måndag 31 oktober 2011

JUST NU: SPÖKHISTORIER & BEBBEGOS

.

.
.
.

Tittut från rum 23:) Idag har jag byxor från Marlene Birger, kofta Odd Molly, stickad klänning Lexington (jag har xs på denna och använder som långtröja) och boots Primeboots. (oj vad ljus jag blivit igen btw - måste verkligen färga håret igen så fort det bara går:)





Hello Halloweenkväll!



Här sitter vi runt bordet i köket i huset vid havet med tända ljus och myser och ritar pumpor och berättar spökhistorier för varandra:) (Vi får väl se om vi får besök av något litet sött monster ikväll;)

Så har jag lite underbart bebbegos också eftersom min brors lilla Tyra är här (som bara är 7 månader). Ååååh vad jag älskar att gosa med små söta bebbar:)




Jag hoppas ni får en riktigt mysig Halloweenkväll alla fina!




KRAM



.


ETT HOTELTIPS

.

.

.
På detta tjusiga boutiquehotel Hotel 1 bor vi just nu! (ligger på Strandgatan mitt emellan Wisby hotel och Strand Hotel i Visby)





Todeloooo!


Nu ska vi strax bege oss norrut igen för att mysa med familjen!
(Men först måste jag visa lite pics från vårt hotel som jag lovade:)








Så här fint bor man på här - som en prinsessa!:) (skatternas rum)



 
Jag har precis börjat läst Denise Rudbergs senaste: en kriminalroman i tjusig miljö - me like:)




Koppla upp I-poden kan man göra på rummet och just nu lyssnar jag på Kapten Röd (jag gillar verkligen att softa till reggae - någon mer som gör detsamma?:)




Morgonens jag läser i skönaste sängen (för oh my vad jag sover gott här:) Skön mjuk tröja och byxor från Lexington.



Nu ropar en skatt på mig att hon vill åka till mormor och morfar! Och jag som vill hinna med lite butiker först - got to go!:)



Vi ses senare!



KRAM



Psst, Jag ser att insamlingen ökar - hejja hejja er!!!:)



..



.

JAG HJÄRTA VISBY

.

.


 
Litet picsregn från vår härliga promenad genom Visby igår!






Hallå höstlovsvecka!


 


Kom precis på att jag missade favvoprogrammet Så mycket bättre i lördags när vi  satt på den tokfulla färjan hit till ön i stället (det är ju här det programmet  spelas in förresten). Så jag måste fråga er bloggisar om - var det lika bra som förra säsongen? Nyfiken!:)

Nu ska här ätas frukost och sen ska vi besöka lite trevliga butiker (som jag gick förbi igår men som var stängda eftersom det var söndag)



Önskar dig finfin start på veckan!



KRAM





Psst, Idag är sista dagen på Rosa Bandet-månaden. 2350 kr har trillat in på min lilla egna insamling och stort tack till er som bidragit! (Ni är ca 11 000 fina tjejer som kikar in här idag - tänk om vi ger en 50-lapp var, ungefär vad ett interiörmagasin kostar, då blir det ju över 500 000 kr till den viktiga forskningen! Kooom igen nu:)

 

söndag 30 oktober 2011

VACKRA Ö

.
.
.



Vi njuter verkligen av att vara tillbaka!






Tjing!





Det är så vackert här på ön just nu så ni anar inte (har ni inte varit på Gotland - åk hit!). Spelar ingen roll att det är "off season" - ön är lika underbar som vanligt. (Bara liite mindre trängsel i Visby - skönt:)

Tyvärr så har jag fått dum envis huvudvärk (misstänker typ migrän eftersom inget hjälper) så nu ligger jag i vår stora säng här på hotellet och vilar.






Min fina mamma och min lilla dotter ska ner till vattnet och spana lite med kikarna:)


Nu ska H sticka ut efter lite god take away till oss + smågodis (har ingen lust att gå ut och äta på restaurang med mitt onda huvud) Är hungrig som en varg så det ska bli såå gott!




Önskar er en skön söndagskväll så ses vi imorgon!





KRAM




.

SUNDAY BREAKFAST

.
.

.

Söndagsmorgon på vårt fina hotel! Finns det förresten något trevligare än just hotelfrukostar?:)





Tjingeling!




Nu är vi mätta och nöjda efter en riktigt god frukost och ska bege oss ut på kullerstensgatorna här i "PippiLågstrumpstaden"! Skatterna har massor med energi så vi måste ut och låta dem busa loss lite och så klart njuta av Visby:)

Sen blir det som sagt en tur ut till vår semesterpärla! Längtar...




Vi ses senare vänner!


 

KRAM



.



EN LITEN MORGONHÄLSNING

.

.



Godmorgon världens vackraste stad - Visby! Utsikten från vårt rum just nu:)





Bonjour finingar!



Har ni fått sova en liten skön extra timme denna söndagsmorgon bloggisar?? (Säkert inte om ni också har mycket morgonpigga små skatter;)

Nu befinner vi oss på ett helt otroligt häftigt hotel mitt i vackra Visby! Det heter Hotel1 och här ska vi bo ett par mysiga dagar (lovar att jag ska ta lite pics härifrån så ni får se våra fantastiska rum:) 

Huset vid havet på andra sidan ön är nämligen fullbelagt av släkten just nu och vi får inte riktigt plats där allihopa men vi ska åka dit lite senare och äta middag tillsammans - härligt:)






Todelooo från ön:) (en sån här maffig solspegel som sitter över vår hotelsäng skulle jag önska att jag hade hade plats för hemma nånstans)



Ha en strålande söndag så ses vi lite senare!





KRAM FRÅN ÖN






lördag 29 oktober 2011

OCH VINNAREN ÄR....

.









Hurrey - Du vann med din lilla söta dikt som verkligen gick hem hos Creative Loungeteamet och som du skrev den 18:e oktober klockan 10:59!!!

Maila din adress, mobilnummer och så klart vilken jacka/kappa du önskar till
info@creativelounge.se så kommer snart ett paket med ett fantastiskt fint innehåll till dig på posten!!!



KRAM




Psst, Tusen tack för alla mysiga tävlingsbidrag! Fler fina tävlingar kommer jag lovar:)


 



UNE DIVA DISCO

.
.




Min lilla glada Discodiva på väg till kalas! Igår var det maskerad hemma hos en söt liten vän och temat var just Disco:) Alltså fick det bli discoglittriga tights och partylinne från Lindex som kvällens (och över det kappa från Esprit) Och jag veet att min skatt ser ut som en "Little miss America" på kortet men Lo Lo är inte sminkad utan hon fick ha låånga lösögonfransar, precis som hon och vännen bestämt att de skulle ha på maskeraden:)




Hej vackra lördag!



Här pågår packning för snart åker vi iväg på en liten höstlovstur! (och jag tar så klart er med mig;) Åh så mysigt det ska bli. Vädret är verkligen strålande fint och ska tydligen fortsätta så i veckan. 15 grader och sol lovar morgontidningen - det är väl galet fint för att vara i november? Känns mer som novemberväder i Normandie:)

Oj nu plingade det till i inboxen.... Hurrey - bästa Creative Lounge har utsett en vinnare av höstjacka/kappan!

I will be back soon girls:)



Ha en alldeles FAB lördag finingar!



KRAM



.


fredag 28 oktober 2011

EN VINNARE SAKNAS

.
.

.


Centrala Småstaden en fredagseftermiddag! Ingen trängsel direkt;) (Ser ni att Bea försöker bjuda mig på en godis hon inte gillade själv - sött:) Min kappa är ChillN´s mycket populära och superfina Dimmy Coat (har även sett denna på snyggingarna Engla och Malenami tex) och den finns på Tullhuset i Västerås, som just nu har massor av höstnytt från just Chill Norway!



Todelooo!



Hoppas ni har det bra så här mitt i fredagsmyset raringar!

Jag har sett att ni är flera som vill veta vem som vann en kappa/jacka från Chill Norway och jag kan bara beklaga att jag inte berättat det än. Det är nämligen så att det finns skäl till att ingen vinnare utsetts (sponsorn/juryn hamnade på sjukhus) och därför så dröjer det lite. Men ha lite is i magen vänner - jag lovar att jag berättar så fort jag vet!


Nu väntar vännerna Ben & Jerry på mig här! (har ni provat Chunky Monkeysmaken med banan, mörk choklad och valnötter? Den är verkligen helt vansinnigt god:)


See you tomorrow girs!




KRAM





HÖSTFEELING MED SMÅ MEDEL

.
.
.


Tänk vad en liten grön sammetskudde och ett fång med höstfärgad eucalyptos kan jag göra för höstkänslan:)





Bon soir ljuvliga fredagskväll!




Här har jag precis gjort klart "mission fredagsfint hemma"!

Jag har idag städat hela huset och handlat lite nya krukväxter + blommor och kuddöverdrag och piffat och donat! Känns såå skönt när fredagskvällen kommer och hela hemmet doftar rent och man bara kan njuta :) Tända ljus och bra musik är pricken över i. Strax ska jag ta tag i middagfixet också men först måste jag ju kika in och visa lite urfina kuddöverdrag som precis hamnat här i soffan!




Med inspiration från självaste Tine K herself! Jag pratade med henne i onsdags om just denna triss i underbara randiga kuddar och hon berättade hur hon hade dem själv hemma i sin egen soffa i  sitt magiskt vackra hem i Odense. (kuddarna är sprillans nya från kollektionen och jag fann dem hos Perlan Living) De heter Milkyway och Lollipop - så söta namn på underbara överdrag! Sen tog jag en sväng förbi Ateljé fåtöljen och shoppade ett grönt sammetsöverdrag från Day. Tines tal om "de små enkla medlen" som lätt gör att man kommer i rätt säsongsfeeling inspirerade mig också!



Ha nu en magisk fredagskväll alla fina!




KRAM





.

VÄLKOMMEN SKÖNA HÖSTLOV

.
.
.





Tjingeling Fredag!





Hoppas ni mår bra på veckans allra skönaste dag!
.
Har precis släppt iväg små skatter till skolan och idag var det ett par horrorkids! De har nämligen Halloweentema i skolan (i alla fall i Trulles där det delas ut pris till läskigaste barn och Lo Lo hängde på litegrann:).

Det här med Halloween och vilka dagar det egentligen är "trick or treat" och utklädnad har jag aldrig riktigt haft kläm på, har nì? Amerikansk Halloween är ju alltid den 31:a oktober, alltså på tisdag måndag nästa vecka, men då är det väl inte så många barn i Skandinavien som busar? Alla Helgona är nästa helg men nu är det höstlov och de flesta reser bort och skatterna är bjudna på två Maskeradkalas denna helg...Hm.





Sötnosar denna fredagsmorgon:) (Trulle fick att uppfläkt sår efter en "cykelolycka" som jag gjorde med teatersmink dvs värmt vax, svart och röd färg + låtsasblod på flaska. Blev nästan lite för verkligt och som mamma får jag nästan kalla kårar av bilden :S)





Ha en underbar start på bästa dagen så ses vi lite senare!



KRAM





.

torsdag 27 oktober 2011

LOVELY KITCHEN

.
.
.

Älskar de där franska Thonetstolarna, de svart/vitrandiga runda dynorna, marmorbordet av Paul Kjaerholm, silvervasen, det ljusa Dinesengolvet, spisen, platsbyggda hyllorna och antika takkronan! L o v e l y kombination....




Todelooo!




För någon vecka sen köpte jag senaste Bo Bedre (brukar köpa den danska tidningen och Boligmagasinet på Pressbyrån) och i den fanns ett så helt fantastiskt fint kök. En perfekt blandning av gammalt och nytt och bara så tidlöst vackert!




Köket är helt modernt men smälter ändå perfekt in i det gamla huset. Om vi bygger ett nytt hus (som vi önskar göra en vaker dag:) så vill jag ha ett kök ungefär som detta (och huset skulle ha sådana där djupa fönster. Det tycker jag man sällan ser i nybyggda hus men det ger såå maffig genuin känsla!)



Riktigt riktigt läcker spis (och lådorna är innanförliggande i skåpen - ursnyggt och så praktiskt:)



My dreamkitchen from nu:)



Nu ska jag boka ett par hotelrum till la familia för på lördag far vi iväg en liten sväng (kan ni gissa vart vi ska åka?;) Ledtråd - det blir till det abslout bästa stället i vårt avlånga land:)



Vi ses imorgon!



KRAM




.

EN DAGENS VARSÅGOD

.
.


.

På dagens glada bloggerska: ny kofta från Odd Molly (den heter St Moritz, låg i Country Dreamspaketet igår och är jättemysig) under koftan en topp från Odd Molly, mina absoluta favvojeans från Circle of Trust (jag behöver ett par till för dessa sitter på jämnt men vet ni - de är slutsålda och jeansen har blivit så megapoppis så företaget kan inte leverera fler!) och boots; Primeboots.




God Kväll vänner!


Nu har jag och skatterna varit och shoppat bla discomaskeradkläder, Halloweenutklädnad och spöklampor!

Men att gå själv med 3 skatter i olika åldrar i ett köpcentrum som är enormt är inte alltid helt enkelt... Alla vill gå in i olika affärer hela tiden, liten Beabus är verkligen BeaBUS och sticker iväg åt alla möjliga håll när man vänder ryggen till! Inte så lätt att stå och hjälpa Lo Lo att välja rätt storlek på glittertop då - puh;) Trulle är nu i den åldern att jo jag kan absolut be honom att titta till lillasyster men så ooops, där började han att tänka på något spännande typ tvprogram och hur det ska gå i Robinsson ikväll och glömmer vad som händer i resten av världen och definitivt vad som händer på köpcentret...Puh!

Nej gigantiska köpcentrum är inte min grej alls. Jag gillar mycket mer att gå in i små trevliga mysiga butiker nere på stan där man har stenkoll på alla sina skatter!:)




Tycker koftan är så söt med sin lilla spetskant och folkloremönster:)



Nu ska vi äta kvällsmat här. Vad det blir? Maxburgare med massa goda tillbehör - mums:)


Ha nu en riktigt skön onsdagskväll vänner!


KRAM








I SAMARBETE MED HEM & VILLAMÄSSAN

.

.



Tillbaka till naturen är årets tema på Hem & Villamässan






Bonjour!





Idag kickar årets Hem & Villamässa, Sveriges största boendemässa, igång på Svenska Mässan i Göteborg!

På plats finns bla Bygglovsgänget och "Arga Snickaren" för att hjälpa dig med dina hemmadrömmar och ett gäng stjärnkockar som fixar mat + så klart en massa utställande företag!

Mässan pågår från den 27- 30:e oktober och dessa dagar är mässan fylld av inspiration, tips och nyheter.  (Så nu vet du vad du ska göra denna oktoberhelg om du befinner dig på västkusten:)




KRAM



.

onsdag 26 oktober 2011

TINE K HERSELF PÅ TULLEN

.

.



Jag träffade den mycket trevliga och söta danskan Tine Kjeldsen ikväll! Hon höll ett litet föredrag på Tullhuset i Västerås om det helt fantastiska och framgångsrika företag som hon själv tillsammans med sin man startade 1999 - Tine K. Hon berättade bla om tanken bakom varumärket och var hon finner sin inspiration! En så otroligt duktig tjej som verkligen imponerar.  På bilden står jag med Tine till vänster och Tullhusets egna vackra Anna till höger (Min kvällens var klänning Chill Norway och jeans Circle of Trust, Creative Lounge och skinnjacka Munderingskompaniet, Tintinstyle).





Bon Soir!
.



Åter igen har det varit en alldeles förträffligt trevlig kväll nere i hamnen här i Småstaden! Det bjöds på mingel snittar,bubbel, härlig inredning och många underbara glada girls var på plats:) (Tack söta bloggisar som kom fram och hälsade ikväll! Så roligt att få träffa er:)

Nu har jag landat hemma i soffan och har bytt om till mysplyschen. Ska nog göra en stor kopp gott thé när jag bloggat klart här:)





Mycket fint och nytt från Tine K och den största lampskärmen på bilden ovan var bara såå supersnygg. Det syns inte på bilden men den ärvit och svartrandig (en höstnyhet) och det kommer kuddar i samma tyg också  (Tine berättade om att hon har dessa hemma i soffan i olika varianter - gissa om man blev inspirerad!:) 



Jag vet inte varför men jag är verkligen helt såld på det danska och har  varit det länge nu. Jag älskar allt från språket till inredningen och de vita patricierhusen och smörrebröd och tvserier och Köpenhamn och modet och musiken! Man kanske skulle flytta ner?;)



Nu ska jag gå och fixa mitt thé!


.

Ha en mysig kväll så ses vi imorgon!





KRAM




.

POUR MOI

.

.


En nyss plockad ros från trädgården som doftar yummie, ett sprillans nytt magasin med intervju med snyggelisnygga Isabella Scorupco och ett hemklickat paket med finfint innehåll från Country Dreams - till mig på soffbordet denna onsdagseftermiddag:)






Tjingeling!




Här har jag precis slängt i mig världens senaste lunch (vad är klockan egentligen?) - en köpt räksallad. Nu ska jag ta och hoppa i duschen för ikväll ska jag iväg på lite mysigt mingel med glada tjejgänget och spana in Tine K!


 

Vi ses senare vänner!





KRAM



.


GOFIKA & TACK

.
.



Dagens kakor (klassiska Oreo) och dagens fikande mamma (som inte borde fika kakor utan verkligen ta tag i sin träning igen) i Odd Mollytopp, HM-linne och Nudiejeans





Hello alla underbara mams därute!



Åh vad det är härligt att läsa det ni berättar om era egna små tjejer och att ni är måånga flickmammor som resonerar precis som jag:) Som bara vill göra det man själv tror på och det som känns rätt och som väljer att ha "lagomregler". och som låter andra mammor göra precis som dom vill med sin uppfostran! Jag tror dock att sätta upp helt egna ideal och regler som ingen annan förälder i klassen eller skolan lever efter är tufft för en liten tjej att axla. Att känna "att man är den enda som inte får" för mamma tycker si och så.

.
Om jag hade en sportig pojkflicka som inte alls var intresserad av typiska tjejgrejjer så skulle jag ju aldrig komma på tanken att shoppa smink till henne. Man måste ju se till barnens egna små personligheter och intressen och lekar. Vissa flickor är mer girlie än andra redan när de är pyttesmå och älskar att klä ut sig till "stora damer" och sminka sig. Sen vill jag inte att Lo Lo eller sen Bea ska gå ut sminkade som barn för att det sänder ut helt fel signaler. Precis som jag inte vill att de ska ha magtröjor, för urringat eller för korta shorts osv. Det är för att de då skulle kunna uppfattas på ett visst sätt som inte alls är lämpligt och så tror jag att de flesta flickmammor känner. (Sen är det väl i alla fall ingen skillnad om man shoppar ett ljusrosa läppstift på Toy R Us eller om man köper ett glans på parfymeriet till sin skatt. Om ett barn har lite glitter på läppen eller lite glitter på naglarna till kläderna från ex Pop spelar väl inte heller så stor roll! Det ser ju varken utstuderat eller vuxet ut utan är bara barnsligt gulligt tjejigt:) Man måste kanske se saken i sitt sammanhang och inte bara gå efter sina egna "principer" Kan ju också berätta att i Trulles paralellklass i 4.an är det ett barn som röker - det är något man verkligen borde förfäras över....)


Åter igen - tack alla mamas för alla era goa hälsningar! Nu ska jag släppa detta:)



Önskar er alla en finfin onsdag!





KRAM




Psst, Idag lyssnar jag på denna sköning!



tisdag 25 oktober 2011

VAD TJEJER GILLAR

.
.



Om man verkligen vill skrämma de små barnen ska man nog som mamma och festfixare klä ut sig till Cup Cake på skattens Halloweenkalas, tror ni inte!?:) Halloweendräkt: Pottery Barn. 





Bon soir mes amis!





Ojojoj, ibland när jag läser vissa kommentarer så börjar jag undra lite faktiskt. Bea är tydligen aaalldeles för gammal för nappen när hon är två år och Lo Lo aaalldeles för liten för att prova parfym och läppglans!? Det är tydligen något som retar upp flera (jag har inte publicerat alla hälsningar) och en av kommentarsskrivarna idag tycker att det är hemskt tragiskt att jag som mamma låter min tjej som går i ettan testa detta. Jag vet inte om ni är mammor själva som skriver så här eller bara har pojkar men mina äldsta tjej har hållt på med leksakssmink, utklädnadskläder med högklackat och handväskor och peruker, lockat håret, målat naglarna osv i flera år nu, preciiiis som de allra flesta av hennes jämnåriga kompisar. De små vännerna ger ju jättegärna sånt i present till varandra på varenda kalas men är det bara här i Småstaden? Jag är däremot uppvuxen på ett helt annat sätt och fick inte ens ha en Barbie (eftersom hon var en docka med bröst )när jag var liten men tider förändras (och min mams var ganska "radikal";) Detta har liksom inte präglat mig åt varken det ena eller andra hållet (förutom att jag så klart var ganska avis på de kompisar som hade Barbies) och jag höll ändå helst till i stallet med mina ponnies:)





Naaaw så sött eller hur!? (Finns på Potterybarn kids och just nu har de superrea och denna kostym blir din bebbes för ca 150 kr utan frakt:)




Hur är det med era lågstadietjejer när det gäller sånt här förresten??? Let me know!!!



Nu ska jag kika på House här och äta fruktsallad - mums!



Vi ses imorgon!



KRAM



.