknown sa...

Hej sötaste P!
Vilka fina bilder på dig, gillade helt klart bild nr 2 bäst, det är den bilden jag har av dig, lite småbusig, med glimten i ögat!

Jag vill ju såå klart vara med och tävla! Love Plain Vanilla men har inget av märket!
Mitt bästa sommarklänningsminne är en viscosklänning i svart med vita små blommor och pärlemorknappar hela vägen. En liten puffärm och den gick ner till anklarna. Den köpte jag när jag var 15-16 år (ganska mullig, på den tiden, har smalnat av något under åren) och den fick mig att känna mig sååå fin! Jag hade den till vardags, till fest, med vit spetskjol under som i Astrid Lindgrens böckerna, med långärmad tröja under, jag hade den när jag träffade en av mina största kärlekar, jag hade den när jag spelade teater, jag hade den jämnt! Och den passade överallt och till allt! Höga klackar, låga klackar, sandaler, barfota, blommor i håret och upphasad till knäna för att gå i vattenbrynet längs med stranden. Den har varit med på fler resor än vad jag kan räkna, den har tom sett Venedig! Varenda söm är lagad minst 2 gånger, vissa även 3 eller 4 gånger! Den är av märket Camera, inköpt på JC i Varberg, och den hänger i min garderob, 20 år senare, som min mest trogna vän!

DET är och förblir mitt bästa sommarklänningsinköp!
Förresten, jag kniper till mig en dubbelchans, gillar redan CL på Facebook, så klart!! :)

Stora kramar till dig, familjen och den eminenta juryn! ;)

Maria sa...

Vilka vackra klänningar :)
Mitt bästa sommarklänningsminne är inte så glamoröst, men väcker härliga minnen från barndomen till liv! Jag fick nyligen hem en låda med gamla saker, och i den fanns en rödaktig klänning´i bästa indianstil, med fransar och prälor. Den fick jag som 6-åring vid ett High Chaparall-besök. Minns varma sommardagar då jag "red runt" på gräsmattan på min fina käpphäst :) Livet var helt bekymmerslöst och man bara njöt! Nästa år ska min dotter få ta över klänningen, så hoppas jag att hon också får mysiga barndomsminnen i den!

Om jag har turen att vinna önskar jag mig PV´s Vanity i storlek S. Så himla fin!
Jag är redan fan av CL, och har deras nyhetsbrev.
Bilderna på dig var jättefina, avslappnade och bra- inte behöver du stylist, sminkös och fotograf, det fixar du galant själv!

Ha en skön tisdagkväll!
Soliga Hälsningar från Maria

Anonym sa...

Bästa sommarklänningsminnet jag har är det då min egen lilla dotter fem år gammal bar samma sommarklänning jag själv hade som liten. Hon älskade den klänningen :-)Den klänningen minns jag att jag också själv älskade trots att jag fått ärva den efter en annan då vi inte hade så gott om pengar och det var ärvda kläder som gällde. Den var lika underbart fin för mig, som en helt ny klänning, för den var ny för mig fast den var gammal och att få någon fin gåva var ingen vardagssak för mig. Den klänningen är nu undasatt i väntan på barnbarn, vilket jag dock hoppeligen lär få vänta många år på ännu :-)Denna klänning från Creative Lounge är så härlig, men som änka med två minderåriga barn finns liksom inte alltid den extra slanten att köpa något åt sig, så jag hoppas verkligen jag vinner :-)
Hälsn. V från Finland

Camilla sa...

Hej, vilken härligt glad tävling!
Mitt bästa sommarklänningsminne är från föregående sommar, närmare bestämt från dagen efter vårt bröllop (om man bortser från brudklänningen som är ett helt outstanding minne i sig). Vi sov på en fantastiskt bed & breakfast, Marys Café, utanför Eskilstuna. När morgonen kom och jag vaknade upp som fru, fräschade jag upp mig och hoppade i min nyinköpta klänning. Jag hade köpt en asymetrisk sandfärgad klänning från Karen By Simonsen. Den ärmlösa sidan bars upp av en guldfärgad kedja och jag kände mig outstanding i klänningen tillsammans med mina guldsandaletter. Vi åt frukost i solskenet på balkongen. När det var dags att bege sig hemåt till barn och vänner som väntade på oss gick vi genom caféets trädgård som var full av gäster. Kände hur vår lycka strålade och vi såg nog väldigt nygifta ut :-)
Väl hemma så fick inte klänningen sitta på särskilt länge för vi hade lite städning av festlokalen att göra!
Jag tror att jag skulle känna mig minst lika snygg i en Plain Vanilla, Divine.
Ni har en fantastisk webshop och jag hoppas maken kör sakta genom Umeå på vår tripp norröver så att jag hinner besöka er butik.
Hälsningar
Camilla

Anonym sa...

Vilken fin tävling!!
Mitt sommarminne är:
För snart 1år sedan var vi på nära vänners bröllopsfest, jag hade gått över tiden 5dagar och kände mig sådär lagom fin... Svullen, trött, och hade absolut inget att ta på mig. Som tur var har jag världens bästa granne som hade en klänning i stl 42 som jag fick låna.Jag är annars en 36.a så då förstår du hur jag kände mig;) Det var en härlig lila sommarklänning som jag kände mig både fin och lycklig i. Vi åkte till festen och bestämde att mannen skulle dricka öl, för om han inte gör det så händer det säkert inget. Men ölen kom fram och dagen efter kl 12 satte allt igång. Så vi gick 7 dagar över tiden och avslutade graviditeten med en härlig fest där jag kände mig vacker. Nu har vi fått en inbjudan igen som är den 20 augusti i år, nästan exakt ett år senare. Astrid kom den 23.e augusti 2010. Börjar så smått komma tillbaka till min gamla form... Det skulle ju vara underbart att få äran att ha en så fin klänning från Plain Vanilla på festen. Det blir våran första egna kväll så vi längtar!! Är redan ett fan på FB
Kram från Jessica

Josefin B sa...

Men OMG! Det är ju DEN klänningen jag vill ha till min systers bröllop i augusti! Jag har letat så länge efter en fjärilsmönstrad klänning och den här från Plain Vanilla ser ju helt fantastisk ut!

Mitt bästa sommarklänning-minne är en enkel vit klänning med spets nertill som jag hade när jag var 5-6 år. Jag kommer ihåg att jag älskade hur den fladdrade kring benen och jag kände mig så oerhört fin i den. Det bästa av allt är att jag sparat den och förra månaden så packade jag upp den och gav den till min 4-åriga dotter. Den är fortfarande helt fantastiskt fin och min dotter älskar den :-).

Anonym sa...

Tänk att kunna överraska min älskade systerdotter med en vacker sommarklänning. Hon skulle bära den med stil och göra den total rättvisa
Har jag sagt att hon är världens mest snälla och omtänksamma?
Tänk att kunna överraska.........
Hälsar
Lena i Kalmar

lena.idbrant@telia.com

Anonym sa...

Jag och min sambo har inte varit ut sedan vår dotter födes för 13 månader.. Nu är det på tiden att vi går ut tillsammans och ser varandra som man och kvinna och inte bara mamma och pappa i skitiga myskläder på;) Så nu vill jag vinna denna ursnygga klänning så jag kan förföra min man i den:)

Mitt bästa( roligaste/pinsammaste) sommarklänning minne måste vara när jag var 16 år och båtluffade i Grekland med min bästa kompis.. Ja, tänk att min mamma och pappa släppte iväg oss.. Der var första kvällen på Ios och vi var peppade till tänderna(hi hi) jag hade på mig en lång lila Filippa K klänning som jag kände mig så snygg i! Vi satte oss på en bar och tog några drinkar. När jag skulle kliva av barstolen fastnade min klänning och jag föll pladask i marken med tänderna först... Som tur var fick jag behålla tänderna men jag hade en rejäl fläskläpp! Tårarna sprutade och det kändes som hela semestern var förstörd! Men de gick över efter en stund och vi hade superskoj hela resan, dock använde jag inte klänningen någon mer gång.. Så kan de gå..

Kram från Alexandra i Östersund

Katrin L sa...

Mitt bästa sommarklänningsminnet är klänningen som min mormor sydde till mig på min student. Hon brukade sy min systers och mina alla avslutningskläder till oss när vi gick i skolan, men när jag gick i årskurs sex tyckte jag att det var allt annat än coolt att ha hemmasydda kläder. Så hennes sömnad lades på hyllan efter det.

Sex år senare så närmar sig min student, och jag partar sorglöst med mina vänner på helgerna, utan en tanke på att jag måste köpa en studentklänning. Cirka tre veckor innan studenten inser jag att jag har festat upp studiebidraget och jag har fortfarande inget att ha på mig. Mormor tar med mig till lokala tygbutiken "Stuvboden" och så väljer vi ut tyg och köper ett klänningsmönster - det som var minst gräsligt. Många modifieringar och ännu fler arbetstimmar senare så står den klar. Mormor på nästan 70 år har sytt en fantastisk klänning till mig! Den blev inte så lång som jag hade önskat då tyget inte räckte, men jag hade en superfin klänning sydd av kärlek och jag var så otroligt lycklig och tacksam att hon hjälpte mig! Och aldrig var jag ens en liten smula ocool i min hemmasydda klänning på min studentdag... :)

Gillar Creative Lounge redan på FB (profilnamn lindkatrin) och prenumererar på deras nyhetsbrev. Skulle älska att få bära underbara Plain Vanillaklänningen, den är galet vacker! :)

Unelmia sa...

Mitt bäst sommärklänningsminne kommer från då jag var 10 år gammal och mamma hade köpt mig en blommig klänning till valborgsmessoafton. Jag skulle med tvång ha på mig den när vi gick till torget för att köpa ballonger till oss, fastän det bara var 15 grader varmt och jag tog inte av mig klänningen ens till natten.
En annan sommarklänning som jag äldrig kommer att glömma är min bröllopsklänning som jag hade på mig förra året då jag gifte mig....
Jag har redan dräglat över tunikan som visats i bloggen tidigare, men jag har inte kunnat köpa den eftersom jag inte haft råd.
Ifall jag vinner skulle jag villa ha maxiklänningen för att kunna ha på mig den till min bästa vänns bröllop i augusti :D

Susan

Anonym sa...

Den första klänningen jag kommer att tänka på är den jag hade på min allra första skolavslutning. Det var en vit klänning med gröna fjärilar på och en volang på ärmen. Jag kände mig så fin och den var sedan min favorit ända tills den var alldeles för liten.
En annan klänning som finns i mitt minne är min studentklänning, det var då mycket populärt med krås. Kassan var skral för min familj, men jag var kreativ och sydde om mitt långa lucianattlinne. Jag klippte av flera remsor ner till på nattlinnet, vilka jag rynkade och gjorde flera volanger av och sydde till krås. Jag kände mig mycket nöjd med mitt omsydda lucianattlinne. Jag använde sen klänningen mycket och hade ofta jeansjacka till då kråset och volangen runt halsen kom till sin rätt.
Önskar jag hade haft dessa klänningar kvar...
Hoppas nu på tur att vinna en mer exklusiv klänning från Plain Vanilla än mitt omsydda lucianattlinne.
Önskar er en skön sommar!
Kram Anna i Nyköping

Anonym sa...

Jag skrev ett inlägg här tidigare som var om den första sköna sommarklänning jag hade som barn och hur stolt jag var över den. Jag kan fortfarande känna igen känslan.

Men igår kväll när jag hade svårt att somna, så jag var jag lite förskräckt att jag inte hade berättat historien som förändrade mitt liv.

Jag arbetade i mediebranschen och var på jobbet natt och dag. Slutligen fick jag diagnosen utbrändhet. Jag hade också under denna tid sätta på många extra pounds. Jag visste vad jag ska göra för att gå ner i vikt, men jag saknade energi.

Slutligen börjar jag forsiktg att lägga om kosten. Efter ett tag började jag att träna. De första veckanane var tuffe, men sedan började jag gilla det mer och mer.

Min underbara sommar minne är när jag efter 50 kg mindre, kunde gå in i en klädaffär och köpa ljua, vackra, fina sommarkläder. För en bubblande, härlig känsla. Kan tillägga att min plånbok var ganska tomt det första året...


I "gillar" Creative Lounge på FB.

Kari från Norge :-)

Cecilia A sa...

Mitt allra bästa sommarklänningminne börjar för 2 år sedan. Jag hade fått ett halvtidsjobb över sommaren och min nuvararande man skjutsade mig till jobbet en lördag. Han strosade sedan tålmodigt runt på stadens lilla marknad i de 4 timmarna jag jobbade. När han kom för att hämta mig igen hade han med sig en blå bomullsklänning som han hittat bland stånden! Enkel men fin och jag blev så glatt överraskad att han hade sett ut och köpt en söt sommarklänning till mig helt på eget bevåg!

I samma klänning åkte jag för 20 dagar sedan in till sjukhuset för att föda vår lilla dotter! Den blev dyngsur av vattnet som gick då vi var framme och tvättades därför dagen efter upp av svärmor så att jag kunde åka hem i samma minnesfyllda klänning som jag kom!

Jag skulle mer än gärna skapa nya minnen i en av de sagolikt vackra fjärilsklänningarna från Plain Vanilla! Redan i sommar skulle de två första äga rum: vår allra första familjefotografering om några veckor och dotterns dop i slutet av sommaren!

Jag är redan ett Creative Lounge-fan på Facebook (och i verkligheten) sedan tidigare. :)

hannah-sofia sa...

Helt ärligt så har jag aldrig varit en klänningtjej...Som liten följde jag med min pappa ööööverallt och fick således vara med på älgjakt, åka med ner i gruvan på arbete, plocka hjortron, fiska och fjällvandra. Jag har upplevt massor (utan klänning) och är rysligt stolt över att ändå kallas "pappas prinsessa"! Med mitt nuvarande yrke som polis så blir det inte särskilt många tillfällen i klänning och DÄRFÖR skulle jag stråla i en Plain Vanilla Pure Love Maxi Butterfly Dress. Jag håller tummarna hårt, hårt! Jag gillar Creative Lounge på FB! Kram Hannah-Sofia

Carin sa...

Den klänningen vill jag gärna vinna! Var inne och kollade på den efter ditt inlägg när ni var på semester, men det passade inte riktigt min budget just nu :(
Mitt bästa minne är min fina vita och gula bäckeböljaklänning med puffärm och volang nedtill som jag hade som 5-6-åring i början på 80-talet. Kände mig som en prinsessa! Klänningen (och ett gäng andra) sparade min mamma för att väva varsin trasmatta till mig och min syster. Fin ambition, men i senaste flytten rök de, och ärligt talat skulle en sådan matta inte passa hemma hos mig. Men tanken var fin!

Hälsningar, Carin

Miss S sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är en klänning jag hade som barn. Det var en röd klänning med två knappar bak. På klänningen fanns körsbär och små blommor av alla de slag. Den hade korta ärmar och var väldigt luftig. Till den fanns även en solhatt i samma mönster. Jag minns den som väldigt fin och rar. Dock har jag inte sett denna klänning sedan dess glansdagar. Det gör heller inget. Jag väljer att minnas den som minnet berättar.

Miss S

Marresmamma sa...

Mitt finaste sommarklännibgsminne inträffade för bara en vecka sen. Jag och min mamma var hos min mormor och gick igenom mormors garderob. Lilla mormor gick bort för ett par veckor sedan och där i garderoben hängde den där klänningen jag sett henne ha på sig på så många kort och som jag minns henne i. Ingen av mina kusiner eller min mamma ville ha den och jag tog den med hem, som minne tänkte jag. Lite senare fick jag en sån lust att prova den, vara för att, och den satt perfekt. Randig, smal i midjan och vidd i kjolen. Så igår och idag har jag haft den på mig hela dagen och nu hänger den på tvättlinan, nytvättad, för jag ska ha den på imorgon också. Mormors klänning!

Anonym sa...

Vilken härlig tävling! Vilka underbara klänningar! Mitt feelgood-minne är sedan i somras då mina syskon hade dubbelbröllop. Jag hade under våren hittat klänningen med det och köpte den! Sedan lång tid tillbaka har jag varit kraftigt överviktig pga av hormonrubbningar efter IVF men under förra året bestämnde jag mig för att ta tag i saken och på ca 1 år gick jag ner över 70 kg! Känslan när jag tog på mig min klänning och den satt perfekt var prinsesskänsla! Nu nästan 1 år senare sitter den lika fint och jag håller bägge mina tummar att jag får samma känsla denna sommar i en fin klänning från Creative Lounge! Har gillat på Facebook samt anmält mig för nyhetsbrev!
Ha det gott! MVH//Johanna
johanna.medin@karlskrona.se

Anonym sa...

Det hade precis varit skolavskutning i aulan och jag var 8 år och mäkta stolt över min examensklänning. Den var ljust rosa med söta figurer på. Mamma hade flätat mitt långa hår och satt i fina rosetter. Kände mig så fin och frågade min mamma om jag fick ha den på mig när jag lekte med en kompis senare på eftermiddagen. Mamma såg hur glad jag var och sa att självklart får du ha den på dig. Skuttar(som man ofta gjorde då) hem till min kompis och jag minns att jag såg direkt att hon var avundsjuk på att jag fick ha min examensklänning på mig när vi skulle leka. Hon sa att jag var så ful och retade mig -"anna panna stekte fläsk..." och rätt som det var hade hon en sax i handen och klippte till den största revan jag någonsin sett i min klänning. Jag minns att jag blev helt förstörd och sprang hem gråtandes. Tänker på den händelsen än idag och hur elaka barn kan vara. Minns inte vad som hände sen mer än att jag var otröstlig och att jag åt glass på kvällen.
På ett sätt var det mitt bästa sommarklänningsminne och samtidigt det värsta.

Helena sa...

Ojojoj, mitt sommarminne utspelar sig på midsommarafton förra året. Vet inte om det är mitt bästa minne men helt klart minnesvärt. Inte roligt då, men skrattar gott såhär efteråt. Hursomhelst hade jag köpt en ny jättefin långklänning som jag skulle ha på mig. När jag klädde på mig råkade jag dock köra fast dragkedjan i tyget och den satt som sjutton! Bad sambon om hjälp men inte heller han fick loss den. Tiden gick och vi missade bussen vi hade tänkt ta till vännerna vi skulle fira med. Till slut sa sambon: "Näe, det här går inte! Jag tror jag måste klippa loss dig!" Buhu tänkte jag men insåg att det var enda lösningen. Sagt och gjort fick han klippa sönder klänningen för att jag skulle komma loss. Jag fick sedan lomma iväg i en gammal klänning...
Skulle nu naturligtvis bli överlycklig om jag vann! Älskar, älskar, ÄLSKAR mönstret! Och speciellt modellerna maxi och vanity. Lovely :)

Tack för övrigt för en bra och inspirerande blogg!

Anonym sa...

När jag skulle sluta första klass ville jag absolut ha en jättefin Madicken-känning med förkläde till skolavslutningen. Jag minns att jag tjatade, grät och bad men mamma och pappa blev tvugna att säga nej för vi hade helt enkelt inte råd. Jag accepterade nej:et som jag hört så många gånger förr.

Men så på skolavlutningsdagens tidiga morgon kom mamma in och väckte mig och i handen hade hon den allra finaste Madicken-klääningen jag kunde tänka mig på en brun galge. Vit med små blå blommor. Och med ett matchande hårband. Hon hade suttit och sytt hela natten. En gammal blåvit gardin blev min stora lycka. Jag strålar verkligen på fotot från den dagen.

Vänligen,
Helena (som också gillar CL på Facebook)

Anonym sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är från när jag var ca 6 år. Jag hade fått ärva en känning som var vit med små röda blommor på. Jag ville ha den på mig jämt, mamma fick tvätta den varje kväll, jag var ganska envis :-) Detsamma gäller för min son, som när han var tre år ville vara Pippi Långstrump en hel sommar. Jag fick tvätta pippi-kläderna varje kväll om jag lyckades lirka av dem på honom för han ville även sova i dem...peruken är alldeles solblekt...undra vart han ärvt sin envishet ifrån... :-O

Tack för en trevlig och inspirerande blogg!
Mvh Fia i Vaxholm

Jenny sa...

När jag var runt fem år hade jag en underbar klarröd klänning med massor av volanger på. Jag minns inte när jag fick den men mamma har berättat att jag envisades med att ha den jämt. Så när jag tittar på gamla bilder är det oftast jag iklädd en röd klänning jag ser :)

Jag skulle bli jätteglad om jag vann en av dessa fina klänningar som faktiskt lite grann påminner om min röda klänning. Självklart gillar jag CL på facebook :)

Matilda sa...

Jag var aldrig någon klänningsfantast som barn. Det var shorts och t-shirt som gällde på sommaren. Men inför första greklandsresan när jag skulle fylla 7 år fick jag en ljusblå klänning med små blommor och fjärilar med knappar frampå av min mormor & morfar. Och jag älskade den. Jag bar den varje dag i Grekland, ville aldrig byta, jag sprang runt med taniga ben, klättrade på murar, doppade fötterna i havet, gjorde allt med den där klänning. Och på vykortet hemma hos min mormor, som min mamma skrev från den semestern avslutas det med; "P.S. Matilda älskar klänningen och använder den varje dag".

Anonym sa...

Gammalt minne, eller vad säger jag pinfärskt;-). Det var gårdsfest jag hade vit broderad förklädesklänning OCH Margaretaflätor. Dessutom skulle Jens komma..

Anonym sa...

Jag har alltid älskat klänningar, det är mitt favoritplagg:) Mitt bästa sommarklänning minne var när jag hade min första skolavslutning. Jag hade fått välja klänning och skor själv och jag kommer ihåg hur fin jag kände mig i den blommiga klänningen med volanger. Jag har ett kort på mig i den klänningen när jag står bredvid min fröken och jag ser så glad och lycklig ut:)

Jag skulle bli överlycklig om jag hade turen att vinna, dessa klänningar ser ju helt ljuvliga ut.
Jag gillar CL på facebook redan:)
Kram Sofia

Lotta sa...

Jag har varit en periodare när det gäller att bära klänning. När jag var liten så var det mammas hemsydda klänningar som gällde. Sedan kom tonåren med en "goth"period. Då var klänningarna långa, svarta, flikiga och gärna i sammet i bästa Morticia Adams stuk. Mitt bästa klänningsminne är dock en skotskrutig klänning från 90-talet som jag i stort sett bodde i. När den fick en stor fläck som inte gick bort så gjorde jag om den till kjol och som sådan använder jag den än idag. En riktigt favorit alltså.
Nu är jag inne klänningsbärarperiod och min smak är mer eklektisk än vad den någonsin varit. Vackert, bärbart och skönt är de kraven jag har på mina klänningar idag. Jag skulle jättegärna strosa omkring i den sagolikt vackra Divinevarianten under sensommarens Greklandssemester.
Självklart gillar jag CL på Facebook och står uppskriven på deras newsletter lista.
Kram, Lotta.

Emma sa...

Mitt absoluta sommarklännings-minne är utan tvekan hämtat från min underbara systers sommarbröllop för tre somrar sedan. Jag ville såklart hitta den perfekta klänningen att bära på en sådan speciell dag, när jag besökte en gårdsloppis veckan innan bröllopet, helt utan tanke att kunna finna min dröm klänning där så hittar jag en alldeles ljuvlig långklänning med ett fantastiskt fint blomstermönster och spets kring ringningen, jag var såld direkt! Kollar snabbt storleken och till min stora förvåning så är storleken precis den jag brukar ha, jag studsade upp och ned av lycka och sprang snabbt fram till disken för att betala och åka hem för att testa den. Väl hemma satt den som en smäck och lyckan var ultimat, snacka om tur!

Jag har nog aldrig känt mig så vacker i en klänning som denna och det var verkligen en fröjd att få glida omkring i den på bröllopsdagen. Nu i efterhand så har den åkt på vid två stycken sommarfester och jag kände exakt samma känsla då, den är alldeles för fin för att hänga undan i garderoben så den hänger vackert på en rostig spik i vårt vita sovrum, varje kväll innan jag somnar slänger jag en blick på den och somnar lugnt och skönt till vackra minne. Det är fantastiskt att ett klädesplagg kan väcka så många fina minnen till liv!

Pernilla Börjesson sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är från förra sommaren. Då bland annat jag själv flyttat hemifrån sedan några år har jag fortfarande några syskon som bor hemma, så mina föräldrar tänkte att vi skulle åka på en sista riktig familjesemester. Vi är på franska rivieran, har solat och badat hela dagen, och går nu på kvällen bland affärer. Jag och min äldsta syster har hittat några kläder som vi ska prova. Ovetandes av vad den andra provar visar vi varandra det vi fastnat för och tänker köpa.
Och där är den!
Både jag och min syster har valt ut samma klänning fast i olika färger och båda lika förälskade i den!
Det blev till sist att vi köpte en varsin och vi turades sedan om att ha på oss dom på resten av semestern.
När jag ser den i garderoben på vintern tänker jag tillbaka på vår resa och nu på sommaren bärs den flitigt med alla sina minnen. Den är helt enkelt en symbol för hela vår sista riktiga familjesemester.

Jag har anmält mig till nyhetsbrevet! :)

Linda sa...

Mitt bästa minne är en knallgul frotté klänning som jag köpte för 50 kr
Jag älskade den, men eftersom jag bodde i en liten stad var det många som störde sig på den. Tyckte den var ful osv. Jag brydde mig inte jag använde den bara ännu mer:0). Skulle verkligen vilja vinna en sån underbar klänning som du har på bilden , det var modellen Divine va? gillar på Fb och har deras nyhetsbrev.

Wera sa...

Mitt bästa sommarklänningsminne är från förra sommaren. Jag var HÖG GRAVID MITT I SOMMAREN. Det var varmt.
Då var det verkligen tur att man kunde ha klänning.
Jag hade en klänning i tunt jeans tyg som magen fick plats i. Den kommer alltid att påminna mig om sommaren och min graviditet. :)

Jag vill gärna ha dubbla lotter, för nyhetsbrev.

/ Wera

Camilla sa...

Hej!
Underbart med en ny tävling som kommer att göra någon modemedveten kvinna glad! (Ja, eller man för den delen!) Mitt bästa sommarminne, eller roligaste kanske passar bättre, var tidigare i sommar när jag skulle träffa upp flera av mina vänner och spendera en helkväll ihop med mat, musik och dans inkluderat. Jag hade köpt en klänning på en utav mina favorit affärer och tagit lång tid på mig att göra iordning håret, fixa sminket och allt annat som hör därtill. Jag kände mig superfin. Vad andra personer inte kunde se var att jag under den underbara klänningen hade ett par mindre smickrande underkläder, i form av håll-in-magen-mormorstrosor, då jag så snällt har behållt ett par extrakilon sedan jag födde min son. På väg ner i trappen till tunnelbanan händer det som inte får hända! Tåget kör in till stationen och vips så kommer en rejäl vindpust och Marilyn Monroe klassikern är ett faktum. Lagom avslöjad blev jag, killarna framför mig skrattade gott och jag blev synbart generad! Så att vinner jag klänningen lovar jag att matcha den med något lika snyggt under! Kram Camilla
cabox79@hotmail.com