torsdag 7 februari 2013

VI GÖR GLASS

.
.
.


Gotteligottgott:)





Tjingeling torsdag!




Krasslig bloggerska har vi idag!:( En dum förkylning, som jag kände på mig skulle komma redan för några dagar sedan, är nu alltså här. Fy så segt (och typiskt när man känner att man börjat träna lite mer regelbundet). Jaja, bara att ta massa c-vitamin och Enchinagaard och hoppas på att bli kry till helgen! (För då blir det kalas och grejer och då kan man ju verkligen inte vara sjuk:)


 Igår, när jag var liite piggare, gjorde vi lite mumsig glass här hemma till skatternas förtjusning! De älskar hemmagjord glass och det händer ju inte såå ofta att jag tar fram den tuunga stora italienska glassmaskinen. En riktg "pjäs" men den är bra och jag har fått den av mamma (mamsen och papsen hade den innan men fick inte plats riktigt när de flyttade och glad är jag för det:) Vi gjorde alltså glass med samma maskin när jag var liten också så det är nu en form av "släktklenod" kan man säga:)









Nu kom ju gåvan jag fått till användning också! Underbara glasspappersbägare och skedar från House Doctor.




Bea beredd att göra glass i ny glassig tröja från Pop:)




Gamla trotjänaren från Simac:)




Bea har koll på kylningen!




Hur gör man då egen glass kanske några undrar? Ja man kan ju säkert göra god glass utan att man har en glassmaskin men med maskin gör man iaf så här:



Glass i glassmaskin



  • 6 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 vaniljstänger + smaksättning (jag tog hallon & blåbär)



  1. Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.
  2. Värm grädde och mjölk i en kastrull, utan att det börjar koka.
  3. Blanda ägg, socker, grädde och mjölk med vaniljsocker i en bunke och skrapa ur vaniljstångens frön.
  4. Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.
  5. Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.
  6. Kör smeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar




Volia - njuuut!





Nu ska jag krypa upp i soffan och minsann både äta glass och titta på lunchtv! Sånt lyx får man unna sig när man är sjuk:)




Vi ses senare!




KRAM



Psst; Till alla er som undrat var vännens fina blus var för märke så kan jag berätta att det är en Saint Tropez:)






21 kommentarer:

House number 11 sa...

Så gott med glass!
Krya på dig, härliga du!
Kram Jenny

Att vara någons fru sa...

Oj ja vilken pjäs ha ha! Låter snorgott. Jag har bara testat en såndär liten; gjorde vaniljglass med polkachoklad - jädrans vad gott det var.

Anonym sa...

Jäklar vilken pansarkryssare till glassmaskin! Gäller att ha plats att förvara den mellan varven den gör tjänst. Glassen ser em. verkligen jättegod ut. Krya på dig! Hoppas du inte fått flunsan, för då blir du inte frisk till helgen...

Anonym sa...

Usch vilka äckliga vibbar att använda "snorgott" om något man ska stoppa i munnen...(ang. tidigare kommentar)

Anonym sa...

MUMS! Glass är gott och faktiskt bra för halsen när man är sjuk:)(eller är de en myt??)

Hoppas du får en fin torsdag!
Här vankas de snart skidåkning i solen!

"Kryapådig" kram!
/A i Östersund

Maria i Lilla villa vita sa...

Krya på dig kära du!

Glass är ju allra bästa medicinen!

Kram Maria

Vardagspusslandet - Nybliven trebarnsmamma sa...

Mums, vad gott det såg ut! Och älskar skedarna, kanonsnygga!

Greta sa...

Hoppas du blir frisk! Glass brukar ju hjälpa =) Älskar dig kök!! Kram

Greta sa...

Hoppas du blir frisk! Glass brukar ju hjälpa =) Älskar dig kök!! Kram

Anonym sa...

Önskar att jag hade en sån maskin! Blir säkert supergott :)

Sofia

Miss Tess sa...

Mumselimums med hemmagjord glass! Men oooj vilken stor glassmaskin, definitivt den största jag sett för hemmabeuk;)

Therese

Anna Margareta sa...

Herre jisses så gott det låter.

Anna-Panna sa...

Ett tips! Det ska annars gå att köpa till glassmaskins-verktyg till Kitchen Aid-maskinen oxå. Fasen....det borde jag ju önskat mig i födelsedagspresent, kom jag på nu, lite för sent ;)

Ser väldans smarrigt ut!!!

Kastrullresan/Eva sa...

Glassmaskinen till Kitchen Aid är helt värdelös. Jag har en och har nästan slutat att använda den bara för att den är så dålig.
. Den är stor, klumpig, svår att hälla i glassmeten i, inget lock som gör att kylan håller sig kvar i bunken, konstig konstruktion i själva fästet.

Jag har provat många andra glassmaskiner som är så mycket bättre skulle rekommendera alla att köpa något annat.
Annars gillar jag min Kitchen Aid men inte till detta.

Kastrullresan/Eva sa...

Köp inte glassmaskinen till Kitchen Aid. Den är verkligen inte bra.

Stor och klumpig, svår att hälla i smeten i, håller kylan dåligt då den saknar lock, knepig fastsättning av omröraren m m.

Köp hellre en annan glassmaskin. Alla jag har provat har varit bättre än Kitchen Aids.

Gillar dock min maskin i övrigt men har nästan slutat göra hemmagjord glass för att denna är så dålig.

Anonym sa...

Glassen man bara fryser i en bunke i frysen blir faktiskt preciiiis lika god. Det enda är att det tar längre tid förstås! Jag har gjort en variant med Nutella i, och en med krossad dajm. Båda lika goda.

En blandad kompott sa...

Åh,vad gott!jag älskar krämiga glassar och blev nu lite sugen...
Men har dock inte gjort egen glass nån gång,det kanske man skulle prova men det blir då utan maskin =)
Krya på dig!
Kramar

Inrett i vitt sa...

Åh, vad gott med hemmagjord glass! :) tillsammans med de snygga våriga pappersmuggarna känns sommaren inte riktigt lika långt borta, tack:) Krya på dig!
Kram Em

Anna-Panna sa...

Aha...inget bra Kithen Aids..enl kommentar här. Min brorsa o hans tjej har en sån o har inte klagat alls. Men så har de kanske inte provat ngn annan heller..... Måste kolla det!

sanna sa...

Det där såg helt fantastiskt ut!

Trevlig Helg.
Sanna

eastcoastmom sa...

Hemgjord glass är bäst, en fantastisk njutning! Men vi brukar använda oss av ett betydligt enklare recept, fanns med i den receptbok som kom med glassmaskinen som Dottern fick i julklapp för nåt år sen (amerikansk maskin, en ganska enkel Cuisinart)
http://www.cuisinart.com/recipes/desserts/95.html

Vi brukar använda detta som grundrecept och sen smaksätta med lite olika: oreos eller hallon är favoriter. Det blir mycket glass, vi gör oftast halva receptet.

Good luck! Kramar från Madrid