torsdag 6 juni 2013

NATIONALDAGSMANIKYR

.
.


.




Lo Lo gör lite manikyr (med mammas hjälp) imorse:)








Hej hallå alla svenskor och alla andra!






Hurra för Sverige, idag har vi ju Nationaldag i vårt vackra avlånga land! 

Och hur firar vi den??? Typ inte så mycket alls (lite avundsjuk på våra norska grannar där och deras sköna Nationaldagstradition:) Här har vi endast en liten utflykt ut på landet inplanerad, inget storslaget alls mao och så ska jag bjuda på riktig svensk husmanskost ute i trädgården (typ köttbullar och sill och färsk potatis) Så lyssnar vi på skön svensk sommarmusik + att Lo Lo ju har nationaldagsfixat sig lite idag innan hon sprang över till en vän här nyss!











Gult lack med stjärnor fick det bli..






och jag älskar Lo Lo´s fina fluffiga 50-talskjol med blå prickar (kommer från Zara)





Och så får man ju vänta en stund innan det torkar...







En låång stund tyckte Lo Lo innan hon kunde snöra på sig sina skor och springa ut...








Vad gör ni när ni firar nationaldag idag vänner?







Ha en riktigt bra dag vad ni än gör så ses vi lite senare!





KRAM






Psst, Är ju såå dålig på att komma ihåg att svara på era frågor som ni vet. Läser ju alla kommentarer och ofta i mobilen och glömmer då ibland att gå tillbaka och svara er sen! Men nu ska jag verkligen försöka svara på alla frågor i fortsättningen och vi kan börja med detta inlägg. Fråga på nu vänner och glöm inte att det finns en flik med frågor och svar, där står nästan allt det ni bloggisar brukat undra över under mina bloggår (från vilken kamera jag har till vår parkett:)



.

31 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Nationaldag kan man ju fira på så många sätt, vi brukar fira 4th of July hemma i Connecticut med våra vänner med en BBQ och goda efterrätter. Några gånger har vi haft picknick på stranden några kvarter bort. Sen är det stort fyrverkeri när solen går ner.
Just så firar de flesta i USA sin nationaldag, med vänner och god mat. Typ sen lunch.
En bra tradition att ta efter!
Nu ska jag baka rulltårta och bjuda barnen på bakelser när de slutar skolan för dagen. Så det firas lite, trots att vi bor i Spanien.

Unknown sa...

Hon är ju så fin din stora tjej, och vilken kjol, gillar!

Ha en fin Sverigedag =)
Kram Catta

Anonym sa...

Vad heter du på instagram?? :) tack för bästa bloggen! Kram

Anonym sa...

Hej! Jag undrar om ni har matt eller blankt kakel på toaletten. Ha en fortsatt skön NATIONALDAG. Just nu sitter jag på altanen på vårt sommarställe och dricker kaffe på maten och ser ut över havet på västkusten love it!!! KRAM

Helenas enkla vardag sa...

Hon är så himla söt Lo Lo! Tycker att firar precis som man ska göra! Lite picknink i det gröna och njuta av familjen.
Ha det gott!
Kram Helena

Anonym sa...

Hej! Härligt med utflykt i det gröna och sköna vädret!! Jag har en liten fråga: Vilket storlek har ni på erat fina betongbord från house doctor som ni har i vardagsrummet? Ha en underbar dag Petra! Kram Angela ( Gotmark Design)

Anonym sa...

Hej igen! Glömde fråga var eran stora spegel i hallen är köpt, har du målat om den eller va den svart när den va ny? Kram Angela

Anonym sa...

Hej, kan du inte visa en bild du tar med kameran o sedan hur du gör med redigering, typ fotoskola?:) sen undrar jag om du inte längre är kompis med Helena som har bloggen på udden tror jag den heter
Mvh chattis

Anonym sa...

Vart har du köpt dom fina tavlorna som du har lutandes
På den vita skänken ? Köpta ? Samma med dom två som hänger på väggen i vita ramar (mat rummet )

Kram emmeli

Anonym sa...

Jag undrar vart ert soffbord kommer ifrån? Det ni har till den underbara Ghost-soffan.. <3

Lena - gott för själen sa...

Här har det inte blivit mycket firande alls. Har varvat städning med solning och bad efter ett studentfirande. De sista ungdomarna gick vid ett idag. Värdefullt att de ville vara här.

Kram Lena

Linda sa...

Älskar kjolen, sååå fin!!!

Här firar vi Mannens pappa och syster idag så det blir inte så mycket nationaldagsfirande.

Kram Linda

E sa...

Hej Petra, tänkte gå på en student som jag är bjuden på.
Och då tänkte jag ta på mig, mina ljus rosa maison scotch byxor, men undrar om du har något tips på nån snygg överdel som jag kan ha på mig?
Tycker att du har en så snygg kläd stil, behöver lite mode tips.... please help.
Kram

Anonym sa...

Hej fining!

Jag undrar var och om det var ganska nyligen som du köpt de gula kuddarna från Day? Har letat efter exakt sådana:)

Tack för bästa bloggen och kram!
Helén

Anonym sa...

Jag undrar hur många ggr du ska göra Restylane Vital (är det den vanliga eller Vital light?) och får du blåmärken? Har det blivit klumpar eller ojämnt någonstans?

Har din botox släppt, och ska du göra det igen?

Kram/ Fia

Anonym sa...

Vad fin din tjej är!! Du inspirerar mig verkligen i vardagen.. Sänggaveln i Lo Lo s rum,vet du om den finns i 160 mejlade My tivoli men fick inget svar på deras web. Med vänlig hälsning, Helena

Anonym sa...

Då passar jag på igen att fråga vad mao betyder?
Annsofie

Unknown sa...

Väldigt bra firande på Djäkneberget i dag! Flera tusen människor och bra uppstyrt i år! Jag har lite bilder på bloggen....

mammaxtre sa...

Men så fina bilder på din stora tjej.

Ha en fin fredag

Anonym sa...

Hon heter hofp på instagram : )

Anonym sa...

Hej vår nationaldag är alltid speciell då vår son fyller år just den dagen. Vi flaggar alltid och har stort kalas då de "flesta" är lediga. Igår firade vi på Grönan! Jag vill fråga vart Beas ljusblå nattlinne med prinsessor kommer ifrån, samt betong soff bordet o marmor brickan som ni har på matsalsbordet? Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, E

Anonym sa...

Vilka fina bilder!

Jag skulle gärna vilja veta vilken storlek det är på din spegel från Gubi. Undrar även om du har något tips på vad man absolut inte får missa i om man åker till Normandie? Tack på förhand för hjälpen!

Anonym sa...

Mao =med andra ord

Design by Tornblad sa...

Tjusigt nagellack! Jag är lika otålig jag när man ska vänta på att det ska torka :-).

Vi brukar ha picknick med ett stort kompisgäng. Det är perfekt!

kram Malin

Erika sa...

Annsofie, mao betyder med andra ord.

Anonym sa...

Annsofie: Det är en förkortning av "med andra ord"

Linda sa...

Hoppas inte att det är försent med frågestunden...du nämnde för lite sedan att du gick på behandling mot dina acneärr, hjälpte det och vad för behandling var det du gjorde?

Kram
Linda

Philia sa...

Tack för era hälsningar!


Anonym - Tack!:) @hofp. det är jag.

Anonym - Låter mysigt och kaklet är blankt!

Angela - 1x1 m är vårt soffbordet med betongskiva från House Doctor och hallspegeln är en målad Ikea-spegel.

Chattis - Oj, jag tror det finns många som är så mycket bättre än jag på både redigering och förklara:) Jag använder bara Lightroom, det är ett ganska enkelt redigeringsprogram där jag kan ändra ljus,kontrats, skärpa, ton osv. Ingen Photoshop alltså:) Nej vi är inte vänner längre.

Emmeli - Plancherna kommer från Fotografiska i Stockholm.

E - En fin vit blus med lite spets - som denna http://www.isacouture.com/Magali-Pascal/Jacob-Shirt-Ivory kanske? Eller ett vackert linne http://www.isacouture.com/Magali-Pascal/Sorbet-Top-Ivory-magali-pascal hade jag valt till de rosa byxorna. Och så lite snygga festliga armband och halsband och klackar till:)

Helén - Tack!:) Kuddarna fann jag på Day.dk


Fia - Jag har gjort Restylane Vital tre ggr och har fått lite blåmärken varje gång men inga klumpar och botoxen, som jag gjorde i vintras,har bara släppt lite lite.

Helena - Nej det vet jag inte men kolla med House Doctor!

Annesofie- Med andra ord.


E - Thailand, House Doctor och Hay!

Anonym - Mellanstorleken och när det gäller Normandie så är det de små vackra kuststäderna, de är helt ljuvliga. Tjusiga Deauville och romantiska Honfleur tex. Maten, vinerna, miljön,stranden. Det är det bästa med Normandie:)

Linda - Jag har gjort Restylane Vitalinjektioner och de fyller ut ärren. Behöver dock göra fler injektioner för att det ska bli helt bra men så länge jag fortfarande har acne så kan doktorn inte sticka överallt.

Hoppas ni är nöjd med era svar vänner!Och om din fråga inte är publicerad så har jag valt att inte svara på den.


Ha nu en fin dag alla!


KRAM

P



Anonym sa...

Hejsan! Tack för en mysig blogg=) Jag undrar vad det är för storlek på kaklet ni har på väggarna i det nya badrummet och om de är matt eller blankt?
Jag undrar även om du har tips på snygga knoppar osv till badrum. Håller på att bygga hus och tycker det är så svårt att veta hur jag vill ha badrummet!

Kram Camilla

Henriettæ sa...

Och jag undrar hur det gick med din vägg som du skulle måla krispigt grå! Hittade du någonsin rätt nyans, och vilken var det, i så fall?

Philia sa...

Henriette - Hela gästrummet blev ju grått tidigare i vintras och den grå färgen jag använde var Nordsjö Lady och kulören var rent grå. Alltså en grå som inte slår åt varmt eller kallt (kommer inte ihåg färgnumret nu)

KRAM

P