söndag 31 juli 2011

VECKANS GRILLTIPS I SAMARBETE MED NYBERG DELI

.
.


Vår tidiga middag ikväll åt vi uppe på mysiga terassen!




Bon Soir vänner!



Oh - my - girl (som Flisan brukar säga;) vilken god middag vi precis har mumsat i oss!

Åter igen gjorde jag en variant på fläskytterfilé och jag började med att marinera den i denna marinad:

lite rött vin
lite olivolja
lite soja
lite pressad citron
lite chiliflakes

Efter två timmar grillades filén (av H,  så klart;) och serverades sen med grillad Halloumi (mums) tsatziki (mums) ris och vattenmelonsallad (MUMS!)



Tips: Den absolut godaste enklaste sommarsalladen och som är perfekt till grillad mat är den med vattenmelon(och som jag har blivit helt beroende av men tyvärr är den är inte lchf någonstans:()



Tärna en halv vattenmelon och tärna ett paket feta ost.
Häll över 1 dl kalamata oliver + lite olivolja + lite balsamvinäger och njuuut!:)


Kvällens grillkött var åter igen det goda fläskytterfilén från Nybergs Deli. På deras hemsida kan du just nu vinna en lyxig weekendresa till New York (2 vuxna och två barn) och tävla kan du göra lätt genom att komma med ditt egna lilla bästa grilltips här!:)



Nu ska vi cykla ner på stan och hyra en mysig film till ikväll!




KRAM

.

HELLO SUNNY SUNDAY

.


En absolut ursöt favorit i rabatterna här hemma är Anemonen:)



Bonjour alla sköningar!




Hoppas ni har en bra söndag!?


Här i Småstaden är det åter igen en superfin dag och jag tror att det lutar åt att det strax blir en lunch nere vid sjön i solskenet på någon restaurang. Men först måste jag ta en snabbdusch för här är det faktiskt en dam som fortfarande går runt i pyjamasen....:)



Har varit ute på gården och njutit hela förmiddagen (Japp, i bara linne, pyjamasbyxor och morgonrufs. Tur att de flesta är bortresta på gatan;) Bea cyklar i klänning från ChillN.

Så här ser det ut "på vår lilla gata i stan" om man sneglar över vår Avenbokhäck. Bollpilarna börjar förrresten bli riktigt stora och maffiga nu (Vi har fyra likadana i rad mot gatan som vi planterade för ca två år sen)


Imorgon har vi ju redan 1:a augusti...Är det någon mer än jag som tycker att detta är mycket mycket märkligt??? Tiden går så fooort!!!


Carpe Diem finingar!


 
KRAM


.


.

lördag 30 juli 2011

DUKTIG KICKA

.




Dagens duktiga Beabus hjälper pappa att tvätta bilen!:) (Shorts HM och tröja Esprit)




Tjingeling!




Idag har vi bla haft gemensamt trädgårdsprojekt med våra goa grannar! I strålande sol har det sågats och och grävts och donats och nya syrenplantor har kommit på plats. Nu ska det strax bli mysig middag här och ikväll tänkte jag bjuda på thaimat med doftande citrongräs och limeblad i cocosmjölk och röd curry, mums:)



Önskar dig en härlig lördagskväll!


KRAM


.

RISE & SHINE

.
.



Jag vet inte hur det är med er men själv så skulle jag vilja ha precis allt i reklamfilmen ovan i höst! (speciellt den där plommonfärgade bredrandiga manchesterduffeln med matchande Small Bayswater, mmm:)




God Morgon Lördag!



Nu ska jag strax cykla ner på stan och köpa färskt bröd till vår lördagsfrukost! Helgfrukostar är ju bland det mysigaste som finns tycker jag. Idag känner jag för bagels med Philadelphiaost, prosciutto och tomat och ett stort glas äppeljuice till, mmmm. Sen blir det spåret för en lång löprunda! (Hade tänkt springa först men orkade inte gå upp så tidigt idag;)



Önskar er alla en fin morgon så ses vi senare!



KRAM



Psst, Missa inte tävlingen där du just nu kan ett presentkort på interiör från ex Day Home eller Tine K hos Blackballoon!


.

fredag 29 juli 2011

P TESTAR

.

.

Japp, så här såg jag ut igår efter en behandling (Både jag och bilden är helt ofixad och det syns faktiskt skillnad på huden om man tittar nära:)



Todelooo Fredag!



Mår ni bra sötisar!?


Här är det en skön soft morgon och lite senare idag ska jag iväg på en skön hudföryngrande ansiktsbehandling hos favvosalongen Unik i Västerås (där jag även klipper mig). Jag var där i onsdags också och testade en helt ny apparat som gör ett ickekirurgiskt litet "facellift"! (perfekt om man inte vill lägga sig under kniven tänker jag) Jag ska göra totalt fem behandlingar så nu ska vi se om det verkligen funkar. Bilden ovan är tagen igår, alltså efter en behandling, och jag lovar er - det syns en faktiskt en liten skillnad redan! Speciellt över ögonen och runt kindbenen och huden känns så fräsch. Spännande att se slutresultatet!


Nej, nu måste jag hoppa ur min lilla pyjamas och ta tag i dagen!


Jag önskar er alla en happy fredag!



KRAM



torsdag 28 juli 2011

PÅ ZOO

.
.

Happy mammas på härlig utflykt med våra små skatter! (Min dagens var maxiklänning från Marlene Birger och mina kära Gul & Blå Clogs)



God Kväll!




Nu har jag nattat alla mina små trötta skatter och krypit upp i soffan framför tv:n!

Vi har haft en så mysig dag på Zoo och Bea har för första gången bekantat sig med med massor med olika exotiska djur! Tigrar, vargar, apor, kängurur bla kikade vi på och hon tyckte verkligen det var så skoj och var jättenyfiken.



På Parken Zoo i Eskilstuna!



Här tror jag att vi kikade på stora Varaner vilka jag tyckte var jätteläbbiga. Visst ser vi lite "småskeptiska" ut allihopa?:) (Trulle jeans HM och piké RL, Tjejerna hade likadana toppar från I Dig Denim och shorts fån HM + Converse och skor från Zara)

Flisan testar styltor för första gången och lyckades till slut gå en liten bit! Till höger: en mycket vacker mama! (Tack för idag bästa A:)

 

Nu ska jag förts lägga i en tvätt och sen blir det nog (första) SATC filmen uppe bland dunen i sköna renbäddade sängen! H är borta ikväll så den blir toppen att somna happy till:)


 
Önskar er en mysig kväll så ses vi imorgon fredag!



KRAM



THE REAL STUFF

.
.



Gårdagens (lchf) middag - mmmm så gott!:)




Tjingeling mes amis!



Oh my vad det har varit hett idag!!! Jag har precis varit en sväng till grannstaden och gått på Zoo och spanat på tigrar. Det kändes verkligen som savannen på riktigt - jag skojjar inte! Puh. Ska ladda ner lite pics så ni får se lite gulliga djur strax men först ska ni få receptet på en klassisk bea!:)

Igår hade H och jag "blev tillsammansdag" och jag gjorde en klassisk meny med skagenröra, avocado och löjrom till förrätt och biff med tomatsallad och urgod bearnaise till varmrätt. (eftersom jag nu kör lowcarb igen). Brukar nästan alltid göra egen bea för det är så enkelt (fast en del påstår det motsatta vilket inte är sant alltså;) och en miljon ggr godare än den där tokhemska pulverbean (blää) och tusen ggr godare än burkbea! Så här gör du den enklast:

Ta fram mixern.

Koka ett par msk vitvinsvinäger med en persiljekvist, några msk hackad scharlottenlök och en msk dragon. När vinägern nästan helt är bortkokad tar du bort persiljekvisten och häller i ett par msk vatten. Häll tre ägg-gulor i mixen och på med vinägerblandningen och blanda snabbt. Värm 150 g smör så att det är riktigt riktigt hett på högsta värme (utan att det blir brynt) och häll det i äggblandningen och sätt snabbt igång mixern igen. Salta och peppra et voila - supergod sås!:)


Nu ska jag fixa kvällens middag (vet ej vad det blir än) och sen så ska jag fixa ett inlägg från vår sköna dag!


See you later gals!:)




KRAM



.

onsdag 27 juli 2011

TÄVLING - VINN PRESENTKORT HOS BLACKBALLOON

.
.
.
Mycket fint kan du finna i en av mina absoluta favoritnetbutiker - Blackballoon!

.



Tjing!



Denna varma och härliga onsdagseftermiddag har jag det stora nöjet att presentera en tävling i samarbete med Blackballoon! Den fina vinsten denna gång är ett presentkort på 1500 kr som gäller hela Blackballoons sortiment.

Det enda du ska göra är att i kommentarsfältet skriva namnet på det varumärke du helst skulle se hos netbutiken Blackballon!


Du kan tävla tom måndag den 1 aug kl 12.00.



Obs!!! För att vara med och tävla så vill Blackballon bli gillad på Facebook alt att ni signar er för nyhetsbrevet här. Ni som redan hunnit lämna en tävlingskommentar är givetvis också med i tävlingen!



Lycka till!






.

EXTENSIONS & GOTLANDSLÄNGTAN

.




.
Från den bästa sidan;) (Denna bild är tagen i älskade Gotlandshuset för bara ca 1 och en halv vecka sen. Längtar redan tillbaka!) Är verkligen så förtjust i mina extensions från Rapunzel of Sweden. Ovan är det "beachrufs":)





Bonjour ni vackra!


Vilken morgon!!!

Nästan tropisk värme har vi här i Småstaden idag och jag saknar därför havet mer än någonsin. Måste erkänna att det bär mig emot att ta mig till Mälarens strand med skatterna. Ni som tittar in ofta vet ju att jag inte direkt gillar att sätta ner de små tassarna när det bara säger "shlooops"  i dyn. Sen så brukar det vara änder och jättetrångt och grillos och vass och bollar som flyger och massa flugor i en enda röra och inte en fräsch fläktande havsbris så långt man kan ana! Hm, men skatterna vill ju så gärna bada i värmen så det är väl bara att följa med:)

Senare idag ska jag fixa en fin liten tävling åt er bloggisar igen! Så håll ögonen öppna:)


Jag önskar er alla en sooolig och härlig dag!





KRAM



Pssst, Så ni förresten Allsången igår? De här killarna bjöd verkligen på sig själva och värsta sommarlåten i finalnumret - vilket drag det blev! "Seize the day" passar ju super denna fina dag:)






.

tisdag 26 juli 2011

GLASSTIME I VÅR TRÄDGÅRD

.
.


Älskade sessor mumsar godsaker (mamma hoppar över:) (Deras dagens är matchande lila klänningar i olika modeller från ChillN)




God eftermiddag!



Här har vi varit på en liten utflykt till en gammal gård, som nu är ett museum, och där det finns olika små söta djur att titta på.(De gulliga kaninerna var mest poppis hos tjejjerna:)  Det var jättemysigt och vi hade med oss egen  liten picknicklunch.

Nu är vi hemma igen och skatterna är ute och leker för fullt.  Jag ska också gå ut  och sätta mig i solen med en latte och kolla in senaste inredningsmagasinerna innan det blir middagsfix:)



Glass är gott:) Måste faktiskt säga att min lilla gård börjar blir riktigt lummig och mysig nu med alla växter jag planterat där. Kul!


Moi på landet för att ha en liten picknick idag:) (Topp ChillN och, som vanligt;) byxor Marlene Birger, Tintinstyle)



Bea spanar in de spännande grisarna som luktade "blääää":)





Ha en fortsatt skön dag snyggingar!


KRAM



Psst, Kopparna i det här inlägget, som några frågat om, är nya favoriter och kommer från Spode.



.

SKÖNA SOMMARKÄNSLA

.
.

Burspråket denna soliga julimorgon. I fönstret står en ny lampa från Tine K i favvomodellen och på bordet krispiga nya orkideér! Nytt är också att fjärilstavlorna från Day nu har kommit upp på väggen (Det var någon som undrade om inte väggarna blev fula när man flyttar runt tavlor. Vi har ju målade vita väggar så det är ju bara att spackla igen hålen med finspackel och måla över med liten roller, så syns det ingenting sen!)



Todeloooo!



Denna morgon har jag värsta sommarefeelingen igen! Solen stråålar nämligen över Småstaden:)

Frukost har intagits på trappen på baksidan och idag blev det bara smoothie. Nu är det nämligen färdigätit med massa bröd och bullar för denna sommar! ("lyckat" att jag precis fyllt hela frysen med smörbullar, hmmm;) Vågen visade idag + 2 kg och nu ska de väck (motionerar gör jag regelbundet så detta är enbart för att jag verkligen vräkt i mig godis, mumsiga bullar och bröd de senaste månaderna.)

Nu ska jag hoppa i duschen och göra en välbehövlig hårinpackning!(Redken funkar bäst tycker jag)


Ha en fin morgon raringar!


KRAM


.

måndag 25 juli 2011

EN FAVVIS ÄR BORTA

.
.


Artisten Amy Winehouse finns inte längre, men de fantastiska låtarna är för alltid kvar!




Bonjour nya vecka!




En av mina absolut största favvissångerskor är borta och en stjärna har slocknat. Hon dog i helgen av vad som sägs ett brustet hjärta och droger.  Jag älskar verkligen att lyssna på Amy Winehouse speciella sångröst och musiken hon gjorde.

Just nu har jag denna på medans jag morgondonar här hemma och bäddar inte mindre än 5 stökiga sängar

För några timmar sen gick H till jobbet igen efter sin semester. Vad fort den gick!? Vädret är halvdant idag igen så vi får se vad jag själv nu hittar på med min 3 små skatter... Kanske besöka vännernas suveräna lekland Busborgen i Västerås igen? (Tips tips tips - mycket uppskattat av de små:)



Vi ses senare!


KRAM




söndag 24 juli 2011

SKATTERNA GÖR SMÖRBULLAR

.
.
Åh, vad de var duktiga tjejerna när de bakade idag!  



God Kväll raringar!



Bästa sättet att bli på bättre humör pronto är att baka med sina små skatter. Då glömmer man allt omkring direkt!:)

Ett litet bulltips: Knepet att få bullar riktigt goda är faktiskt ganska enkelt. Rätt jäsning (tillräckligt länge och att inte ha för varm vätska) och att ha i handstött kardemumma i degen + att ha mycket socker och inte minst myyyycket smör i fyllningen!!! Själva degen jag gör är vanlig vetedeg (den som står på baksidan av mjölförpackningen).


Nu ska vi ha söndagsmys här och kolla på feelgoodfilm, Just go with it med Jennifer Aniston och Adam Sandler. Till den blir det nybakta bullar och gott chai thé!



Önskar dig en skön kväll!




KRAM




SOFT SUNDAY






Min älskade älskade 10-åring. Stor nog att förstå en del men absolut inte allt av det som händer!




Hello fina ni!



Idag kör vi en supersoft söndag här i Småstaden! Vädret är blåsigt och halvdant och ingen av oss är direkt sugen på att göra något särskilt så skatterna kör mest tvspel och alfapet och leker med vänner. Vi är nog alla fortfarande ganska skakade efter det som hände eller vad känner Ni???




Dagens pastalunch i finaste marockanska skålen. Gjorde en variant av gårdagens grillade kyckling och det blev faktiskt supergott. Hällde i ganska mycket olivolja i stekpannan (typ 1 dl) och hade i tomatpuré, lite vitlök och chiliflakes. I sen med pepperoni och kyckling som fick värmas i oljan på medelvärme. Sen blandade jag denna röra med al dente spagetti och lite persilja. Mums!


Dagens jag fixar lunchen. (Klänning/tunika Ester Elenora)


Nu ska jag strax sätta igång att göra smörbullar (liknande de i Rute som jag fortfarande känner sånt himla sug efter:) Men egna hemmgjorda bullar till eftermiddagsfikat är inte fel det heller och till hjälp med bakandet har jag Trulle. Just bakning känns som en superbra sysselsättning en sån här dag...


Ha en fin söndag!



KRAM


P


.

lördag 23 juli 2011

FRUKOST MED TANKARNA NÅGON ANNANSTANS

.
.


På mitt köksbord imorse.



Godmorgon alla fina



Vilken otroligt sorglig morgon det blev denna julilördag.

Jag gick upp och bakade danska bröd och dukade fram god helgfrukost till la familia. Men när vi började läsa morgontidningarna så tappade i alla fall jag all lust att äta. 84 döda på den där lilla idylliska norska ön, 84  u n g d o m m a r dödade av en totalt vansinnigt galen man. Varför????

Inte lätt att skriva ett positivt inlägg när man blir så berörd. Nej det går inte. Jag återkommer senare istället och då släpper jag Norges tragedi från House of Philia. Det står just nu överallt om detta hemska så ni, precis som jag, behöver nog någonstans där man är utan alla dessa fruktansvärda nyheter.






Ta hand om och var rädda om er själva och era nära!




STOR KRAM






.

fredag 22 juli 2011

TRAGEDI

.
.
Jag såg nyss nyheterna om det förfärliga som drabbat vårt grannland Norge idag...

Allt detta som nu har hänt är så hemskt så att det nästan känns overkligt. Jag tänker på er norska bloggvänner och sänder mitt största deltagande till er alla ikväll.


MED STOR KRAM


P



DET DOFTAR YUMMIE

.

.

Köpte ett nytt doftljus på Artelleriet igår. Det doftar så, mmm, fantastiskt gott! Helt lagom och inte ett spår av rökelse (en doft som jag av någon anledning har jättesvårt för) Extra plus för den snygga förpackningen:)




God Kväll alla fina!




Hemma igen och fredagsmys på g minsann!!! Ikväll kör vi sen enkel middag, eftersom vi kom hem ganska sent, med tacosbuffé i matsalen:)

Kikar in en snabbis för att önska er en riktigt mysig kväll och, så klart, för att tipsa er om ljuset nedan!




Hela huset doftar yummie just nu:) (är du som jag ett litet fan av olika doftljus så testa detta - doftar både lyxigt och pudrigt!:) 



Vi ses imorgon sweeties!



KRAM



YESTERDAY







Igår var jag i en av de mest inspirerande inredningsbutiker jag har besökt tror jag!




Bonjour snyggingar!




Mysig fredag vaknar vi upp till idag!:)


Denna dag blir det hemresedag och det känns helt okej för det spöregnar verkligen över fina Götet just nu!

Snart ska vi åka ner och mumsa hotellfrukost igen men först lite fler bilder från igår!:)




På Ostindiefararen mitt i Göteborg! Wow wow wow, jag blev så impad av denna båt. Förstå att de seglade ända bort till Kina, vilket tog ca 1,5 år(!) och hämtade hem det vackraste blå/vita porslin med detta lilla skepp??? (Mycket uppskattat ställe av skatterna som for runt och lekte Jack Sparrow. För mindre busiga barn som lätt trillar över kanten, typ i Beaåldern, och som lätt ramlar i branta trappor etc är det nog inte så lämpligt...)



On shipboard!



Flisan älskar musslor kokta i vin! Det är hennes favvorätt så hon var hel nöjd. Jag åt goda färska Smögenräkor och Trulle testade en kopp Cappuccino för första gången:)


Skaldjurslunchen intogs på en liten mysig restaurang på Feskekörka! En fantastisk saluhall med alla olika sorters fisk och skaldjur du kan tänka dig. Om jag bodde här i Göteborg så skulle jag handla där jämnt:)



I ett jättemysigt kvarter vid Magasinsgatan.

Sen bar det av in till city för att besöka lite affärer (blev inte så mycket eftersom skatterna inte direkt gillar detta. Konstigt...;)



Helt underbara butiken Artilleriet! Den soffan vill jag ju bara ha...



Jag och duktiga trevliga Sofia som driver Artilleriet. Kände att jag ville åka hem direkt och göra om, blev så inspirerad!


Urmysigt fik och bageri som ligger vägg i vägg med Artilleriet. Surdegsbröd och härliga specerier - me like:)




Nu -frukosttime!




KRAM




torsdag 21 juli 2011

ANNORLUNDA UPPLEVELSE

.
.


Beabus i sitt allra första möte med en haj.....



Tjing!


Oj, så många bilder jag tog idag på allt roligt vi gjorde!

Vill ju visa er också kära bloggisar men nu är bloggerskan, zzzzz, såå trött (och mätt! Kan det vara den enorma Club Sandwichen jag åt? Inget löpande och massa god mat, nej detta måste få ett slut from nästa vecka!)

Det får bara bli ett par mycket annorlunda pics (för att vara H of P i alla fall;) från det mycket uppskattade Universeum, så tar jag det andra imorgon (hoppas ni förstår, zzzz). Skatterna tokgillade verkligen detta ställe med bla djur, natur, olika klimatzoner och rymden!




Lost in the rainforest...



Lost in space!:)



Sussa så gott alla!



 
KRAM