onsdag 25 januari 2012

NY BOK KANSKE

.
.


.Omslaget på Katrins Zytomierska sprillans nya kostbok! Katrin vägde 89 kg till sina 160 cm när hon födde sin lilla Ringo 2010 och nu ser hon ut så här...
God kväll raringar!
Sitter precis och fnular lite på om jag klicka hem boken ovan...Känner att jag skulle vilja ha en rikigt bra bok om lchf, en som inte är för tråkig och "full av tabeller" utan helst massor med smaskiga recept och läckra inspirerande bilder!:) Bloggande snyggingen Katrin har ju verkligen lyckats  med sin diet och kör den stenhårt (inte ens tomater äter hon tror jag) och tillsammans med mycket träning är hon i toppform!

Jag gillar ju lchf för att jag mår så bra när jag äter den kosten (inte för att jag ska gå ned massor med vikt) och det är alltid kul med ny kokboksläsning:) Någon bloggis som kanske som läst eller bläddrat i denna och vet om den är bra eller som har tips på någon annan jättebra lchfbok?
Nu - minispa med hårinpackning!KRAM
.

59 kommentarer:

jennifer sa...

Hejsan! fin blogg! lust att följa varandra med bloglovin och blogkeen? Kram :)

Anonym sa...

Men herregud. Fött ett barn.. so what. Alla går väl upp. Konstigt vore det annars. Sen går man ner om man ammar osv. Oftast iallafall. Så köjans av henne att skriba att hon vägde då...
Jag gick upp 25 med båda barnen...men dom försvinner oftas automatiskt.. Fattar inte.

Paulina sa...

Har inte provat dieten men har hört många som mår bra av det. Jag försöker att åtminstone välja bort brödet på morgonen, men annars har jag svårt att låta bli. (dock har jag haft min första dag idag utan några kolhydrater alls - egentligen inte alls meningen men så blev det!)

Som du säger, alltid kul med inspirerande recept som ser smarriga ut.

Tipsa gärna om den skulle vara något ;)

Mitt skabbiga chica hus sa...

Icke att förglömma att Ringo är en duktig retuschör säger jag som jobbar med sånt dagligen. Lite mammaskavanker tror jag nog att Katrin har hon också;-)
Jag tror inte riktigt på lchf med allt fett utan nåt mellanting mellan lchf och GI. Nyttig mat helt enkelt och sen hård träning. Det är träningen som är da shit, inte maten. Du kan inte tona en snygg mage med lchf bacon:-)

Anonym sa...

Hej P
Den är säkert bra! Men jag har så svårt för Katrin som tycker hon är häftig ! när hon skriver i sin blogg att tjocka mammor snor ungarnas bullar osv.. Nä jag vill inte bidra till hennes kvinnosyn.
Jag respekterar alla människor som dom är...
Ja jag tränar själv och kör lite lchf kost men stor i käften behöver man inte va..
Heja alla smala och tjoka flickor !!
ps synd annars skulle jag nappa på den boken..men nu låter jag bli!!

{ My lovely Days } sa...

Tycker verkligen att LHCF husmanskost är riktigt bra!! Den här boken ska jag helt klart också ha! LCHF funkar skit bra om man får säga så, har gått från 100,5 till 74 på ca 1,5 år :)

{ My lovely Days } sa...

Oj vad mycket nedlåtande kommentarer när jag läser nu, kanske inte skulle ha skrivit det jag skrev innan..ehh whattaheck!!

Dr Molly sa...

Alltså helt seriöst. Jag undrar var världen är på väg när man tycker att Katrin Zytomierska får diktera vad man ska och inte ska äta. Faktum kvarstår att alla långtidsstudier visar att LCHF inte ger öka överlevnad utan ökar risk för hjärtkärlsjukdom med tex demens, hjärtinfarkt och stroke som följd.

Men det kanske Katrin vet något om??? Efter att ha läst hennes blogginlägg om sin polska barnflicka som slutade har jag i alla fall tappat all respekt för den tjejen.

Och jag tänker inte för någoting i världen låta henne övertala mig att äta en icke hälsosam diet.

Det viktigaste är inte att va smal utan att ha en sund kropp som räcker länge.

Kramar

Jessica sa...

Heeellooo kära Petra,

jag tror att det är en perfekt bok för dig, jag äter ingen "kost" - jag skulle nog inte klara av det!! Så jag tycker du och alla som gör det är väldigt duktiga. Men jag hörde henne på en intervjuv och jag tror att det är en bra bok = )
Kramar Jessica i Göteborg

Anonym sa...

Hej Philia,

har lite svårt för Katrins människosyn och ständiga svärande... provläste lite av boken på adlibris.com och måste säga att boken inte var särskilt inspirerande. Den var precis så man kunde förvänta sig... grotesk.

Däremot hittade jag massor med andra duktiga LCHF författare, t ex. Ulrika Davidsson. Har flera GI-kostböcker av henne, som är super bra. Men som sagt smaken är som baken...

Dagar hos mig sa...

Har precis läst den och den är underhållande. Säga vad man vill om Katrin Z, men hon kan skriva iaf. Kanske ingen köp-bok, men låna på biblioteket:)

Anonym sa...

Jag har också lite svårt för hennes attityd faktiskt. Tycker inte hon är trevlig. Visst kan man väl få vara lite kaxig, men nedlåtande mot andra, nää....
Jag törs mig inte på lchf då jag har hjärt-och kärlsjukdomar i släkten och flera stora studier visat på risker där. Dra ner på viss typ av kolhydrater absolut, men inte på detta sätt. Att inte ens kunna äta en tomat känns ju absurt. Och med tanke på de stora risker som finns vad gäller överkonsumtion av kött och då framförallt charkvaror som många lchf-are äter mängder av så känner jag mig än mer tveksam. Försöker äta en balanserad kost och så klart dra ner på de skadliga snabba kolhydraterna istället.
Men visst går man ner i vikt på lchf.....frågan är vad det får för långsiktiga konsekvenser.
Kram från Lena

Sahra sa...

Jag säger som Dr Molly. Det är inte mycket som hon gör som inger respekt. LCHF är absolut ett bra sätt att äta på. Fast man kanske inte behöver vara så rigid om man inte verkligen behöver. Lchf goes light med gi. Plus motion. Du är en smart tjej. Köp hellre en annan fin kok/receptbok och skippa det som innehåller ris/pasta. Jag vill inte bidra till att öka hennes ego eller ekonomi. Du är fantastiskt snygg som du är.

Anna sa...

hejsan! jag har precis fått hem boken och trots att jag inte hunnit läsa den så verkar den superintressant..jag äter också lchf för magens skull o inte vikten. Köp den säger jag :)

Anonym sa...

Tycker inte heller du ska köpa den för Katrin har ingen trevlig människosyn. Har slutat läsa hennes blogg av den anledningen.

Ida Persson sa...

Kör på med annan sund mat och träna mer istället säger jag! ;) Jag mådde inte alls bra när jag testade lchf förra vintern, tar lång tid för kroppen att "ställa om" och de känns bara konstigt.. Nej mer åt nyttig mat, med lite kolhydrater och goda grönsaker :) du började väl köra me PT? Fortsätt me de istället för lchf, de gör jag nu istället :) Tack för en superfin blogg! Kram!

Anonym sa...

Åh, där blev jag lite besviken... Det måste finnas tusen bättre förebilder?

Syli sa...

Ska inte lägga någon värdering i vad du väljer att läsa och inte men jag väljer att inte följa henne ellerköpa hennes böcker då hon verkar ha en rätt skruvad syn på verkligheten. Har bott i närheten av henne under några år och sett henne in action på fik o i butiker många gånger och hon beter sig så långt ifrån idealiskt som man kan tänka sig... Skränig, gapig och vulgär.

Känns som att fina du kan hitta bra inspiration nån annanstans, tex hos Klara dessers lchf blogg och i hennes nya bok eller i CharlottemPerellis bok. Den pinglan har i mina ägon en grymt fin kropp och ett sundare förhållningssätt!

Kram till dig

Anonym sa...

Hej! Fick "Snabblagad GI" skriven av Ola Lauritzon i julklapp och den var jättebra. Många inspirerande läckra recept med fina bilder. Kort översiktlig fakta om GI i början av boken som motiverar!

Hälsn. Åsa

Charlotta sa...

Jag är betydligt mer imponerad av Katrins makalösa träningsdisciplin (cred till hennes pt i Sthlm) än mathållning. Hon och pt:n borde skriva en träningsbok istället'

Anonym sa...

Skulle aldrig köpa en bok av Katrin. Vem vill stödja henne och hennes skruvade människosyn? Yta yta yta...lär era döttrar att de duger som det är istället.

Livet på Storgatan sa...

Hej! Om man mår bättre på att äta mindre kolhydrater så är det bra, en del magar blir mycket bättre. Ulrika Davidsson har en bok som heter "Gi gott och nyttigt för alla åldrar"
Du verkar vara en sån positiv person, som sprider glädje runt dig, och är verkligen en snygg tjej. Du slår Katrin med häst längder. Skit i hennes bok och pröva nån kokbok av någon snäll och rolig person istället :)
Ferry food: LCHF av Björn Ferry verkar också intressant.
Mvh Jill Din blogg ger verkligen good feeling.

Anette sa...

Hej,
jag kan rekommendera Fredrik Paulúns nya bok LCHQ (low carb high quality)

Han skriver: "Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 år. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."

Jag har själv ätit lchf-kost och gått ner i vikt, men på senare tid har jag kännt att det blir lite väl "fettigt". Den här boken lägger tyngdpunkt på lite nyttigare fettkällor. Vore kul att få veta vad du tycker om du provar.

Hälsningar
Anette

viktoria sa...

Jag köpte boken nyligen. Jag kan absolut rekomendera den. Men den ser inte ut som traditionell kokbok, utan innehåller delvis mycket tips på vad man bör äta dag-för-dag som ett veckoprogram. Sedan finns det vanliga recept också. Man måste dock vara medveten om att Katrin tar med sin vassa sida även i den här boken. Hon skriver i stil med Du är fet Att vara fet är äckligt Därför vill jag förolämpa dig för att peppa dig

:) Som sagt, det kräver att du har lite självdistans.

Anonym sa...

Men herregud hon räknar ju så galet den kvinnan. Jag är 155 o gick upp till 75kg vad man väger som höggravid är ju totalt ointressant. Skall du inspireras av någon tycker jag Olga Rönnberg är bra förvisso har hon ingen bok men hennes blogg är super o många bra msk hänger där med bra tips o ideér. Nu har jag fattat varför hon är lite konstig o det måste vara total kolhydratbrist till hjärnan. Jag brukar verkligen inte skriva taskiga saker men den msk är inte snäll själv.

Tomtebo & Barnen sa...

Hej,

På den säger jag Inte LÖP och KÖP! Fru K i all ära men inte till detta!

Många åsikter att lyssna till som vanligt. Men mitt tips är att använda dom pengarna till färska blommor på fredag ist ;)

M.

Anonym sa...

Jag tycker att LCHF med måtta/balans kan vara bra, men jag förstår inte varför man ska köpa en bok som så tydligt bidrar till en felaktig kvinnosyn?? Katrin skriver att fetton är äckliga, hon sätter likhetstecken mellan lycklig och smal och jag förstår inte varför man måste vädra en sådan åsikt i en bok som ska hjälpa, inte stjälpa. Det finns bättre böcker, köp dem istället. Vi har diskuterat det här i ett antal bloggar och alla är överens - tjejer behöver inte sämre självkänsla, tvärtom!

Anna sa...

Hej Philia. Tack för en fantastik blogg, följer dug varje dag men kommenterar aldrig. Idag kände jag att jag bara måste. Gick upp 25kg efter min graviditet och var sååå taggad att följa katrins bok! Det som är sååå synd är att hon har ingen fokus på god lchf mat. Maten ska inte vara i centrum så är man en som gillar att laga mat är boken inget bra. Finns ju så många goda recept! Hennes är tyvärr riktigt tråkiga och inte goda. Massa lycka till och du gör ett kanon jobb med bloggen 

Lotta N sa...

Hej!
Jag älskar Katrin och köpte boken. Den är bra och hon är sitt provocerande uppkäftiga jag men kan man lite om LCHF sen innan så tillför den tyvärr inte jättemycket då det inte är kanon många recept. Bättre att satsa på en bok med bara recept Isåfall!

Du är grym, skriver det tyvärr inte så ofta!!:)

Kram

Anonym sa...

men snälla P;) allvarligt talat du kan inte mena att du tycker K är vettig,, hon är ju inte klok någonstans,,,,du är ju en superfintjej och trodde faktiskt att du hade andra förebilder såsom några vettiga individer,,,Paulun,,Perelli,,,kram på dig o tack för att du delar med dig av en blogg som är som en drog;)

Anonym sa...

Å nej vad trist att du ens nämner denna tjej, du känns ju så mkt mer classy, gillar din blogg för att den känns seriös men ska den börja handla om svammel så har du tyvärr tappat en trogen läsare. Alla går ju upp när dom är gravida och dom flesta går ju även ner efteråt, jag gick upp 31 kg under min första graviditet o nu efter att ha fött två barn på 1,5år, är jag nere på 51kg igen, mycket tack vare amningen. Nu äter jag lchf för att behålla min vikt ,inte gå ner nå mer o jag mår bra av det, men nog slinker det ner godis och kakor ibland ändå!
Fortsätt peppa tjejer som du gör så bra med din glädje och snälla tipsa oss inte att läsa om tjejer som inte gör det på ett schysst sätt.

Anonym sa...

Hej!
Brukar inte kommentera här, men jag måste utbrista i ett härligt glädjerop att så många verkligen utryckte sina ärliga åsikter om Katrins bok eller snarare hennes människosyn: Jag tycker själv att hon är väldigt nedlåtande och hon hellre är rolig på andras bekostnad än bryr sig om att vara en sympatisk människa som man kan hysa respekt för!
Trodde ett tag att jag var ensam om att inte gilla henne...nu har jag åter lite tro på mänskligheten!

Anonym sa...

Måste tipsa dig om inslaget idag på "Efter tio" med Malou där hon möter Alexandra Zazzi angående Lchf- dieten. Alexandra pratar om olika kokböcker bland annat just den du är sugen på att köpa. Inslaget hittar du på TV4 play, under programmet " Efter tio"...
Ska inte ge varken ris el ros utan bedöm själv :)
Kramis fr Åsa

House of Philia sa...

Tack för era kommentarer vänner!:)

Måste bara förtydliga att jag inte alls gillar att Katrin dissar folk till höger och vänster - att hålla på och göra ner andra offentligt och privat är ju bland det värsta jag vet!!!

Jag skrev om boken för att jag vet att hon skrivit mycket om lchf på sin blogg och är duktig på att träna. Men hon är ingen person jag har som personlig förebild - jag vill bara vara lika vältränad:)


KRAM

P

Emily sa...

Besök gärna min blogg där jag ofta dagligen delar med mig av smarriga LCHF-recept.

Jag älskar LCHF, tycker nästan det är synd att klassa det som en "bantningsdiet", jag tycker snarare det är en LIVSSTIL!

Tack för en otroligt fin blogg och kul läsning! :)

MVH Emily

elinjosefine - lifestyleblogs sa...

Katrin är duktig som tränat hårt och ätit strikt! Men jag skulle inte vilja köpa en bok av henne med tränings/mattips. Det känns i mina ögon inte särskilt trovärdigt. När jag har hört intervjuer med henne känns hon inte det minsa påläst eller kunskapsrik i ämnet...
Alla ska ge ut böcker nu för tiden och vid väldigt många tillfällen blir det platt fall.

Anonym sa...

Jag äter LCHF och mår jättebra av detta, behöver inte gå ner i vikt utan äter det enbart för att må bra och slippa sötsuget! De böcker jag gillar mest är Anna Halléns kokböcker, följer även hennes blogg där det finns mycket bra läsning! Katrins bok har jag läst lite snabbt i på första sidorna men ska snart läsa den, det utgår från henne som hon själv säger, ingen expert på ämnet utan med egna erfarenheter. Tycker faktiskt hon är ganska rolig, men som sagt så har jag inte läst mer än första sidan!

Anonym sa...

Hehe..nej tack några tips från Katrin tror jag att jag klarar mig utan..känns väldigt mkt som en grej att bara tjäna pengar på.

Sen tror jag inte på såna dieter alls, visst ger de ofta resultat men vafasen i längden vill man ju LEVA och kunna äta allt man vill men självklart med MÅTTA. Röra sig och inte äta mer än vad man förbrukar är en bra och enkel ekvation.

Anonym sa...

Jag tycker Katrin visar alla tänkbara tecken på att vara en genomvidrig människa. Jag skulle aldrig, även om jag lockades av LCHF, kunna köpa den eftersom det då innebär att bidra till att hon fortsätter finnas i offentligheten. Det är sorgligt att så många människor sprungit ut och köpt den. Vad jag hört så är hon precis lika hård och fördömande i boken och skriver bl a att tjocka människor är motbjudande. Nej, jag hoppas att karma-tåget kommer rusande mot Katrin en vacker dag.

Sofia

Anna sa...

Hej! Tycka vad man vill om Katrin, jag har aldrig klarat att lyssna eller läsa mer än två ord från henne, och skulle som de flesta här inne inte lägga så mkt vikt vid vad hon har att säga om vare sig kost eller träning, då tror jag att det finns andra som är mycket mer pålästa inom respektive område. Jag reagerar på att du skriver att du "vill bli lika vältränad som Katrine" men du verkar lägga mest vikt på att få till det här med LCHF och hitta sådan mat. Vill du tappa fettprocent så att du ser "hårdare" ut? Om du vill se "vältränad" ut (som i att få mer definierade muskler tänker jag då) så skulle jag nog hellre satsa på träningen, smal och sund ser du ju redan ut! Jag tycker "Lofsans" blogg om träning är superinspirerande och hon tipsar om massa bra hemmaträning, intervallträning som ger resultat fort. Jag själv går på något så simpelt som Friskis och Svettis-pass med bara kroppen som vikt, men jag har fått jättebra resultat efter två täta barn, har blivit mycket starkare i coremuskulaturen och armar, fått bättre hållning och spänst, fått lagom stora (och definierade) muskler och min löpning går mkt bättre! Har fått tillbaka massor av min tidigare träningslust tack vare att jag "fått tillbaka" min grundstyrka som tynat lite under graviditeter och småbarnsliv.Det är mina tips! Du älskar ju att springa så jag tycker du skall ta och fokusera på den biten istället, det tror jag bidrar med mer lycka i ditt liv än vad kosten gör (och framförallt mer än en bok av Katrin ;) Lycka till!

Julia sa...

Nej tack henne vill jag inte gynna!
Tyvärr mår jag jätte dåligt av lchf mat med, och tror inte att kombon lchf & träning är särskilt bra då jag precis läst en kurs i medicin så får man en annan förståelse för hur viktigt kolhydrater är för kroppen, och då syftar jag inte på snabba kolhydrater utan långsamma.

Det finns dock en hel del recept i den då jag kikade i den hos en vän ihelgen.

Kram Julia

Anonym sa...

Tack och lov att du har så många kloka läsare - instämmer helt med alla som framhållit Katrins sjuka människosyn. Den människan är inte värd någon uppmärksamhet någonstans. Överhuvudtaget.

Ditt försvar "att du inte gillar hennes dissande, men hon är ju så smal och snygg" typ får dig bara att framstå som ytlig och utseendefixerad.

Nej, snabbt in med ett nytt inlägg nu så vi kan glömma den här sorgliga historien.

Ang LCHF är det en extrem kosthållning som man inte vet långtidseffekterna av. Däremot finns det klara kopplingar mellan stora intag av mättat fett och ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar samt intag av charkuterier och rött kött och markant ökad risk för cancer. Tomater, däremot innehåller nyttiga vitaminer och antioxidanter, de senare skyddar mot cancer.

Lyssna på Doktor Molly!!

Anonym sa...

Kan tipsa om Anna Halléns böcker. De är super och Anna är en härlig kvinna. Eller kolla in alla kostrådgivare på www.kostradgivarna.se Där finner du Åse på 56 kilo, Klara Desser, Anna Hallén och även Alexander Gefwert som skriver om träning. Kanon sida och många av dem har böcker om LCHF. Sen är det synd att många som inte har en aning om vad LCHF är tror att maten dryper av fett och vi äter bara bacon och ägg...lustigt det där. Jag äter mer varierat och mer grönsaker idag än när jag åt pasta, potatis och ris. Du får alla kolhydrater från mjölkprodukter och grönsaker som du behöver. LCHQ är bara en omskrivning av vad just LCHF kan betyda...Sen läser jag ofta Katrins blogg och jag håller definitivt inte med henne om allt. Men hon är underhållande och hon gör det för att provocera det fattar man ju! Lycka till! /CamillaP

Anonym sa...

Hej, Anna Hallén är kanon, hon har skrivit LCHF husmanskost, LCHF för kvinnor och nu den tredje på väg.
Det heter LCHF för familjen.
Sen kan du gå in på bloggen Lifzone tjejen där har också en bok på gång.
Mvh Jenny

Anonym sa...

Hej Philia,
Hon må vara snygging o vältränad i toppform. Det lockar dock inte mig att köpa hennes LCHF bok.
Tror faktiskt mer på andra "experter" tex Fredik Paulún.

MVH Marie

Julia - Ett hem för 5 sa...

Håller med om att Olga Rönnberg är en bättre förebild. Hon har som sagt inte skrivit någon bok men hon har en bra blogg med massor av träningstips och kostråd! Kolla in henne! :)
http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

Anonym sa...

Hej, nej säger som många andra här att Katrin skulle jag aldrig gynna!!
Klara Desser däremot har skrivit en (i mitt tycke) bra bok med många goda recept!

Kram!

Anonym sa...

oj oj oj vad här kommenteras här på bloggen, väldigt lätt att dömma åt höger & vänster men själv är tydligen alla perfekta! Herregud.. Men här kommer min kommentar,

Jag klickade hem hennes bok och jag gillar den. Jag lägger inga värderingar hur & vad Katrin gjort tidigare, jag tycker hon är underhållande att läsa, även om jag inte är speciellt lik henne på ngt sätt.Kanske därför det är kul? ;) Hon är vad hon är, ingen censur & en stor portion humor. Om du gillar hennes blogg kommer du gilla boken, den är likadan!

Jag tror att Katrin som många av oss andra gjort en personlig resa iom att hon blivit mamma. Så klicka hem boken nu, 149kr på Adlibris är hon väl värd!
(men det är inte överdrivet mycket recept, det är mkt text om hur hon gjorde, gamla blogg inlägg etc och även kom igång matlistor OCH recept såklart.)

Kram Lina

Anonym sa...

Hej,

Jag blev lite förvånad över att du funderar på att köpa hennes bok. Jag vet visserligen att du tycker LCHF är bra. Jag tycker inte det och tänker inte tala om för dig hur du ska göra. Skulle aldrig falla mig in, men LCHF medför stora hälsorisker. Fettet måste ju ta vägen någonstanns. Det kan var så att man ser smal ut men hur ser insidan ut?

Jag läser Olga Rönnbers blogg varje dag och har gjort de två år. Det började med att jag inte fick ihop magmusklerna efter min tvillinggraviditet. Hon är för planker och emot situps. O hon har så rätt! Men det var inte det jag skulle skriva om :O) Jag anser att hon har bra syn på mat. Nu är hon ju även träna på Biggest looser. Kolla in den : http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

Det här med diester är också väldigt trendkänsligt. Man gör som man vill men att tänka långsiktigt är bra. Se till så man får ett bra och hälsosamt liv i långa loppet :O)

Kram /Katarina tvillingmamma

VIT och PASTELL sa...

Jag tror att det är viktigt att äta allsidig kost och mycket frukt och grönt eftersom de innehåller aminosyror, vitaminer och andra ämnen som motverkar sjukdomar som cancer etc...
Vill man gå ner i vikt ska man TRÄNA mycket och dra ner lite på mängden mat. Men man behöver inte ändra sin mathållning om man tränar hårt :-)
Forskning har tydligt visat sambandet mellan ett ökat proteinintag från kött och cancer. Så LCHF är nog ingen toppendiet i längden.

I övrigt tycker jag att K är jäkligt underhållande om man bortser från att hon faktiskt inte verkar särskilt insatt i hur kroppen fungerar. Hon skulle lätt ha kunnat gå ner i vikt så som hon tränar och så lite som hon faktiskt äter..

Kram Mia

Husbysjutolfts sa...

Men Katrin är väl inte så vältränad? Då är väl Charlotte Perrelli mer tränad och riktigt fin kropp. Vad är det för fel på hederliga kostcirkel och röra på sig mera. Vi blir äldre och förbränner inte alls som man gjorde när man var yngre. Ta mindre portioner, röra på sig och unna dig gott till helgen utan dåligt samvete och krav. lev och njut av livet

Husbysjutolfts sa...

Men Katrin är väl inte så vältränad? Då är väl Charlotte Perrelli mer tränad och riktigt fin kropp. Vad är det för fel på hederliga kostcirkel och röra på sig mera. Vi blir äldre och förbränner inte alls som man gjorde när man var yngre. Ta mindre portioner, röra på sig och unna dig gott till helgen utan dåligt samvete och krav. lev och njut av livet

Lillesnupp og jeg sa...

Kan tipse deg om en norsk blogg med gode, naturlige lchf oppskrifter: http://lchf-bloggen.blogspot.com/
Der henter jeg masse inspirasjon.

Ellers liker jeg bloggen din godt, fortsett det gode arbeidet!

Anne

Anonym sa...

Att äta fett varje dag kan inte vara bra, det säger sig självt. Efter att ha fött barn känner vi nog alla av att den perfekta kroppen är ett minne blott.
Kvinnan/dr som i södra norrland talade så gott om denna diet har enlig ryktet drabbats av diabetes.
Att äta rgelbundet o stenålderskost är vad jag tror på:-) den bästa medicinen är dagliga promenader för att undvika hjärt o kärl sjd.
Ha en fin dag o underbart fin Odd Molly tunika.
Kramis

Septemberflikka sa...

Jag gillar Anna Hallens böcker. Lätta recept och vettigt förklarat. Vill du läsa mer "vetenskapligt" om LCHF kan jag varmt rekommendera Andreas Eenfeldts bok "matrevolutionen". Väldigt intressant! Folk får säga vad de vill om LCHF ( det verkar enormt provocerande) men jag mår bättre än på länge med den kosten och det känns avlägset att återgå till tallriksmodellen igen.

Kram

Elin sa...

Hej Tjejer,

Intressanta kommentarer som fick mig att gora detsamma. Forst er jag nog lite forvonad do jag alltid trott att Svenskar eter mer balanserat, naturligt, utan att go po diet. Her i USA er det givetvis betydligt vanligare. Tycker att det er intressant detta med dieter. Vad som for menniskor att borja med en speciell sort. Dieter funkar inte i lengden, bara ren fakta.Istellet er det bettre och helsommare, att eta nyttigt, mindre mol mat oftare och i kombination med trening. Det om nogonting kan bli en livsstil, der ingen diet behovs.

LCHF er personligen ingenting jag skulle tenka tanken att prova. High Fat seger tillreckligt.
Sedan har jag ingen aning om vem denna tjej Katrin er eller vad hon star for. Dock som bloggare so moste man forsto att lesare antar att detta er en slags forebild, ner denna tas upp i detta sammanhang. Man vill absolut inte tippa omkring po tarna, men samtidigt moste man nog vara forsiktig.

Iallafall, jette roligt att folja din blogg och vad fin klenningen var!

Kram!

Anonym sa...

Ja Jesus vad många kommentarer ang. Katrin Z här i "landet lagom". Gud nåde den som säger vad man tycker och råkar trampa nån på tårna...

Man kanske skulle se boken för vad den är, ett tillskott för kost-och-LCHF intresserade??

Att vilja ha tillbaka sin "gamla" kropp efter man fått barn är väl inget konstigt - självklart upp till var och en men jag mår bra av att fortfarande känna mig fin i kroppen efter 2 barn. Jag tränar flera gånger i veckan men äter också hälsosamt. Kroppen vänjer sig vid bra mat och jag är nästan aldrig sugen på godis, bullar och annat onyttigt. Skulle jag mot förmodan bli det, måndag som lördag, äter jag det jag är sugen på utan att få det minsta dåligt samvete.

Jag har alltid fått syrliga kommentarer för att jag ofta tackar nej till fikabröd, tårta på kalas och annat, i stil med "Ja men så klart att du är smal, du äter ju inget!". Folk kan helt enkelt inte acceptera att jag helt enkelt inte GILLAR att äta sånt.
Hade jag sagt till någon "Ja men så klart att du är fet, så som du smäller i dig" hade det blivit liv. Men tydligen så är det ok att kommentera någon som är smal??

BloggMamman- Lifestyleblogs sa...

Haha, vikten som höggravid är ju ganska ointressant- själv vägde jag 10kg mindre när jag kom hem från BB....den kända åka-bil-från-BB-metoden kanske?! :-D
Kram
BloggMamman- humorkrönikor om Mammalivet
http://bloggmamman.com

camilla sa...

Hej & tack för en finfin blogg med vackra, inspirerande bilder :-) Hoppas med din goda smak att du valde att hoppa Katrins bok, jag rekommenderar ingen att köpa den boken, varmare, klokare & smartare människor och LCHFböcker av mer kunniga personer känns det bättre att stödja, ha en underbar söndag, kram Camilla :-)