lördag 31 december 2011

LYXIG EFTERMIDDAG PÅ SPA

.
.
.
Mmmmm, älskar verkligen att relaxa på spa och utsikten över fjällen från min plats i poolen var helt enorm och fantastiskt avkopplande....





Tjingeling nyårsbloggisar!





Här har vi en myyycket relaxed bloggerska som bloggar ifrån hotellsängen just nu:)

Vi har precis varit på spa och fått ansiktsbehandling och massage + badat och bastat i några timmar och det var ju bara hur skönt som helst. (Tott Spa är verkligen superlyxigt och terapeuterna använder Kerstin Florians produkter. Nu känns min hud så himla ren och klar - toppen!:) Jätteduktiga och trevliga tjejer har tagit hand om oss på bästa sätt och nu blir det ett par softa timmar innan vi sticker iväg på nyårsmiddag:)





Bea övar sig på slalom idag (fast hon tröttnade nästan på en gång och vill dricka choklad med vispgrädde inne på varma värdshuset istället;)





Önskar nu er alla fina och vackra tjejer en magisk och alldeles fantastiskt trevlig nyårsafton!





KRAM







GODMORGON NYÅRSAFTON

.
.
.


Morgonens "naturella jag" i "repan" (vi kallade receptionen så när jag själv jobbade på fjällhotell för flera år sedan:). Bokade sköna behandlingar på spat nu till eftermiddagen... (Mjukiskläder Lexington och på fötterna UGG)






 
Tjingeling sweeties!





Är ni laddade nu inför årets absolut sista dag vänner!?:)

Skumpan på kylning, glasbomben i frysen? Snyggaste partyklänningen väntar där på galgen? Men ni kommer väl ihåg att den absolut bästa och vackraste festaccessoaren och partyhöjjaren är ett smile!:)

Här i Åre har jag verkligen sovit som en sessa inattoch är nu såå sugen att ta tag i dagen och på att komma ut i det vackra fjällvädret! På schemat står hyra bil, ta en tur, åka slalom med Beabus och gå på spa. Ikväll blir det sen 5-rätters middag och fest på hotellet! Låter som en riktigt bra nyårsplan tycker jag;)






Lite pics från snygga Tott denna morgon...



Härliga speciella inredningsdetaljer finns det precis överallt...



Snyggt!




Önskar er alla en underbar start på sista dagen 2011!



KRAM



.

fredag 30 december 2011

SÅ MÄTT PÅ FJÄLLHOTELL

.
.
.


Här i den äldre mysiga loungedelen på Tott satt jag nyss och sippade på en Irish Coffeé:)




Todeloooo vänner!



Gaaah så himla mätt jag är just nu! Vi åt världens godaste middag ikväll och jag älskar verkligen att äta riktigt gott och riktigt länge och dricka väl valda viner till maten, yummie yummie. Väljer gärna sånt från menyn som man kanske inte själv lagar till så ofta!





Min middag ikväll! Kan berätta att jag åt upp precis allt på tallrikarna för det var ju bara så gott:) Till förrätt blev det ikväll klassisk Carpaccio med godaste tillbehören och till varmrätt åt jag Lamm med potatispuré mm - mums (efterätt blev Creme Brulée med körsbär och den middagen på Tott får PPPPP!:) Förresten så är det ju inte klokt vad man äter mycket överhuvudtaget när man åker iväg så här! Tur att nyårslöftet ska bli "träning en masse" hihi;)



Nu blir det pyjamasen på och filmtajm uppe i vårt rum!



Önskar er alla en skön kväll så ses vi imorgon girls!


KRAM




I ÅRE BY

.
.
.

Se upp - snöbollskrig coming up!:)





Bon Soir mes amis!





Tillbaka på bästa Tott, lite seg i benen och skönt trött efter en eftermiddag ute i friska luften! (Men det blev ingen åkning för mig idag - hade fullt upp med att leka med lilla Beabus i backen:)

Har också varit nere på byn och kikat lite i butiker och Åre var full av pigga nyårsglada lediga människor! En riktigt härlig stämning:)





Tjoho, vilket "tjejkast" hihi;) (Min skidjacka och byxor är från Peak och mössa + kängor är från UGG och vantar Lexington)



"Down town" Åre torg - dan före nyårsafton:)



Bästa finaste butiken i Åre heter Champagne och drivs av supertrevliga Anne Charlotte (som syns på bilden. Champagne ligger på markplan i gamla Skidhotellet). Chill norway, Vintage by Fé, Valerie och massa andra fina märken finns det där och butiksmiljön är helt magiskt fin så den är ett hett Åretips! (Anne Charlotte som läser H of P mötte jag btw i somras när jag var på Tullhuset - världen är bra liten ibland:)



På "Mini afterski"!:)  En mycket varm och mätt moi på superbraiga Broken vid Åre torg där vi åt sen lunch idag (såå himla goda hamburgare hade de där)




Nu blir det hopp in i duschen här och tillfräschning inför middagen ikväll! (som vi ska äta här på Tott - mums:)





Ha nu en riktigt riktigt härlig fredagskväll!



KRAM





TIPPTOPP PÅ TOTT

.
.



Hello bloggisar:) Vi bor verkligen mitt i backen, liften tar man verkligen precis utanför hotellet! (Dagens jag har skidbyxor Peak Performance, topp ChillN och Uggs Adirondack på fötterna)





Tjingeling sweeties!





Ojojoj så fiiint vi har det må ni tro! Couldn´t be better:)

Denna morgon har viätit mumsig frukost och promenerat och åkt pulka med liten Beabus (stora skatterna är med sin pappa). Nu väntar snart lunch och efter den - pisten! Solen strålar över Åre, det är ett par minusgrader och mycket snö = helt perfekt fjällväder:) Får se om jag kommer ihåg hur man gör (har jobbat flera år i fjällen och då åkte jag massa snowboard och slalom började jag med när jag var 7 men har haft lååånga uppehåll de senaste åren...)





Stort, nyrenoverat, superfräscht bor vi - me like!



Backen precis utanför Tott - hur smidigt som helst!




Min gigantiska frukosttallrik på hotellet denna morgon - mmmmm:)



Vi ses lite senare!



KRAM



.

.

torsdag 29 december 2011

ON LOCATION

.
.
.

Uuunderbara utsikten över Åre från vårt rum på  fantastiskt fräscha hotel Tott! (och vi är bland fräscha gäster här minsann. Blossom Tainton och jag checkade nyss in samtidigt och då kom jag på att mittt nyårslöfte ska bli...massor med träning!:)





Bon Soir!




Nu är vi framme hurrey och Åre är bara såå vackert och alldeles nypudrat av massor med härlig vacker snö! Byn är som i en saga och det känns nästan som man är i Alperna:) Nu väntar middag på restaurang på oss och jag är suuuperhungrig så det ska bli så gott med mat (SJ:s Bistro ger jag btw ett överkryssat P hihi;)



Ha en finfin kväll vänner!


KRAM




VI DRAR TILL FJÄLLEN

.
.
.

Nu drar vi!!! (fast fotot med mig och lilla Beabus i bilen är faktiskt taget igår:)






Bonjour vackra ni!





Här är vi uppe tiiidigt och ska strax ta bilen till Uppsala för att sen ta tåget därifrån upp till Jämtland!  Beas egna lilla väska är tokpackad med filmer och ritpapper och böcker och leksaker och hon är såå ivrig att få komma iväg och jag också:) Vet inte riktigt hur lång tid det tar att åka (har inte checkat det hihi) men vi är nog uppe till kvällen. Ska bli riktigt mysigt att åka tåg och kika lite på norra Sverige genom kupéfönstret (Har så klart tagit med mig lite nya magasin och favvogodiset till mig:)

Tack förresten söta för Åretips! Super att ha när vi kommer upp:) Ni är bäst - så är det bara.



Önskar er alla en riktigt fin torsdag tills vi ses igen!




KRAM




.

onsdag 28 december 2011

SÖTASTE HJÄLP MIG VÄLJA

.
.
.
Nope bildkvalitén är definitivt inte den bästa men ni kanske får en liten "hum om" hur dessa godbitar till klänningar ser ut på den här bloggerskan!





Tjingeling raringar!




Long time känns det som!

Här har vi en bloggerska på språng för just nu är min "must do before we go to fjällen" lista låång! Har precis varit på bästa Tullhuset och provat underbara små skapelser från Valerie inför nyår men jag kunde inte bestämma mig riktigt så nu tänkte jag att ni skulle få hjälpa till! Ni har bara 40 minuter på er att tala om för mig vilken nyårsklänning jag ska välja så snälla söta  - hjälp en stressad småbarnsmamma med tusen saker att göra just nu (Imorgon tar vi nämligen morgontåget till... Åre! Det blir några dagar på Spa och behandlingar och bubbel både i bad och glas och massa god mat och backar och shopping och mys! Längtar massor:)



Ses senare vänner!


KRAM


.


Psst, Tusen Tack söta ni för hjälpen!!! Ni är ju de absolut bästa på sånt här:) Nu får det defintivt bli någon av de ljusa; den vita eller den med paljetter som får följa med upp till Åre:) Puss 



.

tisdag 27 december 2011

MUMSIG MACCHIATO & VARM OM TOSSORNA



.
.
.

Morgonens andra glas med kaffe för min del! Sovit "sisådär" de senaste nätterna och då behöver en småbarnsmamma "kickas igång" med lite koffein:) På fötterna: min underbart fluffiga julklapp från Lexington Co - duntofflor! Tusen tusen tack - de är perfekta till en frussen dam som moi:) (Min mjukistopp och mjukisbyxor kommer också från Lexington:)





Gooood morgon jullovet!




Mår ni bra söta vänner!?!


Jag mår faktiskt mycket bättre och hostar inte alls lika mycket idag - skönt! Har legat här i soffan den senaste timmen  och surfat runt på de finaste bästaste bloggsidorna och inspireratas och skrattat:) Tänk vad bloggvärlden är fantastisk ändå och så mycket fina och duktiga girls det finns där ute i cyberrymden (och jag hoppas ni förstår att jag menar just er mina söta bloggvänner och det ska bli såå fantastiskt kul att få träffa er irl i Malmö i Februari!)





Så man kan använda operativsystemet Windows på Mac säger ni???  (Fortsätter att försöka förstå mig på min nya dator och det är ju tur att jag har bästa bloggisarna att fråga om hjälp efterom jag är sååå dålig på detta:)





Senare idag ska jag nog försöka komma iväg en liten sväng och byta ett par julklappar som blev fel. Men det blir inga mellandagsreor för min del för dessa besöker jag helst inte alls (och speciellt inte då jag inte mår tipptopp) Jag blir i alla fall inte shoppingsugen av köer och av att allt oftast är i en enda röra i butikerna men jag handlar så klart mer än gärna till nedsatta priser utan trängsel och då är det ju tur att det finns netbutiker så man kan göra detta i lugn och ro hemma!:) Kolla bara in de fantastiska reorna hos favoritbutikerna i menyspalten till vänster....




Ha nu en strålande dag (här skiner solen!) till vi ses igen!




KRAM








måndag 26 december 2011

I LANTLIV


.
.
.
Krispigt enligt Mrs P:)







Todeloooo!




Här tittar jag in innan det blir mumsig Pizzafeast hos oss denna Annandagskväll (En Balanzone är betälld och den är min absoluta favvis:) Hittade nyss så ljusa härliga bilder från nya Lantliv som jag måste dela med mig av först och ja, jag tror ni förstår själva varför jag gillar dem... Vitt, lite svart, ljust fräscht och mycket mycket krispigt (hihi, jag vet att jag retar några av er nu men det bjuder jag på;)




Svart vita härliga Daytextiler finns det gott om av i detta nybyggda Örebrohus i gammeldags stil...



Härlig matplats...



Fina broderade lakan i sovrummet  (är de kanske Mimous? Vill också ha dessa hur som helst:)



Mysig liten plats gjord på det där oftast ganska "omöjliga lilla utrymmet" under trappen:)



Önskar dig en supermysig kväll!



KRAM




.

HEJ ANNANDAGEN

.
.
.

Så här ser det ut på "julpimpade" skåpet i Matsalen just nu! (Walther & Co-hus + hjärta och granar + glasvas Tine K)




Tjingeling på er!






Finns ni kvar eller har ni blåsit bort söta bloggisar?!?

Här har ni en fortsatt sjuk bloggerska och jag har hostat och hostat så det känns som att ryggen nästan ska gå av! Det är så seeegt att vara sjuk:( Jag vill ut och gå och få frisk luft som typ alla andra gör i mellandagarna men det får vänta några dagar till tror jag... Måste måste ju bli frisk snart för vi ska ju resa bort över nyår och då får jag verkligen inte vara så här krasslig!(Looovar att ni också ska få följa med så klart;)

Blir alltså soffan, massa godis och jullovsfilmer en dag till för mig.  Sen ska jag också fortsätta att sätta mig in i "Mac-världen" med min nya lap och det var ju iiinte det lättaste när man bara är van med PC! Högerklicka - nope, Photoscape - nope funkar inte heller, spara bilder - nehej det gick inte det... Är det någon som kanske kan komma och hålla en liten "Mac-kurs" för moi?!?




Ha nu en finfin fortsättning på dagen!




KRAM






söndag 25 december 2011

DÅ VET MAN

.
.


...att man nog är ganska ordentligt krasslig, kanske lite slutkörd och riktigt sentimental och absolut överväldigad av all julstämning och kärlek där man ligger med sitt underbara lilla barn brevid sig bland kuddar och snytpapper i soffan och tittar på julklappsdvd. När man börjar gråta till animerad film... Oh my så fint och vi ger barnfilmen Trassel PPPPP, snyft...



TACK FÖR ATT NI ÄR SÅ FINA

KRAM

.






TJINGELING JULDAGEN

.
.
.

Gårdagens hemma precis innan vi for till Stockholm!:) (Julaftonen spenderade jag i klänning från Malene Birger från Tintinstyle).  






Bonjour vackraste!






Host host host, här har vi en verkligen tokförkyld bloggerska idag! Baaah, förkyld men glad ändå och gårdagen var ju så himla mysig:) Först hade vi en finfin tomte som kom och väckte skatterna genom att knacka bestämt på dörren tiiidigt (tack bästa tomten;) och hälsa på. Efter tomtebesöket jublade de sen över alla paket som hängde i sockor vid öppna spisen och låg i högar under granen och det kunde ju bara varit tomten som lagt dem där (hm var nog bara Bea som trodde på det på riiiktigt;)

 Sen blev det klassisk julfrukost med hembakat vörtbröd och varm choklad med grädde i brasans sken i matsalen - härligt härligt - och efter det lite tillpiffning av oss alla innan det dags för lunch och paketöppning med mamsen och papsen. På eftermiddagen for sen de stora skatterna till sin pappa och vi for till min storbror med familj som bor i villa i Stockholm och hade där en riktigt fin jul tillsammans med sötaste små "kusinbebbarna" och släkten!





Min små julaftonsskatter igår (De tre absolut bästa som finns:) och oj vad mikrofonen som Lo Lo fick i ett paket fick blev poppis på en gång! Alla skulle testa:) (Trulle hade skjorta från Gant och jeans Replay och tjejerna hade nya ursöta klänningar från How to Kiss a Frog och strumpbyxor från HM)



Naaaw, kusinträff i Stockholm igår kväll:)



Idag skulle vi iväg på lunch och ha övernattningsgäster ikväll men tyvärr så har jag precis fått avboka.... Är alldeles för krasslig för att göra något alls nästan så det får bli mysplyschen och sockor på och ett gäng med sköna feelgood-dvd´s (som jag ska sända H att hyra) och farligt stora mängder glass istället denna juldag för min del!





Önskar nu er alla en fortsatt riktigt god jul!





KRAM








Psst, Vad fick jag då i julklapp kanske någon undrar? Jo en Mac, precis som jag önskat!!! Hurrey - nu ska min trötta seeega PC äntligen uuut:) Vad mer? Jo bla en resa hit ...."Whoop whoop" jag måsta ha varit vääldigt snäll i år tror jag:)


..

lördag 24 december 2011

EN LITEN JULHÄLSNING FRÅN SMÅSTADEN

.
.
.

Julaftonsmorgon hos oss:)




Önskar er alla en magisk julafton med mycket god mat och mycket kärlek!!!



STOR KRAM






fredag 23 december 2011

DAN FÖRE DOPPAREDAN

.
.


Skatterna (i klänningar från How to kiss a Frog och Chill Norway) klär vår "nya gran" med finaste stjärnan och pyntet från Walther & Co (Tack bästa Anita), Tine K och Day i silver, lite grått, lite svart och mest vitt. Sen så hänger de mest underbara julstrumporna i velour på rad i trappen och väntar på tomten:) (kommer från Tine K och jag har skaffat dessa också tack vare bästa Anita i Norge) Lyktan är från Olsen & Jensen och stolen från Sika och den grå korgen som granen står i finns på Tullhuset i Västerås.






Ho ho hooooo!


 

Mår ni bra finingar så här på dan före julafton!?

"Granen står så grön och grann i stugan...." osv här hemma nu, äntligen ska jag tillägga! Jag skrev ju att jag fixat en riktigt svensk doftande gran... och en helt koko gran. Barrade som en tok from scratch, grenarna stod rakt upp och den var ju nästan mörkgrå när vi tog in den! ? Fy för ofräscha granar:)  Lo Lo sa bara - varför har vi inte en Kungsgran istället? Den barrar inte och är mycket snyggare:) Så det fick bli shopping av ny gran igår och denna gång så satsade vi på en mer "Disneyaktig variant":)

Nej nu måste jag fortsätta med vårt fix här och nu står bakning av bröd till julfrukosten på min låååånga to do list!:)




Ha nu en riktigt fin fredag söta ni!




KRAM







Psst, Tack för alla kommentarer om Lo Lo´s rum i förra inlägget - ni är för gulliga:)





.

torsdag 22 december 2011

MORGONPICS FRÅN LO LO´S RUM

.
.
.



Lite pics från mellanskattens rum! Ville ha en fräsch känsla med lite färg (och det mesta står ju den härliga lila/gröna tapeten från Intrade för:) och det bästa är att Lo Lo är nöjd - faktiskt suuupernöjd! Du är världens bästa mamma, finns det några ord som kan göra en gladare!?:) (Ljusslingan är en likadan som den i köket här och som jag format med hjälp av små spikar till "lolo". Billig och enkel väggdekoration som ger effekt! Skåpet med krusidulliga ben är en nyhet från Ikea)





Todeloooo raringar!





Jamen ni är väl för gulliga och omtänksamma, jag bli så rörd!!! Tusen tack för att ni ger mig så mycket fina kommentarer och råd, helt underbara är ni:)

 Ja det är säkert så att man stressar som en tok ibland, speciellt vi denna tidpunkt på året. Puh:) Jag vet inte alls om smärtan beror på något sånt eller något annat men jag ska gå till el doctore och få reda på vad det är för fel idag (den har inte släppt). Känns ju bara så olustigt att ha ont just där jag har... Hur som helst så blir inte julen hemma i år och vi åker bort över nyår så så himla mycket fix blir det inte för mig i helgerna så jag ska verkligen bara slappa och njuta:) (Inte som alla år då jag fixat både julen och nyårskalas:)

Idag så visar jag lite pics från Lo Lo´s rum så nu får ni äntligen se hur det blev:)





Ja Lo Lo får faktiskt ha en underbar Mailegkanin fortfarande och denna var ju bara så tuff i lila tunika, väst och Uggs. Hittade denna hos Lucky Little Me (en underbar dansk netbutik för barn som ni bara måste besöka:) Mattan kommer från Indiska och skåpet från Baazar. Sänghimlen har jag hittat på Farmhouse för två år sen, lila sänglampan är från Tullhuset och de tunna gardinerna som hänger för hela fönstret är från Ikea. (Spegeln har Lo Lo fått av snälla morfar)



Lo Lo har en gen liten barngran med ljusslinga och lila kulor:) Söta fågelburen på hylla från Ikea kommer från Par Courrier. (Finns ingen fågel i den dock:) Skrivbordet kommer från Mio, boxen från House Doctor och vita Tolixstolen har jag hittat hos STORE i Västerås. Taklampan är helt ny och är en BTC industrilampa (love them:) och den fann jag hos Hvita Villan på Hönö.



Lite lila girlie julpynt från Lucky Little me! (kommer från Rice)



Nej nu ska jag promenera iväg till familjeläkaren här!




Ha en mysig dan före dan före dan så ses vi!



STOR KRAM


.


onsdag 21 december 2011

NOPE - INTE TIPP TOPP TODAY

.

.
.

 
Idag kör jag "osminkadteskedsgummanfrisyrochskönakläderstilen" Min jacka från Moscow är så himla varm och go, topp ChillN (båda från Creative Lounge) sjal Ester Elenora, jeans Nudie och boots Primeboots). Mår inte bra alls idag, känner mig andfådd och har riktigt ont mitt mellan brösten, hm, hm, vad kan det vara?:S





Good Evening mina vackra bloggvänner!



Idag är det en bloggerska som inte varit på topp tyvärr. Känner mig jättekonstig och har ont. Därför kör vi en liten kortis så återkommer jag när jag känner mig piggare!


Ha en mysig kväll!


KRAM


tisdag 20 december 2011

BONSOIR

.
.

.

På sidobordet vid Howardsoffan: Favvomagasin (jag älskar både mode och inredningsmagasin och vågar inte tänka på hur mycket jag köper sådana för i månaden:S), Tivoliradion på vilken jag gärna lyssnar på kloka mysiga "pratprogram" på, fina Daylyktan jag hittat på STORE, sötaste Lovetavlan från House Doctor och vad mer? En silikontutte?? Nope, det är en fin glasmojäng från Day men det ser ju verkligen ut som något annat hihi. Ser ni förresten att Olivträdet jag köpte i somras lever? Fortfarande - hurrey!:)



God Kväll vänner!




Känns som jag nästan inte hinner med er söta bloggisar riktigt så här dagarna före jul! Sorry! Det är ju så mycket som man vill fixa och just nu väntar högar med leksaker på mig på matsalbordet som ska slås in ikväll. (Liten Bea har sagt så många ggr att hon vill ha lila presenter så nu har jag shoppat lila omslagspapper så det står härliga till så man kan nog säga att vi kör lite av en lila jul i år:)

Ikväll har jag också varit på Ikea och köpt det optimala sideboardet till Lo Lo´s rum nämligen detta. Kritvitt och lagom stort med lite söta ben - perfekt i tjejrummet:)  Hade tänkt mig ett annat först och velat men nu fick Trollsta följa med hem och nu är rummet äntligen helt klart! Lovar att jag ska fota så ni får se hela rummet. Vet ju att ni är en del som är nyfikna på hur det blev!:)




Ha nu en härlig kväll så ses vi imorgon!


 

KRAM




måndag 19 december 2011

SMYCKEN & JULGRANAR & SOFFMYS

.
.
.


Ovan - helt underbara smycken från det för mig helt nya norska coola märket Björg! Dessa hittade jag hos butiken STORE i Västerås och jag måste tipsa om att på onsdag den 21:a så kommer Björg till STORE och visar sin kollektion! 15% rabatt får man om man handlar dessa i butiken den dagen:) (Små hängen i silver och guld med härliga små budskap och fjäderörhängen är ju bara så fint. Jag blev själv så kär i det där läderarmbandet med söta berlocker - kanske en julklapp?;)




Bon Soir sweeties!





Här har vi varit ute i snöyran ikväll och shoppat inte mindre än två julgranar! Nope det blev ingen Ceder utan en helt vanlig svensk gran modell lagom (precis som förra året) och som kommer dofta så där ljuvligt juligt i vårt hus:) Så blev det även en mindre "barngran" som ska stå på övervåningen och där skatterna kan få hänga upp preciiis allt sitt söta pynt som de gjort själva och popcorngirlanger och godistrutar och robotar och jag vet inte allt:)

Nu ska krypa upp i soffan med mina magasin och njuta av vackra danska julpyntade hem och få lite julmatsinspo!





Soffmys:)




Ha en skön kväll så ses vi imorgon!




KRAM