onsdag 31 oktober 2012

SPISFIX, MUST & ANNAT JULIGT

.
.
.


Mmm, vad det är gott med must inte sant? Njuter ett glas idag också och hela vardagsrummet doftar yummie yummie från snygga ljuset på bordet som kommer Efva Attling. (En sån där soft elegant och sofistikerad doft - precis som det ska vara:)





Todelooo mes amis!



Här har vi morfar på besök 
och tillsammans kliar vi oss i huvudet och funderar åter på hur man bäst gör en sned öppen spis rak och snygg:) Så fikar vi och Beabus springer runt med de nya fina julhängena i porslin som jag hittade hos My Tivoli. Hon älskar dem. De är ju som sagt av porslin (ömtliga) och skatten hänger dem i fönstrerna, på dörrhandtag, på spisen, på gunghästen, ja typ överallt, och jag hoppas de håller till advent iaf:S







Nya finfin julhängena till granen! Ja innan skatten fick tag på dem:) (Tröjan är en sköning från Chill Norway och försök att inte bry er om mina kritvita händer, gaah.)






Finfina att ha i ett ris, några lärk eller tallkvistar eller i julgranen sen (mina favvisar är kotten och ugglan:)




Ha nu en skön lill-lördagskväll vänner!



KRAM




Psst, Såg ni Småstadsdrottningar igår och vad tyckte ni? Var det bra? Lyckades missa nästan hela så jag få ta och kolla in TV3 Play här tror jag:)

.




MOT DAGIS

.
.
.

Beabusen redo för utelek med de små vännerna i varma overallen (Från Molo. Gillar att det är ludd på luvan och tuffa "reflexstjärnor")





Hallåååå onsdag!




Nope, vi fick inga biljetter till öjn denna Alla Helgona, buhuuu:( 

Det är faktiskt det dumma med lantställe på Gotland; färjan och biljetter eller snarare bristen på dessa! Suck. Man kan liksom inte bara "fara dit" när det är lov och när man vill utan det ska planeras och donas. Nu fick det bli en spaweekend någon annanstans i vårt land och på ett väääldigt vackert ställe. Ska så klart bli mysigt det med:)







Off we go! Denna morgon sick turen till dagis bli på långa pappas starka axlar. (och jag bara älskar sån där "overallrumpa", så söt:)




"Heeeej då!"




Nej nu tycker jag vi tar vi tag i onsdagen och gör det allra bästa av denna! (och jag lyssnar på sockersöta Mando Diao på Spotify under tiden, en uunderbart vacker och melankolisk svensk låt )



Vi ses snart finingar!




KRAM




.

tisdag 30 oktober 2012

TÄVLING - VINN UNDERKLÄDER FRÅN TRIUMPH

.
.
.


Min sköna vackra bh som hag fått i gåva från Triumph har blivit en ny vardagsfavorit.






Hej vackra ni!




Idag har jag det stora nöjet presentera en ny tävling i samarbete med Triumph. Det ni kan vinna denna gång är ett presentkort till ett värde av 500 kr. Triumph har verkligen mycket prisvärda underkläder i en superskön kvalitet.

Det du ska göra för att vara med i tävlingen är att kort beskriva varför just du ska vinna underkläder från Triumph i kommentarfältet nedan!

Tävlingen pågår tom 6 nov kl 12.00.








Matchande trosor med finfin spets.




LYCKA TILL




.

Detta inlägg är i samarbete med Triumph


DAGENS SVARTA DETALJER

.
.
.

.
På fötterna idag: Uggs! Uggs? Yes det är faktiskt ett par coola Uggs:) Höga, snyggelisnygga och sköna med ulligt foder (och de är slut där jag fann dem, de allra sista var faktiskt i min size, så jag vet inte var jag ska tipsa om att de finns)





Bonsoir vänner!




Här sitter jag och smuttar på julmust och bläddrar i Allt i hemmets Jultidning (riktigt mycket fint i den faktiskt - ett tips) och ljusen är tända och det är nästan redan kolsvart ute. Yes, man börjar faktiskt få lite julvibbar nu (kan ha med musten att göra och att det låg travar med skumtomtar vid kassan på affären när vi storhandlade nyss!)

 Snart snart är det ju november (två dagar bara - tiden rusar!) och då är snaaart dags att börja med adventspyntet:) Bästa med vintern - adventstiden före julafton. Då är det allra mysigast, det tycker jag iaf! (På juldagen kör jag gärna julgranspludring direkt haha:)







Runt handleden: lite härliga nyheter från Icon i rockigt svart:)



Ikväll blir det spansk afton med tapas och olika tillbehör - mums!




Ha en mysig eftermiddag/kväll raringar!



KRAM




.

DAGENS FILMTIPS

.
.
.


Fantastiska huvudrollsinnehavarna i den franska filmen Oväntad Vänskap!






Todelooooo Tisdag!





Mår ni bra vänner!?

Här i Småstaden är det finfint och jag har precis slängt i mig en omelett på stående fot (typ av det som fanns hemma - note to self: storhandla idag!) medans jag fått reda på att jag blivit anlitad för ett nytt roligt uppdrag som även ni kommer bli "inblandade i". Spännande spännande och fortsättning följer!:) 

Nu ska jag strax störta iväg ut igen men först måste jag tipsa om en souperbra film som jag och väninnorna gick och såg igår kväll. Ett franskt drama som handlar om två vuxna mäns vänskap. Ja jag veeet, kanske inte "den typ av film" man skulle slänga sig över direkt när man inte går på bio så ofta! Men alltså, detta är en av de bästa filmer jag sett och mina girls höll också med om det. Oväntad Vänskap får PPPPP och är bara helt enkelt underbar, så se den!


Nu - hämta liten söt skatt på dagis!



KRAM





måndag 29 oktober 2012

VINTAGE MATTOR

,
,
,
Denna var väl fin? Eller kanske


denna patchwork skulle bli mysig? Eller

 




























en mer lugnare variant av Vintage? Snyggelisnygga alla tre hur som helst:)






Todelooooo!





Här letar jag fortfarande efter den ultimata mattan till vardagsrummet och jag har ju varit så inne på en riktig äkta Nain (men eftersom mamsen och papsen inte alls verkar sugna på att släppa sin haha och jag inte har riktigt lust att lägga ex tusen på att köpa en så letar jag fortfarande efter "alternativ":) Har haft flera varianter hemma på prov men ingen som känts "rätt"! Just nu står det mellan en stoor anpassad lyxig tjock matta (typ heltäckningsvariant) som rymmer typ alla möbler, det är tjusigt, eller en Vintage tror jag. Har ni sett dessa mattor? De är helt underbara ju. Gamla mattor som färgats in och ruffats till och som finns både som Patchwork (alltså lapptäcketeknik) och som "vanliga".  Förut kostade dessa typ 30-40 tusen (stod och drog i en på NK för ett par år sedan) men nu kostar de typ en fjärdedel (tex hos Carpet Vista)

Hur som helst, snart måste jag snart bestämma mig för vi kan ju inte vara utan matta hur länge som helst (har sålt de vi hade) Väldans omysigt med kala golv nu när det börjar bli kallare...brrr!



Nu - fixa gymkort!



KRAM





Psst, Nej några av er behöver nu inte tipsa om att jag ska ha en massa glada färger istället för jag gillar inte "massa glada färger" (Tyckte jag om det hade jag ju valt en sån stil;) Nej jag gillar verkligen när det känns svalt, krispigt och kalla dova smutsiga färger - thats me:) Sen är det ju kanske lite "märkligt" att vissa läsare hela tiden måste tycka till om och dissa det ena och det andra. Precis som om jag skulle gå in på en sajt där en person gillar rött och grönt och orange eller någon som gillar brunt, trä och murriburr osv och skriva att "usch och fy så fel! ser inte bra ut! inte min stiil!". Skulle jag ju aldrig i hela världshistorien göra. Men vi är väl olika där helt enkelt:) Här kan ni förresten läsa ett ypperligt bra inlägg om just kommentarer och feedback skrivet av duktiga bloggerskan Ebba von Sydow!



söndag 28 oktober 2012

SPEGLARNA FRÅN TIVOLIET

.
.
.

.
I mitt vardagsrum står "Ghostsoffan från Tullhuset" och ovanför den hänger numera två speglar från House Doctor! Underbara sådana med en kedja för upphängning. Ska ha någon fin liten tavla nedanför den runda, kanske rama in någon av skatternas verk? Eller ett foto på dem alla tre:) Speglarna har jag hittat på My Tivolis härliga lager och har dem hemma på prov (och de måste nog få stanna:)






Hej raringar!




Här har vi haft tjejer som lekt hela dagen och snart ska vi gå ut på en skön långpromis! (måste ta svängen förbi Filmhuset och fixa söndagsfilm och popcorn till ikväll:) Och idag så missade jag ju så klart att ställa om klockan och har varit en timme fel hela söndagen....Hur kan man lyckas med det typ varje år?? Jaja, nu är iaf alla små och stora klockor inställda på rätt tid i heela huset:) 









Fler har varit nyfikna på spegeln jag bar på och nu vet ni hur de ser ut! Framför - en Bestlite. Favoriten bland alla lampmodeller och som jag aldrig tröttnar på! 





En snabb söndagens:) (Sjal Beck Söödergard, tisha Hunky Dory och jeans 7 for alla mankind.





I fönstret mot gatan står en glasmonter och i den en porslinshjort (House Doctor) och ett silverägg (Day) och brevid en cool sliten lampa (Olsen Jensen och den har det finaste skenet ever) och emellan dessa en ekollonvas (Svenskt Tenn. Allt ,utom ollonvas, finns nog på My Tivoli.se:)



Sen så ska vi nog försöka boka en liten Gotlandtripp till nästa helg! Men jag är rädd att det är så svårt att få plats... (brukar alltid vara fullt på färgorna när det är ledighet och nu har vi ju höstlov) Håll tummarna att vi får rum för jag längtar så efter några softa sköna dagar på ön! 






Ha nu en riktigt mysig kväll finingar!



KRAM




Obs: Missa inte finfina Kitchen Aidtävlingen i förra inlägget!




TÄVLING - VINN EN KITCHEN AID

.
.
.



Jag har en och Leila har säkert flera och nu kan denna riktiga dröm-maskin till köket bli din också!





Tjingeling bloggisar!




Denna söndag har jag det superstora nöjet att presentera en finfin tävling i samarbete med Skånemejerier! Det du kan vinna är en Artisan 150 från KitchenAid i färgen Creme White, Black eller White och värdet på denna är 5300 kr (Tillbehör som ingår: Degkrok, Flatblandare, Ballongvisp, Stänkskydd) Du kan alltså vinna den bästa och snyggaste köksmaskinen någonsin!:)

Det du ska göra för att vara med och tävla är:

Surfa in på Skånemejeriers hemsida och leta upp din favoritprodukt i deras sortiment. Är det kanske mjölken med tillsatt protein eller deras Gratäng Créme?

Klistra länken till produkten i kommentarsfältet nedan och berätta varför just den är din 
favorit. EX: Jag valde http://skanemejerier.se/sv/Vara-produkter/Produktkatalog/Allerums-langlagrade-ostar/Allerum-Herrgard-12-man-28/ för att det finns ingen godare ost!

Motivera varför just du ska vinna en Kitchen Aid! Skriv också vilken färg du önskar om du vinner.

Gilla gärna Skånemejerier på Facebook här (detta är dock inget krav för att vara med och tävla).



Tävlingen pågår till med söndagen den 4:e november kl 12.00 

(och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren)


LYCKA TILL ALLA!


.

lördag 27 oktober 2012

TJEJDAG

.
.
.


.
Min äldsta tjej i höstlöven! (jacka Mini a Ture, jeans Zara och silvriga skor Hummel Babyshop.se)






Todeloooo Lördag!




Idag har Lo Lo och jag haft soupermysig tjejdag nere på stan! Shoppat parfym och fikat och varit på bio:) Vi såg nya barnfilmen Hotel Transylvanien (är det Halloween så;) och den får PPPP av oss! Riktigt mysig och rolig animerad film.

Just nu är vi och hälsar på liten kusin och jag strösslar in lite pics innan jag fortsätter med småbarnsgoset här...







Härligt & soooligt pics på Lo Lo och Småstadens å:)




Tada - dagens jag som inte blev helt skarp kanske:) (min Canon är visst lite tung för en liten 8-åring att hålla:) jeans Mos Mosh, skinnjacka Munderingskompaniet, skinnväst Chill Norway (finns hos Creative Lounge.se) och boots Primeboots




Kallt, klart, kripsigt och härligt väder idag! (och jag äälskar min varma gosiga pälsväst:)




Mumsigt fikastop på Coffee House (och givetvis körde vi rosa bakelser när vi hade tjejdag;)




Ha en riktigt härlig fortsättning på lördagen bloggisar! (och glöm absolut inte att kika in imorgon får du kommer jag att ha typ bästa tävlingen ever! Den har något med gårdagens bakinlägg att göra, men det är inte socker eller jordgubbar som ni kommer kunna vinna om man säger så...)




KRAM




,

fredag 26 oktober 2012

FREEEDAG & BÄRMUFFINS

.
.
.



Bonjour mes amis!


Strålande vacker freeedag har vi idag och jag har precis rätt feeling här! Lyssnar på Amanda & Hannas Fredagspod (den är alltid så bra och ger så himla bra fredagskänsla och dessutom känner jag igen mig i maaassor av det de berättar och har upplevt. Så kul:) medans jag har bakat i köket till skatternas mellis i eftermiddag.
Det jag gjorde idag är bärmuffins med Steviasocker. Det sockret är ett nytt typ av sötningsmedel i nästan pulverform som fungerar som socker men väger mycket mindre (och har alltså färre kalorier = toppen för de som vill minska på detta. Om ni vill läsa mer om sockrets egenskaper så klicka på länken ovan:) Stevia har 100% naturligt ursprung precis som socker.








Receptet hittade jag i Dansukkers egna receptbank och det kommer här:

Bärmuffins 


3 ägg

1 1/4 dl mjöl

2 1/2 dl Dansukker Steviasocker

200 g kokosflingor

2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

150 g smält lättmagasin
2-3 dl bär

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med elvisp i en skål. Tillsätt alla övriga ingredienser utom bären och blanda väl. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Tryck ner ett par bär i varje form. Grädda mitt i ugnen i 190 C i ca 20 minuter.



Yummie Yummie!:)



Nu önskar jag er alla en uuuunderbar fredagseftermiddag!


KRAM


Detta inlägg är i samarbete med Dansukker.