lördag 30 april 2011

VÄLKOMMEN VALBORG


.
.

Morgonens nyvakna och pömsiga lilla Beabus dricker välling i köket:) (Nattlinnet är en t-shirtdress i mjuk ekologisk bomull från Popupshop)




Tjingeling!




Efter en riktigt låång och god natts sömn (jag la mig kl 22 igår!!! Galet på en fredag, jag vet, men jag var ju bara såå trött) och en skön powerwalk på morgonen så är jag redo att ta tag i lördagen!

Idag har vi ju Valborg och denna brasdag ska vi fira i ljuvliga Mariefred. Det är en släkting som fyller år så det blir middag och boende på värdshuset. Får se om vi ser någon liten brasa också:) Det ska verkligen bli så mysigt.




Önskar er alla en riktigt solig och rolig Valborgmässaoafton!




Psst, Eftersom det är Valborg så kom jag och tänka på Madickenfilmen och ni vet den där scenen där de är vid Valborgsmässoelden. Madicken var min absolut största idol när jag var liten och jag googlade nyss Jonna Liljendahl, som spelade Madicken i filmerna, och hittade en söt intervju med mamman Jonna från DN här!)

.

fredag 29 april 2011

OH DEAR

.
.

What a stunning bride!!!



Buhuuuuu!


Här sitter jag och lipar över räksalladen!:) Åh vad jag blir rörd av bröllop och jag tänker så klart på H:s och mitt egna för nästan precis ett år sen (den 8:e maj firar vi 1 år!)

Vilket sagobröllop och vilken brud! Kate Middleton i sin Alexander Mc Queen är kanske den vackraste prinsessbruden någonsin? Slår nog tom vår söta Victoria. Buketten sen med bara liljekonvaljer, den enkla dekorationen med lönnarna, och näbbarna, och tärnan.... Lovely!


Vad tyckte du om bröllopet söta bloggis?



KRAM


.

.

SOON TO BE MARRIED

.
.

I England kan man till bröllopet mumsa på William och Kate biscuits från firman Biscuiteers (där man beställa det sötaste kakor du kan tänka dig) !



Todeloooo härliga Fredag!



Har ni sovit gott sweeties?

.
Idag har de ju en riktigt stor händelse i Storbrittanien minsann! Vi minns väl vår Kronprinsessa Victoria och Daniels maffiga bröllop för snart ett år sen? Nu är det alltså Prins William och Kates tur och det kommer att bli hur pampigt som helst och jag kommer absolut följa själva vigseln under lunchen på tv:n här hemma!





Soon to be married:) Tänk vilken helt fantastisk dag ni har framför er denna fredag W & K! Gissar att vackra Kate i denna stund har rejält med fjärilar i magen. Vi undrar ju såå hur brudklänningen ser ut eller hur? (Foto: Det officiella fölovningsfotot) 


Önskar dig en fin och solig fredagsmorgon!



.

torsdag 28 april 2011

NYFRISSAD I EN SOMMARTUNIKA

.


Finfin är min nya ljuslila Summer tunic från Chill Norway! Love står det med den  broderade texten:) På fötterna Primeboots och tights Gina Tricot.





Bon soir!


Idag har jag gjort ett litet besök hos min fantastiskt söta frisör Amanda för lite nya slingor. Blir ju alltid hur nöjd som helst när jag varit hos henne:)

På salongen där jag går så har de också hudvårdsbehandlingar och nu ska de få in en apparat som jag verkligen blev supersugen på att testa. Det är något som heter Nannic NBE och är tydligen en slags elektromagnetisk behandling som ska minska ärr, bristningar, celluliter och fixar tom ett "minifacelift" genom en ansiktsbehandling. Låter ju fantastiskt bra inte sant?:) Är det någon bloggis som har erfarenhet av just Nannic NBE? (Läste just om behandlingen på en skönhetsblogg och bloggerskan själv verkar ju i alla fall jättenöjd.)




Jag i min sommartunika uppe på övervåningen!  Till höger ligger Beas lilla rum, till vänster har vi badevarelset, längre fram i gången ligger först Flisans rum till höger och sen rakt på finns "the master bedroom". Om man viker av till vänster före Eiffeltornet så hamnar man hos Trulle:)


Nu blir det middagsfix! Grekisk sallad står på menyn denna torsdagskväll (inget grillat på ett par dagar tyvärr pga mitt magonda)



Ha en fin kväll!


KRAM




.

FÖR TILLFÄLLET

.

.

I tvrummet med altandörrarna på vid gavel denna morgon med vårsol och fågelkvitter precis utanför!



Hello again!



Magen känns bättre och det är mys på hög nivå just nu i tvrummet. Bea tittar på Madicken och jag bläddrar i mina sprillans nya magasin dvs nya Lantliv Sommarhem, Plaza och Sköna Hems nya Country Life. Speciellt i den sistnämda fann jag huuur mycket inspiration som helst! Kolla bara in ett av favvoreportagen från en magnifik villa i Öresund. Jag blir ju alldeles illgrön av avund!





Kolla uteplatsen! K o l l a uteplatsen. Preciiis vid havet med utekök och lusthus och allt. Oh my...


Ja, riktigt svårt är det ju att fota ur tidningar. Ni får helt enkelt köpa tidningen själva tror jag:)



Ett hem i nästan uteslutande vitt, grått och svart. Me like!



Gaaaah, vill ha precis allt. Här snackar vi krispigt och fräscht hem. Inget "murrigt" alls (gillar ju inte murriga eller knalliga färger heller hemma:)


Btw så finns det riktigt snygga elementskydd i hemmet ovan. Precis sån modell som jag önskar att vi hade här hemma. Så nu kommer en efterlysning: Var hittar man dessa eller liknande? Det ska vara med raka spjälor och med lite "ben" . Är det någon söt bloggis som vet?



Nu fångar vi denna soliga vårdag!



KRAM


.

GODMORGON VÄRLDEN






Nej de blir nog inte goare än så här de små:) Mina tre skatter på Flisans dansträning igår kväll. (Trulle kom direkt från sin Tae Kwando) Flisan har topp och shorts I dig denim och Bea jacka och topp från samma märke. Tights Lindex, sjal HM och jeans Benetton




Tjingeling Toooorsdag!


Vaknade tidigt tidigt med världens "magsvid" denna morgon! Ajajaj. Har tagit ett par sådana där "magsyretabletter" och de lindrar ju något i alla fall. Kan det vara all grillad mat som dykt upp helt plötsligt tro?  Igår åt vi tex grillad tonfisk till middag (med avocadsallad och mayodressing mmmm va gott det var!)




Flisan dansar! Hon gillar att dansa jättemycket och har gått på dansskola ända sen sen hon var så liten som två år.(Dock inte samma skola)




En glad Flisan och (en något lite mindre glad) Bea utanför dansstudion:)


Nu ska jag uppdatera mig lite kring det kungliga bröllopet mellan William och Kate imorgon för det vill man ju inte missa! Gissar på att bruden kommer vara hur stunning som helst:) Sen blir det frukostfix dvs snäll och len youghurt för magen!



Njut dagen tjejer!



KRAM



.

onsdag 27 april 2011

GODMORGON BLOGGISAR

.
.


Dagens jag på entrésidan:) Linne Rosemunde, jeans Nudie, boots Scorett, sjal Ester Elenora, väska Mulberry och ny skön tunika från Love Forever





 

Galet vad grönt det har blivit på bara ett par dagar! Här i "mellan-Sverige" exploderar verkligen grönskan just nu. Kolla bara våra klotpilar på bilden ovan, underbart underbart.


Idag ska jag bla annat åka till handelsträdgården. Vill ha ett nytt träd, någon typ av körsbär, och blommor till utekrukorna. Åh, ibland önskar jag verkligen att jag bodde i Stockholm och kunde åka tex hit eller hit för att botanisera istället!


Hittade btw en för mig ny artist, en riktigt mysig video (som är som en snygg böllopsphotoshoot) och låt som ger mig springfeelings! Denna softa lugna musik kommer spelas på min Spotify idag:)  




 
Önskar dig en skön start på dagen!



KRAM



.

tisdag 26 april 2011

STADENS COOLASTE LILLA KATT

.
.

Japp, Bea är precis så tuff som hon ser ut:) Ny jeansjacka från häftiga barnjeansmärket I Dig Denim, jeans Pop och på fötterna Adidas.




Hello!


Bea och jag har precis kommit in efter en tur till lekparken (en av de bästa sakerna med att bo mitt i Småstan är att det finns många olika fina lekparker här omkring i centrum). Nu blir det Mellis dvs fruktsallad i hammocken i solskenet:)




Vi får ta in trehjulingen så fort vi går in för Bea älskar att cykla och gör det mest hela tiden!




Hoppas att solen skiner på dig också!?


KRAM


.

NYMÅLAT KÖKSBORD

.
.

Just nu på köksbordet: lavendelfärgade tulpaner, ljusstakar Tove Adman och skål från Tine K.



Tjingeling sweeties!


Hemma igen i Småstaden!


Ni kan aldrig gissa vad jag roat mig med denna tisdagsförmiddag. Jag har varit hos tandläkaren! Nope, inte skoj alls. Usch och fy vad det är otrevligt att sitta där medans de pillar och kollar om det finns några hål. Man sitter ju bara och väntar på det värsta! (godistokig som man är också).

Men.... jag hade inga hål! Jippie! Har faktiskt aldrig haft ett enda och det är jag så himla glad och tacksam för. (Dock så har jag dragit ute hela tre visdomständer så jag vet ändå hur himla hemskt det kan vara hos tandläkaren...)




Mer pics på det nymålade bordet som tidigare såg ut så här. Vet inte om det syns på bilderna men köket är precis tokstädat från golv till tak. Det luktar friskt av rengöringmedel här, mmmm, den allra bästa doften!:) (Färgen är vattenbaserad halvblank och kommer från Alcro)


Hoppas att allt är bra med er bloggisar efter Påskhelgen!?

Här skiner solen fortfarande och det är varmt! Det var inte alls lika hett på Ön (men jättehärligt ändå:)



Önskar dig en fin eftermiddag!


KRAM


.


måndag 25 april 2011

HEMFÄRD

.
.

Igår bakade jag denna mumsiga och klassiska tårta och ni känner säkert igen den. Tårtan gjorde min mormor och den gör min svärmor. Letade som en tok efter receptet på nätet, hade ju ingen aning vad den hette, och till slut fann jag det! (Fast min variant blev med hasselnötter och jordgubbar) Oj oj oj så god den blev...



Godmorgon Annandag Påsk!


Nu på morgonen tar vi båten hem till fastlandet igen. Vi har verkligen haft helt underbara dagar och som vanligt kommer jag sakna vårt kalkparadis massor. Men snart snart är det sommar eller hur!? Då blir det ju självklart Gotland igen!



På ännu en av alla de sköna promenader vi klarat av denna Påskhelg. (Sjal Ester Elenora, mammas underbara fårskinnsväst från Yllet, jeans Denim Demon, bootrs Primeboots och tunika Odd Molly) I bakgrunden: min paps och H med barnvagnen:)



Vårt Paradis!


Nu hoppar vi strax i bilen och vi ses väl hemma i Småstaden igen eller hur!?!


Ha en riktigt skön dag!




KRAM





söndag 24 april 2011

OCH VINNAREN ÄR....

.
.


Lyckliga du vann Tolixstolarna med följande söta och somriga dröm om Grythyttans fina stålmöbler:


"Länna Möbler har ett fantastiskt sortiment. Då jag kollade runt på deras hemsida, dök speciella minnen upp när jag såg utemöblerna Bryggeri. De fick mig att minnas mina barndoms somrar hos mormor och morfar. Mormor serverade nybakade bullar och hemmagjord saft i bersån, där just trädgårdsmöblerna fanns. Det är ljuvliga minnen som jag har i mitt hjärta. Nu får man själv servera alla barn och deras kompisar på samma sätt, det är underbart! Tolix stolar har ju blivit så populära och det kan man ju förstå. Dom är så fina och skulle få en hedersplats hemma hos oss."


Maila mig din adress och mobilnummer + vilken färg du önskar på stolarna till houseofphilia@hotmail.com så kommer snart dina nya stolar från den fantastiska butiken Länna Möbler hem till dig!






Tusen tack till er tävlande för alla era fina bidrag!  Tusen tack också till Länna för en helt fantastisk fin vinst.


.
.

MMMMMM

.
.

Goda krispiga primörer hör våren till eller hur!? Mamsen och jag fixade påskbuffén igår som bla bestod av lax, sill, köttbullar och massa grönsaker. (Det stora ljusgula keramikfatet kommer från favoriten Fide Fajans)


 


Life is good!


Jag och resten av familjen fortsätter njuta påsken här på ön och vädret är verkligen tipp topp!



Glad P njuter våren i Rute! (Påskgul ChillN silkestunika, Denim Demonjeans och Primeboots.)


Nu blir det stranden för en i la familia har fått för sig att den ska bada och det är definitivt inte jag. Brrrrr:)


Återkommer ikväll med den lyckliga vinnaren av fyra stycken Tolixar!!!!



KRAM


P

.

lördag 23 april 2011

EASTER EGG HUNT

.



Mina glada skatter med sin egna skatt!




Godmorgon Påskafton!



Vilken morgon! Jag väckte skatterna tidigt tidigt och hade med mig en korg som innehöll en skattkarta som visade vägen till  deras påskägg! (Jag hade smygit ut och gömt alla 7 äggen + chokladharar i en ruin här på tomten) Så sötnosarna slängde snabbt på sig kläderna och stack ut och letade och hade såå kul under tiden!

.


Påskjakt pågår!


Beabus på väg in med sitt ägg (och var hur mallig som helst över det)



Happy Flisan med påskägg uppe i tvrummet (Klänning ChillN och leotights från Popupshop.)



Bea slängde av sig ytterkläderna och satte igång och mumsade påskgodis redan i hallen hihi:) (Klänning lika som storasyster och tights Mexx)


Nu ska vi ta oss till en bonde i Rute och titta på alldeles nyfödda söta små lamm. Senare idag blir det påskfest med mammas supergoda påskmat!



Önskar dig den bästa av Påskaftnar!



KRAM






Pssst, Missa inte absolut sista chansen att tävla om Tolixstolarna för kl 12.00 idag är  tävlingen fini!


.


fredag 22 april 2011

EN DECKARE GIVETVIS

.
.

Flisan myser i nya soffan ikväll! (En riktigt läcker designikon som är designad av Borge Mogensen)




God Kväll vänner!


Här har vi precis ätit hur mycket hemgjord pizza som helst, puh. Oh my, så himla gott det var. Nu blir det mys i soffan med deckare på tv (med ena ögat ut över det fantastiska havet utanför). Är man på Gotland så måste man ju både se och läsa deckare, det hör till på något vis!:)





Vid middagsbordet: Påskpimpad Bea myser hos mormor + testar mormors glasögon:) (Ursöta flicktunikor med Adorable broderat på ryggen kommer från ChillN)



Önskar dig en riktigt mysig kväll så ses vi imorgon!


KRAM


P


.

EN LITEN HÄLSNING

.
.


Påskfint - Mamsen har fyllt ett helt träd med fjädrar i underbara färger här på gården!



Hello Lååångfredag!



Hur mår ni fina bloggisar???

Idag har vi ju långfredag och den var ju verkligen hur lååång och tråkig som helst när man var liten!Man ville ju bara ha påskafton och påskägg sprängfyllda med godis istället:)  Men här har vi inte alls tråkigt idag utan en supersoft och superkön slapparfredag istället. Myskläderna är på och vi är mest bara ute och lullar runt och njuter av Gotland. Målar påskägg, fikar Rutebullar och spelar fotboll tex:)





Flisan leker i kalkgruset. Sånt här vitt och snyggt grus ligger på hela gården och gör att den blir fantastiskt ljus faktiskt, precis som en stenstrand. Fint! (Jacka HM, myskläder ChillN och sneakers Nike)



Bea påskmålar (klänning + kofta ChillN, jeans HM och på fötterna Crocs)



Urblåsta ägg som skatterna målat så fint. (Jag målade också ett, jättenoga faktiskt i ljust blått med prickar och allt så att det skulle se ut som ett andägg. Sen gick jag in och hämtade en kopp latte och när jag kom ut så hade Flisan målat över hela eftersom hon tyckte det blev myycket finare så!? Hmmm)



Trulle spelar boll utanför Gotlandshuset (Jacka Next Level, keps HM + jeans Quiksilver)



Långfredagens slapparjag (med bloggvärldens  kanske dåligaste hållning:) Tröja + kofta Hunky Dory och knickers ChillN, skor Converse.


Nu - lunchtime. Här ska det stekas massor av pannkakor av alla ägg och sen blir det räkcrepes!



So long Sweeties!




.

torsdag 21 april 2011

TILLBAKA PÅ ÖN

.
.


På plagen idag: Flisan rockar loss med rockringen!:)




Tjingeling!


Snabb uppdatering av läget:

Skatter, klarblå himmel, rödvin i solstolar, mammas goda mat, solbrillor, stranden, ett makalöst ljus och ett helt makalöst vackert Gotland!!!:)




Flisan och jag njuuuter livet i solen på stranden där vi lekt nu under eftermiddagen, underbart! Jag har ju längtat såå mycket efter min lilla sessa.(Stranden är ju en toppen lekplats även när man inte kan bada:)



Om ni aldrig varit på Gotland - se till att komma hit!


Ha en riktigt mysig kväll bloggisar!
(Här blir det påskgodis och sällskapsspel:)



KRAM


.

NU FAR VI TILL ÖN

.
.



Ursöta Påskägg från Maileg som man blir glad av:)

 


Bonjour alla vackra!



Strax hoppar vi i bilen och åker till den magiska ön Gotland för att fira påsk med mamma och pappa! Ska bli huuur skönt och härligt som helst....




Nyduschade jag och Beabus (i full fart:) nu på morgonen. (Topp HM och chinos Maison Scotch)

.

Vill bara titta in först för att önska er en riiiktigt fin Skärtorsdag:)


See U!


KRAM


P

.

onsdag 20 april 2011

MINIMAKEOVER

.
.


Söta Scillor på nya hyllor i köket. (Hyllorna kommer från Ikea. De var i någon konstig laserad mjölkig färg så det vara bara att slipa och måla själv alltså! Lilla glastillbringaren har Ingegerd Rådman gjort).




Hej hallå Onsdag!


Jag gar ju hållit på och "fixat lite" här och där här hemma senaste veckorna och bla så har köket fått sig en uppfräschning. Egentligen så hade jag tänkt göra liite mer omfattande grejjer och måla hela köksgolvet schakrutigt i vitt och grått. Men det visade sig inte vara så lätt som jag trodde... Så tyvärr bloggisar, jag kan inte bjuda er på så extremt spännande "kökspics" idag! (Men kanske blir det fixat inom en snar framtid det också:)

Färgen på väggarna är i alla fall ny och är vitare och något kallare än den som vi hade innan. Inte kritvita, eftersom Kvänumköket är målat i Dunvit utan det fick bli Dahliavitt från Alcro. En riktigt fin "nästanvit" färg. Alla lister runt fönster, tak och golv fick sig också en ny omgång vit färg. Sen har jag satt upp en Ikeahylla och tagit ner några saker från väggarna (och tagit bort hissgardiner - inga mer gardiner i köket!). Vad som kommer upp istället visar jag i ett annat inlägg!:)




Stora skålar från Tine K (finns hos Stil, Inredning & Design), musselfat och fat på fot Mateus, porslinsskärbrädor från House Doctor (finns hos Ellis Corner), tupp + vita burkar Bruka, stor keramikskål + vita  koppar Fide Fajans, flaskupa IB Larsen, ekollonglas Svenskt Tenn och våningsfat Pilliveut. Lamporna på bordet kommer från Indiska och BTC Original i taket har jag klickat hem från Lundagård.



Finfinaste bokställen med bestick i cool & ruff stil från Par Courrier. De små lamporna ska bort så fort jag hittat den ultimata, ganska stora, klämlampan att sätta på hyllan istället! Vad mer som är nymålat? Köksbordet:)


Nu ska jag och Bea & Trulle strax hoppa i bilen och fara iväg för att shoppa lite! Kanske blir det en tur till Ikea. Småstaden har ju precis fått typ Sveriges största variant av detta varuhus och det måste vi ju besöka a.s.a.p:)



Ha en riktigt fin Onsdag!



KRAM




.