måndag 7 januari 2013

NU BLIR DET TYVÄRR ETT "SÅNT DÄR" INLÄGG IGEN


. .
.

Godmorgon bloggvärlden
Återigen har jag fått min beskärda dos av blogghatet. Och det är, så klart, ingen kul läsning. Och återigen visar det sig att det bla är en annan bloggerska som varit i farten. Återigen tänker ni??? Ja, å t e r i g e n.

Sen jag själv började blogga har jag kommit i kontakt med och även verkligen fått förmånen att lära känna det mest underbara roliga vackra sköna tjejer som också bloggar. Några har kommit mig riktigt riktigt nära! Vi har så mycket gemensamt. Och när vi pratar sånt som kommentarer och hat så säger de alla samma sak, varför får just du så mycket elakt i kommentarsfältet och inte vi? Tyvärr har jag ju fått lära mig att det även finns en hel del bloggtjejer som beter sig mycket illa mot andra bloggande tjejer. På olika sätt. Ni läser säkert flera av dessa och skulle aldrig kunna ana vad som döljer sig bakom kulisserna.. Det är ju så också att just de  bloggerskor som brukar tala mest illa om mig/skriva hatkommentarer/vara i det närmaste besatt av hofp (på ett inte sunt sätt) brukar chittchatta med varandra och verkar vara vänner. Ni kanske dras till varandra för att ni har detta gemensamt?  Eller är det något annat, samma typ av personlighet kanske, jag vet ju inte. Det jag vet är att det inte är vare sig normalt eller särskilt trevligt alls det ni gör mot mig, de lögner ni sprider osv och frågan är varför? Det har jag funderat på många ggr. Jag har ju aldrig aldrig någonsin gjort någon av er något illa (även om någon hävdar att jag gjort det. Tom påstått att jag skrivit elaka kommentarer om densamma i kommentarsfältet på min egna blogg Hofp. Jo, det visste hon med säkerhet....) Hur som helst. Detta kom igår, från en bloggerska:


Helt otroligt. Tar bilder på sig själva. Du är ju alldeles stel i ansiktet med dina ank läppar. Skrattar inte på ett endaste kort. Ett litet till gjort leende. Nä Petra tycker så synd att din heminredningsblogg blivit så ytlig och tråkig. Och att du är så feg att du plockar bort kommentarer som inte passar frun. Håller med förra talaren. Blogg för inbördes beundran. En 45 åring som tror hon är 20. Säger bara vad jag tycker...

Eftersom personen, under sin blogg, skrivit en annan kommentar på en annan blogg (också elakt och påhopp på mig) så fick jag ju reda på att det var samma person. Då svarade jag henne bara:

Det du skrev om mig tycker jag var riktigt elakt och det är bättre att vara snäll istället!


Då kom följande:


Snälla lilla Petra. Tål du inte både negativa o positiva kommentarer så är det väldigt konstigt. Skit dåligt av dig att skriva skit om mig. Till mig. Tycker fortfarande att du har ank mun. Jag har ofta skrivit att du har fint hem o vill se mer av Ditt hem.. Trodde mer att detta av en Inrednings blogg. Men tycker verkligen den blivit Ytlig som oftast handlar om utseende och hur man ser ut. Behandlingar hit o dit. Många med mig tycker samma. Jag får tycka precis vad jag vill. Precis om du. Själv klart plockar du bort negativa kommentarer och för fram de positiva-hålla-i-handen kommentarerna. Jag är inte det minsta avundsjuk. Vi har det gått ställt och jag kan unna mig mycket...svar till förra inlägget du som skrev.Och jag är definitivt ingen sosse haha. Nä ytliga bloggar hoppar vi. Fram med de enkla fina bloggarna... helst inredning. Kom ihåg att jag ofta frågat dig vad du köpt det o det och vill se mer från toa osv. Fast du sällan svarar oss nyfikna. Mycket illa av dig Petra... UschAlltså. Detta gör mig så ledsen. Många många skriver hatkommentarer anonymt men då blir det inte så nära som när någon som man ju vet vem det är skriver sånt här. Jag kommer alltid ha frågan inom mig och den kommer nog alltid förbli obesvarad; Vad har jag någonsin gjort dig?


Bloggandets stora baksida mina vänner och ibland funderar man verkligen om det är värt det...
P
Psst, Ser att det är flera som nu tycker att jag ska skriva vem det är. Det kan jag inte göra. Jag har så många besökare (vilket jag är oerhört glad över) men det gör också att jag känner ett ansvar. Om jag publicerar vem det är så kan det i förlängningen ge konsekvenser och det finns man och barn och familj och de ska inte bli drabbade för att någon i deras liv skrivit något dumt. Jag har själv fått uppleva just det, där folk i min närhet och bloggare har insinuerat både det ena och det andra om mig på nätet. I mitt fall var det rena lögner men det går inte att försvara sig eller förklara sig i cybervärlden, det tar nämligen aldrig slut. Dessutom så är min livsfilosofi att man inte ska bemöta elakheter med detsamma, det får bara en själv bara att må sämre. Även om man just för stunden kanske blir upprörd och vill "ge igen". Det är ju faktiskt egentligen synd om personen som gör något sånt här, precis som många också påpekar. KRAM


355 kommentarer:

1 – 200 av 355   Nyare›   Senaste»
Anonym sa...

Kan man inte skylla på avundssjuka så är det ju något fel i huvudet på denna personen, och det är ju bra mycket värre...Det är såå många fler som uppskattar din blogg som den är, och gillar jag den inte så slutar jag helt enkelt läsa den! Hur svårt kan det vara?! Hade jag nu tyckt att du sitter där med ankläppar o är ytlig, så känner jag ju inget behov av att skriva det till dig, utan jag går vidare till en annan! Förstår att det är svårt, men försök ändå sträcka på dig o skita i alla jante-människor, för du är ju en av Sveriges största bloggar, så nånting måste du ju ha gjort rätt :) Kram på dig!!

Anonym sa...

Personer utan självkänsla finns det tyvärr gott om. Att du är snygg, en aktiv mamma, har ett superfint hem och en garderob att dö för blir helt enkelt för mycket för vissa. Vi andra älskar det. Du sprider glädje och ger energi. Låt ingen trycka ner dig utan försök stå över det elaka.
Många kramar
Malin

VivanDivanGoesFashion sa...

Ååå vad ledsamt att höra. Och vilken galen sandlådenivå. Har ingen aning om vem/vilka du menar men det där är ju inte ok på en punkt. Du har aldrig tänkt på att anmäla sånt där?

Har förstått att du fått en massa elakheter och hatkommentarer och jag förstår det inte. Visst, har man en stor blogg kan man ju kanske inte bara få positiv feedback då vi ju alla tycker olika om saker och har olika smak. Men det är ju en sak. Det där tycker jag är personangrepp och har ingenting med smak på inredning att göra. Förstår faktiskt inte vad folk retar sig på hos dig. Tycker du verkar vara en varm och snäll person...

Usch, stora kramar till dig och stå på dig. Det där är INTE ok som den där personen håller på!!!

Kram ♥
/Vivvi

Anonym sa...

Hej Petra!!
Ödsla inte energi på dessa negativa kommentarer.. Luktar ren skär avundsjuka när man bara spyr galla. Jag kan inte förstå varför man följer en blogg som man uppenbarligen bara retar sig på.. Tycker du har en fantastiskt inspirerande blogg med mycket gott och blandat!! Fortsätt med det du håller på med, vi är många som finner glädje i din blogg :-)

Kramar C

Anonym sa...

Jag tycker att det är bra att du publicerar även de negativa kommentarerna - även om de självklart gör dig ledsen. Däremot ska du ju inte ta åt dig av dem, fokusera istället på att du inspirerar och ger dem som ÄR intresserade lite roligt att läsa och vackert att titta på. Det finns mycket elakt man skulle kunna sagt tillbaka åt skribenten som du lyfte upp i inlägget - bland annat att vederbörande borde lära sig skriva korrekt svenska - men det leder naturligtvis ingenstans.
Nä, som alla andra säkert kommer att skriva - skit i dem och gör din egen grej.
Å ja, det här skriver (och tycker) jag ÄVEN fast jag funderade på det här med konsumtion i ditt förrförra inlägg, det var nämligen inte menat som kritik.
:)
Ruska på dig och njut av en bra måndag istället!

Anonym sa...

Det är inte värt att blogga! Ta hand om din familj istället och mys m. dem, använd tiden m. barnen istället för att fota, lägga upp bilder, skriva, planera... Jag har egen erfarenheter av detta ämne, det var därför ja slutade blogga. Nu är jag med familjen istället!

Lisa sa...

All kärlek till dig <3 Du är helt fantastisk på det du gör och jag blir alltid lika glad att läsa din underbara blogg!:) Fortsätt med det du gör och ödsla ingen energi på personer som inte har någon självkänsla at all. Du sprider en enorm feel good i mitt liv med din blogg :)

Varma kramar,
Lisa.

Att vara någons fru sa...

Jag får ont i magen av sånt här. På riktigt.

Anonym sa...

Fy vad tråkigt att läsa! Lägg inte ner din energi på sånna taskiga kommentarer. Jag älskar din blogg! Läsr den dagligen och älskar den precis som den är! Styrke kramar!

Lena - gott för själen sa...

Men åh! Usch vad tufft att få såna kommentarer! Jag hade haft jättesvårt att ruska av mig. Jag har sagt det förut och säger det igen, om man inte gillar det man läser så är det ju bara att låta bli. Hur svårt kan det vara!

Det här senaste är ju dessutom direkta personliga påhopp när man kritiserar ditt utseende. Fruktansvärt!

Massor med kramar till dig!
Lena

Anonym sa...

Fina du! Som människa kan vi aldrig bli älskade av alla och det är inte syftet med livet heller. De människor som beter sig som du beskriver har förmodligen mycket sorgligt i sin "ryggsäck" som de hade behövt hjälp med att hantera. Om de väljer att "hantera" sina problem själva kan de tyvärr ta sig sådana uttryck som du har fått ta del av.
Du ska göra det som känns rätt för dig och du ska känna ett stort stöd från alla oss andra som gillar din blogg skarpt!
Jag brukar tänka så här - Jag kan inte ändra andra, bara mig själv...
Kram!

Anonym sa...

Usch, så ledsen det här gör mig. Det är verkligen så elakt skrivet. Man funderar på vilken människa som kan skriva nåt sådant.
Egentligen skulle du inte publicera såna här kommentarer. Det verkar ju som personen i fråga vill synas och höras, och av fel anledning. Det är annat om kritiken är befogad på nåt sätt, men det där är bara elakt, och förtjänar EJ att publiceras. För mig är din blogg den bästa och mest inspirerande bloggen, och jag är så himla rädd att du ska ge upp och sluta blogga. Gör inte det, snälla. Styrkekram från Lotta i Sundsvall

Jenny sa...

Tråkigt, förstår att du blir ledsen. Men det är ju rätt tydligt att det är avundsjuka som spökar. Av en person som säkert vill väldigt mycket aldrig kommer lyckas få en större blogg eftersom hon både skriver dåligt (felstavningar och isärskrivningar..) och verkar vara en osympatisk person. Just det där "jag säger bara vad jag tycker" och därmed mena att det är ok är så märkligt? Dålig uppfostran tyder det på tycker jag. Har du inget snällt att säga så var tyst!

Fröken K och livet på landet sa...

Hej Petra!

Vill bara skicka en kram till dig...du har ju som sagt en av Sveriges största bloggar! Klappa dig på axeln...du håller på med det du älskar och gör det jävligt bra! Jag beundrar dig!

Skit i dessa sjuka männinskor som har behov att trycka ner andra! (Jag vet att det är lätt att säga men jag hoppas du kan skaka av dig elaka kommentarer!)

Kram Karin

cathrine - trettien [31] sa...

Jeg synes du har et lekkert hjem og vil gjerne se mer av det, du inspirerer meg interiørmessig. Jeg synes også du har gått mer over til å blogge om mote, noe som er ditt valg selvsagt! :) Men - det appelerer dessverre ikke så mye til meg.. Dette er ikke meningen å være en negativ tilbakemelding, heller et ønske om å se mer interiør.. Og så til slutt undrer jeg bare på; hvem tar bildene av deg når du er ute (tenker ikke på byturen i Stockholm, men sånn generelt...) Har du med deg stativ, eller venninne?? Er bare nyskjerrig :)

Anonym sa...

Älskar din blogg precis som den är och jag hoppas verkligen att du fortsätter på PRECIS samma sätt som du gjort! Sådana människor som skriver sådana kommentarer är antagligen inte helt friska! För hur svårt kan det vara att bara sluta läsa en blogg om man nu stör sig så mycket på det som skrivs och visas??

Hoppas du kan ruska av dig de negativa kommentarerna och istället fokusera på de positiva!

Många kramar från en trogen läsare

Katarina sa...

Jag förstår att du funderar på att sluta blogga, det hade nog jag också gjort. Men samtidigt, om du slutar då har ju den andre vunnit. Inte för att det är någon tävling men du har ju faktiskt inte gjort något fel. Du berättar i din blogg om ditt liv, visar upp ditt hem och vad du gör på fritiden. Uppenbarligen tål inte vissa detta och det är verkligen sorgligt. Men du ger så mycket glädje till så många andra så det positiva borde överväga. Nej, energitjuvar och negativa människor är bland det värsta som finns.

mirka sa...

Man blir ju både förbannad och nästan lite rädd för sådana kommentarer. Och vilket sätt att skriva på, med personliga påhopp mitt i allt. Känns verkligen som att kommentarerna håller ruskigt låg nivå när han/hon inte ens kan framföra sin, så kallade "kritik", på ett sakligt vis.

Jag hoppas verkligen inte att detta kommer från en person vars blogg jag redan läser, isåf får det vara slut på läsandet där direkt.

Anonym sa...

Vilken bloggare är det?

Sofia

Siri sa...

Hei Petra,
Jeg leste selv de hatkommentarene i sist innlegg og lurer veldig på hva det er som får mennesker til å oppføre seg på denne måten? Som flere andre har kommentert: hvis en person irriterer seg så mye over denne bloggen, hvorfor i alle dager bruker personen da tid på å lese og ikke minst kommentere... Har personen ikke bedre ting å bruke tiden sin på?

Nei la nå denne bloggen og Petra være i fred!!!!!!!

Tusen takk Petra for en kjempeflott og inspirerende blogg :) Stor klem fra Siri

Solid sa...

Hej!
Så onödigt och trist med den här typen av påhopp. Bra och starkt av dig att du tar upp det så här. Själv kan jag tänka att kritik eller olika synsätt på saker och ting är en sak, någonting som man sakligt kan skriva och fundera omkring men den här typen av påhopp är verkligen inte ok. Fegt, onödigt och enbart till för att såra och sätta dit.
Allt gott till dig från Eva

Anonym sa...

Hej!
Om du har tid, lust och energi att driva din fina blogg så fortsätt med det!
Vi är fria individer och är det något man inte gillar tycker jag att man helt enkelt ska låta bli att besöka bloggen istället för att "kasta skit" och vara elak.
Har man konstruktiv kritik och förslag till en bloggare om vad man tycker kan bli bättre eller grejer man gärna vill ska tas upp på bloggen så okej, det kan jag köpa. Men kritik som bara är av ondo och inte tillför något annat än att såra och skada en annan människa ifrågasätter jag starkt! Anser att den sortens kritik säger mycket mer om den som kritiserar än den som blir kritiserad.

Jag gillar din blogg och tycker att du gör ett fantastiskt jobb med den!

Styrkekramar till dig från mig :)
Lilja

Mari lönn sa...

Sanningen behöver inte många ord,lögnen kan aldrig få nog många.Istället för att försöka göra andra mindre,är det bättre att fokusera på att göra sig själv större.stå på dig kram

Anonym sa...

Att läsa din blogg är som att bläddra i ett glossigt magasin, ren njutning!
Det är så lätt att ge utrymme för dom som vill illa/trakasserar, koncentrera dig på oss som gillar din blogg istället - vi är oändligt många fler!
Spara och notera det dom skriver, när det finns tillräckligt av det så kan du pröva det rent juridiskt som ärekränkning. Särskilt allvarligt om dom är ute efter att förstöra din affärsrörelse.
Kram på dig!

Anonym sa...

Tycker det är så ledsamt när folk beter sig illa och gör någon annan ledsen
Påhopp är fult
Sluta läs bloggen istället
Kram Jennie

Anonym sa...

Nej sluta inte blogga!!! Det fins alltid folk som är avis.Petra det är så här. När någon ser bra ut har fina kläder o fint hem. Så är det alltid någon som retar sig på det för att dom är avis.Så försök att inte ta åt dig. Jag gillar din blogg. Har en vän som ser bra ut o har fina kläder. Inte är hon sämmre bara för det. Så folk är så jävla avis.. Kram på dig bry dig inte om det. Ren avis är det. Hälsningar Lillo..

Anonym sa...

Din blogg är perfekt som den är! Jag bli jätteinspirerad av din inredning, kläder och dina fantastiska foton! Även om vi inte alltid har samma stil så plockar man ju det som passar hos mig och inspireras! :-)

Tack Petra!
Kram Alli

Ljuva Magnolia sa...

Det här är helt fruktansvärt Petra, blir jätteledsen för din skull, och lite rädd nästan. Vill inte tro att människor vill vara så elaka :(
Jag tycker inte alltid som du och har säkert uttryckt det nån gång hos dig, men inte alls på nåt elakt sätt, eller?
Jag uppskattar dig och din fina blogg, du har en så fin och äkta kärlek till livet i allmänhet och familjen i synnerhet, det tycker jag om hos dig.

Styrkekram på dig, fina människa!
Catta

Fusion House sa...

....don't be sad ... you are a great girl. You are
fantastic !!!!!!!!!! You have a beautiful home and a wonderful family. I like You . Alicja

Krannina sa...

Så himla tråkigt - förstår att du blir ledsen.

Vi är väldigt många som gillar dig och bloggen!!! Jag beundrar dig som bjuder så på dig själv och låter oss ta del av ditt liv. Konstigt att det kan reta upp vissa...

Kramar

Anonym sa...

Författare, bloggare, journalister och alla andra som har behov att publikt ge sitt uttryck och få bekräftelse får ta emot både konstruktiv och icke konstruktiv kritik. Så fungerar det bara. Mödan värt? Det kan bara var och en avgöra.

Gillar den del av din blogg som handlar om din inredning och matlagning, då det är mitt gebit. Hoppas du fortsätter med det. Din stil inspirerar mig mycket.

Bromans Bravader sa...

Ren och skär avundsjuka, det är vad det är. Trist att höra, jag har aldrig läst någon blogg eller kommentar där någon skrivit illa om någon men skulle genast sluta läsa om jag gjorde det. visste jag vem detta var skulle jag genast sluta läsa (om jag nu skulle läsa den här bloggen, tror inte det...) Vill inte vara en del av detta taskiga, löjliga och sjukt barnsliga.

Den svenska avundsjukan är inte att leka med. Stå på dig, låt dem inte vinna!!!!!
Kram
Jannike

johanna sa...

Jag tycker din blogg är härlig och inspirerande, Blir glad vaje gång jag tittar in här!
SNygg stil både i hemet och på kläder!
Ta åt dig av allt det positiva!
Kram på dig!

Madde sa...

Bland det värsta en människa kan drabbas av är svartsjuka och avundsjuka.( det är så mycket hat i deras kroppar) Jag skriver också en blogg... Men ingen stor utan mina vänner läser den endast.
Jag märker att vissa människor stör sig på mitt bloggande och undrar varför jag gör det? Dom tycker det är patetiskt och tycker jag sätter barnen i fara.
Men dom flesta (99%)tycker det är kul och kommer fram på stan med ett leende och berättar att bloggen gör dom glada!
Men det är svårt att inte ta åt sig när något negativt sägs. Det är många gånger jag är på väg att sluta blogga pga en person som skrattat åt mig och tycker jag är patetisk...
Men samtidigt har hon ett val. Sluta läs och bry sig om vad jag gör!;)
Glöm inte att det är flera tusen, tiotusen och flera som beundrar dig och vill vara som dig....
Låt inte några få förstöra din framgång.
Kram

Annas röda stol sa...

Ja man får verkligen ont i magen av sånt, försök att skaka av dig det. Tänk på alla andra som du inspirerar och delar med dig av dina vardagligheter till...Sträck på dig och var stolt,du är duktig. Kram Anna

Anonym sa...

Med varje framgång kommer avundsjuka. Det spelar ingen roll vilket fält du rör dig; politiken, skönhetsbrancher, akademin, träning, konst - kort sagt överallt där man kan nå synbar framgång. Tydligen oxå i bloggvärlden. Och tråkigt nog verkar det vara än värre bland kvinnor. Verkligen ledsamt. Inte ens kvinnor vill att kvinnor ska lyckas, verkar det som (gäller naturligtvis inte alla, inte ens en majoritet, men de där små människorna skriker högt).

Anonym sa...

Ja fy och usch vilka människor det finns som bara vill vara elaka.
Jag bara älskar din blogg så underbart att gå in här och läsa.
Jag har det inte alls lika gott ställt som dig men älskar att läsa hur du har det. Det är som en dröm att läsa och se dina underbara bilder. Glöm nät-trollen vi är många här innne som älskar din blogg som den är.

Stor kram
Hälsingar Sofia

Casa of Mia sa...

Usch så tråkigt att höra, man får verkligen ont i magen av sådant här! Stor kram

Anonym sa...

Fortsätt med det du gör. Lev efter dina förutsättningar och möjligheter. Slösa din energi på det du vill ha, göra och utveckla. Alla har olika önskningar i livet och naturligtvis olika förutsättningar. Sen en tid tillbaka har vår tryggheet i familjen rasat totalt. Så länge allt rullar på finns ibland mycket energi att tycka och lägga sig i andras liv. Men när det verkligen rasar kan jag lova att annat än tyckande om läppar och kläder finns i tankarna. Fortsätt som sagt med det du gör och fortsätt lev livet.

sofia Hedvig PR sa...

Bästa Petra, Riktigt ruggigt det här... Vissa gillar att skapa drama och har säkert oerhörda problem med sig själva. Det bästa straffet är förmodligen att inte publicera dessa kommentarer. Ge inget utrymme till kränkningar och anmäl om det fortsätter.

Gör något trevligt idag och strunta i dessa människor;)

En stor kram/Sofia

Anonym sa...

Hej Petra. Ren avundsjuka är det!!!! Läser din blogg varje dag och hoppas på att få fortsätta med det!
Stå på dej!! Kram. Marie/Storvreta

Liw sa...

Så löjligt! Men svårt att inte ta åt sig! Bloggar är ju gratis då kan man inte klaga på innehållet, hade det varit en inredningstidning som man köpte med tro om att det handlade om inredning och fick se lite mode och annat också, så hade det varit en annan sak. Låter som om den här människan inte mår bra, behöver hacka på andra för att inte må dåligt själv.

Fortsätt som du gör! Det är ju DIN blogg. Vi väljer om vi vill läsa eller inte :)

KRAM!

Anna sa...

Jag följer flera bloggar näst intill varje dag, bland annat din, och varje gång detta kommer på tal blir jag så förvånad: VARFÖR fortsätter människor att följa en blogg som de uppenbart inte gillar?? Om de får enbart negativ energi av att läsa den bloggen så verkar det ju mycket smartare att sluta? Det skulle vara så intressant att höra en av dessa förklara varför de helt enkelt inte bara slutar läsa bloggen.

Fast jag tycker att det är ganska enkelt att räkna ut hur dessa människor lever sina egna liv och är riktiga energitjuvar där.

Jag gillar din blogg trots att vi är olika, och skulle jag inte gilla den så kan jag ju sluta läsa :).

Kram /Anna

Anonym sa...

Hej,
nej nu blir jag faktiskt riktigt förbannad! Den stackars människan som skriver till dig skall inte få detta utrymme på dina blogg, det är ju det hon vill. Hon kan inte stava, hon särskriver mm. Fortsätt bara plocka bort hennes sjuka kommentarer. Det är inget tvång vad jag vet att gå in på din blogg!

Så plocka bort hennes inlägg, gärna ditt inlägg om henne också.

Var bara tvungen att skriva för jag tycker det är synd att du bryr dig. Världen är tyvärr full av idioter men det är inget man skall lägga energi på.

Tror du har tillräckliga bevis på att din blogg funkar!

kram

Sunniva sa...

Kjære Petra!
Fatter ikke at enkelte kvinner MÅ rakke ned sånn på andre kvinner. Istedet burde man støttet hverandre og la alle være seg selv og godta at man kan være forskjellig uten å være stygge mot andre.
Stå på du! Elsker bloggen din og synes du har en passelig mix av innredning, mote og familie:)
Mandagsklemmer fra Sunniva:)

petra sa...

Hej Petra! Vet att det gör ont men stå på dig.Är själv 57år och vet vad det vill säga att våga vara sig själv. Den svenska avundsjukan visar sig än mer tydligt när man blir äldre,man får inte vara för lycklig, inte laga god mat, handla fina kläder osv..,för är man 57 ska man väl klä sig som en tant och inte bry sig om sig själv längre. Du kommer med tips och inspiration och även om jag inte har råd så har jag ju min fantasi och bygger vidare på dina tips!

Anonym sa...

Jag älskar din blogg, precis som den är! Du inspirerar mig! :)

Johanna sa...

Jag tycker du har en härlig blogg med tips på allt möjligt, även dina behandlingar - har t.om tipsat vidare till mina kollegor när du var på spat i Nacka.
Människor som tycker det är ytligt kan välja att inte läsa inlägget eller läsa en annan blogg.
Kram och fortsätt med det du gör!

Anonym sa...

Du är ingen förlorare även om du väljer att sluta blogga. Jag förstår dig till 100% om du väljer den vägen för det är inte värt att fortsätta så här!

Anonym sa...

Det är ju helt fruktansvärt att läsa vilka elaka personer det finns. Hade bra gärna velat veta vem det är som beter sig på det viset så att man kan sluta läsa personens blogg om man nu skulle göra det.
Jag tycker att din blogg är fantastisk och jag tycker att det är roligt med en blandning av inredning, mode etc. Ett stort tack för att du så generöst delar med dig av ditt liv! Kram Linda

Anonym sa...

Åh så sorgliga dessa avundsjuka människor är. Klart att du får skriva om vad du vill och du gör det så bra! Jag kollar denna sidan varje dag nästan i hopp om nya fina inlägg. Fortsätt vara du, det din rätt och visst de får tycka vad de vill men TA INTE ÅT DIG AV SKITSNACK.
Du är En kanonbloggerska som är värd massa beröm.
Stor tröstkram till dig Petra
/Katarina

Anonym sa...

Keep up the good work! Det är bara en liten avundsjuk bloggerska som önskar hon hade ditt liv. Dessutom stavar- och skriver hon så skrattretande illa och bara det i sig är patetiskt (jo, det går faktiskt att utläsa av den uselt skrivna kommentaren vem det är). Nä, sträck på dig i eländet och försök se att du faktiskt är avundsvärd. Det är precis det hon tycker också. Egentligen

Ann

Anonym sa...

Petra,
Fina du, bry dig inte om kommentarerna, det är tycks som om människan i fråga antingen mår psykiskt dåligt eller inte är så klyftig. Så slå ifrån dig det hela, radera hennes inlägg (och dina)- inte värt att ödsla din energi på. Använd energin till fler härliga festhelger med vännerna istället, och dela med dig till oss andra via din feelgood-blogg! :-)
Kram
Maria

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Å nej, inte igen!:(
Det är så synd och tråkigt (extra tråkigt) att det är en annan bloggerska som skriver de elaka kommentarerna. Ska man inte kunna vara snäll mot varandra?

Hoppas i alla fall att du fortsätter precis som vanligt. Låt inte en liten obetydlig människa vinna.
Vi är ju många, många tusen som älskar din blogg och ditt sätt att via upp ditt fina hem och din fina familj:)
Stå på dig!

Kram Susanne

annashusidingtuna sa...

Sänder styrkekramar till dig idag!!
Anna

Jenny sa...

Jag älskar din blogg Petra! styrkekramar

Anonym sa...

Hej
Kanske du kan låsa bloggen och bara lämna ut koden genom mail till dom du litar på.

Men jag har hört att det är flera som som får elaka kommentarer som har bloggar.
Jag har en hemsida och har fått mycket konstigt i min GB och även hot.
Någon skrev i min GB varför ha en hemsida om hundar som snart ska dö,kolla din tomt innan du släpper ut dom.

Ja Petra det är inte lätt och man vet aldrig vad man har folk.
Varför ska folk vara så elaka.
Kram till dig.

Jenny H sa...

Ja, varför följer man din blogg om man inte gillar dig eller den?? Jag följer din blogg för att jag gillar allt vad jag läser - du bjuder på dig själv och ditt hem och sprider så mycket positiv energi att man blir glad! Det finns mycket att vara avundsjuk på här i livet, men tyvärr mår man ju inte bättre av att hacka ner på andra! Så Petra strunta i allt detta och fortsätt med det du gör. Du och din blogg är bäst! Stor styrkekram!

pannkaksfrun sa...

Stor kram till dig för att du tar upp detta. Du är en stark människa som vågar stå på dig. Tråkigt med folk som måste trycka ner andra för att må bättre själv. Hoppas de växer upp någon gång istället för att vara "små" människor!

Victoria (matplatsen) sa...

vet du vad fina Petra, du ska INTE behöva ta sånt här. Kan du inte slopa öppna kommentarer så att man måste vara inloggad eller åtminsonde ange mailadress etc? På femme.se har vi de möjligheterna och tack o lov knappt några elaka idiotiska kommentarer, för vad fasen tillför de?? är man så jävla bitte roch avundsjuk så kan man gott få hålla det för sig själv och sluta trycka ner andra. Har sett hur det ser ut när hannah i bland släpper sina kommentarer fria och då kommer det hundratals sura moralkärringar som tycker sig ha rätt att tycka och kritisera precis vad de vill under anonymt namn. Helt otroligt, vuxna kvinnor, man skämms å deras vägnar men kan ju samtidigt inte låta bli att bli ledsen.

Stor kram på dig och låt inte surkarten förstöra glädjen med att blogga!

kram victoria /matplatsen

ExPIAtriate wife sa...

Den svenska klassiska avundsjukan igen. Forstar inte varfor folk laser bloggar om de stor sig pa det? Sluta inte blogga, jag alskar din blogg, tycker du har ett jattefint hem och ar en fin och vacker person. Lat inte de avundsjuka, sma manniskorna vinna. Sander manga varma kramar fran Dubai

NinaTess sa...

Tyvärr finns det så många människor med dålig självkänsla och självförtroende att det blivit en "sjukdom". Problemet ligger hos dem och inte dig. Det är bara till att ignorera även om det må vara svårt. Radera alla negativa kommentarer. Det är din blogg och DU väljer vad som ska finnas och synas i din blogg.

Kram // Tess.

Att alltid vara den som är den sa...

"If people are trying to pull you down, it only means that you are above them" Tänk på det :)

Jag har ju absolut inte dina sorterd problem, men jag tror att vi alla någon gång har hört via ryktesvägar om någon som knappt känner en säger elaka saker och rent utav tycker illa om en. Men så här är det. Alla kan omöjligt tycka om en, jag tycker ju inte heller om alla:) Om man minskar ner dina läsare till 100 för att göra det enkelt så betyder det att de som har något illa att säga om dig, din blogg eller .. dina läppar (skrattretande)är 1 100. Det är fina siffror det Petra :) Det bästa är om det nu måste finnas haters där ute är att bli hatad för den man är än älskad för den man inte är. Det finns ingen som du spenderar så mycket tid med som dig själv, så det viktigaste av allt är att du älskar dig själv och är stolt för den du är. Och var stolt för guds skull, se så långt du kommit sedan 2009!

Stor kram

Anonym sa...

Fyy för denna avundsjuka!!! som denna bittra människa bär på:(

Du har en "SUPER MYSIG BLOGG"
Ha det gott!!!
Mvh Camilla...

Anonym sa...

Fina fina Petra. All denna avundsjuka gör ju bara att man får ont i magen och tänker tillbaka på skoltidens mobbing. USCH!
Stor och stark kram till dig fina Petra. Vi är sååå många här ute som gillar dig. Kram Jenny

Anonym sa...

Ja, man vet inte om man ska skratta eller gråta åt sådana personer. Undrar om "människan" säger saker rakt upp i ansiktet på folk också eller om det bara är på bloggar hon huserar sin avundsjuka. Bra att du visar kommentarerna på bloggen som ett inlägg för jag läser ofta inte kommentarerna i kommentarsfältet och ser dem alltså inte, vilket kanske i sådana här fall är bra. Man kan ju hoppas att personen har någon skam i kroppen när det blir synligt för alla vad hon skrivit.

Hälsning, Kristina

Jessica i Malmö sa...

Och jag som funderat på att börja blogga men frågan är om jag hade stått ut med att få sådan sk-t :(
Tror tyvärr som många andra att det är den svenska avundsjukan som råder och att dessa personer har störst problem med sig själva.
Du kan ju tipsa henne om en kurs en särskrivning för det är vad hon är _skitdålig_ på :)
Kram till dig!

Anonym sa...

Har precis hittat din blogg och fullkomligt ÄLSKAR den!!!
Skulle bli väldigt ledsen om du slutade...du ger så mycket inspiration och glädje och bjuder verkligen på dig själv, låt ingen ta bort det! Säger som alla andra, varför läsa din blogg om man inte gillar den? Fattar inte grejen! Sträck på dig och sjunk inte ner på samma barnsliga sandlådenivå, såna människor ger sig aldrig och får bara näring av att man bemöter dem!
Kram på dig!

Lilla Majken sa...

Ren och skär avundsjuka för att de själva inte har lyckats med sin blogg! Kan inte fatta varför de är här inne och gör sig till åtlöje om de inte tycker om den här bloggen.

Stå på dig! Stor kram. Therese

Anonym sa...

Förutom att du förmodligen är lite för snygg, har lite fina barn, lite för stort hus och verkar vara lyckligt gift- så måste det ju sticka väldigt mycket i ögonen att du har så roligt också. Finns inget jobbigare för en bitter och olycklig människa än att se andra människor som är lyckliga. Förutom att hon är bitter och olycklig så verkar hon ju lite störd också, låt bli att läsa denna bloggen liksom? Energitjuv är hon, radera hennes inlägg och om det går att blockera henne helt vore det ju toppen. Låt inte den energitjuven ta över, gör dig av med henne - hoppas det går!
/ ingela

Anonym sa...

Jag har aldrig förstått varför man läser en blogg man retar upp sig på.Det hela handlar om avundsjuka.Fortsätt blogga och ändra ingenting,det är verkligen en feelgood blogg. Jag älskar att se vackra kläder, vackert hem och läsa om behandlingar.
Kramar.

Malin sa...

Jösses, vilka stackars bittra människor det finns. Jag tycker faktiskt synd om personen ifråga. En person som beter sig på det här sättet mot sina medmänniskor får säkert själv den behandling hen förtjänar. Tänk så trist att vara en person som sprider så mycket elakheter omkring sig.

Tror personligen att det är bäst att inte försöka argumentera med personen ifråga. Det leder ingenstans - ger snarast personen mer energi att fortsätta. Ta bort kommentarerna och försök att glömma. Ge dem ingen uppmärksamhet. Det här handlar ju inte om att ge konstruktiv kritik - utan är uppenbart ute efter att såra. Låt dem inte lyckas!

Du verkar "utåt sett" ha ett alldeles fantastiskt liv - som många bevisligen älskar att följa - uppenbarligen även denna illvilliga person.

Keep up the good work!

Victoria sa...

Förstår inte varför dessa personer läser bloggen om det tycker att det är så förfärligt!!

Iallafall tycker jag att du ska fortsätta skriva precis som du gör! Har fått massa inspiration från din blogg så tack för det :)

Kram från Victoria

Anna Margareta sa...

Helt ärligt Petra, de där människorna är ju så innerligt bittra och saknar den där förmågan att glädjas åt andra och deras framgång. Lägg inte ner tid på eländet. Du är bra och det är inget att skämmas för eller något du ska behöva försvara. Fortsätt briljera. Du är bra som du är. Förresten vem fan vill inte utvecklas och testa sina drömmar. Om nu bloggen är ett sätt att göra just det så är man bra dum om man inte gör det. Kör på och stanna fan inte för några bittra bakåtsträvande individer som endast sprider obehag.

Anonym sa...

Jag förstår att det måste vara jobbigt och tröttande i längden att läsa sådana kommentarer. Men ärligt talat, vad är det för människa som skriver? Som knappt kan skriva, har svårt för att hålla en röd tråd och särskriver precis hela tiden.

Det faktum att du har så många läsare talar för att du har en bra blogg, och eftersom du bjuder mycket på ditt liv i den så betyder det också att du har ett intressant liv. När så många läser så är det givet att det finns en och annan idiot också tyvärr.

Ta åt dig av de goda kommentarer som finns och bry dig inte om de andra. De är avundsjuka, det fattar ju alla.

KRAM!
/Therese

Maria - just another ordinary day sa...

Fina Petra, ta inte åt dig. Se det istället som att det är något med dig som den här personen behöver lära sig om sig själv. Något som den personen blir triggad av hos dig som handlar om henne själv och om du inte väckte så mycket känslor hos henne, så hade det inte varit viktigt för den personen att ständigt återkomma med kritik. Egentligen handlar det enbart om henne själv. Du har en jättefin blogg och verkar leva ett härligt liv! Fortsätt så och stå över sådant trams, även om jag förstår att det känns jobbigt.Kram, Maria.

Anonym sa...

Men hallå!! Detta är oxå bra Pr för din blogg...DRAMA!!! Tycker att det är tråkigt och framförallt att vi kvinnor ska klanka ner på varandra!?
Någon undrar vilken bloggare det är som skriver detta elaka, och det tror ni Petra skriver om?? Det tror inte jag! Förstår om det är skitjobbigt med negativ kritik och elakheter, men du får så mkt positiv feedback. Denna person som skriver mkt elakt står ju faktiskt för det hon skriver och inte är anonym, eller? Snacka om att stå för sin sak då....
Sen tror jag inte heller att du slutar blogga, så mkt du tjänar på din blogg...
Jag gillar din blogg skarpt, den ligger etta=) Jag älskar din inredning, mat/recept och annat feelgood. Men visst känns det ibland väldigt märkesfixerat/komplext. Lixsom same same och jag tror absolut att det är svårt att sticka ut idag som bloggare, eftersom många skriver om samma saker, grejer. Därför också ytterst viktigt att verkligen hålla fast vid sin personliga stil och vara den man är.
Go strong P!

Anonym sa...

Men du....kan du inte bara försöka hoppa över sånt här dravvel?!
Inte helt lätt men försök!
( och häng gääääärna ut elakingen till oss som gillar dig på riktigt)
Att människan inte har något innehållsrikt liv har man ju förstått, men att trycka ner andra som har det, visar bara vilk liten person man är!!!
Alla människor är väl periodare med allt va livet innehåller-ibland mkt inredning, ibland jobb, ibland sjukstuga, ibland( alltför sällan :) egenvård, etc etc!!! Hur trist o enformigt vore livet annars?
Nä jag gillar dig som du är Petra, ankläppar eller ej !!!
Du är vacker o fin!!!
Kram
Mia fr Skåneland

Victoria Bekker sa...

Hej Petra!
Det var tråkigt att läsa.
Jag vill bara säga att jag ÄLSKAR Din blogg,läser det varje dag..Vill säga mer, att din blogg nästan RÄDDADE mig..ett tag modde jag väldigt dåligt och nästan tappade lust till allt, men sedan såg jag Din blogg..och det var och är ett vattenfall av POSITIV energi..Du fått mig att ha lust igen och ändra min stil,inredning osv..
Så, Dear, Petra! Fortsätt på samma sätt! Du vet ej själv,hur mycket glädje och positivitet Du förmedlat til Normala :-) människor!!
Önskar Dig och Din Familj all lycka!!

din trogen läsare
/ Victoria

Anonym sa...

Det är bra att du skriver ut sådana här typer av kommentarer. Man måste få lite perspektiv på hur mycket knäppa människor det finns. Lyssna på Morgan Allings vinterprat på P4´s podcast. Helt underbart. Tänk om alla skulle kunna resonera som honom! Du har en fantastisk blogg som jag är fast i och man blir galet "avundsjuk". Jag blir dock bara avund och inte sjuk!

bastubadaren.se sa...

Puta mer med dina snygga läppar och sträck på dig! Va som du är och framförallt som du vill! Du berör på många sätt, alla kan inte hantera det ;-)Kan inte du, som har så skön smak, visa lie inspiration på fönsterlampor!? Jag och många andra, tror jag, är i behov av det nu när julstjärnorna är på väg att packas ner. Tack för en blogg som ger mig inspiration!

Anonym sa...

Ja detta måste verkligen vara bloggandets baksida! Usch vilken sjuk och elak människa! Hoppas att hon, för jag antar att det är en kvinna, en dag kan bli fri från sin avundsjuka! Det är en hemsk sjukdom! Hoppas hon tar hjälp så hon kan bli frisk! Ge kärlek och du får kärlek tillbaka!

// Hanna

Anonym sa...

Hello Petra,
I am from hamburg/ germany and I love your blog. Dont pay attention on this stupid bla bla...when she doesn`t like you and your blog she must not read it...and nobody of us want to read such bad comments. They are stupid and boring and it make no sense to do it. Why?? Only to treat you?? Oh my god is there not anything better do do in that time? She must be a very bored and sad person ...
So go on with it, you look very good and you have a great taste :)
Kind regards
saskia

Sofie sa...

Petra,

Jag förstår att det måste vara extremt ledsamt att få läsa sådana elaka kommentarer, dessutom skrivna helt utan substans.

Vi är många som uppskattar din blogg precis som den är och jag är övertygad om att din läsarskara bara kommer att öka. Förhoppningsvis kommer de positiva kommentarerna att överväga de negativa och göra att du fortsätter dela med dig av ditt liv precis så som du gör idag!

/Sofie

Anonym sa...

Varför inte hänga ut personen här i bloggen så vi får veta vem det är? Dennes blogg får nog inte många kommentarer eller besök efter det sen. Varför ska du va så snäll och ta skit hela tiden? Ne häng ut den elakingen! Din blogg är bäst:)

LOPPISLIV sa...

Finaste Petra, hoppas du fortsätter att blogga för du inspirerar!! Får massor av både kläd och inredningstips när jag tittar in här. Stå på dig!!
Skickar massor av styrkekramar!! Kram Paula

Anonym sa...


Hej!
Person angrepp är inte okej, jag läser din blogg och tycker om den, men jag ser också baksidor när bloggen blir för känd och det blir ens företag, det ställs högre krav det måste förnyas visas nya saker. Företag skickar saker inredning,kläder, man bjuds in på evenemang mot att det skrivs om det på bloggen visas upp i ens hem mm, vem faan skulle säga nej till rabatter och gratis saker, inte många inerst inne. Om vi backar och tittar tillbaka i din blogg, så visst var det en naturligare Petra vi såg, det går inte att förneka som även kunde bära en enkel HM klänning. Bra eller dåligt?.

Anonym sa...

Men varför inte publicera vem denna människa (bloggerska) är?? Då kunde ju vi läsare bedöma henne och hennes blogg på ett bättre sätt. T.ex. be henne frisera sitt språk, som har mycket övrigt att önska. Att inte använda versaler i början av ord lite här och var inne i en text, när det inte handlar om egennamn eller att särskriva "ank läppar", "ank mun", "till gjort", "skit dåligt"(det sista var ju nästan roligt) o.s.v. och "Ytlig", "Ditt hem", "Inredningsblogg". Listan kan göras lång. Ta ner såna människor på jorden!!! De ska inte få göra livet surt för andra! Hälsar Agneta

Vitae stilo sa...

Hej Petra!

Jag har inte bloggat så många månader men har redan råkat ut för detta! Din blogg är helt fantastisk så gå ur det här med huvudet högt!
Jag såg att du också fått en GUBI spegel i julklapp, jag satte upp min igår och imorgon när det inlägget kommer ut på bloggen har jag nämnt dig i min text, hoppas det är ok?
Kommer att finnas på : www.vitaestilo.se

Kram
Helen

Anonym sa...

Håller med ovanstående! Häng ut henne-en gång för alla. Nu får vi ett slut på detta och kickar sen i gång året med positiv anda, det är du grym på!:)
Kram

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Elin M sa...

Att sitta och skriva hemska kommentarer om någons utseende (eller barns utseende) är inget annat än ett sjukt beteende! Jag förstår för mitt liv inte vad personen som kommer med de här personangreppen tror att den har att vinna på det.
Försök ignorera elaka påhopp som det ändå inte ligger någon sanning i, häng ut henne på bloggen eller polisanmäl!
Usch jag skulle bli vansinnig om jag råkade ut för detta själv. Hoppas verkligen det ger sig för vi är måånga som gillar din blogg gumman :)
Många kramar från en trogen läsare!

K A T A R I N A sa...

Gå med huvudet högt, ignorera dessa avunsjuka personer, de mår bra av att du skriver att du är ledsen över deras inlägg, det är just det som triggar dom. Ge dem mindre uppmärksamhet genom att inte ge dom ngn plats. Kväv elden!

Istället polisanmäler du dom för förtal när du fått nog.

Kramar
Katarina

Anonym sa...

Ta inte åt dig, Petra! Att denna lilla flicka (och många med henne...) ännu inte lärt sig att man inte skriver saker, som man inte kan säga mellan fyra ögon är bara sorgligt, men det kommer kanske tids nog, när hon växer upp...Och under tiden tycker jag att du kan publicera hennes namn och blogg...

Tack för en mycket inspirerande blogg, fina Petra :)

Lotta i Jönköping

Anonym sa...

Min kommentar ska inte vara elak men jag tyckte mycket mer om din blogg innan när den var mer om inredning. Jag läser din blogg varje dag i tre år nu :)Men det är din blogg och det är du som bestämmar vad du skriver och jag kan välja om jag ska läsa den eller sluta :)Men jag vill inte läsas om kläder eller smink för för det finns det andra bloggar. Kram och upp med hakan :) Anna

Anonym sa...

Jag förstår att du reagerar, P. Det hade jag också gjort. Vi är ju människor med känslor. Jag tycker att det är bra att du lyfter detta och belyser ett problem som finns på så många nivåer i samhället i dag. På så vis skapas en diskussion och vi alla gör ett individuellt ställningstagande kring hur man bemöter varandra, t ex i bloggvärlden. Mer hyfs åt folket! Kram, A

Anonym sa...

Jag förstår verkligen inte varför man inte bara slutar läsa en blogg om man inte gillar den längre. Stå på dig Petra, det är fler som gillar än ogillar dig! Kram

Anonym sa...

Det gjør meg trist å lese om sånt. Jeg kan forstå at du tar deg nær av dette, og blir lei deg, men jeg håper det hjelper med alle fine kommentarer du får. Jeg synes din blogg er kjempebra. En god blanding av likt og ulikt. Ønsker deg en veldig fin dag! :-)
Klem, Hege

Lina sa...

Oj detta är sandlådenivå... När jag läser vad din hatiska bloggerska skriver blir jag mörkrädd. Först undrar jag om hon har någon hjärncell aktiv för hennes resonemang är helt idiotiska, sen verkar det som att hon hatar dig för du inte visar de bilder hon vill se.... Det är ju galet. Visst, utseendefixerade bloggar är helt meningslösa och saknar helt brist på insikt, men DENNA blogg är inte sådan. Jag anar en stor avundsjuka hos denna person så skit i henne så får hon leva sitt bittra liv i fred. Det är bättre att ge omtanke och empati i stället och sluta haka upp sig på ilandsproblem. Jag älskar din blogg Petra!

Anonym sa...

För varje negativ kommentar behöver man minst tio positiva så här kommer en från mig:
Du gör ett toppenjobb med din blogg, som är den bästa!!!tack för all inspiration!

Här inne på HoP blir man glad och får massa inspiration av dina vackra bilder! heja dig!!!

många kramar Jenny

Ann-sophie Visby sa...

Hmm, jag får ont i magen när jag läser detta. Men vill bara säga att borsta av dig och glöm, den/dom är inte värda ditt oroande. Du måste fortsätta som förut och inte dom låta deras hat vinna.
kram ann-sophie

Jessica sa...

Detta är ju helt galet!

Det finns så mycket som är fel i de elaka kommentarerna, på olika nivåer.

1. Kritik skall vara konstruktiv för att få ges annars är den verkningslös och just elak.

2. Att hävda att man får uttryck sitt subjektiva tyckande - "Jag hävdar fortfarande att du har ankmun" och tro att det leder till något gott är tveklöst kränkande och illbilliskt.

3. Om man nu gärna vill uttrycka sin åsikt bör man förutom att vara konstruktiv även kolla igenom sin text innan publicering. Stavfel, särskrivningar och felaktiga meningsuppbyggnader är sällan positivt.

Jag slutar som jag börjar, det är i min värld magiskt att man tar sig friheten att uttrycka sig på detta viset, det säger oerhört mycket om det egna konsekvenstänkandet för individen i verkan, oerhört.
Detta är helt galet!

E sa...

Den här typen av människor förstår inte och lär sig aldrig. Det är tyvärr inte lönt att argumentera emot dem (hur förbaskat irriterande det än må vara). Det enda man kan göra är att ignorera dem och hoppas att de en dag få smaka på sin egen medicin. Hur man blir en sådan människa vet jag inte men jag antar att somliga saknar själ och förmåga att känna empati.

Anonym sa...

Det är nästan helt givet att du ska få sådana elaka kommentarer. De flesta tjejer ÄR avundsjuka när de läser om de roliga saker du gör. Det är helt befängt men så är det. På något vis har tjejer mer än killar svårt att unna andra tjejer att ha det bra när de har framgång. Konstigt men har själv upplevt det flera gånger och frågat mig precis samma sak, vad har jag gjort henne???

Saken är den att du har lyckats på många olika sätt och det sticker i ögonen på henne och säkert på fler tjejer som läser din blogg och som bara snackar "skit" med varandra om dig men är för fega att visa det. Tur är väl det ändå att de är fega så slipper du de kommentarerna.

Nää var dig själv och fortsätt vara som du vill och skriv vad du vill.

Jag läser också din blogg varje dag och skulle önska lite mer inredning, du har ju så fint och mångaa roliga ideer, please

Kram Lena

Casa De Magnolia sa...

Hej Petra.
Jag säger bara; SVENSK AVUNDSJUKA!!!
Kvinnan har säkert problem med sig själv. Som många andra säkert redan sagt så kan hon ju välja att läsa andra bloggar om din inte passar henne. Vissa delar i din blogg väljer jag själv bort och njuter av andra. Kläderna är för dyra men inredningen är jättefin!! (Dyr den med men man får ju sålla ;))
Med vänlig hälsning, en ganska ny bloggerska :)

Anonym sa...

Fy fasiken, rent ut sagt!
Tycker du är toppen Petra och jag gillar allt med dig :).
Hoppas du kan suga åt dig av all kärlek!
Kram Mini

Jenny sa...

En stor blogg får räkna med vissa mindre trevliga kommentarer. Tyvärr är det nog bara att skaffa sig styrkan att ha överseende med detta, såvida det inte går så långt att det finns en hotbild -och då är det dags för polisanmälan. Så, kämpa på, strunta i de otrevliga kommentarerna, och försök ha styrkan att bara strunta i uppenbart instabila personers klumpiga inlägg. Lycka till!

mimmie sa...

Jag trodde att ens egen blogg var ett andningshål där man fick blogga om vad man ville, om hon vill läsa mer om inredning och mindre om dig finns det väl miljontals inredningsbloggar på nätet? tycker hela hennes sätt att skriva på känns väldigt märkligt! förstår inte hur folk orkar hålla på!!

Anonym sa...

Man behöver inte vara einstein för att lista ut vem det är.;-)
eller så skulle jag kanske blivit en detektiv.:-)

tråkigt i vilket fall. men av 500 vänner får man räkna med en fiende ;-)
Det är bara att inse att man inte kan vara omtyckt av alla.alltid retar man nån.
/Camilla

Anna sa...

Blir det inte väldigt humoristiskt när så elaka kommentarer skrivs med så dålig svenska? Jag förstår verkligen att du blir ledsen men jag kan inte tycka annat än att det blir löjligt med tanke på det skrivspråk (avsaknad av...) denna kvinna använder sig av.

Anna

Anonym sa...

Jag blir ledsen och upprörd över dessa människor som har ett sådant behov av att vara elaka mot andra. Vuxenmobbing är vad det är, dessa personer borde skämmas!! Här försöker vi lära våra barn att vara bra kompisar och behandla andra väl och så beter sig vuxna så här. Pinsamt! Varför läsa en blogg om de enbart stör sig? Stå på dig, tycker du är duktig och har en inspirerande blogg, ert hem är väldigt fint och du verkar vara en fin mamma som alltid prioriterar barnen. Kram Caroline W

Anonym sa...

Strunta i dessa tråkiga kommentarer Petra, beror ju enbart på avundsjuka o bitterhet. Du är fantastisk på det du gör o ger massor av härlig inspiration. Är det signaturen Eva som kommenterat i "att vara någons frus" blogg. Tänkte att det borde vara hon med tanke på vilken elak kommentar hon lämnat om dig där? Kram!

Anonym sa...

Tycker Anonym som postade 12:38 har en bra poäng....Jag saknar den "gamla" naturliga Petra. Det går knappt att känna igen vare sig bloggen eller Petra. Tycker jag är synd. :(

Samtidigt klart hon ska ta chansen o leva livet. Det är ju här o nu, tiden går fort, och man vet aldrig hur länge saker varar.

Kämpa på, och jag tror nog inte P slutar blogga än på några år! =)

Anonym sa...

Läser din blogg dagligen och jag tycker den är mycket trevlig. Jag kan bara konstatera att om man inte tycker om vad man ser och läser, läs någon annan blogg istället. Pajkastning är vedervärdigt!

Anonym sa...

Det borde vara lätt att klura ut vems blogg det rör sig om, hon kan uppenbarligen inte stava, och sär-skriver i varenda mening: )))
Jätteroligt ju!
Kram från en mörk-hårig sköterska/ Anna : )

Anonym sa...

Håller med alla föregående positiva talare, men vill samtidigt säga att om man bjuder in till kommentarer, som ex "vad tycker ni?
Också får vara beredd på både negativ och positiv feedback. Alla kan ju inte hålla med om att din matta är den absolut snyggaste. Om du då utesluter (ej publicerar) de som ej håller med, blir ju de irreterade och känner sig censurerade. Bloggen är ju som medium fritt och gratis. Ta betalt, då är jag säker på att de som ej gillar din blogg, slutar läsa...

De som skriver direkta personangrepp och elakheter är förmodligen störda.

Entreprenören

Elin sa...

Hej Petra! Otroligt illa att det är såhär det går till. Inte bra alls och det är inget jag tycker att du förtjänar på något sätt! Min personliga åsikt är, och detta är helt utifrån mina egna intressen, att din blogg ibland inte tar upp sådant jag tycker är intressant och jag kan ibland funderar på vilka krav jag upplever som läsare när mycket fokus handlar om utseende eller kanske inte kan få allt du visar upp och har (Jag är 19 år och student liksom), MEN detta betyder inte att jag på något sätt vill såra eller racka ner på dig för att du väljer att skriva om det? Det är din blogg och ditt val vad du skriver:) passar det inte mig får jag väl skrolla förbi då? Så resonerar jag. Och jag hoppas att du inte tar mina ord som att jag klankar på vad du skriver. Min mening är att lyfta att vi alla tycker olika och att jag som läsare helt enkelt får ta ställning till vad jag vill läsa och om inte. Svårare än så är det ju faktiskt inte? Heja dig!

Anonym sa...

Stå på videre!
jeg liker å lese din blogg:)
Klem Marit

Anonym sa...

Hei Petra, og alle dere andre :)

Både på svenske blogger, og Instagram nevnes stadig "svensk avundsjuka"...
Vi har janteloven i Norge også - men på de norske interiør/mote bloggene jeg følger med,synes jeg folk er bedre på å heie på hverandre!!

HALLO...vi snakker faktisk om voksne damer her!! og ikke minst voksne, som bør være et godt forbilde for sine barn. Hva er dette for en holdning å bringe videre?
Jeg er helt enig med deg, Petra at å henge ut denne personen er feil, det hadde blitt rene fjortis opplegget.

p.s det var helt supert å lese om hvor kult dere damene hadde det på dansegulvet etc..men kjendiseriet spiller vel ingen rolle :) Det er jo hvordan du og dine har det som betyr noe!!

Hilde

Den enarmade banditen sa...

Hur svårt kan det vara att bara klicka sig vidare om man inte gillar din blogg? En bloggerska borde väl klara detta?

Har sagt det innan och säger det igen, A-V-U-N-D-S-J-U-K-A!

Nä, fortsätt precis som du gör Petra!

KRAM!

Tess sa...

att folk ens har tid att läsa saker de inte gillar o dessutom tid att kommentera? Otroligt..
Tänk om alla bara kunde ge positiv feedback istället, mycket roligare :)
Kram

Marie sa...

Ni som inte tycker om Petras blogg, SLUTA läs!

Petra är en tjej, precis som vilken annan tjej som helst. Hon driver en blogg om mode, nöje och inredning, vilket hon gör med bravur.

Jag känner Petra privat sen en tid tillbaka. Jag mår bra i hennes sällskap. Hon är jordnära, mån om sin familj, fasligt rolig och en tjej man verkligen kan vara sig själv med.

Så schaaas alla missunsamma människor, ut och jogga eller något för att bli av med all negativ energi.

//M

Anonym sa...

Blir så trött på såna där negativa personer!
Läs inte då om det stör så mycket!
Dessutom kan ju personen gå en stavningskurs också, speciellt om den har en egen blogg.
Flera särskrivningar som är helt fel ☺

Anonym sa...

Jag blir verkligen ledsen av att du, eller vem som helst, måste ta del av sånt här! Jag kan inte förstå hur vuxna människor kan vara så hemska. Ush vad man blir ledsen:(
Kram

Anonym sa...

Strunta i henne!! Om man inte gillar din blogg så behöver man inte besöka den, så enkelt är det! Jag tycker din blogg är jättemysig och jag blir glad av att besöka den lite då och då. Om personen i fråga vill ägna sitt liv åt/lägga energi på saker som hon inte tycker om så blir hon garanterat som en olycklig person. Synd för henne! Du är grym, kör så det ryker!!

Anonym sa...

Så tråkigt med baksidan av bloggandet.

Men jag verkligen älskar att titta in och njuta och drömma mig bort några timmar på flera av mina favoritbloggar. Detta är en stunds avkoppling för mig och få inspiration till vårt hem och goda underbara recept och idéer.

Att sen få läsa sånt här tråkigt som inte egentligen ska få ta plats i en inspirerande blogg, välj att radera dessa inlägg Petra och håll bloggen i en positiv anda bara. Går det för långt så får du vidta åtgärder helt enkelt..men bakom kulisserna. Som alla vet är det ju avundsjuka som vissa inte kan kontrollera och dåligt uppförande helt enkelt.

Jag hoppas i alla fall att du fortsättningsvis vill dela din blogg med oss andra och fortsätta att ge oss inspiration.
Stå på dig för det är du värd!

Kram Bella

Julia sa...

vill också som alla andra lämna min åsikt om den elaka kommentaren du,Petra, har fått...och även andra tankar som har föds i mitt huvud när jag har läst andras kommentarer.

läser din blogg till och från trots att,som några andra har skrivit, vi är olika individer. men detta tycker jag är roligt då av olikheter föds ngt kreativt!

jag läser din blogg då jag får inspiration och tips och den dagen jag inte tycker det så slutar jag läsa...

vissa av er som reagerat har tagit upp det med positiv och negativ feedback, sosse sverige, svensk avundsjuka, jantelagen vilket jag också har åsikter om...

konstruktiv kritik, vare sig den positiv eller negativ, är inte riktat för att förnedra en individ utan att låta den bättra på sig. den elaka kommentaren var ingen negativ feedback utan en närmare en faschistiskt påhopp som syftar till att trycka ner en person. det var en ren mobbarstrategi! tycker du som skrivit detta att du själv har ett perfekt utseende? men även om fallet är så, så tänk om du själv gång på gång får höra att du har "grisögon" så börjar du kanske tycka så småningom att du verkligen har sådana. återigen säger jag att det är en ren mobbning det handlar om som antagligen grundrar sig i avundsjuka...

vad gäller avundsjukan så tyvärr finns det i alla länder och samhällen och tillhör inte enbart Sverige. jag är utlänning och vet vad jag pratar om. det är tyvärr i vår mänskliga natur att vara avundsjuka. vissa av oss kan dock hantera avundsjukan på ett konstruktivt sätt och rikta den mot att förbättra sitt eget liv, andra lägger sina krafter på att förstöra ngn annans...trist...och att denna mobbning handlar om sosse Sverige tror jag knappt på då man har sett massor med dokumentärer om elitskolor där man livnär sig på ren mobbning och förnedring. läs Ondskan bl.a.

detta är ren högerextrimism det handlar om som bl.a. faschism har sina rötter i. det har ingenting att göra med ETT SOCIALISTISKT SAMHÄLLE...ni svenskar har länge levt i nästan problemfritt samhälle så ni har tappat greppet om vilken verkligheten är för många andra männinskor på vårt jordklot...jag vet ej om jag är sosse eller ej, men står såklart närmare det vänstra blocket i mina uppfattningar om hur ett samhälle ska vara uppbyggt. att se männinskor ha det bättre ger mer glädje, energi, drivkraft mm för att förbättra mitt eget liv. att se männinskor ha det mycket sämre får mig att kräkas. jag vill inte leva i ett land där finns massor med socialt utstötta individer som tiggar och har ingen mat för dagen! så sluta skylla nu för en gångs skull på sosse Sverige!

tack Petra än en gång för all inspiration och att du delar med sig av ditt liv!
Julia


Veronica sa...

Bra Philia - ryt ifrån! Din blogg är en av Sveriges mest lästa bloggar och det talar sitt tydliga språk! Du gör ett jättebra jobb att skapa feel-goodkänsla hos mig som läsare, du kommer med tips och tricks när det gäller kläder, inredning, mat med mera. Du inspirerar inte bara som bloggare utan som kvinna och entreprenör. Go Girl! Kram från en trogen läsare

Anonym sa...

Jag förstår att du är sårad och arg men låt inte detta förstöra din sinnesfrid! Försök inte reagera negativt! Låt dem gå förbi dig som en tyst vind! Kram

Camilla sa...

Sluta inte blogga, jag är ju beroende av din fina och inspirerande blogg!! Stor kram Camilla

Tove sa...

Hej! Man måste kunna ta negativa inlägg oxå. Det verkar som du endast tar positiva inlägg. Jag kan tycka att hon har en del rätt i vad hon skriver. Du måste liksom kunna stå för att du bry dig om ditt utseende. Du tycker liksom om att visa upp dig och då får man tåla lite skit ibland. Allt kan inte vara perfekt vilket du tror att livet är. Du har aldrig några motgångar.....eller du skriver aldrig om dem. Allt i sitt liv kan inte vara jämt bäst.... Mvh Tove

HOUSE of ADELA sa...

Ja det är verkligen en sandlådenivå när personer angriper så här som de gör mot dig. Jag förstår verkligen inte hur de varken orkar eller inte skäms ögonen ur sig att bete sig så.
Råkade själv ut för en person i början av mitt bloggande som höll på så, tills jag via IPnr konstaterde att det var en "s k vän", numera fd.
Trist är bara förnamnet men det är personen själv som mår mycket dåligt och tar ut det på någon annan...Sluta inte blogga utan var den du är! DU vet att de har fel!:)

Kramar ♥
Adela

Anonym sa...

Min vän ,,, så länge dom håller på betyder det att DU e intressant och det finns lite SVARTSJUKA så försök att se det positivt , och kom ihåg att allt dom påpekar e det dom e svartsjuka på . Så.... Kortfattat: fortsätt du så fortsätter dom,,, att vara svartsjuka!!

Anonym sa...

Kära P du är toppen och inspirerar så många runt om i vårt land (och Norden). Bra att du publicerade kommentarerna, igentligen skulle man vilja veta vem/vilka som skriver detta. Så att man kan undvika deras bloggar, man ska inte stödja mobbare.
Stå på dig och du vet säkert att du har massor av läsare precis som jag. Jag tittar in till dig varje dag och blir alltid lite glad när det är något nytt inlägg.

Många kramar från Citymamma (Pernilla)

Anonym sa...

Kære Petra
Jeg lærer aldrig helt at forstå sådanne misundelige ækle personer, som finder tilfredsstillelse ved at skrive løgnagtige og grimme ting om andre. Det må helt klart være sygeligt og noget de burde i behandling for. Ofte vil den slags mennesker ikke selv kunne tåle, at andre skrev på samme måde til dem selv. Er der ikke mulighed for at blokere de indlæg fra de personer fremover, så ikke mindst du, men også os andre, der følger din SUPER GODE OG INSPIRERENDE blog kan slippe for sådanne mennesker.
Keep up the good work. Jeg tror på dig og din blog og ELSKER den :-)
Kh Jeanette

Anonym sa...

Blir sååå trött på dessa elaka människor. Håller med om att inte publicera deras namn, inte värt att ge dem någon uppmärksamhet alls. Det jag frågar mig är varför de läser din blogg om de inte gillar den. Ett stort frågetecken för det??

Vi som trivs med din blogg fortsätter att njuta av den avslappnande stund du ger oss.

Önskar och hoppas att allt positivt som bloggen ger dig ork och vilja att fortsätta trots allt. Ta hand om dig!

Vill även passa på att tacka för det fina paketet och den snygga paketinslagningen från citattävlingen. Där faktiskt mitt citat skulle passa de personer som skriver elaka saker: En öppen hand kan både ge och få!
Kram Josephine

Tree sa...

It is an awful situation! These are actions of a bully who is cyber-bullying you.

I encourage you to read information about bullying, the different types, and how to handle them. I think you will find that they only stop when exposed. And, if you still do not wish to name them, there are ways of exposing without naming.

For example, add a blog roll of positive bloggers to your site and don't include the bully. Your readers will then boost the blogs HofP endorses. Your devoted readers do not want to read the blogs of bloggers who are not positive behind the scenes!

Elna sa...

Tråkigt med människor som är så elaka och samtidigt märkligt att hon läser din blogg när hon tycker den är så hemsk hmmm. Poängen är att hon särskriver hela tiden och därmed lätt att spåra.

Fortsätt du som vanligt och du kan alltid blockera henne om du vill.

Kramen

Anonym sa...

Hej,

även jag tycker det är väldigt tråkigt med de negativa påhoppen du råkar ut för med jämna mellanrum. Däremot är jag lite kluven när det gäller att ge sådana anonyma inlägg ytterligare publicitet fast det i och för sig är hedervärt att du valt att inte hänga ut personen offentligt. Jag håller å ena sidan med om att man inte ska sticka under stol med att fenomenet existerar men å andra sidan undrar jag om det inte egentligen är att spela denna person rakt i händerna att ägna hennes kommentarer ett helt blogginlägg. Svårt det där - ska man tiga ihjäl kommentaren eller ge sig in i diskussionen...

Hur som helst har du en blogg och verksamhet att vara jättestolt över! Keep up the good work!

Rosen sa...

Helt bedrövligt men bra och starkt att du skriver om det så att vi får se hur det kan se ut! Jag har en såpass liten blogg och har hittils varit förskonad och inte riktigt insett vad begreppet "näthat" kan innebära.
Allt gott och stor kram!

Heterochromiairenium.blogg.no sa...

Du skal være stolt av bloggen din og den du er. Destruktive personer finnes overalt. Det er du som bestemmer om du skal la dem ødelegge for deg. Don't take shit from anyone, og stå på!

Angela sa...

Tummen upp för dig och din trevliga blogg!!!
Måste få lyfta fram bilden som visas ovan-den är super! Antar att det är du som plåtat. Och i sammanhanget är den väldigt träffande, i dubbel bemärkelse.
Kramar och god fortsättning önskar Angela, Fine Decor Magazine

L sa...

Jag tycker inte att du ska lägga någon energi på att försöka förstå varför folk kan skriva såna otrevliga inlägg. En del kanske inte kan glädjas åt andras framgång, en del är avundsjuka och en del vill bara provocera. Hur som helst så tycker jag att du bara ska låta det passera som ett litet grått moln på din soliga himmel. :) Man kan nog inte göra mer än ta bort sådant strunt.

Sedan tycker jag att det är helknäppt att gå in och kritisera en blogg för att den inte handlar om det man intresserar sig för. Hur svårt är det att bara läsa en annan blogg istället? :D Tycker att din blogg är fantastiskt inspirerande och verkligen sprudlar av feel good! Tycker att det är jättekul att läsa om "ytliga saker" när vardagen känns lite grå. ;)

Anonym sa...

Ni som skriver att ni tror ni listat ut vem den ondsinta bloggerskan är, kan ni inte berätta för oss andra? Det skulle vara väldigt intressant att läsa hennes blogg.
Mvh
Maria

Giesela sa...

När det går dåligt för folk i livet är det synd om dom ... När det går bra i livet så skryter man ... Fy f*n för avundsjuka !!! Skit i människan och sträck på dig fina Petra !!! Du är bäst på att sprida glädje och piggar verkligen upp när vi andra kanske har en grådassig dag :) All kärlek och enerig till dig du fina !!! Stor kram från Giesela

Anonym sa...

Till de elaka och de som inte gillar denna blogg: Sluta läs då för i h#%^*~e!! Det är faktiskt inte svårare en så.
Petra: Fantastiskt fin blogg - fortsätt skriva om det DU vill.
Kram

Anonym sa...

Hej!
Jag tycker att du har en toppenbra blogg!. Älskar dina bilder, så bra tagna! Man blir ju riktigt avis.
Verkar va en superbra mamma med. Glöm det som andra skriver , dom är ju bara tvungna för att kanske bara synas.

Fortsätt med bloggen kmr läsa den flitigt!
Ha det bra, kram lollo

Milla sa...

Hej Petra! Du får så mycket god respons. Tycker Julia här ovan skriver mycket bra, att kalla det svenska avundsjukan är lite tokigt för det finns överallt, men vi är ett litet land och jag tycker att det här med näthat säger en hel del om vilka vi är till vardags, och vad som pyr där. Det bör vi ALLA fundera över.
Har du läst detta inlägg av Nellie Berntsson - det är helt galet det som hon skriver om sitt liv som bloggare! INGET kan vara värt detta!
http://nellieberntsson.se/2013/01/06/att-trycka-ner-nan-annan-battre-sjalv/
kram Milla

a piece of happiness sa...

Tove eller vad du nu heter. Jag tror att det är samma person som skriver hela tiden. Men, jag kan ha fel.

Personangrepp som syftar till hur någon ser ut är ren och skär mobbing. Sådant sysslar inte vuxna med.
Nej där blev det fel igen. Sådant SKA inte vuxna ägna sig åt. Vi lär ju våra barn att inte säga så för tusan.

Om man inte tycker om en soffa eller annat ting så är väl det helt ok att skriva om man nu måste det.
Men att skriva att personen har ankläppar, tycker du att det är OK verkligen?

Tåla lite skit får man göra bland sina närmaste vänner som känner en utan och innan, inte bland okända människor på bloggen.

Skam på torra land!!!!

Josefine sa...

Finner inte ens ord. Kommer aldrig förstå de som lägger tid på att skriva elakt.

Kramar!!!

Anonym sa...

Märkligt att endel tror att du tror att du/allt är perfekt. Jag anser nog att man inte kan/ska vara för personlig i den typ av blogg du har. Som för övrigt är en fin blandning av smått och gott. Att gå på personangrepp ang. någons utseende kan inte vara annat än avundsjuka. Med stort A. Du är fin och din blogg är intressant och jag är tacksam att få läsa den när helst jag vill. Om den stör mig är det ju bara att sluta läsa. Man måste ta ansvar för sina egna handlingar. Ingen tvingar en att läsa. Ha det bra!
Sofie

Casaneuhaus sa...

Riktigt skrämmande med dessa personangrepp. Men håll huvudet högt Petra och fortsätt att inspirera och sprida positiv energi. Kram Sarah

Annehem sa...

Jag håller med vad flera andra har skrivit här. Om man nu inte gillar en blogg och dess innehåll får man väl sluta läsa och gå vidare till en annan. Svårare än så är det ju faktiskt inte.

Du tar fantastiskt vackra bilder och många skulle nog vilja leva ditt positiva liv. Så det så!

Kram
Annette

Anonym sa...

Hej!
Fortsätt skriva på om allt roligt. Underbart att läsa om det som är positivt, härligt, krispigt(;) ), vackert. Det behövs i en grå och trist vardag. Du ger massor av inspiration. Vill man inte läsa finns det massor andra av bloggar.

Mvh Sofia i Stockholm

Anonym sa...

Usch o fy! Kanske är det för att denna Eva inte verkar må så bra själv som hon håller på?! Spelar väl ingen roll om man har det gott ställt om man inte har hälsan?! Såg hennes kommentar på Att vara någons frus blogg, sorgligt... Nä, försök strunta i hennes och alla andras elaka kommentarer, du är fantastisk på alla sätt o vis! Kram Anna

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Stor kram till dig!
/Caroline

Anonym sa...

Jag vet knappt vad jag ska säga. Det är ju inte någon som tvingar henne/någon att läsa din (underbara) blogg. Helt ofattbart att man har mage att skriva något så oförskämt och elekt till dig!
I mina ögon verkar du vara den snällaste och godhjärtade man kan tänka sig. Kan bara komma på en enda anledning till varför folk är elekt mot dig och det är avundsjuka.
Jag är ledsen för din skull, för mig är din en av mina absoluta favoritbloggorskor och jag finner alltid dina inlägg och bilder som inspirerande!
Stor kram till dig! Emelie

Anonym sa...

Det er en selvfølge at du skal skrive om, og vise bilder av det som interesserer deg - det er jo din blogg.
Kommentarer som dette har ingenting med konstruktiv kritikk å gjøre (som noen nevner at man må tåle når man innbyr til kommentarer). Tvertimot - og det tror jeg de fleste med litt livserfaring kan være enige i - dette oser av misunnelse (selv om hun som kommenterer altså hevder det motsatte). Sannsynligvis en person med dårlig selvfølelse, evt. en som føler seg forbigått, at hun ikke får den oppmerksomhet hun mener har krav på - storhetstanker om egen person som ikke blir imøtegått osv., osv. I alle miljøer finnes det mennesker med større eller mindre personlighetsforstyrrelser.
Og du markerer din integritet ved å ikke synke ned på samme nivå, for det er lett å tenke hevn mot slike mennesker. Ikke la dem ta deg, ikke slipp dem under huden. Det er dette mennesket som har problemer, og som du også skriver - det er synd på henne. Og det er en balanse i alt - før eller siden vil det hun sender ut komme tilbake og "ta henne".
Jeg støtter deg 100%. Det er ditt liv, ikke la dette uintelligente mennesket få lov til å styre deg på noen måte.
Har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg kan ikke forstå at noen velger å bruke av sin tid og energi til å (helt frivillig !) gå inn på og lese en blogg, bare for å finne noe å hisse seg opp over, skrive ekle og negative kommentarer mm. Ville det ikke vært enklere bare å la vær å gå inn på den bloggen, om man nå finner den så provoserende?
Klem, Lise

Jenka sa...

Det luktar avundsjuka ända till Göteborg....

Anonym sa...

Kan inte för mitt liv förstå varför människor bryr sig om att läsa bloggar de inte är intresserade av. Jag letar upp de bloggar som jag tycker är intressanta o läser dem. Är det så att de ändrar inriktning o jag inte finner dem intressanta längre, ja då låter jag bli att läsa dem. Jag som läsare kan inte bestämma vad bloggarna ska skriva, däremot kan jag bestämma om jag vill läsa det de skriver.

Petra, jag hoppas du orkar stå emot o kämpa på. Jag gillar din blogg o jag läser den med glädje. Jag upplever att du är en levnadsglad o positiv kvinna som delar med dig av ditt liv.
Go for it!
KRAMAR

Anonym sa...

Keep it up Petra! Jag är dessvärre ingen flitig kommenterare MEN det här bara måste jag skriva! Jag NJUTER dagligen av din blogg och som du vet så finns det människor som har perspektiv och kan hantera att vi har det olika i livet och inte blir avundsjuka vilket uppenbarligen denne person är! Jag jobbar med människor på samhällets lägsta trappsteg och får verkligen se hur olika livet kan vara MEN för det kan jag uppskatta att få all underbar inspiration och förstå att du är en godhjärtad människa som bara vill sprida finheterna :) Du gört bra!! Stor kram från Sundsvall

Anonym sa...

Ville bara säga hej och ge dig mitt stöd. Kram

Anonym sa...

Tänk om man kunde ta all energi som läggs på att hacka på andra människor till att i stället ta tag i verkliga problem som dyker upp i samhället. Pratar om allt från sociala förhållanden till arbetsmarknad, miljö osv. Och Julia har så rätt, tröttsamma, avundsjuka energitjuvar finns i alla samhällsklasser och länder. Var stolta över ert land, liksom du Petra var stolt över din fantastiskt fina blogg!
Ta hand om varandra!

Anonym sa...

Du är vacker o fin o får skriva precis vad du vill i DIN egen blogg tycker jag! Den elaka människan som skriver så fult om dig är bara avundsjuk fast hon kommer tyvärr aldrig att förstå det själv men hon verkar ändå väldigt intresserad av dig o din blogg ;) Tintti

Lina sa...

Har inte läst igenom alla kommentarer så det är säkerligen flera som skrivit samma sak men jag blir så fruktansvärt irriterad!
Tycker man att det är en så dålig blogg är det ju bara att sluta läsa. Eller? Man kan ju undra vad det är för fel på människor som istället väljer att skriva elaka kommentarer.

Det är ju svårt att säga varför vissa väljer att göra såhär men något är det ju uppenbarligen som inte stämmer.

Fortsätt att vara grym och att inspirera :).

Kram Lina

Sofie - Mamma till William & gravid med nr.2 sa...

Det är eeeeenbart avund och avundsjuka det handlar om !!

Jag förstår att det måste vara fruktaaansvärt jobbigt att få elak kommentarer som denna, men försök se det som "något positivt", dendär människan är ju så fruktansvärt avundsjuk på dig/ditt liv/ditt hem/ditt utseende så att hon inte vet vart hon ska ta vägen och att vara någon som andra avundas måste ju vara något positivt !? ;)

(Till något helt annat. Jag såg en bild från din blogg & ditt hem i Aftonbladets "härigt hemma"bilaga igår. Reagerade på att det inte stod vart bilden kom från eller vem som knäppt bilden, får dom göra så? :P )

Fortsätt med det du gör och skit i andra :)
Kram

Anonym sa...

Korkad person som kommenterar på bloggar i din närhet och uppger sitt namn/blogg där!!!
Birgitta fr Skåne

Anonym sa...

Värsta sortens särskrivare verkar det vara också, den där hatbloggerskan.....

Anonym sa...

Tycker du har en härlig blogg å jag älskar att sitta med en Latte i handen å läsa:). Så stå på dig! Kram Bea

Anonym sa...

Usch fy Petra att du kan med. Jag har skrivit så gott om dig... Till och med addat ..tror jag det det heter.. Och visat din blogg I min för beundran av din hem inrednings stil. Hur kan du med usch. Att man är offentlig och visar sig i olika sammanhang och hoppar på En enda person på detta sätt är sååå lågt. Usch va elakt.
Sluta skriv skit i min blogg vet att det är du..
Ha en bra kväll
Eva

Irre-firre sa...

Åh, lilla Petra! Du är sååå go, trevlig, positiv och inspirerande. Du är verkligen en toppentjej.
Den där, hon som skriver så tråkigt till dig, hon har problem med sig själv. Eftersom hon är missnöjd med sig själv så måste hon "dra ner" någon annan. Tyvärr blir det Du.
Jag ser att i nuläget är det 168 st som skrivit kommentarer. 168!!! Respekt. Ärligt talat: skit i den där.
Fortsätt precis som du gjort hittills. Det är så trevligt att läsa om ditt liv.
Här kommer stora KRAMAR till dig.

Amo Cartwright sa...

Livet är för kort och härligt för att man ska hänga upp sig på människor som inte tycker om en. Man måste lära sig att vara en gås när det kommer till negativa saker, låta det rinna av sig. Du som person vet ju vem du är, det är ju det som är viktigast! Att andra sen inte gillar din stil eller sätt att tänka på är upp till dem. Att som du skriver så ska man ALDRIG bemöta elakheter med elakheter utan med ett leende. Genom att vara arg, ledsen eller svartsjuk så är det bara en själv som lider. När man kommit till den insikten så blir livet så underbart! Problem blir utmaningar, omöjligt blir finns möjligheter och man lever helt plötsligt i något som jag vill säga är en underbar värld. En del tror att jag är naiv men det handlar om dig själv så är det viktigt att göra och tänka på ett sätt som gör dig glad! Ett leende skapar flera leenden brukar jag säga!

Väldigt fin blogg i övrigt!

Glöm inte bort att le

Anonym sa...

Stå på dig, var stolt! Snygg mamma är du också och har jätte fin/trevlig blogg med dess innehåll!

House of Philia sa...

Eva - Sluta detta nu snälla snälla du. För din egen skull.


P

Anonym sa...

Vi kan ju i alla fall konstatera att det inte är någon stjärna i svenska som varit i farten....
Jag diggar din blogg och tycker den är häääärlig! Blir mest komiskt när någon ska "bestämma" att din blogg ska vara av en viss typ (inredning) och diktera vad du ska visa. Tack för att du bloggar, det gör du bra! /Anna

Magdalena sa...

Jag följer din blogg dagligen och den är en stor inspirationskälla - du har ett underbart hem och en vacker familj! Tyvärr blir vissa människor avundsjuka vilket är så otroligt lågt! Stå på dig och var stolt över hur många fina ord som alla har skrivit :-)

Kram
Magdalena

Anonym sa...

Är du säker på att de andra bloggerskorna aldrig får hatkommentarer? Jag menar, aviskärringar finns det ju gott om..
Skit i dessa trista människor-de är inte värda någon uppmärksamhet alls.
K*R*A*A*M!!!!!!!!!

Anonym sa...

Hei Liker din blogg kjempe masse. God blanding av alt. Stå på videre du;) Klem fra Lotte Jeg tror også på å møte mennesker slik som man ønsker å bli møtt selv, men.... "Eva" virker kjempesmart - NOT

Anonym sa...

Ja, det är sorgligt med näthatet och den svenska avundsjukan.
Vi är alla olika, har olika intressen och värdesätter olika saker i livet. Ingenting är rätt eller fel. Huvudsaken är att vi är tillfreds med våra liv och att vi och vår nära mår bra. Vilket personen som angripit dig ovan definitivt inte gör. Så bry dig inte!

Anonym sa...

Det är ju inte svårt att förstå vem det är eftersom du Eva har skrivit på Att vara någons frus blogg utan att vara anonym, och därmed länkat till din egna blogg...så det är nog någon utav de 176 kommentarerna här som skrivit till dig :)

Veronica sa...

Hej Petra! Jag gillar din blogg, jag kikar in i stort sett varje dag. Du har en bra smak och jag blir inspirerad av dig Det är synd att framför allt kvinnor inte unnar varandra framgång. Vi ska ju hålla på varandra istället för att trycka ner varandra. Jag håller på dig!

Anonym sa...

Väldigt klantigt av Eva att länka till sin egen blogg efter att ha kommenterat på en annan blogg och skrivit elakheter om Petra!

Bry dig inte om henne Petra och sluta för guds skull inte att blogga! Vi är många som älskar din blogg!!!

Kram

Anne sa...

Det värsta i det hela tror jag är att Eva faktiskt inte förstår bättre... och att hon känner sig sedd o bekräftad genom denna dispyt. Låt oss inte nära hennes energi med påhopp - höj huvudet ett snäpp till och ignorera dumheterna.

Anonym sa...

Jag tycker inte du ska publicera de negativa kommentarerna, vi som verkligen gillar dig och din blogg mår också urdåligt av att läsa dem. Fruktansvärda människa som skriver så! Jag hoppas verkligen inte att det är en bloggare jag följer utan att veta vad hon är för en typ egentligen! Usch, så avundsjuka kan förstöra och förgöra en människa. Hoppas du fortsätter blogga ändå, för vi är mååånga som har din blogg som favoritblogg (vilket förmodligen är just därför hon och hennes lilla gäng är så avundsjuka på dig). Ta hand om dig och keep rockin´! /Jenny

Anonym sa...

Sluta att trakassera mig jag har inte gjort eller skrivit nåt fel vi bloggare får göra!?!?! Tål du inte??? Läs de flera andra inlägg i din blogg då o då. ?? Vad är grejen. Vi får söka tycks vad vi vill .
Eva

åsa sa...

Usch och fy!
Vill också säga att jag kikar in varje dag för att jag gillar din stil och dina fina bilder. Kommenterar nästan aldrig, men uppskattar verkligen din blogg!
KRAM till dig!

Anonym sa...

Stå på! Mye misunnelse blant jenter......
Hilsen trofast leser fra Norge

Opprett gjerne en instragram side, supermorsomt!!

Hilsen
Mariannstenbyhole
( på instagram)

Christine sa...

Fy vad tråkigt det är när bloggare ska bli utsatta för den här typen av kommentarer. Varför läser man någons blogg om man stör sig så mycket på personen att man känner ett behov av att spy ur sig elakheter?

Stå på dig och fortsätt göra det DU tycker om. Det är din blogg, och därmed bestämmer du vilka typer av bilder som ska vara med och vad du ska skriva om.

Kram Christine
www.matikvadrat.se

Anonym sa...

This person seems to think that he or she must read your blog. Perhaps someone should tell him: "It is absolut free to follow or not. So please stay away, if you don´t like!"
I , like so many others, love your blog and really hope you will carry on.
Best wishes from Germany, Greta

Anonym sa...

Jag tycker det är såå tråkigt att du ger näring till dessa människor genom att publicera dem och bry dig om dessa kommentarer.

Du måste ju förstå att just du får ovanligt många såna här kommentarer beror på att du är ovanligt lyckad: Du är vacker, har vackra barn, vacker hem, snygg karl, snygga kläder osv.

Allt detta tillsammans blir helt enkelt för mycket för vissa. Deras liv framstår som mycket tråkigare, fulare osv..

Jag hoppas att jag slipper läsa fler såna här inlägg d v s att du inser att du bara skall skita i dem.

Kram H
Stor kram

Anonym sa...

Fina, kloka du! Fortsätt som du gör, du gör det bäst. Kram

Malin S Hbg sa...

Men va fan... Hyfs. Hur svårt ska det vara :).

Läs inte om du inte gillar bloggen och om du exploderar av negativa tankar när du gör det håll dem för dig själv!

Vem vill läsa negativa kommentarer? Vem vill höra negativa kommentarer? Ingen. Vad man än ska framföra gör det på ett bra och trevligt sätt.

Ni som inte gillar denna superhärliga blogg kan väl läsa nån annan blogg istället? ;).

Och DU som Petra skriver om, ut i spring en runda, duscha och kryp upp i soffan med en påse gottigt smågodis så mår du säkert bättre ;).

Anonym sa...

Jag tror faktiskt inte att Eva mår jättebra psykiskt! Håll huvudet högt P. Tänk på att hennes kommentarer faktiskt säger mer om henne än om dig! :-D

Anonym sa...

Är lite som Gunilla Persson, hon lever ju i en egen verklighet. Tror inte Eva inser att hon gör fel faktiskt, utan nu är det synd om henne,,,,vilket det är också iofs...
/ Ingela

Anonym sa...

Helt ärligt så tror jag inte att det är bara ryggen som är trasig på den människan... Strunta i henne Petra, ni spelar ju inte ens i samma liga:)
Sophie

H`s enkla vardag sa...

Inte nu igen! Hur orkar man vara så elak?! Man läser väl bloggar för att det ger inspiration, och eftersom personen läser så måste hon ju rimligtsvis tycka att din blogg är intressant, eller hur! Alltså måste personen vara superavundssjuk eller så vill hon ha den här publiciteten som vi ger henne! Det bästa är någ att radera såna här elaka kommentarer och ha kvar de som ger en ngt positivt!
Du är ju den som fick mig att börja blogga! Tack för det snälla du!
Styrkekramar! Helena

Anonym sa...

Hej! Detta bottnar i ren och skär avundsjuka. En person som önskar sig lika många läsare som du har. Jag kan gissa vem bloggaren är eftersom du citerat henne. Det finns inte många bloggare som skriver så många språkliga fel. Pinsamt dåligt! Sträck på dig Petra och ta till dig av den positiva respons du får. Att läsa din blogg är min belöning efter en lång arbetsdag!

Hälsningar Christin i Malmö

Anonym sa...

Men alltså...Om man nu tycker att det är en ytlig blogg, varför slösar man sin tid på att läsa och skriva negativa kommentarer?
Vi (framförallt) tjejer borde verkligen bli bättre på att lyfta varandra, berömma och se varandra och glädjas med varandra istället för att lägga bitter energi på att vara avundsjuk.

I vilket fall så läser jag din blogg dagligen just för att den känns lite vardagslyxig. Jag njuter av alla fina bilder, ditt vackra hem och din söta familj och gillar alla inredningstips du ger. Du ger mig inspiration och energi!

Men en sak. Inte är du väl 45?!
DÅ blir jag också avundsjuk!
Du är superfin och jag var helt säker på att du inte var en dag äldre än 30!

Kram!

Anonym sa...

Kära Petra,
din blogg är underbar, jag blir så glad varje dag av den!
Här en stor kram och en dos av finländsk SISU, ge inte upp!
Maria

Anonym sa...

Nästa gång någon skriver så här till dig, hoppas ju att du INTE gör ett inlägg av det. Deala med det hemma, med din man o dina vänner. Detta börjar likna rena häxjakten nu. Mycket otrevligt!!

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 355   Nyare› Senaste»