onsdag 18 januari 2012

KRAMISAR

.
,..
.

Gullungar:) De kramades länge och Bea ville absolut inte att storasyster skulle gå imorse! (Liten Lo Lo skulle iväg på begravning tillsammans med Trulle:() Båda har plyschkläder från bästa Chill Norway.





Hej Onsdag!



Gaaah, vilken huvudvärk jag har idag och jag vet precis varför (den "tiden" i månaden ni vet och då får jag nästan alltid den här typen av jobbig huvudvärk! Någon bloggis som känner igen sig?) Nu ska jag ta mig till apoteket och shoppa bästa värkpillrerna för jag har verkligen massa som jag måste göra!


Önskar er alla en fin onsdag!



Vi ses senare girls!


KRAM



.

37 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Underbar bild kram

Anonym sa...

Hej, jag verkligen vet vad du menar! Jag har samma problem, varje månad. Hoppas allt det bäst för dig.

Hälsningar från Finland :)
SM

Pethra sa...

Himla fin bild!

Här känns det som en annan skall åka på magsjuka varje gång det är dags, mindre trevligt. Ett jäkla ofog vi kvinnor behöver stå ut med. ;)

Kramar

Anonym sa...

Måste rekommendera hormonspiral... Alla "kvinnliga" problem försvinner ( Iaf för mig ) I'm so lucky...:)
Kramis

Anonym sa...

Och vilka är dom "bästa pillren"??? Tacksam för tips!

Söt bild på flickorna!

Marie

Helenas enkla vardag sa...

Hejsan! Vaknade också med huvudvärk idag, är också i samma period som du! Jag var tvungen att ta ut min hormonspiral som jag haft flera år. Kan inte säga att huvudvärken blev varken mer eller mindre. Jag var uppe kl 4 imorse och tog 1g alvedon och 50mg imigran (receptbelagt). Kanske tog udden av det värsta (eftersom jag överhuvudettaget är på benen). Nu ska jag ta 1g alvedon och 1 Ipren får vi se om det hjälper. Annars kan man prova alvedon kombinerat med 50 mg Diclofenac. Huvudvärk är det värsta jag vet och jag har det alldeles för ofta. Det gäller att hitta sin egen medicinkombination. Jag har provat alla möjliga kombinationer!
Lycka till
Kram Helena

Att vara någons fru sa...

Fy vad trist ;( Hoppas du hittar nåt som hjälper!

Liv sa...

Så kjedelig med vondt i hode, håper du blir fort bedre. Søte barn du har;)

Brunkullan sa...

Trist!
Jag tog bort livmodern för snart 9 år sedan, och slipper eländet (hade myom). Hoppas du mår bättre snart!

Låter trist med begravning. Men det går nog bra. Barn brukar klara det bättre än oss vuxna.

Måste fråga om din Kitchen Aid mixer. Är på G att köpa mixer och undrar om du är nöjd med den? Känns den tillräckligt vass för att mixa ordentligt? Känns bringaren stor nog?

Kram Susanne

mrs Sessan ☆ sa...

Underbar Bild Petra, härlig bildvinkel :D Flinke du!

Så måste jag TYVÄRR säga att jag har det precis som du "den där tiden" i månaden.....
Skall faktiskt till läkaren ang det i morgon, för migrän tabletterna jag fått får mig att må dåligt på andra sätt & man behöver liksom inte mer än man har av krämpor denna vecka :P

Kram & ta hand om dig idag
//Sessan

Annika sa...

Hej! Här kommer mitt tips.
Har haft precis lika i alla år och upptäckt Eeze. Tar en precis när det börjar och ev. en till. Funkar alltid. Man får dock inte vänta för sent med att ta den första.
Underbar bild på barnen.
Må så gott
Annika

Caroline sa...

Usch, då har du samma otur som jag alltså. Har haft migrän vid den tiden varje månad i fjorton(!) år. Fram tills nu, då jag började med ett par dunderpiller.

/C

Anonym sa...

Jag klarar inte av att ha varken mensvärk eller mens så jag gör allt för att undvika det. Just nu äter jag p-piller Yasmin och de kan man äta utan uppehåll (enligt min gynekolog) och då slipper man allt besvär med ont! Skönt.

Anonym sa...

Snälla Caroline,
Vilka dunderpiller har du upptäckt nu???
Undrar en som har haft migrän i
20 år....... blääää!

Vore toppen om du kan dela med dig av ditt tips......!!!! Please!

Bea K.

ISLANDSMAMMA sa...

Hmmm den tiden = choklad choklad
Híhíhíhíhí....ha en toppen dag :þ

emmas blog sa...

Har alltid fått migrän i början av min period sedan jag började med yasmin eller hormonsprial. Varje gång jag inte har haft något prevetivmedel har jag sluppit min migrän. när jag hade migrän tog jag en ipren och två panodil eller alvedon och jag var tvungen att ta de precis när jag kände första känning. Jag slapp det inte helt men jag kunde fungera helt vanligt på jobb osv. Hoppas att det går över snart- kram

Anonym sa...

Akta er för hormonspiral. Förlorade min mens som 35-åring pga av den. Som tur är hann jag få två kalaskillar innan!

//C.

Anonym sa...

Jag kan tipsa om akupressur, som du enkelt gör själv. Vet inte om det funkar mot huvudvärk, men för mig har det funkat mot värk i rygg och mage. Fick en bild på detta av min kompis på högstadiet (är numera 45 år) Superbra, tycker jag! Samma instruktioner jag fick bjuder även Expressen på http://www.expressen.se/halsa/1.1821735/nio-tryck-som-fixar-besvaren
Lycka till!

Anonym sa...

Alltid samma problem här! Gick till Vårdcentralen för migränen , fick 'Maxalt' utksrivet. Fantastiskt! En ny värld kom till.

Anonym sa...

Jag hade samma bekymmer när jag käkade p-piller, typ migrän huvudvärk ungefär samma tid varje månad. Sedan barnen kom gick jag över till kopparspiral, lite rikligare blödning men INGA besvär överhuvudtaget och så känns det skönt att slippa stoppa i sig hormoner... bara min syn på det hela :-) ♥ kram Lisa

Anonym sa...

Måste tillägga att om ni ska skaffa hormonspiral så ska ni vara klara med barnafödandet. Det glömde jag skriva i mitt inlägg...
Kramis

Käthe sa...

Fantastiskt fin bild!!!

Anonym sa...

Eftersom jag har lidit av samma sak vill jag tipsa om en sån enkel sak som järntabletter! Så fort jag började ta det varje månad det var dax så har huvudvärken försvunnit! Vi kvinnot har ofta järnbrist utan att veta om det med huvudvärk o trötthet som följd! Tack för en trevlig blogg! mvh/ Catharina

Sahra sa...

Migrän varje period. Men nu vet jag det och kan ta rätt medicin i tid. Det underlättar. Hoppas din har släppt.

Anonym sa...

Magnecyl med koffein! En migrändrabbads bästa vän!! Funkar utmärkt.(Man måste dock vara utrustad med plåtmage... ;-))(Har migrän vid både mens och ägglossning.)

Anonym sa...

Jag vet precis vad du menar med jobbig huvudvärk=migrän en viss tid per månad. Jag konstaterades lida av hormoniell migrän, så migränen slår till vid mens och vid ägglossning. Utöver detta slår den till vid stress, för lite sömn, fusk med måltider och liknande. Hade en tid typ varje vecka jobbig migrän två tre dagar.Kastade upp och höll på att dö. Jag har mått mycket bättre efter att jag valde sätta hormonspiral och fick betablockerare (svag blodtrycksmedicin) i förebyggande syfte. Har ännu migrän regelbundet men inte då lika ofta och inte lika hårt och då migränen är på väg tar jag triptaner, d v s medicin, som bara fungerar vid migrän, ej vanlig huvudvärk. Finns många olika triptaner och man måste pröva vilken som passar en bäst. För mig fungerar sumatriptan bäst. Äter just nu Sumatriptan Sandoz, som går att jämföra med den kända triptanen Imigran. Utan dem skulle jag inte överleva. Det finns alltså hjälp att få även för en som lider av svår migrän och ofta återkommande sådan. ivet är kort och ska njutas av så jag rekommenderar att diskutera alternativ med din läkare!

H Viivi

P.S Fin blogg :-) D.S

Anonym sa...

Oj, så mye fin inspirasjon det var her hos deg! Og fine bilder! Ha en fin kveld!

Beate♥

Anonym sa...

Hej!
Känner igen det: Testa treo, hjälper kanonbra för mig:)

Kram

Sandras Värld sa...

Fin bild!

Förstår precis vad du menar, jaag har likadant. kram

Anonym sa...

What camera do you hvae?

Sofia PR sa...

Då måste jag få tippsa om en snygg förpackning som säkert skulle gjort dig på bättre humör "this time of the month". Bild fins att se på min blogg under "tampons"/kram Sofia PR

sofia pr sa...

Hej igen:) Vill bara säga att din blogg är så fin!! Bra jobbat/ kram Sofia pr

Anonym sa...

Hej!

Brukar aldrig lämna kommentarer men nu var jag tvungen. Jag har lidit av svår migrän vid mens i många år och knaprat de flesta piller...
Gick till kiropraktor för ett ryggproblem och då kom detta med huvudvärken upp. Tjolahopp så blev jag "knäckt" på lite fler ställen och har inte haft huvudvärk vid mens sen dess!

Morgonstelheten försvann även den :)

Emilias Ljuva Ting sa...

Fin bild! Ni alla har så himla fina kläder på er hela tiden :)

Tina i Umeå sa...

Hej!
Känner igen mig. Kolla med vårdcentralen. Sen jag fått migränmedicin utskriven är det lättare. Så MYCKET bättre än någon "vanlig" värktablett.

Anonym sa...

Hej,
Tack för en underbar blogg!!
Läser den alltid, men har aldrig kommenterat nå´t innan.
Jag lider av migrän och har testat "det mesta".
Har nu hittat ett underbart litet piller på hälsokost, det heter Nevroform, heeelt fantatiskt!! Det enda som hjälpt för mig :) TESTA!
Och det känns ju extra bra att det faktiskt är en naturprodukt :).

Ha det bäst, och fortsätt i samma stil, du är fantastisk!

//Martina

Anonym sa...

Hej Petra,

Lästa just att du har migrän en viss tid varje månad. Lider själv av exakt samma sak och har fått hormonell migrän konstaterad av min doktor. Ville inte äta starka tabletter utan testade på akupunktur vilket avhjälpte helt och hållet, fick gå 1 ggr/vecka ibörjan och sen en gång i månaden.

Testa och se om det hjälper.
MvH
Marie