.
Gårdagens jag i köket när jag fixade julgodis (Älskar förresten mitt förkläde från Greengate! Underbara söta rosor gör mig glad:)
Hello onsdag!
Åh, dagis lussefirande var ju såå sött! Jag är så glad över mitt minsta lilla socker så att man får dra ut på allt det mysiga med småbarn (Dagens tips till alla mammor - skaffa fler skatter hihi;)
Igår gjorde jag ännu mer julgodis och nu har vi gjort Chokladkola, Lakritskola, Bountybollar och Wienernougat och mer lär det säkert bli:) Älskar ju att pyssla i mitt köka och roligast är att baka och dona och Speciellt nu när det är jultider!
Därför ger jag er lite recept på julens tre absoluta godisfavoriter idag (Godisaskarna, pappret, silkespappret och etiketterna/klistermärkena har jag hittat på Panduro)
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad
Gör så här:
.
.
1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten.
3. Smält nougaten i ett vattenbad.
4. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
5. Blanda ner den rostade mandeln.
6. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
7. Låt stelna och skär sedan i bitar.
50 g smält smör
100 g riven kokos
2 dl florsocker
1/2 dl vispgrädde
200 g smält mörk choklad
Gör så här:
1.Blanda smält smör med riven kokos, florsocker och vispgrädde.
2.Rulla till bollar, lägg på en tallrik och ställ i frysen minst 1 timme.
3.Doppa i smält mörk eller ljus choklad, gör ev mönster med en gaffel, och låt stelna på bakplåtspapper. Lägg ev i knäckformar.
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
.
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad
Gör så här:
Gör så här:
1. Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper.
2. Krossa karamellerna i en mortel.
3. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117–120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.
4. Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.
5. Smält under tiden chokladen i vattenbad och låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!
6. Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. (Tack söta Matplatsen för receptinspiration!)
Ha nu en en alldeles förträffligt trevlig lill-lördagskväll girls!
KRAM
Ha nu en en alldeles förträffligt trevlig lill-lördagskväll girls!
KRAM
31 kommentarer:
Ååå toppen med recept! Tack!
Hei,
herlige oppskrifter - vil gjerne prøve, men hvordan oppbevarer du dem?
Har du sett att du är bland dom mest sökta på Google i år? Kul!
Du överträffar allt! Så himla fina bilder!
Kraam!
Tack för recepten.
Härligt att se dig le så där....man ler med liksom.
Kram Malin
Yummy! I'll definitely have to whip some of those up, but I'm not sure I can make them look so pretty!
Otroligt proffsigt inlägg ! Vilka bilder !
Härliga bilder, ser ut som tagna ur en kokbok. Wienernougat brukar jag alltid göra men bountybollarna måste jag bara testa kram
For et fantastisk bilde av deg! Din blogg er så utrolg inspirerende og god! Vær stolt av deg selv - det har du all grunn til!
Siv
Oi, så delikat det så ut! Flink du er.
Klem
Kjersit
Mums! Vilka goda recept, och så himla vackert du lagt dem i små askar! / Helena
Du är verkligen en inspirationskälla fina du! Man blir alltid på lika bra humör av att klicka sig in här och se alla härliga bilder och få all inspiration. Du är uppskattad av väldigt många! Kram Anna
superfina bilder och tackar för recepten! nu blev jag både inspirerad att pyssla i köket och att shoppa fina små askar. Tack fina du och kramar camilla
Ohhhh!!! Måste prova dina recept!!
Såå gott, och så snyggt! Den bästa kombon )
Måste testa dessa recept å ta mig till panduro. Älskar att pyssla och blev grymt inspirerad av de super fina fotona. Grattis till platsen på Google, jag blev tipsad av en kompis och nu är jag fast
Jag har också gjort bounty bars. Superenkla och supergoda, med bara två ingredienser. Men dagens bästa är ändå mina Rocky road cake pops. Den bästa kombon till jul.
http://mallasgoda.blogspot.com/2011/12/rocky-road-cake-pop.html
ÅÅÅåå så bra at du deler oppskriftene!
Tusen takk!
Elise
Så fin du var hemma i köket. En riktig housewife :)
Kram Michelle
Underbara bilder!!
Wow. Som ett färdigt tidningsreportage. Mycket fint inlägg.
Katarina
Åh, härliga bilder!! :D Gott, det ser ut.
Vilka härliga bilder!! Vad gott det ser ut. :P
Ooo vad det ser läckert ut:)! Mums! Blir nog ti pröva dessa recept, tack! Kram, jecka i Finland
Tack för recepten! Vilka underbart fina bilder - som tagna från vilken fin kokbok som helst :)
Hi!I'm Mariann from Hungary!Your blog is wonderful!I don't speak your language, I use google translate.I hope I can translate exactly your recipes, because I'd like to make your beautiful pralines.:)
Greetings from Hungary!:)
Hvilket kamera har du? Har du gjort noe spesielt med bildene? Superfine!!!
Siv
Urtjusigt förkläde!! Verkligen fint!!
Och ditt julgodis verkar väldigt smarrigt!!
Ha en fin kväll!
Kristina
Åh va fint!! Misstänker att de smakar lika gott som det ser ut också :)
Go kväll!!
Lånade dina fina bilder till min blogg.
Länkade till din såklart.
Hoppas att det inte gjorde något.
Tack för all inspiration och för de fantastiskt goda recepten.
Har gjort två nu inatt och fortsätter imorron..
Kram Å.
Mmm, vilka goda recept. Och perfekt att de är mjölkfria. Ska nog testa Bountybollarna och Wienernougaten någon kväll. Så vackert med de där boxarna om man vill ge bort som present.
Skicka en kommentar