torsdag 1 mars 2012

PÅ SPISEN

.
.
.

Dagens tips - köp en sån där spretig växt som ovan (som jag inte minns namnet på Sophora:) och skölj bort jorden och sätt rötterna i en flaska (typ som man gör med ekollon och Svenskt Tennglaset). Fint tycker jag:) (ljsustake Day och flaska + tavla House Doctor)






Bonjour vänner!




Nu ska jag och skatterna strax åka och titta på lite söta djur och sen äta lunch på något mysigt ställe! Tjatar om solen just nu jjag veet men jisses vad underbart väder det är och det är ju faktiskt första mars idag.Härligt och våren är såå välkommen! (Åh nu vill man bara bära upp alla vinterkläder på vinden och plocka fram tunna jackor och tygskor till barnen men de kanske är lite väl tidigt än hihi:)





Inte för att jag är så jättesugen på att elda just numed detta väder  men det är ju toppen att vedsäckarna vi bär hem matchar inredningen:) (finns på vanliga Maxi) Men jag skulle verkligen vilja låta mura om våran spis - göra den maffigare (ingen kasett dock - gillar bäst en brasa som inte är bakom glas) och bredare och rakare. Sen så skulle det ju bara vara såå fint med marockanska plattor som gnistskydd där på golvet...



Nu fångar vi dagen girls! (och idag lyssnar jag på en skön favorit, som finns i den här tjusiga reklamen, och som gör mig glaaad:)




KRAM




.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Växten heter Sophora.. Den är jättefin. Tycker dock den är finare i en kruka. Har 2 st hemma och de är så fina så!

Nästa vecka blir det kallt igen så vänta du med att bära upp vinterkläderna... Även mars är ju en vintermånad, även om det är svårt att tro just i dag!

Allt gott! Mickan

Anonym sa...

Jag veeet! Jag är också inne på att lägga marockanska plattor runt vår spisplats, har hittat så fina.. Kul att göra något annorlunda. De flesta lägger ju svart eller grått o det är så trist.
Ha en fin dag! (Här i söder har vi tyvärr mulet så hoppas verkligen att det spricker upp framåt dagen) Kram Linda

livinganddreams.blogspot.com sa...

Var inne på Tabbouhli House på Scheelegatan häromdan och kikade på just sådan fin Marockansktkakel.. funderar på att gjuta ett betongbord eller bänk med några plattor i!

Skulle inte vara dumt med ett sådant vackert hallgolv heller!

Lyllos er som har öppenspis!

Kika in hos mig bjuder på bra make tips just nu, vet att du gillar sådant ;)

Kram!

VILLA RUT sa...

Vi skulle lägga marockanska plattor framför vår kakelugn men det blev väldigt svårt då de plattorna är mycket tjockare än vanligt klinker, de byggde för mycket helt enkelt. Det hade varit väldigt fint, hoppas på bättre lycka för dig :)

VILLA RUT sa...

Vi skulle lägga marockanska plattor framför vår kakelugn men det blev väldigt svårt då de plattorna är mycket tjockare än vanligt klinker, de byggde för mycket helt enkelt. Det hade varit väldigt fint, hoppas på bättre lycka för dig :)

Mary sa...

De där marockanska plattorna hade passat utmärkt till ljuslyktan på golvet. ÄLskart..!

paulina sa...

Min kära mammi har också alltid problem med namnet på den blomman. Men nu har hon lärt sig och hon har också gett mig tipset på hur man ska tänka; "sop-hora". Inget vackert ord, men jag lovar - det glöms inte! :D

Kram

Isabelle sa...

Så fint! Sophora* är namnet :-)

Ha en fin onsdag! Kram Isabbelle

Fru N och villa Någorlunda sa...

Så fint! Vore roligt att se vilken typ av spis du vill ha :) Kram Pernilla

Alexandra sa...

Tack för blommtipset!har inte mycket växter här hemma och kan inga namn för den delen heller.Men det är ju alltid fint att piffa upp lite med en växt i en flaska.

Att vara någons fru sa...

Nu är det vår minsann!

Anonym sa...

Ja, vi människor blir aldrig nöjda.. Man kan bo i värsta villan, ha hur fint som helst och ändå är det alltid något som inte är helt perfekt och som måste åtgärdas.

Sofia

Anonym sa...

Vem är det du lyssnar på och som sjunger i reklamen? Skulle behöva lite bra musikpepp då jag känner mig lite nere i skorna:(

Tack
/S

Anonym sa...

Gjorde Danakaka idag men fy så söt den blev, o fyllningen vågade jag inte ens lägga i, den blev så smörig o alldeles för söt den också. Kanske är det jag som inte gillar för sött eller har du något tips hur du gör den? :O
Kram L

Beautifulosophy sa...

Måste bara berömma dig för det enormt vackra fotot (det översta) helt underbart, och måste inhandla växten hos lokala blomsterhandlaren (om inte växten är väldigt sällsynt?) Vill också passa på att säga att du generellt har väldigt fina bilder och verkligen bjuder på dig själv på ett trevligt sätt, (själv har jag bara vågat lägga upp två foton på mig själv, men din blogg har fått mig att förstå att det faktiskt blir lite opersonligt annars, vilket jag inte tyckte tidigare.)
ha en härlig helg! (för den börjar nästan på torsdagkvällen, så blir den lite längre:)

Anonym sa...

Hej Svejs !

Vart har du köpt den fina svarta "pallen" som är på bilden ??

Med vänlig hälsning

Linda

the many lives of line sa...

Åh, det är sådana här inlägg som detta som gör att jag bara älskar din blogg! 100% inspiration i en endaste liten bild. Ska definitivt kopiera "Sophora-konstellationen"

Stor kram,
Line!

-themanylivesofline.com

Elin sa...

Jättefin växt med konstigt namn ;) Måste berömma dig för de fina korten du tar, de inspirerar verkligen!
O så mååste jag bara fråga en sak! Hade utrensning bland en massa gamla tidningar och utklipp från div inredningstidningar idag, o så hittade jag ett kök som jag klippt ut för minst fem år sen (tror jag...). Det såg ut som det var du på bilden (?). Svårt för dig o veta vad jag menar nu kanske, haha. Lite lantligt kök var det alla fall med en bit tegelvägg och rostfri fläkt/ugn. Har du varit med i nått sånt köksreportage för en herrans massa år sen? :) Hur som helst var det kul att dyka på det (om det nu va du) ibland massa sparade favvo inredningsurklipp :)

LIFE by TESS sa...

Superfina hemmapics som alltid! Visst är det underbart med vårvädret. Här ha rjag börjat "fuska" med tygskor till migsjälv men till dottern får det nog vänta lite till, tyvärr.

Önskar dej en riktigt fin kväll!

♥Linda♥ sa...

Så fint som vanligt. Allt du gör blir så krispigt och snyggt.

Imorgon är det freeedag, trallala!

mitt liv som jag sa...

Men vad du är duktig på fota! Gillade bilden på växten jättemycket, den var så fin och tack så mycket för tipset :).
Vi var i din lilla småstad på en liten dagstripp idag, riktigt mysigt att strosa runt, har bara varit där lite snabbt förut.
Må så gott!
Kram Jennifer

kalaslotta i usa sa...

Vi har samma fina ljusstake...

Växten har jag aldrig hört talas om men fin är den sådär i glasflaska.

När skulle du till NYC, är så nyfiken, bor ju här och det skulle vara skoj att se dina inlägg härifrån.

Hanna sa...

Vilket härligt tips. Helt fantastiskt fint!

Mitt Liv- Across the Pond sa...

Vilken bra ide! Skall kolla in vexter jag med:-)