måndag 9 april 2012

GOD MORGON FRÅN GOTLANDSFÄRJAN

.
.

.
Liten skatt och jag i sittsalongen! Idag kör vi med lila Chill Norway bägge två och Bea matchar med Chihuahua-väska och Converse och jag med Dondupjeans och Primeboots funna hos Tintinstyle.








Bonjour!



Sitter just nu och bloggar direkt ifrån Östersjön och färjan! Det är just nu sk "svag vind här ute på havet" vilket jag är myycket glad över (ska visst blåsa upp till "kuling" och det vill vi ju helst slippa så klart;)

Åh jag kommer ihåg när vi åkte till Gotland när jag var liten (alltså 70-80-tal). Då åkte vi alltid med 24.00-färjan och hade riktig sovhytt på båten och det tog väl ungefär 6 timmar att ta sig till ön. (Nu tar det ca 3 timmar - vilken skillnad!) Sen när vi kom till Visby så köpte mamsen och papsen alltid alltid nybakat gott bröd på bageriet vid torget i Visby innan vi åkte vidare till sommarhuset nere på Sudret.  Aldrig var mina kära föräldrar för trötta för det (efter att gått upp klockan sex och haft en natt på en gungig färja med tre småttingar) Nej en extra liten sväng för de där goda morgonfrallorna var viktigt! Det är just såna små saker som betyder mycket, små småå saker som dofter och smaker och upplevelser och fina egna vanor:) Att ta vara på små vardags-saker som ett enkelt brödköp. Varför köpa tråkigt inplastat Fazerbröd när man kan ta svängen förbi ett doftande bageri? Det mår alla bra av, det är jag helt övertygad om:)




Ha nu en underbar Annandag Påsk!




KRAM





Psst, Upptäckte precis att inlägget inte blev postat morse som jag trodde!? Status just nu: ej längre på båt utan på Japansk Restaurang och äter mumsig Bentolåda:)






12 kommentarer:

A House With A View sa...

Härligt våriga kläder!!!!

Kraaaaaaaaaaaam aka

Casaneuhaus sa...

Snygga kläder! Ja det är ju de upplevelserna man vill ge vidare till sina egna barn. Jag har tillbringat alla mina barndoms somrar på Öland och hoppas att mina småttingar kommer att älska det lika mycket som jag:-). Ha en skön kväll!

LIFE by TESS sa...

Sådana minnen är de absolut bästa, smått som ger superfina minnen. Like that och sådär vill man ju att ens egen skatt också ska minnas sin barndom

Kram och njut god mat

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha ja jag tänkte väl att det kanske blivit för lite mjölk i morgondrinken ;)

Fina du! Ha en bra kväll.

Anonym sa...

Jag har precis samma minne från mina Gotlandsresor som barn, vi åkte också ALLTID och köpte frallor på torget efter att vi åkt av båten, härliga minnen :)

Ester sa...

Ja, sådana minnen är ovärderliga! Hoppas att alla barn får med sig sådana minnen som de kan förmedla till sina barn.

Kram Ester

Angelica E sa...

Ååååh Gotland är ju helt underbart!!! Fast jag har bara varit där en endaste gång men jag glömmer det aldrig! Det måste vara härligt att ha ett vackert sommarhus där - nästan lite som i Pippifilmerna med kullerstenar, de sötaste små korsvirkeshusen och de ljuvligaste gammeldags caféerna!!!

Kraaaaam från ett ganska så härligt Mallorca!!!

Mina finaste... sa...

När jag läser dina gotlandsinlägg blir jag alltid så galet sugen på att åka dit. Kanske till sommaren....
Ha en fin kväll!
PS Jag vet att man är sugen på förändring men jag saknar din gamla logga lite. Den var så fin! Fast nya tider nya tag :D Jag älskar att läsa din blogg oavsett!

Fint o Fult sa...

Det bageriet på torget passerade jag varje morgon med mina små tjejer på väg till dagis när de var små. Det var helt fantastiskt alla de där ruggiga höstmornarna när man kom ut och det luktade kanelbullar över hela torget :) Mina tjejer kommer ihåg våra lördagsmornar när man gick dit och köpte frukostbröd och de alltid fick varsin kaka i handen, det är synd att bageriet inte finns kvar.

http://livinganddreams.blogspot.com/ sa...

Bageriet vid torget är nog samma som vi fick övertala sälja oss bullar genom bakdörren efter våra partykvällar i Visby för några år sedan :D

Så glaad att det inte tar 6timmar längre att komma till fina öjn!

Kram Tess

Julia sa...

haha jaa de där resorna känner man igen. Vi åkte nästan alltid nattfärjan vi med när jag var liten. Men såå spännande som barn, och frukosten intogs alltid alltid inne i Visby! Härliga minnen :)

Sara sa...

Men åhh vad härligt med fler som har "samma" minnen som jag av barndomens resor till härliga ön.
Frukosten på torget var liksom höjdpunkten efter en natt med dålig sömn (speciellt om det hade gungat).

/Sara