måndag 15 april 2013

JAG SKA TILL SVERIGES RIKSDAG & EN TANKESTÄLLARE

.
.
.
Fick en inbjudan om det viktiga ämnet näthat! Och det är väl ingen slump att jag blivit inbjuden... Jag tycker detta är ett otroligt viktigt ämne och bara tanken att en liten feg grupp av "anonyma" ser som sin uppgift att hota, mobba och klanka ner på andra på nätet gör mig såå ledsen och arg. Så nu ska jag få komma och vara med och diskutera detta och jag hoppas vi kommer fram till något riktigt bra!


Tjing vänner!


Idag vill jag bara skriva några saker som många av er ju redan både vet och förstår men tyvärr inte alla:


OM du inte har något trevligt, intressant, viktigt eller kul att säga eller skriva utan bara bara elakheter - låt bli att leverera. Alltid. Om du verkligen känner att du måste provocera eller hoppa på någon, du kan helt enkelt inte låta bli - gör det då på någon som faktiskt gillar det. Någon om vill ha ångande debatter och råa åsikter och stora irritationer, det finns ju många som vill det också och som tom försörjer sig på det.

Låt inte avundsjuka driva dig till att göra massa sorgliga, dumma och onödiga saker. Det lyser igenom att du sjuk av avund och det får dig bara att framstå som ovänlig och olycklig. Prata inte bakom ryggen på dina vänner för att de upplevs som lyckligare, snyggare, rikare, smalare eller mer framgångsrik, har fler barn, vad vet jag, du växer hur som helst inte själv av detta. Tvärtom, du förminskar dig själv. Hoppa inte heller på kollegor, bloggerskor och släkt och bekanta bara för att du bara inte står ut med andras framgång, lycka och glädje. Gör något åt din situation istället så mår du själv bättre. Gör saker som gör att du växer och som gör dig varm inombords, inte kall och hård. Ingen mår bättre genom att göra andra illa (om man inte är sadist då)

Jag har förstått att bara för att jag är genuint lycklig och nöjd och tacksam över mitt liv så tycker vissa att jag också förtjänar en dos elakheter. Inte för att jag är dum och elak själv utan för att jag är glad och just kanske lite för nöjd (trots alla påhopp). Jag har så klart mina sämre dagar som alla andra, då saker bara går helfel, men överlag så är jag faktiskt riktigt tillfreds och det gillar inte alla. Detta är för många irriterande som bara den.

Men. Jag har haft en period i mitt liv då jag mått så otroligt dåligt, då jag förlorade så mycket och hade det otroligt tufft. Jag var absolut nere på botten och det var jättejobbigt. Jag önskar inte någon den upplevelsen. Men vad gjorde jag då? Började jag att hata andra och prata illa om de lyckliga bara för jag själv var olycklig? Var jag missunsam? Började jag näthata? (eller det visste jag ju inte ens vad det var då) Nej, jag bestämde mig för att jag också skulle må bra igen. Det var mitt mål och jag kämpade och livet blev verkligen bättre än någonsin. Det är mycket därför är jag så tacksam och glad idag och vägrar tyngas av småsaker eller att vara i närheten av de som hellre velat se mig nere eller misslyckad. Låter inte negativitet ta min energi. Man vet aldrig vad livet har att ge, det har jag lärt mig, och man ska vara tacksam när man har dessa dagar där man bara får ha det bra. Och glöm inte, att ha humor är alltid så mycket bättre än att ha humör:)
Detta får blir dagens lilla tankeställare för vissa och självklarhet för de flesta andra av er!
Ha nu en riktigt bra start på veckan vackra ni!
KRAM

111 kommentarer:

Anonym sa...

<3

Blir så glad för att moderaterna bjuder in till en så viktig diskussion. Hoppas att du har möjlighet att närvara.

Önskar dig en bra dag och tackar för att du ger så mycket positiv inspiration i vardagen. Härligt med människor som är så tacksamma för vad de har.

Mvh Josephine

Ewa Björnsdotter sa...

Bra sagt (eller skrivet)!! Du har all rätt att vara stolt och glad över din lycka och dig själv. :) /Ewa

eastcoastmom sa...

Halleluja! Söta du, det där var riktigt bra skrivet.
Hälsningar från Madrid

Carina sa...

Jätte-bra skrivet...håller med till fullo..kan känna igen mig (fast jag inte bloggar) ..det finns så många arga olyckliga människor som inte tål att någon annan har det bra och det är hemskt ..lägg som sagt energin på att försöka må bättre själv istället för att klaga och vara missunnsam mot andra men det verkar som de känner sig lite bättre en stund i alla fall när de har sagt elaka kommentarer..och kanske pratat bakom ryggen..usch ja nej nu ska vi vara snälla och trevliga mot varandra och GLÄDJAS när andra människor lyckas i sina liv..det är faktiskt så att om du ger KÄRLEK så får du tillbaka kärlek så enkelt är det Jag tycker att du har en fantastisk blogg Petra och den ger mig massor av inspiration!! Kram från Carina/Västerås

Anonym sa...

Du är inte riktigt så dum att tänker du är bättre än alla andra?? Det verkar så när du lära os att hur ska vi vara som människor.

Come quickly down from your high horse! :(

På Selmas gata sa...

Mycket bra skrivet. och TOKBRA att du blivit inbjuden till detta!

Tänker ofta på det även irl. En del människor verkar inte ha förmågan att verkligen glädjas åt andra utan måste genast "bräcka" istället för att faktiskt ge en komplimang. Det handlar om generositet tycker jag.

Generösa människor (och då menar jag inte generös som i givmild med pengar) har en förmåga att innesluta alla i sin famn, att kunna hylla någon för en bra prestation eller vad det nu gäller.

Sedan finns det de andra. De som aldrig någonsin ger en fin komplimang utan att vinna något på det. Jag vet vilken typ av människa jag själv vill vara...

Anonym sa...

Braaaaaaaaaaaaaaa!!! Jättebra med dessa diskussioner om näthatet. Det är alldeles för lätt, att skriva vad som helst, till vem som helst på nätet. Hade man sagt dessa saker rakt i ansiktet på någon så hade man förmodligen blivit polisanmäld, eller kanske hamnat i fängelse. Jag tycker att du har blivit väldigt illa behandlad av många här inne på din blogg, och det ska bara inte få förekomma. Du har en jättefin blogg, och du verkar också vara en jättefin person. Ha det bra, och stort lycka till på forumet!/ Lotta från Sundsvall

Julias vita drömmar sa...

Åh det var länge sedan jag kikade in till dig! Viktigtt viktigt och ingen har rätt att göra så, varken här på nätet eller i riktiga livet. Jag har varit otroligt förskonad tack och lov.

Kram och sköt om dig!

Julia

Catarina Alexandersson sa...

Hej Petra,
Du skriver så bra, hoppas de som det riktas mot tar till sig detta, så mår nog alla lite bättre. Är ju riktigt obehagligt att läsa vissa rader ibland, det riktigt knyter sig i magen. Avundsjuka är en hemsk sjukdom, och det är så sorgligt att en del verkar tro att, bara för man har det gott ställt så är man skyddad ifrån sorg och annat eländigt i livet. Och då är det liksom fritt fram att såra dem bara för att jämna ut det, eller?? Vi är alla människor med känslor, och kan må lika dåligt/bra vare sig man har det bra eller sämre ställt.
Sen kan man ju ändå få tycka lite olika ibland, och få skriva det utan rosenskimmer (eller vad tycker du), men absolut inte elakt. Då menar jag alltså för oss som följer dig i princip dagligen och som i de allra flesta fall bara älskar det du gör, visar och inspirerar oss med. För mig finns det några få inlägg som jag tycker lite mindre om, har oftast med skönhetsingrepp att göra, men nu har jag lärt mig att jag ska skippa dessa inlägg och njuta av resten :)
En annan sak jag tänkt på är att din Lolo kanske läser kommentarer på din blogg och blir jätteledsen av de taskiga kommentarerna till hennes rum. Hon har ju tillgång till nätet menar jag..

Dotterns rum är fantastiskt vackert, milda sobra toner. Får lite hotell/gästrumskänsla, fast på ett positivt sätt! Tror absolut att det är så din 9-åring vill ha det så, och sen tror jag faktiskt att känslan blir en annan när man faktiskt är i rummet, jag menar känslan av att ett barn bor där :)
Älskar ditt brudskåp i vackra matsalen, och allt annat med för den delen.
Jo just det, ananasen, vart var det du hade köpt den?

Nu ska jag sluta babbla..
Ha en fin dag! Och grattis till viktiga inbjudan :)
Kram

Veronica sa...

Håller med! Jättebra skrivet.

Eva sa...

Riktigt bra skrivet, stå på dig Petra.Kramizar Eva

Anonym sa...

Läser din blogg dagligen för att du sprider positiv energi. Det är tragiskt att det finns människor som lägger ner tid och energi på att näthata :(

/ Lotta

Anonym sa...

jättebra skrivet. ingen förtjänar elakheter.
kör hårt i riksdagen...
kram annsofie

Anonym sa...

Hej, grattis till riksdagsinbjudningen!
Vilken möjlighet för dig!
Jag vill försöka förklara min åsikt om det du skriver.
Jag tycker alltid det är fel att vara elak. Men det verkar som att många har olika definitioner om vad elak är.
Jag gillar din blogg jättemycket. Jag inspireras jättemycket av hur fint du har det. Speciellt fredagar kan jag få energi av det du skriver till att njuta av fredagskvällen. Allting är jätte fint och jättebra. Förutom en detalj som betyder mycket för mig. Miljön. Att konsumera så mycket materiella ting är inte alls bra för miljön. Du är absolut inte ensam om att överkonsumera och dagens överkonsumtion går inte att skylla på en person. Jag är inte avundsjuk på dig. Jag är inte arg på dig. Men jag är arg på att världen ser ut som den gör. Att en del svälter och att en del dör i övervikt. Att några inte har ett hem och en del bor i slott.
Jag tycker att folk ska kunna delge sin åsikt utan att bli kallade för avundsjuka eller olyckliga. Däremot håller jag med dig om att människor som är elaka bara för att försöka få någon annan att må dåligt behöver göra något åt sitt fruktansvärt dåliga beteende.
Lycka till med kampen mot näthat!

Anonym sa...

Hej Petra!
Toppen att Moderaterna bjuder in till ett så aktuellt ämne. Är säker på att DU kommer att tillföra mycket i diskussionen.
Att mobba och stimulera till utanförskap borde vi alla människor bekämpa.
Har man själv blivit utsatt så kan man erinra sig denna känsla.
Att "slå ned" en annan människa är en feg handling som tyvärr kan få katastrofala följder.
Låt oss bekämpa denna känsla från tidig ålder i förskola och skola så kanhända flera blir lyckliga istället för som nu. Kön till Bup är långa och många och riktigt unga människor mår så dåligt i vårt annars så välmående samhälle.

STORT TACK FÖR DIN INSATS!
Du är väl värd att vara lycklig och jag tycker om att du delar med dig din lycka till oss andra. Fint!

Varma kramar och ha det fint!
Yvonne

Anonym sa...

Kram på dig fr Mirva!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Härligt! Du kan tillföra mycket i en sådan diskussin tror jag.
Jag hoppas på att lagen ändras, så det lättare går att spåra IP-nr och sedan dessutom ge straff till dem som sprider detta näthat(HÖÖÖÖGA böter kanske! Helst 5-6 siffriga i 1:a hand, fängelse i 2:a hand, om det är riktigt grovt näthat/hot!).

Har man inget gott att säga andra, kan man lika gärna låta bli!

Kram Susanne

Lena - gott för själen sa...

Men åh vad bra att du blivit inbjuden till en diskussion! Du har ju verkligen erfarenhet.

Så bra skrivet inlägg. Välbalanserat och klokt!

Ses på torsdag.

Kram Lena

majamyra | tired parents and happy kids lives here sa...

Så sant som det är skrivet!
Det kommer bli mycket intressant på forumet kan jag tänka mig. Så bra!

Lisa

Anonym sa...

Petra: beautiful words!!! your friends Andrea of Argentina!!! kiss!!!

Design by E sa...

Grymt skrivet o formulerat, det märks att Du är en sund människa o att du ju just blivit det för du själv var i något svårt som Du tog dig upp ifrån..Why do we fall...

STÅ PÅ DIG!!!!Det gör Jag med.

Kram E

Emmelie sa...

Det är ju så - dem som måste hoppa på andra och aldrig kan glädjas med och åt andra, dom mår tyvärr själva dåligt! Fast man vet detta, kan man ju ändå inte låta bli att ta åt sig det - tyvärr!
Du är en Pärla med hjärtat på rätt ställe Petra - glöm aldrig det!! Har följt bloggen länge, för du ska veta att du sprider så mycket glädje och inspiration!!

Stor Kram till dig!!

Anonym sa...

Jag tror att man måste börja se vad det är för blogg man väljer att läsa. Antingen läser man de bloggar som delar ALLT med sina läsare, såväl bra dagar som mindre bra dagar, ett städat hem som ett kaos hem. Eller också läser man en blogg som denna som inte väljer att dela allt med sina läsare men då får man komma ihåg också att det inte är ALLT. Bloggen kanske då visar 50% och de andra 50% har vi läsare ingen aning om. De kanske tex innehåller en Petra med bråkiga barn, kläder och kaos i hemmet, ja ni fattar.
Jag försöker se denna bloggen lite som en tidning, fina bilder, inspiration, kläder etc, men faktiskt helt utan känsla och hjärta. Bara yta men för det ger inte det mig rätten att "hata" för jag har ju själv gjort valet att inspireras och läsa här.
Sen måste man få tycka olika och inte hålla med om allt och tycka att allt är snyggt men det är inte hat, det är en åsikt.

Nog om det. Var rädda om varandra där ute :)

Annie

Anonym sa...

Hoppas det blir ett bra forum som diskuterar detta viktiga ämne idag, livsfarligt med denna fega mobbing på nätet, både för ungdomar och vuxna. Det skadar så ofantligt.

Blir ju helt full i skratt när jag läser alla kommentarer om din dotters rum, så korkade folk är. Egentligen ska du ju inte behöva förklara och berätta var hon har sina leksaker och pysselgrejer, det är ju helt befängt, men jag förstår känslan att man vill göra det.

Jag tycker ju om när du visar lite mer inredning, så tack för det. Hoppas det blir en bra dag idag fast det är grått och trist här i Stockholm

Kram Lena

Casaneuhaus sa...

Mycket bra skrivet! En positiv livsinställning är guld värd! Kram Sarah

Casaneuhaus sa...

Mycket bra skrivet! En positiv livsinställning är guld värd! Kram Sarah

mali-mo sa...

Følger deg i hvert ord!

Så flott med invitasjon, masse lykke til!

Anonym sa...

Grattis till inbjudan! Hoppas du har möjlighet att gå dit och bidrar med dina erfaenheter.

Som min dotter (8 år) har får lära sig i skolan:
-Soltankar ska man tala om
-Åsktankar ska man hålla för sig själv
Låter ganska enkelt, men det ser vi ju bevis på dagligen att så är inte fallet.

Du är iaf en otrolig inspirationskälla - fortsätt så!
/Sus

Överkalixtösen sa...

BRA SKRIVET!

Att vara någons fru sa...

Jag är då sur att jag inte kunde komma :( Men jag VET att du kommer att föra den bästa av talan.

Hat, i alla dess former, ska inte vara välkommet i någon människa eller mot någon människa. Inget gott har nånsin kommit ur ilska.

Vi måste vara rädda om varann. Och oss själva.

Josefine sa...

Väldigt bra skrivet Petra och spännande med inbjudan ( den var så fin också!) ovan.

Det är en väldigt viktig fråga och det känns så läskigt att barn kan utsättas för detta i så ung ålder. Man kan ju bara ana hur svaga de är för elakheter på nätet om man själv som vuxen kvinna ibland blir ledsen.

STOR måndagskram!

Carina sa...

HEJA DIG

Thelma Louise sa...

Bra :-))

HOUSE of ADELA sa...

Bra Petra och fortsätt var den du är.
Precis som du skriver så mår man sååå mycket bättre av att bestämma sig för att må bättre själv än att ta ut sin ev olycka på andra...
Intressant men samtidigt sorgligt att regeringen ska behöva "ta sig tid" till detta med näthat...det borde helt enkelt inte finnas om människor kunde lära sig att r e s p e k t e r a varandra och att vi är olika.

Stor kram
Adela

Anonym sa...

Petra, you are great and lolo`s room also. My daughter is 5 and there is also no chaos in her room and she is quite younger . There are enough boxes and cabinets in her room to keep the toys in.The daughters always orient on her mother. so you have a great and clear taste-of course lolo also. I think it is quite normal. I think a blog is an inspiration and so if you dont like it it`s no problem, close it and keep going on what you are doing.We have no benefit of a negative entry. Your blog is not a forum for discussion :) kind regards from germany saskia

Anonym sa...

Bästa Petra:)
Så otroligt bra skrivet! Läser din blogg dagligen och mår så himla bra av alla dina fantastiska inlägg. Så otroligt mycket inspiration man får av dig varje dag...Och du är så klok, fin och ödmjuk människa.
Helt otroligt att du orkar med och är så positiv med tanke på alla dessa elaka, missunnsamma, avundsjuka, miljömedvetna, och alla dessa stackare som MÅSTE tycka och ha åsikt om precis ALLT... Och alla dessa stackare som tycker att det är så hemskt att vissa har ingenstans att bo och vissa bor i slott...som om det var en nyhet...
Tack Petra att du orkar:).

Lycka till vid rundabordssamtalen, är övertygad om att du kommer tillföra mycket!

Önskar dig fortsatt lycka i livet!
Tusen kramar/ Helena Sundberg

Lise-Lott Lyremo sa...

Hej
Mycket kloka ord. Kan inte förstå hur någon kan skriva elaka kommentarer.
Oj så fint det blev i Lolos rum.
Jag ska inreda mitt barnbarns rum hon är sju år.Och blev så glad när jag såg Lolos rum. Precis i vår smak.
Ha en fin vecka.

Anonym sa...

Så bra skrivet! Jag läser din blogg för att få inspiration och få suckta lite grann!! :)

Fortsätt på precis ditt sätt, det är ju därför jag läser dig...

/lisa

Madde sa...

Mycket bra skrivet!!!!

Anonym sa...

Tänk om alla hemska fotbollsupportrar också kunde lägga fokus på att älska sitt lag istället för att hata och skrämma slag på barn och många genom att som AIK gjorde i Borås med sina rånarluvor. Det är mycket hat som sprider sig i samhället på olika plan.

Maria sa...

Så sant, så sant. Känner också igen det där med att vissa har problem med att andra lyckas bättre i livet. Jag är som du, nöjd och glad över det jag har :) Jag har också upplevt svåra saker i mitt liv, som stärkt mig på ett eller annat sätt. Har erfarit att vi inget vet om vad som händer med våra nära eller oss själva, härnäst. Varför inte helt enkelt vara glad över det vi har och inte sörja det vi inte har? ;)
Ett bra talesätt/ordspråk:
"Lycka är inte att få det man vill ha, Lycka är att vilja ha det man får..."
Ligger en del i det, faktiskt.
Ha nu en fortsatt fin ny vecka!
Kram /Maria

Anonym sa...

Så godt sagt :) Og man kan bli virkelig vettskremt om man leser i kommentarfeltene på diverse nyhetsider også, undres på hvor alt dette hatet og grumset kommer fra, det virker jo alvorlig sykt.
Og ja, man vet virkelig ikke hva livet bringer - det gjelder å ta vare på øyeblikket, det er jo det eneste vi virkelig eier :) Takknemlighet og ydmykhet synes dessverre ofte å være mangelvare i vår del av verden.
Og mens jeg er innom; for et nydelig rom du har ordnet til LoLo, så fin balanse mellom det personlige og det nøytrale, et rolig rom som det må være godt å være i - skjønner godt at hun er kjempefornøyd :)
Ha en fabelaktig uke!
Klem, Lise

En blandad kompott sa...

Bra skrivet!
Och vad bra att du får vara där och föra talan för näthatet och ge inblick i det.
Hat är ju aldrig bra och inte rätt att såra och kränka någon men olika åsikter får man ju ha, men man kan leverera en olik åsikt på ett mer trevligt, ödmjukt och intelligent sätt.
Men ibland kan man ju tänka efter INNAN, om åsikten behöver framföras och vad effekten med den ska innebära och om den egentligen behövs...
För hur skulle världen vara, om vi alla var stöpta i samma form, och alla sa ja och hurra till allt eller tvärtemot?
Fy,vad trist!
Ha en bra dag
Kramar

Anonym sa...

Hej!
Det var så bra och sant sagt, avundsjuka och missunnsamma människor gräver sin egen grav, så är det bara!
Maria

17doors sa...

Lycka till!!

Anonym sa...

Heja, Petra!
Skönt att de här sorgliga företeelserna uppmärksammas och att de benämns för vad de är "näthat". Det är så lätt att gömma sina påhopp bakom "konstruktiv kritik". All lycka till dig!

/Christina

Anonym sa...

Hoppas att du och Bea Ask slår näva i bordet ;) Sådana här inlägg behövs i bland, så att människan tänker efter lite ;)Ha en fin kväll <3 Kram Sophia

Louise sa...

OCH SÅ EN HELT ANNAN SAK DÅ SOM INTE HAR MED DETTA ATT GÖRA;

JAG TÄNKTE KÖPA EN LJUSSLINGA FRÅN HAPPY LIGHTS, JAG SÅG ATT DU SKRIVIT MED DEN I LISTAN ÖVER PRYLARNA I DOTTERNS NYA RUM. VAR HÄNGER DEN DÅ, JAG SER DEN INTE PÅ BILDERNA?! DET VAR BARA DET JAG UNDRADE, TACK TACK!

Ulrika Vikner sa...

Sant, så sant!

kram

Lise-Lotte sa...

Det bar riktigt bra skrivet!!!
/Lise-LOtte :-))

Anonym sa...

Du bör nog ta bort kommentarsfältet, för människor kommer alltid att ha olika åsikter. Att kalla de som tycker olika från dig för avundsjuka, olyckliga och allt vad det var, blir ju väldigt inskränkt. Menar du verkligen att man inte skulle kunna inspireras av vissa saker du visar, men tycka olika om andra? Får man verkligen bara skriva roliga, viktiga medhållande saker på din blogg? Vad tråkigt det skulle bli om alla tyckte lika! Jag är jätteglad att du är tillfreds med tillvaron, det är jag med! Men tycker inte alltid lika, så är det bara. Kan det inte få vara så? Att kunna ifrågasätta, utan att vara elaka?

Iris sa...

Helt rätt, bra skrivit!

Kram /iris

Anonym sa...

Grymt bra skrivet 👍👍👍💛

Anonym sa...

Hej,
Näthat och nätmobbing är verkligen något frukansvärt. Men jag hoppas att du inte kategoriserar in åsikterna kring barnrumsinredning under detta?? Det är avvikande åsikter,och så länge de är hövligt uttryckta är det väl ok? Eller?
På något sätt blev detta viktiga event som du är inbjuden till ihopblandat med huruvida man får säga att du intrett ett rum fint eller inte. Helt plötsligt blev begreppet "näthat" urvattnat...

Monica sa...

Detta var MYCKET BRA skrivet.
En stor kram till dig....<3
Monica i Rom

Anonym sa...

Fast jag håller inte med dig om allt. Får man inte uttrycka det då? Är man en "näthatare" då?! Skrämmande i så fall. Jag har verkligen dubbla känslor kring din blogg. Å ena sidan anar jag en genuint trevlig tjej som jag beundrar för sin kreativitet, humor och för att du verkar vara en så engagerad och fin mor. Å andra sidan ser jag sidor jag verkligen inte gillar, när din konsumtion och utseendehets går för långt för att ge ett tydligt exempel. Petra, ärligt talat. Tror du verkligen att alla som har haft åsikter kring din shopping el kring ditt utseende efter ingreppen har uttryckt dessa pga avundsjuka? Tror du att så många som uttrycker samma sak är avundsjuka. Det tror inte jag.

Sofia

Anonym sa...

THINK before you speak.

T- is it TRUE?
H- is it HELPFUL?
I- is it INSPIRING?
N- is it NECESSARY?
K- is it KIND?

The last one might be the most important one.
Kindness.
Mucho importante.
Puss Therese

Louise sa...

Intressant det du skriver. Tror att det är mycket avundsjuka som ligger bakom. Har själv en trädgårdsblogg och i den världen tror jag inte att näthat eller vad man nu vill kalla det förekommer. Ingen skulle bli sur för att någon annan har en vackrare växt, snyggare trädgård eller grönare gräsmatta. Man är mest bara glad för andras skull. Och ser det som inspiration. Man får väl tycka vad man vill om det andra skriver men att bara klanka ner på någon annan gör väl ingen lycklig! Heja på du! Stå för det du gör och gillar. Jag håller inte med dig i allt men skriver knappast negativa kommentarer för det. Jag ser din blogg som ett modemagasin och tar till mig det jag gillar, precis som i en tidning!

kram louise

Anonym sa...

Hallå där!!
Girls! ja, tänk vad livet vore härligt om alla människor som mår dåligt skickades till månen ja vad bra allt blir. Inga elaka eller så kallade dom som stryker mothårs istället för medhårs, ja vi, som gärna vänder kappan efter vinden, det är vi, som är fega!! som inte törs säga vad vi tycker. Det är väl ganska uppenbart att Moderaterna tar en framgångsrik bloggare för att beskämpa dom svaga i samhället :(((Ja vi vet ju vad moderaterna har för människosyn mot dom mindre framgångsrika eller arbetslösa eller sjuka människor Jo jag vet dom har inte mycket över för dom svaga. Jag säger bara lycka till och föresten Bea Ask är inte den vassate kniven i lådan :)Kram Anna

Anonym sa...

Hej
Bra skrivet av dig Sofia alla är inte näthatare för man inte tycker om allt i bloggar man följer,,,håll isär det , ja sen finns det en del som är lite småelaka men dom finns oavsett vi vill eller inte,,
Var relalist,, annars sluta med bloggandet och som en skrev ta bort kommentarsfältet Pronto....

helen by the westcoast sa...

Bra skrivet, håller med till fullo! Vi har bara ett liv och hur långt det är vet ingen.Just därför,gör det bästa av varje dag, för att du läsare själv skall må bra. Svårt att förstå hur man orkar ödsla energi på att vara elak och otrevlig.

cruella sa...

Jag tycker Sofia uttrycker det väldigt bra här ovan. Beskriver mina egna känslor och tankar.

Jag tycker också att vi ska vara försiktiga när vi talar om näthat så att vi inte devalverar begreppet och hamnar bredvid i något slags allmän netikettdebatt.

Anonym sa...

Sofia,anonym.Tenker det samme som deg;)

Anonym sa...

Bra skrivet!! Det är så tragiskt när människor inte kan glädjas med andra . Både i stort som smått.

Heja dig och tack för inspirationen du ger mig!

Anonym sa...

Mycket bra skrivet! Håller med helt och lever själv efter den devisen. Jag har inte råkat ut för näthat (bloggar inte) men väl missunnsamma släktingar som jobbat riktigt hårt för att förstöra min och min familjs lycka. För en del människor är det tydligen omöjligt att vara glad för någon annans skull när de själva inte är nöjda med livet. Kram

Anonym sa...

Jag kan inte förstå att folk känner sig träffade, när de kommenterat om flickans rum och Petra nämner detta med att diskutera näthat. Ärligt talat, har vi inte tillräckligt med vardagspussel, som vi ska få ihop, och HoP ger oss en liten avslappningsstund med sin positiva inställning, så vi måste bara kritisera huruvida hon inrett dotterns rum. Det var inspirationsbilder och inte läxa upp henne för att inte läxa upp henne för att ha gjort ett si och ett så rum, ...menar ni att ni låter era egna barn inreda helt själva sina rum?? Sluta visa hur ni skulle vilja vara visa istället hur ni egentligen är i verkligheten.......Fruktansvärt vad ni älskar ge kritik och gnälla i detta avlånga land. Och om det inte passar er att hon visar kläder, inredning resor fina saker, läs inte då! Denna kvinna har inspirerat tusentals kvinnor på den här bloggen och när hon börjar bli mer och mer framgångsrik så gör ni påhopp. Fy skäms att angripa, och kritisera flickans rum!!! Vill ni att någon ska ha så negativa åsikter om era barns rum??
Kör hårt Petra och låt detta bara stärka dig och visa mer och mer allt materiellt och emotionellt och massa annat, VI ÄLSKAR DIN BLOGG! men vissa hatar att du är så bra på allt du gör!!!

Anonym sa...

Anonym kl 12:53!!!!
På pricken rätt tycker jag. Håller med dig till fullo!

Anonym sa...

Kan någon snälla förklara för mig varför de känner att de måste få uttrycka sin åsikt här?! Detta är en blogg som är här för att inspirera de som vill bli inspirerade, inte något j-la åsiktsforum. Visst alla har självklart rätt till sin åsikt, men är detta rätt plats att yttra den? Fråga er själva; skulle jag säga det jag säger i kommentarfältet till en vän med annan åsikt än jag själv? Eller, hur skulle det kännas om någon skrev dessa kommentarer till mig? Jag håller absolut inte med om allt som skrivs på denna blogg, men vad hjälper det om jag kommenterar? Petra skriver det hon vill skriva, jag läser det jag vill läsa.
Peace&Love

House of Philia sa...

Bara så ni förstår.

Detta får jag läsa i kommentarsfältet med jämna mellanrum:

Jag är gammal, jag har feta lår och jag är tjock och ser ut som jag är i sjunde månaden. Mina läppar ser ut som en ankas, jag har smaklöst hem, jag har fullt upp med operera mig för att min man inte ska lämna mig eftersom han är så mycket yngre. Jag ser verkligen jättegammal ut och jag har fula kläder, ingen smak eller klass och ingen stil, Jag ser ut som en finska med stor potatisnäsa. Jag har ingen utbildning och läser aldrig några böcker och har inget som helst intellekt och är korkad. Jag är sponsrad från tårna och upp, betalar ingen skatt och betalar inte för något jag handlar. Jag är elak mot andra bloggerskor, jag är dryg, har ingen koll på miljön och förstör hela vår planet. Jag är en värdelös mamma och jag låter inte min dotter få ha det som hon önskar. Det som hon har fått i sitt nya rum hatar hon. Jag är dålig på att blogga, publicerar tråkiga inlägg och det finns så många som är så mycket bättre och duktigare på detta än jag. De som är så mycket mer jordnära och som är äkta och fina till skillnad från mig. Jag är falsk och jag är äcklig.


Det jag skrivit ovan är sånt som ni aldrig behöver läsa eftersom jag valt att inte publicera detta. Jag gör inte det för att det är så grovt och även för att jag av erfarenhet vet att om en hater får plats så kommer det genast ett helt gäng med andra anonyma som hänger på.


Det finns så mycket jag vill få sagt och diskutera kring detta den 3 maj och detta är, som ni säkert förstår, det stora minussidan med att vara framgångrik inom bloggandet


KRAM

P

inge sa...

Brilliantly said and so very true. 3 cheers for you today my lovely friend.

Anna sa...

Jag älskar din blogg. That´s it. Punkt.

Anonym sa...

Bra gjort att moderaterna bjuder in till samtal om näthatet och jag tror att det gjorde helt rätt som tar med dig. Hoppas det blir konstruktivt och ni kan komma fram till något bra :)

Du måste stå med många elaka kommentarer men jag hoppas att alla vi andra som tokgillar din blogg( och kanske tyvärr aldrig kommenterar) kan väga upp de där bittra elakheterna.

Kram!

Mimmi sa...

Men!! Skriver folk så!? Det är fruktansvärt! Jag är stum. Det är näthat. Måste vara otroligt olyckliga människor men det är verkligen inte ok att låta det gå ut över någon annan!! Fruktansvärt!! Ger sig uttryck nu även på nätet.
En annan sak tror inte att Facebook, instagram, Twitter o bloggar egentligen får oss att må bra.

TuvaLiving sa...

Riktigt bra inlägg med kloka ord Petra! Stor kram till dig och TACK för att du delar med dig av ditt liv, det har betytt mycket och hjälpt mig framåt!

Anonym sa...

Hej
Din blogg är inspirerande men.......vilket konsumerande. Har för mig att dotterns rum gjordes om för inte så länge sen. Funderar på om en blogg kan finansiera all konsumtion? själv jobbar jag och sliter från morgon till kväll medan du skriver om hemmatid med barnen och besök hos vänner och i butiker. Hälsn Ellen

mallansvardag sa...

Jag ville bara säga att jag läser din blogg varje dag och jag älskar den. Den inspirerar mig vad det gäller inredning, mat och kläder. Fortsätt vara den du är och skriv som du gör. Förresten, dina bilder är fantastiska.

Anonym sa...

Det jag inte förstår är VARFÖR man MÅSTE tala om sin åsikt bara för att man kan, när man vet att det inte ger någonting mer än negativet? Detta är en feel good och inspirationsblogg, ingen rätt och fel blogg. Njut av det du gillar och tyck vad du vill om resten men var inte elak bara för att du kan och har "rätt" till det pga kommentarsfält finns. Och JA, det är elakt att tala om att något är fult, smaklöst eller opassande utan anledning!
Vad vinner man på att göra det?

Underbart att du tar ställning i frågan.
Inte konstigt att mobbingen på barn blir värre värre nu för tiden när vi lär våra barn att nästan alla åsikter är OK att ha och uttrycka på nätet. Att det är OK att säga vad man vill i ett offentligt forum så länge det finns utrymme för det. Att näthat och nätmobbing är en helt annan sak än I verkliga livet. För skillnaden att säga att något någon annan har är fult bakom en dataskärm är helt annat än att göra det på rasten i skolan! (Hmpf....)
Nä usch, jag fattar inte hur man tänker, inte längre än nässpetsen iallafall!

Kör hårt Petra, du är en härlig inspirationskälla med en underbar blogg!
Jag är väldigt imponerad av att du fortsätter vara positiv trots alla tråkigheter du får höra! Tack!
/Lollo

Lisa sa...

Heja dig :) Livet bjuder på både med o motgångar, tycker nog att motgångarna gör att man kan njuta av när livet flyter på..
Kram Lisa

Catarina Alexandersson sa...

Är det verkligen sant, är folk så elaka Petra, herregud.. Jag hittar inga ord, det är ju inte mänskligt.
Du måste ju vara oerhört stark som orkar fortsätta, jag hade gått itu.
Heja dig, och kram..stor kram..
C

Anonym sa...

Anonym/ Lollo 21:15, så himla bra skrivet, håller med dig verkligen! Tack!

ALLA NI ELAKA TANTER! Har ni inget snällt att skriva? Skriv ingenting! OCH SLUTA LÄS DENNA UNDERBARA BLOGG!!!
Finns andra bloggar där ni kan leka tuffingar med andra dryga, missunnsamma, avundsjuka typer... För här vill ingen ta del av er negativa energi!!

Petra, tack ännu en gång för en HELT UNDERBAR BLOGG!!!

Många kramar/ Helena Sundberg

Ann-Katrin sa...

Det är så lätt att skriva elaka kommentarer och vara anonym på nätet. Om alla lät bli att skriva sådant som dom inte skulle kunna säga ansikte mot ansikte till någon så skulle näthatet och mobbandet nästan försvinna. Jag har en dotter som snart börjar röra sig på egen hand på nätet och när jag ser och läser om allt näthatet fasar jag. Ni som skriver elaka kommentarer skulle ni tycka att det var ok om era barn skrev sådana hemska saker till andra på nätet. Nu syftar jag inte på att ha en annan åsikt utan att vara elak.

Snälla Petra fortsätta med din blogg precis på det sättet du vill. Jag tycker om din blogg och inspireras av dina fina foton och din,tycker jag, goda smak.

Gúa sa...

Du är modig som delar med dig av detta.
Tack!
Allt vackert till dig

Kram // Gúa

Anonym sa...

Jag är självklart emot näthat i alla dess former och förstår heller inte behov av att skriva de elakheter du får utstå. Det syns att du är lycklig och gillar det du gör men jag känner inte dig så jag skall inte uttala mig om det. Det som jag kan tänka mig som sticker i ögonen på folk som kanske framkallar en del av denna "missunnsamhet" är när du skriver att du måste banta trots att du är pinnsmal, eller nästan mässar om Botox/restylanes förträfflighet trots att du ser jättefräsch ut- det tror jag vrider om kniven i en öm punkt hos många. Genom att skriva sådant signalerar du ju motsatt till vad du önskar av läsarna, att de skall vara nöjda med sitt och inte avundsjuka, om du inte kan vara nöjd med ditt spotless utseende kanske vissa av dina läsare får svårt att vara nöjda med sitt och då väller det över på alla plan ( även om det är oförsvarligt!)! Att någon har fint hemma tror iaf inte jag är lika "ömt" och kanske inte är där skon klämmer primärt. Nu blir säkert jag också kallad elak pga detta men det var mina tankar och jag kan tycka att det kan vara värt en tankeställare "hur kan jag som bloggare, med det jag skriver påverka folks reaktioner"?

Anonym sa...

Bra talat! Heja dig, kram Caroline W

Anna Margareta sa...

Wohoooo! Så bra. Jag brukar traggla om kärlek värme och omtanke. Basics! Jag vet inte hur man liksom kan missa det som vuxen och intelektuell människa. Jag gillar din blogg och jag gillar att det är stake i dig. Kram!

Anonym sa...

Hej, bor i Singapore och känner mig ganska långt borta från debatten i sig, men det du skriver berör mig verkligen! Jag läser din blogg (varje dag!) för att den inspirerar mig, ger mig kontakt med Sverige och och helt enkelt bara gör mig glad! Jag tycker ditt senaste inlägg var otroligt bra skrivet, både nyanserat, med eftertanke och din livskraft som lyser igenom. Du lyfter vem som helst! :-) Är stolt (:-)) över dig!! xx K

Anonym sa...

Läsvärda ord! Tack! Man tar väl till sig av det som ligger sig själv närmast, och jag kände att du sände mig ett budskap "gör något åt din situation, låt ingen trampa på dig, det är du som bestämmer" Ett budskap som kommit till mig i många former de senaste dagarna. Ska försöka resa mig och kravla framåt... Jag kan också! Kram fina du, all lycka är du värd!

Anonym sa...

Hei,

tycker det er en viktig fråga og vll ikke at hat skal sprides på nett.

MEN - om man inte altid er enig skal man da ikke få si noe til en av Sveriges største blogger?

Jeg mener ikke at man skal skrive på en hatisk og negativ måte, men iblant får jeg en følelse av at man må hylle deg eller holde kjeft. Og det finnes kanskje en gyllen middelvei. Der man iblant kan stille spørsmål om skjønnhetsinngrep og konsumtion. UTEN at vara avundsjuk. Eller tror ikke du at det er mullig?

Josefin

Anonym sa...

Hej Hop!
Jag tror nog också att det ibland blir för mycket för många när du, som ser så bra ut på alla sätt, ändå inte är nöjd med ditt utseende. Många är vi som inte har mycket pengar och massa tid till allt som du har men det är ju då man kan drömma sig bort lite med din blogg, för det är ju just en blogg det är, inget mer eller mindre. Som en veckotidning, inget facit på livet. Tänk om man skulle skriva till Sköna Hem så fort man läst eller sett något som är fin fint. Om jag skulle driva en blogg så skulle inte jag heller berätta om smutsiga sockar på golvet, att jag plockat ur diskmaskinen eller att jag grälade på barnen. Hur "feelgood" är det? och det är ju ändå ett av ledorden på din blogg!
Kram Anna

Therese sa...

En hel drös med klokheter! Go Petra!

Lilian and Company sa...

Otroligt bra skrivet!!

Självklart har man olika åsikter om saker och ting, vi är ju alla unik...men det betyder inte att det finns någon anledning att spetsa sina åsikter med en 'tilltryckning'...då finns det ju ändå någon forma av avundsjuka bakom tror jag.
Så tråkigt att du får kommentarer som ovan!
Vi ska ju vara rädd om varandra...eller hur!

Kram

Kalkstenssommar sa...

Vilken klok och eftertänksam text Petra!
Har även lästa alla kommentarer här och ser att du i dessa har ett spännande och gediget material att använda som underlag när du ska diskutera detta viktiga ämne.

Jag har själv funderat mycket på det här på sista tiden. Jag startade blogga 2008 med inriktning heminredning. Idag handlar min blogg om cancer.

Jag reagerade starkt när du fick påhopp för att någon som du som "är så ytlig" hade ett inlägg om cancer.

För mig är det fascinerande att människor vill förenkla allt så mkt. Kan man inte vara smart, lycklig, snygg, klok, intelligent och medkännande i samma person? SJÄLVKLART!

Du kommer vara en tillgång när ämnet ska diskuteras.

Lycka till

Kram
L

Anonym sa...

Är det näthat att ifrågasätta ditt sätt att leva? Själv har jag mycket god ekonomi, men tillåter mig ändå inte att konsumera på det ohämmade sätt du gör av ansvar för vår värld. Det borde du också tänka på! Inte minst för dina barns skull. Förstår du inte att det sticker i ögonen på folk som har fullt upp med att få det att gå runt att du t.ex. byter soffa för att modellen inte passar på den gamla längre? Tänk om och anklaga inte folk för att de är avundsjuka för att de inte håller med dig!

Anonym sa...

Hela du Petra verkar vara en såå fin person. Jätte bra skrivet. Tror desvärre inte att det hjälper, de som är elaka bryr sig inte om vad du skriver. Om de gjorde det då skulle redan ha förstått som vi (de flesta) redan förstår.
Bara älskar dig blogg, du inspirerar och får att bli full av feelgodd när man varit inne här.

STOR KRAM till dig <3

Fia Å

Kalkstenssommar sa...

ps. I onsdags skrev bloggaren Kristian i sin blogg ikroppenmin.blogspot.com om hur en del människor skriver elaka texter till honom och hur de anklagar honom för att profitera på sin egen död... Magstarkt!

Mimmi sa...

Facebook, instagram o bloggar m m är en yta. Lite reklam om sig själv. Man söker handen på hjärtat bekräftelse. Även jag erkänner detta. Men det är inte upp till andra att avgöra om man är bra. Pratar med mina tonårsdöttrar om detta ständigt. Dom retar upp sig på det o det. Åter igen vi mår nog inte bra av detta. Är ju en tävlan eller hur? Dax att se sig själv i detta kanske??;)

Anonym sa...

DU FÅR GÄRNA SVARA PÅ FRÅGAN OM LJUSSLINGAN!!!

TACK!!

Matilda sa...

Bra skrivet!

Matilda

Ulrika Vikner sa...

Hej igen!

Jag blir sannerligen fundersam över att det framkommer så mycket hat mellan människor genom de sociala medierna. Och uppriktigt sagt orolig över att det är så många som onekligen måste må så dåligt att de måste trycka ner andra för egentligen ingenting. Och som sagt behöver man väl inte uttrycka elakheter, det är ingen mänsklig rättighet, det är förtryck och påhopp. Nej, bra att välja bort de så de inte får utrymme.
heja, heja!

cruella sa...

Man kan verkligen fråga sig hur dessa människor mår. Det är faktiskt svårt att föreställa sig. Själv tänker man ju verkligen både en och två gånger innan man formulerar något för att det ska vara just konstruktiva åsikter och inte kunna tolkas fel (vilket det förstås kan göra ändå.)

Stå på dig och lycka till på seminariet.

Petra i Göteborg sa...

Självklart har alla olika åsikter och det innebär inte per automatik att det handlar om avundsjuka. Men jag kan anse att man inte alltid behöver dela med sig om sina åsikter, ibland kan man bara tiga, det är enkelt, testa om ni har gjort det. För många kan inte skilja på åsikter/konstruktiv kritik och elakheter, tyvärr inte. Då hade vi inte haft dessa diskussioner.
Sedan får Petra förmodligen utstå med så mycket mer än det som publiceras, allt är inte svart eller vitt, bara för att vi inte ser det så existerar det inte. Det Petra syftar på handlar med största sannolikhet inte om det vi får läsa, vanliga åsikter tror jag att Petra kan ta och för den delen också respektera. Och sedan tycker jag inte att Petra skall axla det ansvar, som någon här ovan skrev, att det sticker i andras ögon på att Petra kan shoppa vad hon vill medan andra får slita för allt. Sånt är livet, visst kan man tänka ett extra steg om man verkligen behöver allt man shoppar, för miljöns skull om inget annat men för någon annans skull för att hon/han inte kan, nej, det skall inte någon behöva tänka på. Även den som är fattig i dina ögon är rikare i någon annan.

Stjärnor & Champagne sa...

Hej Petra! Tråkigt att se hur människor bär sig åt. Alla får tycka precis som dom vill men jag tycker att det är fruktansvärt att man skriver sådana här saker till människor. Vad man tycker är en sak men när det går så här långt så näe fy. Jag skulle inte klara dessa påhopp så jag antar att du är en stark människa och försöker att skaka av dig och gå vidare. Jag har följt din blogg från början och jag är fortfarande kvar fast jag inte skriver hos dig längre. Men bara för att jag kanske inte gillar just den outfiten som du visar eller den vasen osv så kan man väl inte ge sig på någon. Alla tycker olika och tur är väl det. Hur skulle världen se ut annars. Jag får iaf mycket inspiration av dig på i inredning och kläder. Lätt för mig att skriva skit i dom men om man vill fortsätta att blogga så antar jag att du måste på något sätt. Ha det gott...

Kram Anne

Anna-Panna sa...

Amen.

Inga mer ord behövs!
Klockrent.

Kram fining <3

Tree sa...

Good luck with this important discussion!

Anonym sa...

Men vi blandar ju äpplen och päron hej vilt i denna diskussion!
Nej, näthat är helt förkastligt. Ja, det Petra skrev om i ett en kommentar här, vilka kommentarer hon fått med inte publiceras, är helt förkastligt. Men, om någon inte gillar en vas och skriver en kommentar kring det (i hövlig ton), är det näthat då?? Ge er, alla behöver väl inte tycka lika dant. Och nej, alla behöver inte heller kommentera om det är något de inte gillar, men uppmuntrar man till kommentarer som Petra gör, får man väl leva även med oliktänkande sådana ibland. Petra, du ÄR fantastikt och din blogg också (och Lollos rum med för den delen, ljuvligt!). Och jag förstår att du är på din vakt om du får ta emot sådana obehagliga kommentarer. Men överreagera inte på vanliga åsikter, det är mitt lilla tips. Då kanske det är bättre att stänga kommentarsmöjligheterna?
Mvh
Maria

Life's Silverlining and I sa...

Det är så sorgligt att människor måste vara elaka och uttrycka sina negativa åsikter. Ett fantastiskt fin rum du gjort till din dotter! Stor kram Nilla

Hos Daggdroppe sa...

Ljusslingan syns på det första fotot och är i form av "bollar" och köpt på MyTivoli och det står nu i texten.

Malin Svensson sa...

Förstår om du blir trött. Jag blev det bara genom att kolla igenom några av kommentarer... Det spelar ingen roll om det är näthat eller bara dålig nätetikett, allt detta negativa för ju inget gott med sig. Folk får ju givetvis ha en annan åsikt och man behöver inte gilla allt men varför de ska propsa på att du ska ändra dig, är för mig obegripligt. Jag tycker att du verkar vara mer jordnära än avsevärt många andra jag stött på och du håller en trevligare och mer ödmjuk ton än liknande bloggare. Mitt liv är långt ifrån ditt, men ändå kan jag hitta något att bli inspirerad av. Heja dig!

(om det går tycker jag du ska stänga ner möjligheten att kommentera anonymt)

Sara sa...

Men ärligt,, jag blir sååå trött på folk som tror att de kan säga (skriva vad som helst). Vart har vanligt hyfs tagit vägen? Inte 17 är man uppvuxen med sånt här dravel. Man fick som barn lära sig många saker bl.a.
-respekt mot medmänniskor ......... Svårare än så är det ju liksom inte.
Sen tycker man inte alltid lika- nej det gör man inte. Men inte säger jag till min man när vi tycker olika att han är så jävla ful, fet eller gammal. Jag säger inte heller åt min svärmor när hon ger barnen godis innan maten : att du tjocka tant skrälle ta du ditt godis och stoppa in i din feta ankmun.
Man kan TÄNKA saker men för Guds skull SKRIV /säg inte allt!!!!!!!!

Du är enorm Petra att du orkar med dessa nötter. Stor och varm kram från din old väst kust kompis. Sara

Anonym sa...

Så himla bra skrivet! Heja dig, HoP!

Kram Catharina

Anonym sa...

Du har så rätt-helt enkelt! Här har vi VETO!
Mvh Linda