lördag 19 januari 2013

EN LITEN PÄRLA

.
.
.


I detta charmiga kök har jag suttit och myst minsann:)






Bonsoir!





Kikar in en snabbis mellan pw (kaaalllt!) och middag för att tipsa om min lillebrors lilla fina lägenhet som är till salu och det är visning på imorgon, woop woop (Har lovat honom att göra detta haha;) Så nu vet ni att den finns och aaaalla som är sugna på en soupercharmig två:a med utsööökt läge i mysiga Birkastan - passa på:)








Ljust & Fräscht!:)



Förresten har jag själv hittat en uuursnyggt kakel till badrummet på badrumsinspoturen idag och det är faktiskt grått! Grått, elegant och riktigt blankt och rektangulärt och jag tänker mig ljust marmorgolv till och ljusa/vita fogar... Eller tröttnar man, vad tror ni? Ska man gå på gammalt hederligt vitt? Svårt!






Ha nu en riktigt riktigt härlig lördagskväll!



KRAM







24 kommentarer:

Anonym sa...

Oj!! Det låter sååå snyggt! Måste bara varna för vita fogar på badrumsgolv( om jag fattade rätt!) vi har det och jag ångrar det varje gång jag kliver in i badrummet... OM man lyckas hålla den rena och fina blir de iallafall gula tillslut.. SUCK.
Men sååå roligt att fixa badrum! Lycka till!
/Cajsa

Anonym sa...

Fin lägenhet! Svårt att tro att det bor en ungkarl där!? Eller är han sambo?

Kram!

Tessa. sa...

Ska bli riktigt spännande att följa er badrumsrenovering! Men måste hålla med ovanstående kommentar om vit fog, skulle inte heller rekommendera det. Jag jobbar som plattsättare själv och vet hur fula de vita fogarna blir, rekommenderar istället en ljusgrå fog. Bostik har en fog som heter Gråvit och är ljus och snygg!

Miss Tess sa...

Vad hääärligt att få kika in hos din broder! Ser ut som en mysig liten lägenhet så önskar dem lycka till!

Therese

Anonym sa...

Grått är väl klassiskt! Men håller med om att vita fogar på golvet kan vara sådär...blir gärna beigegult. Satsa på den ljusaste grå fogen. Den kommer se vit ut, men hålla sig fräsch bättre. Låter snyggt och klassiskt annars som sagt. Lycka till!

Anonym sa...

Vi har haft ljusgråa fogar tidigare men de såg fort smutsiga ut och omöjliga att få rena. Har mörka fogar till vitt fasat avlångt kakel i nya huset och nu efter 3 år ser de lika fräscha ut än! Ett tips bara :) Tack för en fantastisk blogg, är inne varje dag och läser men är dålig på att kommentera :)

Lycka till! / Kristiina

Marresmamma sa...

Åh, den mattan! Var kan jag få tag på den???

Jenni sa...

Hej! Vi har oxå vit fog till vitt klinkers och ångrar det jättemycket ;( blir fult fort även fast man är noggrann...Nu hade jag utan tvekan valt mörk fog! Så tänk efter... Ha det gott!!

Anna Margareta sa...

Det låter superfint. Kör på det! Och du den där frukosten. OMG. Får liv att testa den imorgon.

Camilla J K sa...

Jäklar vilken lägenhet. Jag skulle kunna flytta in i köket direkt. :)

mitt liv som jag sa...

Men du så fin lägenheten ser ut!

Ha en fin lördagkväll! Kram Jennifer

Anonym sa...

Tips till er med vita/ ljusa fogar, som ångrat det. Foga om dem, så slipper ni vara besvikna :)
/Maria

Anonym sa...

Stort varningstecken för vit eller t.o.m. ljus fog! Den går inte att få ren ens med Klorin är min erfarenhet.

Anonym sa...

Kikar ofta in här bland dina härliga inlägg. Undrar om du inte kunde ge lite tips på taklampor som passar in i en hall? Tittat runt men hittar inte rätt.
Ha det gott!
Anna

Therése S sa...

Fin lgh.

dianasdrömmar sa...

Vilken mysig lägenhet.Spännande med nytt kakel kram Diana

Ewa sa...

Dear Petra,

if you built the house of your dreams, what would it be like? What would it look like on the outside and what kind of a floor plan would it have? What would be the must-haves in your dream house?

Could you do a post on this?

Planning to build a house and looking for inspiration...

Many thanks!

Johanna sa...

Oj, vilken mysig lägenhet det verkar vara!! Ser verkligen fram emot bilder / inspiration vad gäller badrummet! Vi kanske (håller tummarna som bara den) kabn köpa en nytt hus är och då måste badrum och kök fixas, så jag kommer kika på dina tips verkligen!! Jag tänker mig färg, tycker att det är trevligt i badrum, hittade ett glaskakel på fired earth i ngn havsgrön (ljus, ljus) färg som är helt underbar!!!!

Lycka till!!!

Yvonne sa...

Marresmatta, såg du undrade, menar du köksmattan så är jag säker på att det är en Pappelina

Anonym sa...

Svar till Marresmamma, om du menar mattan i köket så är det en Pappelina, ursöt m v h Yvonne i Luleå

Anonym sa...

Se upp för vit fog! Inget för de som inte vill städa var och varannan dag! Ljusgrå fog är bättre. Men vet ej om det kan matcha med klinkerplattan du fastnat för. Vi bygger hus nu och jag har tagit många idéer från ert hem. Tack för en trevlig blogg. /Hea

Davina Ginström sa...

Hej, vi har ett mörkgrått golv med gråa fogar i badrummet, supernöjd! Väggarna är större blanka vita med vita fogar men dusch hörnet är svart med svarta fogar. Vitt är alltid fräscht och enkelt att "förnya" med nya handdukar medan ett grått golv är en enkel bas som också passar till alla färger. Lycka till med badrummet och tack för en super blogg! Kram, Davina.

Monika sa...

Har ingen erfarenhet av vit fog på golv men vi har det på väggarna och har inga problem alls. Håller just nu på och kaklar badrum nr 2 med vitt blankt kakel och vita fogar också. Dessutom finns impregneringsspray för vit fog, har dock inte testat själv!

Anonym sa...

Hej,
Du skrev att du suttit i köket och myst, så jag tänkte fråga, hur bekväma är stolarna? Har funderat på att köpa liknande till min nya lägenhet.
Emelie