söndag 14 april 2013

CROISSANTS & LITTLE PINK MARTINI

.
.
.






Förmiddag i matsalen denna aprilsöndag.








Hej sunny sunday!







Jaha, då har vi fått krasslighet i familjen igen. S u c k. Jaja, bara att göra det bästa av dagen ändå och strunta i inställda planer. Ska strax ta en lång pw och efter den ta svängen förbi Hemmakväll på vägen hem och bunkra upp med lite bra filmer och Ben & Jerrys för att pigga upp lite! 

Men just nu sitter jag ju fortfarande här i matsalen och mumsar hemmafixade croissanter (vet ni att man kan få köpa frysta bake off på Ica som man gör hemma i ugnen? De är verkligen hur goda som helst:) och så lyssnar jag på fransk musik (Pink Martiniskiva jag fått av mamma) medans det planeras lite semester och jag önskar så klart en tripp min familjs gård i Normandie... Men allt ska fungera med stora skatter (veckor hit & dit) och så vill jag ju vara på Gotland, vårt absoluta sommarparadis:)











Kinesiska antika brudskåpet i matsalen är såå bra (och tjusigt) för det rymmer massor med finglas och porslin (Köpt på Baazar.se)







Mums!







Fredagsrosorna är fortfarande uunderbara







Ha nu en riktigt skön dag raringar!




KRAM





.



23 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul, då får detta bli som en sluten envägs- kommunikation mellan oss. Jag hade verkligen hoppats att du skulle publicera min kommentar i föregående inlägget. Men samtidigt med att du selekterar (även "positiva") kommentarer så fick jag reda på hur du arbetar för det börjar lysa igenom. Tack och hej.
Elin

Att vara någons fru sa...

Ja, tack för att jag hittade Baazar via dig - de har helt fantastiska saker! Ha en fin söndag med familjen.

Iris // Alla dagars kaos sa...

Vad fint du har det!

kram /iris

Anonym sa...

Å så fint!! Älskar skåpet från Baazar och rosbuketten var underbar, det är så himla fräscht och vackert med vita blommor! Ha en fortsatt fin dag, kram Lena

Monica sa...

Halloj !!
Mycket fina bilder som vanligt!!
Alltid lika kul och inspirerande att kika in hos dig och flickrummet var bara såååå himla snyggt......:) Min dotter ändrade också stil och färg ganska redikalt ,i sitt rum ungefär i den åldern och jag har räknat ut att vi nu har ändrat i hennes rum ungefär 4 gånger på 7 år... Har man en inredningsintresserad mamma också så tror jag att det hjälper till litegrann....;) Jag var precis lika dan när jag var barn,även om det var 35-40 år sedan , så jag tror inte att det har med denna tid att göra, många gånger så föds man helt enkelt med ett inredningsintresse, eller så växer man upp i en sådan miljö och blir påverkad och det ser jag som enbart positivt.....
Sedan så handlar inte stil om pengar och har aldrig gjort det,det är något man har eller inte har, en fingertoppskänsla, en talang som inte kan köpas för alla pengar i världen. Plånboken får ju sedan sätta prislappen på sakerna, men numer finns ju allt i alla prisgrupper,antingen har man råd med originalet eller kopian, men stilen blir ju densamma....;)
Ha det bra och tack för en mycket trevlig och inspirerande blogg.
Monica i Rom

Anonym sa...

Det skåpet är verkligen såå vackert!! Vilken patina och vad hemtrevligt du gjort ovanpå det. Inte så likt dig...missförstå mig inte...jag menar att det brukar vara sterilare överallt men där har du verkligen fått till en personlig prägel och varm touch. Super! Passar mig i smaken.

Anonym sa...

Jag tror vi som inte delar din idé om inredning av ett barnrum, ändå respekterar hur DU vill ha det. Absolut. Men vi måste väl ha rätten att ifrågasätta och kanske inte hålla med? Varför har du annars kommentarsfältet? Kanske vore det bättre att inte ha det, och bara visa upp dina bilder, så kan folk tycka till hemma för sig själva. Du kommunicerar ju ändå inte med dina läsare. (Såvida det inte är för att försvara dig).

Anonym sa...

Vartifrån är den blå mönstrade "vasen" som står på skåpet ifrån??
Tacksam för svar :)
Kram och tack för bästa bloggen!

Frida mitt i livet sa...

Så mumsigt med croissanter och så fint du har det! Vasen från Day är väldigt väldigt fin, vill ha! ;)

Beautifulosophy sa...

Den där Day-vasen är otroligt snygg! Caroline

Anonym sa...

Lolo's rum är jättefint! Men hur har ni löst förvaringen? Vart har hon tex alla 14 barbies? Förvaring är ju de svåra led inredning.

Anonym sa...

Hej Petra!

Vart kommer det vita matsalsbordet från?

Hälsningar

Veronica

Ulrika sa...

Hej Petra!!
Jag har frågat innan men inte fått svar så jag försöker igen:)))
Tänkte fråga var dina föräldrar köpt deras korall färgade ljusstake!!! Är helt kär i den!!!:)
Med vänlig hälsning, Ulrika

Anonym sa...

Aahh, Normandie, Croissanter låter hur gött som helst;) Hoppas att du haft en fin helg! Kram Sophia

Liw / Fina lyan sa...

tack för tipset!! ska kolla efter det nsta gång jag handlar :) vilket märke är det?

Croissanterna alltså!

Anonym sa...

Så inspirerande blogg! Varifrån kommer det vita matbordet?

Philia sa...

Tack för era söta hälsningar!:)

Anonym - Den blå antika kinavasen är från Baazar.se.

Anonym - Som jag skrev i förra inlägget så har min dotter en rymlig kattvindsgarederob (sådana finna på gamla hus och det är alltså utrymmet mellan rummetsvägg och yttertaket. Där finns det skåp och hyllor och plats för typ 10 000 Brabies:)


Liw - Vet inte, köpte dem direkt av"bagaren" i bake off avdelningen:) Men Bonjour kanske det heter?:S

Veronica - Norden från Ikea


Ulrika - Vet inte tyvärr! De tror att det var på Room och den shoppades för flera flera år sedan.

Ha en fin dag!


KRAM


P

Johanna sa...

Vad blev det för film?
Kram och tack för din inspirerande blogg!

Anonym sa...

Så himla vackert!
/L

Mary sa...

Rosorna är helt underbara!!! Tänk att de rabiata kvinnorna fortsätter i detta inlägg med... Hoppas att du finner ett sätt att filtrera. Vissa tål inte att andra har det på andra sätt än de själva.

Anonym sa...

Du vet väl att det finns crossianter som deg i en liten burk i kyldisken också, det blir ännu godare. Hur lätt som helst bara liksom öppna burken o forma till 6 st. Kolla efte dem på Ica.
Fint brudskåp!

Med vänlig hälsning,
Ina

fullcortex sa...

Nice blog…!

Unknown sa...

Alskar det kinesiska skapet.
Jag har ett likande sjalv =)

Ciao/ Bella
www.shoebox-living.com