söndag 14 oktober 2012

SÖNDAG & KINAHUS

.
.


.
Titta på detta fina och originella plåthus! Som gjort för att bo hos mig och uppe på det kinsesiska brudskåpet där det står:) Är lite mätt på många av de andra varianterna men detta var det bara wow! Gissa om det lyser så där "mysigt mystiskt" från detta på kvällarna:)






Hej hallå söndag!




Här spelas det Elton John på högsta volym (jamen det finns inte mycket bättre än gamla 80-talslåtar:) och jag nynnar med och det målas idag tak i gästrummet. Återigen - när man börjar med ett projekt i ett rum så inser man snabbt att det skulle ju vara fräschast om allt är nymålat och så står man där med flera projekt samtidigt.. Tar alltså lite längre tid att bli klar här! (och så letar jag en stoppad sänggavel till sängen. Vill gärna ha en mörkare grå hög variant med klädda knappar. Sen så ska det vara ganska avskalat så som "jag gillar´t":) Ett vackert överkast, fina lakan, en snygg sänglampa, ett skåp och en rottingfåtölj vore läckert...och ett krusifix över sängen vill jag ha. Ska titta efter ett vackert när jag är i Israel och Jerusalem om några veckor:)



.


Snygga bankboxar för allt möjligt står brevid zinkhuset på skåpet. Gömmer härliga gamla foton från gamla goda tider:) (Dessa är från House Doctor)



Nej nu måste jag fortsätta här med mitt fix:) Stora skatterna har vänner över och Beabus är med H och tittar på ny bil så det är bara att passa på och köra järnet!




Ha en riktigt skön söndag!



KRAM




Uppdatering till alla som undrar: Här finns Kinahus:)



32 kommentarer:

Lena - gott för själen sa...

Coolt tjingtjong-hus:-) Och älskar bankboxarna! De skulle kunna få bo här om du skulle ångra dig;-)

Ha en fin söndag.

Kram Lena

Marie Lydahl sa...

Hej!
Gud vilket fint tjingtjong hus! Var är det i från?
/Marie

Att vara någons fru sa...

Urtjusiga! Härligt med lite mer personlighet i plåthusen.

Anonym sa...

Tredje gången gillt kanske :-) Vart har du köpt lanternan som man såg i köksfönstret? / Om jag nu inte missat det )Pia

Anonym sa...

Här behöver oxå målas i flera rum. Problem att hinna med bara, tiden räcker inte till! :(

Ligger visst före dig med sänggaveln, har en precis sådan från Artwood. Har haft den ett tag nu! Fina linnelakan i grått till, känner jag fått till det jättefint!

Har man en bas man gillar, räcker det att byta enstaka saker någon gång ibland, bara uppdatera. Tokigt att falla helt i en stil som är trendig för stunden, och det blir så opersonligt. Och väldigt dyrt att byta allt på en gång när man tröttnar att ha lika som alla andra ;)

Trevlig söndag!

Anonym sa...

Hej vackra du! Vart har du köpt ditt fina zinkhus? Kram linda

Maria - Wikers Liv sa...

Snygga tjing-tjonghus! Och lådorna.... love them!!!!
Ny bil?! guud va kul!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram /Maria

Anonym sa...

Hej!

Coolt hus. Varifrån kommer det?

Mvh Åsa

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Jättefint!
Var kommer huset ifrån..?

Susanne

Unknown sa...

Råsnyggt allting!!

Ha en skön söndag =))
Kram Catta

Anonym sa...

Som handen i handsken!
Skulle gärna se hur ert sovrum blir när det är klart! Kram

Lisa sa...

Superfina plåthus, så roligt att följa din nya inredning, jättefint förstås... :)
Kram Lisa

Annas röda stol sa...

Så häftiga och annorlunda. Skulle gärna få bo i mitt hus, det får nog bli så. Ha en härlig Söndag./Anna

Bromans Bravader sa...

Ja men de husen var jättefina. Har inte fallit för de andra modellerna i plåt, men de där ser ut att vara lite min stil.
Ha en skön söndag
Kram Jannike

Anonym sa...

je hebt een prachtig huis mooie kids en jij het zonetje in huis hoop dat je dit kan vertalen kijk aleke dag uit om nieuws van je blog je leven en je optimisme lieve groeten uit belgie antwerpen

Sara sa...

Jättefint zinkhus, men det känns dumt och onödigt att säga tjingtjonghus - tänk på att det är ett ganska nedvärderande uttryck för många asiater.

Unknown sa...

Men allvarligt..!!
Hur många av er är det som läser texten väldigt illa..!!
Petra har ju t.o.m LÄNKAT var hon köpt huset..!!
Detta är inte första gången..pinsamt, pust..

Tack Petra för en bra blogg..!

Anonym sa...

Skulle vara kul att se hur du har fått till det i vardagsrummet? Hoppas att man får se det snart? Undrar oxå vart du har köpt lyktan som står i fönstret i köket? Kram

Anonym sa...

Fast Jeanette Johansson, Petra har ju gjort en uppdatering då så många frågat. Förstår inte det pinsamma. Mer pinsamt att gnälla över vad folk frågar om, upp till var och en..eller?

Susanne

ExPIAtriate sa...

Fint hus men onodigt att kalla det for tjingtjonghus. Jag ar sjalv asiat och far hora det ordet ganska ofta och det kanns bade forlegat och nedvarderande. Inte kallar jag hus for "svennehus" eller "blattehus" heller.
Annars gillar jag din blogg!
kram!

Vuxenmamman sa...

Man kan ju inte annat än älska de små husen. Och boxarna.....skriker bara till mig att gå in och använda mitt klickfinger och hämta hem några sådana.Superfina!

Philia sa...

Ber så jättemycket om ursäkt, det var både dumt och obetänksamt att skriva tjingtjong. Det var självklart inte med mening att på något sätt vara nedvärerande mot asiater när jag gjorde det, även om det så klart blev så. Förlåt.



KRAM

Anonym sa...

På Sova finns det en suuuuperfin gavel som heter Carpe Diem Bornö, Den är maffig, klassisk och bara så underbar med sina klädda knappar! Finns i flera grå nyanser :) Tack för en tokfin blogg!

majamyra | tired parents and happy kids lives here sa...

Fint kinahus! Lådorna likaså.HÄrligt att veta exakt vad man vill ha och sedan hitta det också..måste vara en fantastisk känsla. Önskar er en skön söndag.

Line sa...

Hej Petra,

Vill tipsa om en stoppad fin sänggavel med tygklädda knappar. Köpte en på frejas boning till ett inredningsprojekt, superfin!

Kram!

Unknown sa...

Kan inte annat än att hålla med, Tjingtjonghusen är bara helt fantastiska- Boxarna likaså!! Ha en bra vecka!! Kram Hanna

Catharina sa...

supersnyggt! Är det ok om jag lånar bilden du har tagit på ditt zinkhus och lägger ut på min blogg, skriver självklart en rad om din blogg och länkar :)

Anna Nilsson sa...

Superfina hus! Kan tänka mig att de lyser fint i mörkret! :)

Anonym sa...

Så snygga. Och ditt brudskåp ska vi inte talla om så himla snyggt.
Kram Niccan

Classic Living sa...

Himla har höööga fina sänggavlar! Tips tips tips!

Kram
M

Anonym sa...

Finns faktiskt några snygga klädda sänggavlar på IKEA såg jag i några pressbilder...kolla där...blir ju även till en billigare peng än många andra...om du nu inte vill göra en själv, finns hur många beskrivningar som helst på nätet för det.

elin sa...

men gud vilka snygga lyktor!!