onsdag 30 november 2011

SOLIGT & TORRT

.
.
.

Senastefinfina Chill Norwaykläderna till Lo Lo på rad! Älskar lilla flickvarianten av Garder Blouse (den som jag har också) i mitten:)





Hej Lilla Lördag!





Solen strååålar över vår lilla stad och huset doftar jul för nu har hyacinterna som står lite här och där börjat slå ut. En av de bästa juldofterna:)

Något som inte är så kul på vintern är att huden blir så himla torr! Måste skaffa ny ansiktskräm pronto med myycket fukt. (Vill gärna prova något nytt så kom gärna med tips på den du tycker är den absolut bästa av alla!)





Åh vad vi gillar de sköna Chillkläderna från Norge:)



Oops vad klockan tickar på - har maaassor att göra nu så vi få ses lite senare!



KRAM




Psst, Jag får frågor angående min strl på kläder och den är lite olika. Pendlar mellan medium och small beroende modell. På Soft Goat-tröjan har jag ex medium (jag har ganska långa armar), Lexingtonkavajen medium & skjortan small.Kram



.

tisdag 29 november 2011

OCH VINNAREN ÄR....

.
.


 
Lucky you! Maila dina adressuppgifter + mobilnummer till info@tintinstyle.se så kommer snart en ootroligt fin kofta i ett vackert paket på posten! (Och ha nu en alldeles fantastisk jul med dina små döttrar:)




KRAM


 


Psst, Tusen tack alla för er medverkan! Fler fina tävlingar kommer - jag lovar:)





.

MYSIGASTE FIKASTUNDEN

.



.

Dagens jag bjuder på fika i kläder från Lexington från topp till tå! Stickade svarta kavajen med finfint emblem är ny och känns både elegant och cool  samtidigt - me like:)(snygg även med bara en tisha under) Blå/vita koppen med elefanter som jag dricker min Cappucino ur är numera min absoluta favvokopp och kommer från Spode!





Todeloooo tisdag!





Här har jag precis vinkat hej då till finaste vännen som var över på lite juligt fika! (jag bjöd så klart bjöd på mina egna lussebullar:) Det var skratt och riktigt gott kaffe (från nya maskinen) och det är ju en helt oslagbar fikakombo, inte sant:)

Nu ska jag ta lediga Beabus (dagis är stängt idag) i vagnen och gå ut och ta en skön promenad innan vi hämtar stora syster i skolan!






Mysigt i matsalen! Bästa Lussebullreceptet hittar du här.


Ha en härlig fortsättning på dagen så ses vi senare (och då tänker jag berätta vem som vann Odd Mollykoftan - spännande!:)




KRAM




.

måndag 28 november 2011

TIDIGARE IDAG

.
.
.

Mmmm, här står jag och spanar in lunchen tidigare idag på härliga fiskrestaurangen Melanders i Vasastan (Det blev laxpaté, västerbottenpajer och laxbakelser som mumsig take away till min brors familj som bor i närheten:) Jacka Moscow, klänning Chill Norway och tigths Vinatge by Fe (Creative Lounge) och på fötterna Uggs.





Bon Soir!




Vilken mysig måndag vi hade i Stockholm min lilla mams och jag! Både shopping, god mat och bebbemys har vi roat oss med (för vi var nämligen på besök hos lilla Harry som är mitt helt uunderbara  brorsbarn:)





Strax söder om Stockholm besökte vi Hufvudtadens absolut bästa möbelbutik tror jag!


Länna Möbler fanns det bla...



supermysigt fik/restaurang och inredningsdetaljer från favoriten Day Home...


ett enormt sortiment med alla märken som man gillar som Mimou, Hay, Odd Birds, Walles Walles, Englesson, Best Lite, Ceannis, Lexington, Anna O osv osv osv...


Åååh vad fin den här fladdermusfåtöljen i skinn var...



Härliga färgglada kuddar och ljuvliga vita soffor...



Ruffig industristil och toksnygga Kubusljusstaken. Japp, butiken Länna Möbler är verkligen ett tips till alla er inredningsintresserade för allt man kan önska finns där!

Här är det nu en suuuperpömsig bloggerska som ska krypa ner i sängen bums! Ja just det - jag måste ju bara bjuda på denna lilla goding först...



Naaaaw:)




Ha en mysig kväll så ses vi imorgon!



KRAM




.

EN MINIME TITTAR IN

.
.
.

Hihi, ser ni lilla mig i kulan?:) Fina stor silvriga klockan med lädertofs kommer från Days julkollektion (funnen på Store i Västerås)





Hej mina vänner!




Åh, vad jag saknat er idag!!! Varit busy uppe i Stockholm hela dagen lång men återkommer lite senare för nu ska jag äta tacos - mums! (och jag är såå hungrig:)



Ha det bäst så länge!


KRAM



.

söndag 27 november 2011

SKÖNAST I CASMERE

.
.
.


Wieeee - vad det har blåst idag!!! Nästan så att man lyfter lite:) Dagens: skönaste cashmeretröjan från Soft Goat med perfekt passform och i härlig varmorangefärg (ääälskar den här kulören på tröjor). När du köper en Soft Goattröja så skänker du 10 kr till Barnfondens gåvoprojekt "Skänk en get" och mer om detta viktiga projekt kan du läsa om här. Just nu får du också 10% rabatt på allt  hos Soft Goat om du ger koden Philia vid utcheckningen! (Soft Goat är riktigt poppis och du kan se tröjorna på bla denna och denna och denna donna





Hello raringar!





Åh, idag mina vänner har jag gjort något så roligt såå (ironi;) för jag har nämligen  sorterat typ 20 kartonger som stod på vinden! (puh) 

Vi har en ganska stor vind och allt eftersom så har det bara blivit mer mer och kartonger däruppe. Idag skulle jag gå upp och ta ner lådan med julkrubban osv och kände bara att nej, nu måste jag verkligen ta tag i alla barnkläder, leksaker, kuddfodral, skridskor, täcken, lampor etc etc som stod i lådor ö v e r a l l t. Fast det känns så otroligt skönt att ha det gjort nu (fast det var inte defiitivt inte det roligaste adventsnöjjet;)

Nu ska jag bara softa med mina små gullungar och spela spel och dricka glögg och njuuta söndasgkvällen!:)




Ha en en riktigt mysig söndagskväll alla!



KRAM





HEJ FÖRSTA ADVENT

.


.
.

Första ljuset är härmed tänt!:)





Tjing!





Hoppas ni mår bra denna mysiga söndag söta bloggisar!?

Var själv utidigt tidigt och fixade frukost och bakade scones:) Första ljuset tändes så klart men skatterna kunde inte rktigt förstå att det bara var det och att det inte var någon lucköppning idag!:)

Nu ska vi klä på oss och åka hem till mormor & morfar och skatterna ska få gå en liten tur på stan och titta på julskyltnigen - mysigt.





Hihi, adventsljusstaken från House Doctor såg inte riktigt ut så här förra året. De svarta fina siffrorna som satt flaskorna på försvann när jag körde dem i diskmaskinen (typiskt mig) Nu får små zinkstjärnor med siffror som jag virat runt funka istället(tycker själv att det blev ganska fint faktiskt:)(Lo Lo´s underbara  sammetsklänning med små silverstjärnor kommer från Chill Norway)






Önskar er alla en härlig första adventsdag!



KRAM




Psst, Vinnarna i tävlingarna kommer snaart. Väntar på juryns svar! Kram





lördag 26 november 2011

MMMMMMMM

.
.
,


Bakdags och jisses vad gooda saffransbullarna blev! Mandelmassafyllning är verkligen själva grejjen för att få riktigt saftiga bullar:) (På bilderna mortlar jag saffranet med en sockerbit för det har jag hört ska vara bra men jag vet faktiskt inte riktigt varför?:)




Hej lördagskväll!



Ikväll har vi mumsat bullar så det räcker och bli över! Puh så mätt jag är...

Gillar faktiskt inte att göra klassiska lussekatter eftersom det är så tråkigt med bullar utan fyllning (och blä för russin ) Nej saffransdeg med kesella för att den ska bli så saftig det bara går och sen i med fyllning - mumsmums. (Men skatterna gjorde så klart "vanliga varianten":)

Här kommer receptet:

Saffransdeg:


•50.0 g (1.0 pkt) jäst för söta degar

•150.0 g smör

•eller 150.0 g margarin

•5.0 dl mjölk

•1.0 burk à 250 g kesella (valfri fetthalt)

•1.0 st ägg

•1.0 g (2.0 frp à 0.5 g) saffran

•0.5 tsk salt

•1.5-3.0 dl strösocker

•ca 17.0 dl vetemjöl


1.Smula ner jästen i en degbunke.


2.Smält matfettet (d.v.s. smöret eller margarinet) i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).


3.Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta matfettet) över jästen och rör tills den är upplöst.


4.Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.


5.Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Kavla ut plattor och bre på fyllningen som består av lika delar mandelmassa och smör som blandats. Rulla ihop och skär bullar som du lägger i formar. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.


6.Pensla brödet med uppvispat ägg.
.

7.Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)


Nu ska jag kika på en komedi här  i sköna och fräscha soffan (sofforna som har fått sprillasns nya överdrag i dag:)


Ha en riktigt mysig lördagskväll så ses vi imorgon!



KRAM



-

ADVENTSTÄMNING & SAFFRANSBULLAR

.


.

Jamen liite juligt börjar det kanske bli!?:) Duken på bordet är en silduk från Tine K (Blackballoon och där finns även Tine Klyktorna + vasen + granarna, Day ljusstakarna, Daytavlorna osv, ja typ allt sånt som jag gillar:)





Tjingeling soooliga lördag!





Här i vårt casa håller vi på med saffransbullebak just nu!:) Hittade ett recept som verkade såå lovande och jag återkommer om bullarna blir goda (det är bara degen som är klar just nu:)

Känns ju jättekonstigt att det är första advent imorgon? Det är ju så varmt ute! Har ni fått någon julfeeling ännu trots detta?




Naaaw, men hur söt är inte den här Mailegrenen? Såg den i ett hemmahos-julreportage i någon tidning från "familjen By Nord" och den är ju bedårande! (Fann den hos Lucky little me)





Oooops, vad degen jäser på här - den är superstor! Got to go!:)




Ha en finfin fortsättning på dagen raringar!



KRAM




.

fredag 25 november 2011

JUL PÅ TULLEN

.
.



Utanför Västerås och kanske Sveriges mysigaste livsstilsbutik! Chill Norwaytunikan + mycket mer finns att shoppa bakom den maffiga dörren på Småstadens gamla  Tullhus nere i hamnen:) (Tips- just nu är det 30% på all Odd Molly + ChillN plysch) jeans Circle of Trust och på föterna Uggs (Country Dreams)





Helloooo fredagskväll!




Här hemma är det just nu massor med tända ljus, chips + dipp och Idol som gäller!!! (Jag håller på Amanda, helt klart charmigast, mest originell och klart bäst eller vad tycker ni?:)

Hade tänkt ta lite kort på julpyntet som kommit på plats idag men det blev ju tokmörkt så snabbt idag! Får ta lite pics när det är ljust istället och bjuder ikväll  på några som jag tog på fantastiskt julpyntadeTullhuset igår:)





Sååå fint och juligt!



Massor med vitt och silvrigt julpynt från bla Lene Bjerre & House Doctor



Älskar den där adventsljusstaken från House Doctor.


Vackraste adventsstjärnorna.



"Mina" hjortar:)





Hoppas ni har en riktigt riktigt mysig kväll vänner!



KRAM






T.G.I.F

.
.



Dagens lilla skatt! (Hihi, det är ju absolut inte det allra enklaste att knipsa av ett par pics på sina små ibland! Tror jag tog tio på mitt lilla yrväder till två-åring men det var bara detta som inte blev föör suddigt:) Klänning från Mini a Ture Kidelin, tights Kappahl och Hunters på fötterna.




Todelooo Fredag!




Mår ni bra raringar!?:)


Här har vi precis kommit hem efter skolan och ska strax förvinna ut igen. Det ska nämligen shoppas julpyssel och adventsstjärnor och fredagsmat och blommor.... Mycket adventsix nu men det är ju bara så mysigt att jula till det hemma eller hur!?:)




Sötaste julpyntet i år kommer från House Doctor! (Tullhuset)




Vi får se om vi hinner göra lite saffransbullar idag också. Är ju sååå sugen på att baka dessa! Annars tar vi det i helgen istället:)


Nu - ner på stan!




Ha en amazing fredag girls så ses vi lite senare!



KRAM




.

torsdag 24 november 2011

TORSDAGSKVÄLL - BIOKVÄLL

.

.
.

Alldeles nytaget pics på snyggingen Sarah Jessica Parker med sina tvillingdöttrar Marion & Tabitha (som år två år precis som Beabus). Alla tre i grå kappor- så sött:)





Bon Soir mes amis!




Ikväll har det varit tjejkväll med tidig bio och efter det en supergod middag! (Måste bara rekommendera italienska Limone i Västerås. Det är alltid så fantastiskt gott och trevligt där!:)

Filmen vi såg var en riktig riktig girlmovie nämligen I don´t know how she does it med  Sarah Jessica Parker i huvudrollen. En riktigt bra och mysig film som jag verkligen rekommenderar!

Nu blir det bums i renbäddade sängen och några nya inspirerande interiörmagasin väntar på mig på sängbordet:)



Sov så gott raringar - imorgon kör vi freedag!



 
KRAM





 

BRA JULMUSIK

.
.
.

Den bästa juskisvan av dem alla kom förra året och det är Sarah Dawn Finers! Denna tröttnar jag aldrig på - såå mysig:) PPPPP






Todelooo Torsdag!




Tack sötaste för era krya på er hälsningar!! Idag är det mycket mycket bättre tack - skönt:)

Håller precis på att bära ner kartonger från vinden med andvetspynt eftersom jag fick världen julfeeling denna morgon! Nu ska mitt casa få sig en liten julmakeover. På mitt Spotify spelas det just nu lite mysig julmusik och det viktigaste med julmusik är ju att den ska just det - mysig! Lugna och sköna låtar som skapar helt rätt stämning. (Alla  klassiska "jinglebells - Bing Crosby-låtarna" och Carolaskivor som spelas i alla varuhus och affärer under jultid vill jag inte ha hemma. De är man ju så trött på så det inte sant? Fast jag har en superfavvis framför alla andra och den spelas iofs också ofta ofta och jag tröttnar inte ändå och det Driving Home for Christmas med Chris Rea)

Så idag bjuder jag på en egen liten julmusikfavvolista! Kom gärna med förslag på mer sköön lugn julmusik och kanske din egen favorit:)





Denna är så lugn och enkel. (Finns en etta också).Skön stämning med lite jazzig  julmusik (favoriten är This Christmas) 


En klassiker som ni säkert känner igen. Härlig lite melankolisk mjuk och söt julmusik!



Japp det måste vara lite pampigt också och absolut lite "Ave Maria" ibland:)


Mycket annrolunda reggae julskiva som jag upptäckte på affären Indiska förra året! Vääldigt softish och lite rolig(och bra om man nu gillar reggae;)

Alldeles sprillans ny julskiva med många svenska låtar! Låten Karl Bertil Jonsson 14 år tex - underbar och luuugn:)



Alla ovan hittar du på Spotify - bra va! Bara att sätta igång och lyssna:)



Nu ska jag fortsätta med fixandet här men först - nya Plaza Interiör och en mumsig Macchiato!:)



Ha en strålande torsdag!



KRAM



.

onsdag 23 november 2011

NYTT PÅ KÖKSBÄNKEN

.
.
.



Denna box gör min goda, krämiga och lyxiga cappucino mindre än en minut:)





Tjingeling!





Vår nya kaffemaskin är  nupå plats och ojojoj vad jag är glad i den:) Hurra för braiga Espressomaskiner! (man dricker ju trots allt ganska mycket kaffe och då vill man ju dricka den godaste varianten eller hur?;) 

Det blev en Nespresso Lattissima Premium och det som är det bästa med denna tycker jag (som bara dricker Latte, kaffe + massa mjölk, Cappuccinos och Macchiatos) är att den har en helt suverän mjölkskumningsfunktion och det är bara att trycka på vilken sorts kaffe man vill ha - perfekt! (Själva behållaren med mjölk är inte med på bilden)

.



Ganska snygg är den också, vilket givetvis är ett stort plus, och liten! Nu ska jag bli "riktig Barista" och lära mig göra tjusigt mönster i skummet också:)



Tack till alla er som kom med Nespresso och kaffemaskintips häromdagen - glad att jag har er!:)



Ha nu en riktig bra fortsättning på onsdagen girls!



KRAM




ÄNDRADE PLANER

.
.



Jul i köket i ett mysigt och tjusigt danskt hem! Bilder: Bo Bedre




Hello!

.

Dagens plan var: Åka till Hufvudstaden för lite jobb men också för att tillsammans med lilla Mamsen och gå i affärer och mysa.

Vad hände: Magsjuka!

Gaaaaaah så himla tråkigt:(

Ger er lite dansk julinspo istället denna onsdag...





Glammig jul i fina huset



"Inte en röd tomte så lång ögat kan nå":)


Bestlite lampan på väggen sätter pricken över i..



Så mysigt med en stor mysig fuskpäls på sängen i jultider!





Nope - det blir inte alltid som man tänkt sig. (jag får helt enkelt ta en liten tur nästa vecka istället)



Vi ses senare vänner!




KRAM