söndag 4 mars 2012

SPRING IS HERE OR WHAT

.
.
.



Ser ni!?! Det knoppas i våra rabatter! Tror det blir snödroppar (minns inte riktigt vad jag satte ner:) Åh ljuvliga ljuvliga vååår....





Bonjour Söndag!



Soft söndagsmorgon har vi i Småstaden och idag har vi inget särskilt alls på schemat - skönt det också!:)

Igår var vi bortbjudna på en av de absolut godaste luncher jag ätit med indiskt tema och jag vill bara ha indisk mat nu känns det som, mmm. Ljuvlig stark gryta fick vi, som puttrat så där länge, och kyckling sticks och naanbröd och ris - mums mums. (Ska fixa receptet och lägg ut här sen och har ni också något tips på indiska favvorätter så hit me! Alla förutom Tikki Masala - det är den enda indiska rätt jag kan:)






Bild från igår då Bea lekte ute på gården och blåste såpbubblor i solskenet medans jag satt i värmen på trappen och drack latte. Hur underbart som helst... (Beas gårdagens: vårny mysdress från Chill Norway)



Ja, igår var det så vårigt så och idag snöar det igen och Vasaloppet rullar på tv:n... Men vintern har vänt nu visst har den!? Idag lyssnar jag på Pink Martini och drömmer mig bort till Paris - vi har ju bokat en vecka i Frankrike senare denna vår:)



Nej nu hoppar jag ur pyjamasen och tar tag i dagen här!


See U later girls!



KRAM



14 kommentarer:

Mallasgoda sa...

Jag gillar också indiskt och särskilt indisk dhaal och palak paneer. Görs lätt hemma och smakar massor.

Dhaal
http://mallasgoda.blogspot.com/2012/01/indisk-dhaal.html

Palak paneer
http://mallasgoda.blogspot.com/2012/01/palak-paneer.html

Tack för en bra blogg

Sonja sa...

Ofattbart, vi har mängder, mängder, mängder (nästan en meter!) snö i Finland, inte en bar fläck kan du skåda. Vi har drivor längs vägar och lekparken är som en labyrint, med gångar till rutchkanan, gungan och klätterställningen. Kallt är det också, men solen skiner. Vädret hos er ser ut som första maj vädret här hos oss i Helsingfors.

Ha det fint.

Anonym sa...

Ja...visst är det härligt när man känner att våren är på väg och blommorna tittar upp! (Med Vasaloppet på TV).
Indisk mat är så gott! Har inte heller några riktigt bra recept tyvärr. Ser fram emot att kunna få receptet av dig senare.
Fortsätt att njuta av dagen idag.
/Jeanette H.

@my casa sa...

Så underbart att våren äntligen är på G, känns
riktigt befriande för KROPP & SJÄL...

Mrs Sunshine sa...

Åh, älskar verkligen indiskt själv! Alla dessa mustiga kryddor, dofterna...

Har lite tips på indiskt, både smårätter och huvudrätt såsom smaskig lammgryta med cashewnötter (barnens favorit!) och kryddiga scampi. Kika gärna in:

http://www.mrssunshinecooking.blogspot.com/2011/09/indisk-middag-del-1-tre-smaratter-till.html

http://www.mrssunshinecooking.blogspot.com/2011/09/indisk-middag-del-2-lamm-tigerrakor.html

ha det gott i vårsolen,
kram!

Anonym sa...

Ja, det är så härligt när man märker att våren är på väg. Älskar indusk mat och lagar det när jag har tid. Det är ju knte 'fast food' precis. Och våra barn gillar inte allt. Men ett recept har jag med färs som faktiskt är vardagsdugligt, går fort och som serverat med ris och speciella bröd (inte naan) passar hela familjen. Kan posta det. Ska bara leta fram det i mina högar av recept och översätta det (är på tyska!)!! Ha en härlig söndag!

Linda sa...

Jag har recept på en äkta indisk festmåltid, jag ska ta reda på receptet så kan jag maila dig det vart efter. Det är bland det godaste jag ätit i alla fall.

Unknown sa...

Så herlig med vårløk som spirer:)
Det er deilig VÅR ♥

Ha en fin fin søndag!!

Åsa sa...

Hejsan! Det känns som våren är här och direkt blir allt lite lättare :-) Har också hittat vårtecken ute! Tack för en mysig blogg, kika gärna in på min, kram!

Malin - stärnflocka sa...

Ja visst är det vår!!! vackra såpbubblor, latte på trappan och lökar i rabatten är väl bevis nog! Det kan inte ens snöflingor som förvillat sig ändra på!

Anonym sa...

Hej! Jag MÅSTE bara fråga, vilken kamera och objektiv fotar du med? Du har så otroligt fina bilder! Kan du inte göra ett litet inlägg om vad du fotar med m.m.? Skulle vara väldigt tacksam!

Tack på förhand!
/Jenny

♥Linda♥ sa...

Visst är det något magiskt över det första spirande gröna som tittar upp i trädgården! Man blir så glad och full av förväntan.

Härlig söndag till dig!

Concept_By_Sarah sa...

Indisk mat är jag också svag för.. men har tyvärr inga recept på lager.. (måste också börja laga mer indiskt själv). Ooooh Paris, min absoluta favoritstad, måste också komma dit i år!! Men nu får det bli en tripp till Sverige först, inte dumt det heller:-). Ha en skön Söndag! Kram Sarah

Sandras Värld sa...

Ja så himla underbart med våren! KRam