måndag 30 november 2009

FIN PÅ JULAFTON

.

Denna outfit är nog lite mer nyår för mig. Bilder lånade av Tara.

Välkommen första veckan i december!

Idag måste jag ta och åka tillbaka till 3 olika affärer och byta saker som köptes igår till Beas rum och som bara blev såå fel. Gardinerna blev för breda, mattan hade fel färg och lamporna var bara helt enkelt inte rätt. Puh, jag som hade tänkt åka och plocka lärkkvistar i skogen och göra ett jularrangemang i fönstret...

Bjuder idag på fina bilder på julaftonsstylade damer. Min favorit är den med folkloristiskblus, röd kjol och höga klackar. Den passar bäst för julen hemma hos oss. Hur klär ni er på julafton förresten? Liten aftonklänning med höga klackar eller mer en mer casual stil?

.

Så läckert men inte "Philiastyle".

Lagom tjusigt på julafton tycker jag! Förresten, titta på granen bakom den vackra damen. Visst var det vackert med banden som hänger lodrätt! Kudden från Lexington var riktigt fin den också.


Vilka vackra blommor och vilken fin klänning...




Detta är ju egentligen "jag"! Men på julafton ska det vara festligare än ett par slitna jeans :)

.

Nej, nu sticker jag iväg ut i regnet med Beabus och gör mina "have to do".

.
Vi ses!



söndag 29 november 2009

1:A ADVENT

.


Vår nya fina adventsljusstake av märket Madame Stoltz står på spiselkransen. Hemklickad från Åstugan, tack vare tips från en av er bloggisar:)


1:a Advent idag!

Gårdagens Stockholmstripp var verkligen jättetrevlig och vi hittade en hel del sötsaker till Beas nya rum i den gulliga butiken Farmhouse. Sen hade jag ju även tänkt att botanisera bland Spralls sortiment på NK, men den butiken fanns inte kvar där.Tråkigt! Däremot träffade jag en söt bloggis på barnavdelningen som kände igen mig från bloggen och kom fram och hälsade. Blev nog något överraskad :) Jättetrevlig tjej var det iallafall, med 2 söta små döttrar.(Jag lovar jag ska kika in i din butik nästa gång jag är i Eskilstuna!:)



.
Vår lilla Bea sitter och "läser" på en filt från Himla i vardagsrummet. Ingen brasa i spisen ännu, för veden är tyvärr slut.Men det ska jag fixa idag så ikväll så blir det adventsmys med glögg och pepparkakor framför en sprakande brasa i den öppna spisen! Härligt.
Nu ska jag fortsätta piffandet i Beas rum. Så kul. Jag lovar att visa bilder på vad vi handlade när det är färdigpiffat!

Önskar dig en riktigt fin 1:a advent och här kommer ett tips angående ljuvlig julmusik. (Eller det är egentligen Ernst K:s tips)

Christmas with my friends med Nils Landgren

Underbar stämningsfull musik. Löp och köp eller gör som jag, klicka in dig på Spotify!

.-


lördag 28 november 2009

100 000 FANTASTISKA BESÖKARE

>





100 000 besökare idag!

Tack alla ni fina snälla omtänksamma tjejer som besöker min lilla sida och ger mig så mycket positiv energi! Det är helt fantastiskt. Ni gör mig så glad!!!

Nu sätter jag mig i bilen och åker till Stockholm för lite shopping till nya barnrummet.

Ha en fin Lördag så ses vi imorgon!

Stor Kram

.

fredag 27 november 2009

PEPPARKAKSHUS

.
Välkommen första helgen i Advent!


Bild lånad av Sköna Hem.

Oj vad tiden går snabbt!

Kan ni förstå att det är första advent på söndag redan? Det var ju nyss sommar! Jag hinner ju inte med!!!:)

Idag har i allafall min nya adventsljusstake landat på posten, så Bea och jag ska strax promenera dit och hämta den. Sen har jag lust att ha fina kvistar från lärk med små söta kottar som dekoration a la Tine K, så det måste jag försöka hitta... Men var trivs lärken egentligen? Hm...

.

.
Det bästa och mest väldoftande dekorationen är ändå pepparkakshuset tycker jag. Varje år så gör jag en ny variant av pepparkakshus som får pryda köket. Det är så kul! Fotot ovan är från Lucia förra året och det är alltså 2008 huset som syns. Undra vad jag ska hitta på i år? Kanske en liten kopia på vår villa eller huset i Normandie...vi får se vad jag hittar på :)
..
Bea sitter och leker i sin säng i sitt alldeles egna rum. Blusen hon har på sig idag har hon fått ärva efter storasyster, den är bedårande söt och kommer från Burberry.
,
BabyB:s rum är fortfarande inte klart... Tapeterna kommer ju aldrig! I morgon ska vi ta en tur till Stockholm och försöka hitta en fina saker till hennes lilla rum så att det blir mysigt. Nu är det liiite för vitt tom för mig hihi!
Åh, vad jag sugen på onyttigheter nu känner jag. Det får bli en hel del av den varan ikäll!
,
Ha nu en helt fantastiskt trevlig "Fridaynight" alla!
.
Kram från P
.

torsdag 26 november 2009

TILL TEATERN

.


Underbart och juligt barnrum!
.
God Torsdagskväll!
.
Idag är det bästa tvkvällen på hela veckan! Både Mammas Pojkar och Glee , men jag ska göra nåt ännu trevligare nämligen gå på teaaater med mina söta väninnor. Det ska bli så himla skoj att komma ut på lite kulturevenemang. Känner att det varit ganska dåligt med det under en lång tid. Vi bor bara ett par hundra meter från Teatern och Konstmuseet, så det är jättenära och jag har inget att skylla på att jag nästan aldrig går dit...

Maileg gör så himla fina "Kalendernissar"! Denna skulle passa perfekt till nån av mina flickor...


Nej, nu måste jag sätta fart-
.
Jag önskar dig en riktigt mysig kväll!
.
.

onsdag 25 november 2009

GRÅTT GRÅTT GRÅTT

.

Härlig bild som inspirerar mig. Från Elle Interiör.

Gäääsp!

Världshistoriens absolut tröttaste mamma är bloggerskan idag! BabyB har väl sovit max ett par timmar inatt. Sååå ledsen! Hon och jag tog influensasprutan igår och det måste varit det som gjorde henne så orolig och ledsen heeeela natten.

Sen är ju vädret inte direkt uppiggande. Vad är det för smutsgrått täcke som ligger över vårat vackra land. Snälla solen kom fram!

.

Grått! Foton blir ju så otroligt mycket finare när solen skiner in eller hur! Men jag måste ändå visa en av mina nya adventsljusstakar från Åhlens

Nu sover Bea (äntligen) så jag ska gå upp på vinden och lyfta ner några lådor med adventspynt!

Ha en fin dag!

Psst. Jag har fått mail från ett par bloggerskor som också har blivit utsatta för elaka kommentarer från samma dator som jag blev. Det tråkiga är att ip-numret är en känd bloggerskas, som skriver så fint på sin blogg om den strama tjusiga borgerliga stilen med mycket vitt och Svenskt Tenn. När man är på hennes sida så kan man aldrig ana att hon är en kvalificerad nätmobbare. Jag har god lust att lämna ut hennes blogg men jag kanske ska ge er ip-numret om ni är fler som är utsatta för smutskastning på era sidor? Vill så gärna släppa detta men när jag får läsa att andra fina tjejer får massa hemska kommentarer och vi vet från vem, så blir jag faktiskt både arg och ledsen. Snälla sluta vara så elak!

.
.

tisdag 24 november 2009

JULEN BLIR RÖD

.



Rött på matsalsbordet
.
Godkväll!

Idag har jag sprungit runt på stan och bara sugit in en massa julinspiration, så nu finns den där; Julfeelingen!

Här hemma har sen Flisan och jag lyssnat på Amy Diamonds julskiva och bakat pepparkakor. Sen när H kom hem fick han en rykande kopp med årets första glögg... Nu är det bara att börja pynta också! Köpte tre fina ljusstakar, Båge, på Åhlens som ska få pryda fönstrerna i våra "tre rum i fil" i vardagsrummet.

.Sen hittade jag de finaste julgranskulorna ever, i en så vacker röd färg på Norrgavel. Från Day home, såklart... En helt underbar bukett med röda ranunkler från torget och några polkagriskäppar följde också med hem!

Så nu blir julen röd! Vilken överraskning och vilket stilbrott eller hur!:)

.Kulorna satte tonen och nu är det bara att fortsätta. Kul! Men ingen plast, syntet och orangeröda tomtar får komma in i huset...

.Nu sover skatterna och nu ska jag lägga fötterna på soffordet och mysa framför tv:n med några riktigt goda chokladpraliner.

Vi ses imorgon!

.

måndag 23 november 2009

TRAPPEN

.

Enkelt och snyggt julpynt i trappen! Ska nog försöka göra nåt liknande...

Kom på att jag måste visa min trapp där jag håller på och fixar!



När ni köpte huset var den i nyslipad ek men den vita färgen åkte fram illa fort!:)

.

Nu - tillbaka till målandet och göra det sista... Strax - Spagetti Carbonara lagande! Mmmmmums

Jag hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!

.

HALLOJ NYA VECKA

.
.

>
Älskade Morfar sitter och gör matteläxa med skatterna i köket...

Halloj!

Här kommer en snabb uppdatering för att ni inte ska tro att jag försvunnit helt och hållet!

Mina föräldrar är här och vi har fikat goda kakor och myst allihopa i köket. Just nu dansar Mormor och Beabus och jag ska fortsätta med trappen, som jag håller på och målar om. (Likadant som det var fast med lite ljusare grå matta) Den är snart klar - så skönt!


Mormor myser när hon dansar med sitt minsta lilla barnbarn Bea.
.
Vi ses snart igen!

Psst, Tusen Tack för tipsen om adventsljusstaken, ni är såå gulliga. Nu är den beställd, tack vare er!


lördag 21 november 2009

ADVENTSLJUSSTAKE EFTERLYSNING

. .


-

OBS, en efterlysning! Den ultimata adventsljusstaken i mina ögon, men var finns den? Är den någon snäll bloggis som vet? Måste ha!


Hallå soooliga Lördag!


Här hemma har vi varit vakna sen tidig tidig morgon, tack vare lilla Bea...


Flisan och jag åkte iväg imorse för att köpa gott surdegsbröd på ett fantastiskt fint litet bageri vi har här i Småstaden, men det var tyvärr inte öppet så tidigt :( Så det fick bli gott (men inte r i k t i g t lika gott) bake off bröd från Ica istället.



Skatternas mormor och morfar har kommit hem efter en månad i Normandie och med sig hade de dessa superfina vinterjackor från det riktigt coola märket Napapijri. (Tack snälla ni!)


Ha nu en härlig dag i solskenet och gå ut och njut, det ska jag göra!

Kram

fredag 20 november 2009

VINSTEN HOS GIZMOLINAS

-


Välkommen hem till oss!
.
Måste bara visa de otroligt fina How to Kiss a Frog kapporna jag hämtade på posten idag!
.
Det är tack vare bloggen Gizmolinas mina flickor fått dessa ljuvliga kläder. Åter igen STORT TACK till Anna Stina. Vi är sååå glada över den fina och generösa vinsten!
.

En pytteliten och en lite större kappa i vår hall. Bakom skymtar vårat lilla kapprum som jag målat helt och hållet med skoltavelfärg. Mycket praktiskt när man har barn vill jag lova!


.
Presentkortet räckte även till en ny body åt Beabus. De stickade sparkbyxorna kommer från Jacadi.
.
Nu ska vi åka och handla godsaker till fredagsmyset.
.
Ha en riktigt supermysig Fredagskväll!
.

ÄNTLIGEN HELG

.

Godmorgon Härliga Fredag!
.

.

Idag är Trulle tillbaka i skolbänken. Fantastiskt skönt att det inte var "Svinet". (Eller, man har ju hört talas om mildare varianter, men jag tror inte det var det han hade.) Flisan har sin lediga dag idag, så vi ska köpa julkalendrar till henne och Trulle har jag lovat. Såg så fina nere i "Gamla Stan". Jättestora änglekalendrar i vintagestil, men Flisan pratar om nån High School Musical variant (?)... Hm, får se om jag kan övertala henne till ett lite mer "juligt tänk" när det gäller det där.

..

Igår var det en riktig bra tv kväll. Både Mammas Pojkar och min nya favorit The Glee Club efter varann på 4:an. The Glee Club är faktiskt en otroligt underhållande show! Cheerleadertränerskan är ju bara det en såå skön rollfigur. Har du inte sett The Glee Club kolla in den nästa torsdag, då sitter jag i allafall framför tv:n. Love it!

Nu ska vi göra oss i ordning och gå ner på stan!


.Hoppas du njuter din Fredag!

.

torsdag 19 november 2009

TJEJERNA

.

Godkväll Vänner!
.
Idag har jag och skatterna varit inne heeela dagen, eftersom Trulle är sjuk. Vi andra har inga syptom, än så länge, så jag hoppas vi klarar oss...
.
Just nu ligger jag och sessorna i kontoret och myser på gästsängen. Bea försöker hjälpa mamma lite med bloggandet, för det är ju såå kul att slå på tangenterna!
..
Tänkte få till en bild men det krävs ju ett par klick innan alla är med om man säger så...
.





Nu ska jag göra middagsmat - det blir en mumsig Ceasarsallad ikväll.
.
Ha en mysig novemberkväll - så ses vi imorgon!
.
Kram från oss
.

SNART 1:A ADVENT

.

Godmorgon Torsdag!
Idag har jag en ny och lite vintrig header, men jag hoppas ni känner igen er ändå! :)
Trulle mår mycket bättre idag, vilket är självklart är jättejätteskönt.

Sen har jag ett tips när det gäller härlig julig inspiration. Jag köper ofta tidningen Bo Bedre men deras julnummer brukar verkligen vara något extra! Så även i år. Lagom smyckade jular, utan tomtar en masse, är det som gäller i den tidningen. Bilderna jag visar är från ett just sånt lagom juligt hem i den tidningen.
..M y s i g t!


Den stolen har mamma och pappa också och den är helt fantastiskt fin. Snyggt att hänga stjärnan nån annastans än i fönstret!




Kolla in Dinesengolvet. Vilka tiljor! För att inte snacka om det paampiga taket...

.

Min typ av favvostil! Nytt och gammalt - fint!

.


Jag brukar sätta en grangirland i vår trapp varje jul också. Annars längtar jag efter hantverk denna jul. Känner mig mätt på glitter utan vill ha ull, zink och kottar hemma!


Oj nu rusar tiden igen, måste skynda mig till dagis med Flisan!

.
Vi ses!

.

Wow vilket pampigt danskt hus! Verkligen "Philiastyle":) När man åker från Köpenhamn längs kusten till Helsingör så ligger det många stora vackra Patriciervillor efter vägen och det är såå fanatstiska!

onsdag 18 november 2009

ÄR DET SVININFLUENSAN?

.
.


Stackars lilla älsklingen ligger sjuk i sitt rum idag

Hallå Onsdag!

Idag har vi en sjuk liten Trulle här hemma. Han har riktigt riktigt ont i halsen. Trulles fina fröken ringde imorse för att höra hur det var med honom. Hon berättade också att idag var det 14 barn borta från klassen och att skolan misstänker svininfluensan...
Hjälp! Vad gör man nu liksom?
..

tisdag 17 november 2009

VÄNNER FÖR LIVET

.
.

H och jag är båda Odd Molly frälsta, som ni kanske ser...

Godkväll alla!

Idag har jag och min fina vän H varit nere på stan och fikat och haft härligt välbehövligt girltalk.

H är en av mina äldsta vänner och vi har väl haft våra "ups and downs" när vi var yngre. Men en vänskap som är väl så där 30-år gammal är svår att bryta! Oj oj oj vad vi har haft skoj i våra dagar. Riktigt "wild and crazy" har dessa två småbarnsmammor varit en gång i tiden!;)

Men nu är vi som sagt mammor båda två, med nästan jämngamla små sessor dessutom, och det är såå kul!


Lilla Tildis och Beabus på Waynes Coffee idag!

Nu ska här lagas lasagne!

Ha en härlig kväll ni underbara!


måndag 16 november 2009

TACK SÅ OTROLIGT MYCKET

-


.
Ni, mina kära bloggisar är vackra, inifrån och ut! Ny kudde med text från Svenskt Tenn.

.,Godkväll finaste bloggvänner.

.Jag sitter här rörd till tårar över att det ni är så många vänliga fina tjejer där ute. Ni är helt fantastiska. Är alldeles överväldigad och mycket mycket glad över era otroligt uppmuntrande, fina och fantastiskt gulliga rader.

Stort TACK till er alla och nej, jag tänker inte sluta blogga pga det som skrevs. Älskar bloggandet och fortsätter mer än gärna med det!

*

Bjuder nedan på pics på mina inköp från det då smockfulla Svenskt Tenn igår. Jag var inne med Bea på armen och gjorde en raid som tog ca 15 minuter i trängseln...
.



Det var de magiska elefanterna på svart botten som fick följa med hem som ni ser. Vad är det med dessa elefanter egentligen? Vartenda hem blir genast mycket hemtrevligare med lite Estrid Ericsson mönster nånstans tycker jag. Spelar ingen roll om det är på bricka, grillvante eller lampskärm....

Brevid kudden sitter BabyB:s allra första docka. Den är virkad och kommer från det mysiga leksaksmärket Sebra.
.



Till sist ikväll en otroligt vacker sång till er alla. Sov så gott så ses vi imorgon!
.
STOR KRAM från mig
.
.

FEELING THE BLUES

.



Godmorgon blåa måndag!
.
Idag hade jag tänkt skriva om min Stockholmstripp men den annars glada jag är inte lika happy som vanligt. Känner mig inte alls i form. Är dessutom riktigt riktigt trött på falska tjejer som är missunsamma och inte kan glädjas med sina systrar.
,
Har blivit utsatt av just sån dålig behandling ett antal ggr av tjejer som tom. borde stå mig riktigt nära. Vissa damer verkar gilla umgängen där man ena sekunden snackar massa skit, behandlar en som luft, behandlar ens familj illa, utesluter den från viktiga högtider etc och nästa gång ska man vara vänner och vill tex att man ska gå ut och äta på restaurang och ha trevligt. Snälla damer, sluta med rävspelet. Håll en och samma profil så man vet man var man har er åtmintone. Jag har nämligen så himla svårt att spela med.
..
Igår var det dessutom en tjej, Lisa, som brukar vara inne på min blogg och lämna gulliga kommentarer som gjorde en "kovändning". Hon har själv en egen blogg som jag uppskattar och som jag tom har länkat till. Helt plötsligt skriver hon flera riktigt elaka kommentarer om mig och om min vän. Såå tråkigt. Såå onödigt!
..
Är ni fler som blivit utsatta för såna här falskspel och vad tycker ni om det?
...
Kommer tillbaka när jag är glad igen.
..
Kram till alla er genuint snälla och fina bloggisar.
.
P
.

söndag 15 november 2009

TILL STOCKHOLM

.

Foto: Elle Interiör

Hallå sköööna Söndag!

Idag ska vi åka till Vasastan Stockholm och äta tårta hos min lillebror som fyller år idag. Stort Grattis Tårtan!:) Utöver det blir det en tripp till Svenskt Tenn - såå kul! Oj, nu måste jag skynda mig. 3 små skatter som väntar på att kammas och kläs på!
.
Ha en härlig dag så ses vi!
..

lördag 14 november 2009

LÖKARNA I JORDEN

.

Godkväll alla fina!

Nu har jag också ett sött zinkhus från Walther & Co! Beställde det från Tildas mamma. Grejjen är bara att nu vill jag ha flera. En hel liten by i olika storlekar och modeller skulle ju lysa så fint i fönstret... Skatterna tycker också att lyktan är jättemysig när ljuset är tänt, nästan som ett pepparkakshus!

.

Happy mamma men korgen full av tulpaner!
Dagens i trädgården: Jacka Barbour, kofta Odd Molly, skjorta Levis, jeans Tommy Hilfiger och Hunters på fötterna. De tjusiga handskarna är från fashionabla alltiallo boutiquen Bauhaus!;)
.
Idag har jag och H ägnat oss åt att städa bort de sista löven i trädgården. Flisan och Trulle har lekt med kompisar och jag har äntligen petat ner de sista lökarna i rabatterna...
..
Svarta, plommonfärgade och vita liljetulpaner har stoppats ned i jorden. Nu är det bara att vänta ända till April (Åhhhh, april - ljuvliga månad!) för att se resultatet!

Ikväll får skatterna bestämma maten så det blir...Pizza Hut! Mmmmumsigt. Nu ska jag åka och hyra film och hämta de supergoda pizzerna helt ensam utan småttingarna = stereon på högsta volym med bra musik i bilen!

Ha en riktigt mysig lördagkväll!

Ps - Tack så hemskt mycket för middagstipsen!. Uppskattar verkligen att få lite inspiration. Det blev trots allt en klassiker.igårkväll nämligen; oxfilé, potatisgratäng och bearnaisesås!

.går kv.äll

fredag 13 november 2009

VECKANS BÄSTA DAG

.

Nicole Richie & Madden är ute och fingår med lyxvagnen. När jag var gravid med Trulle så tittade jag, helt seriöst, på en liknande typ av vagn. Det var riktigt nära att det blev en sån (Gravidhormoner kan göra en väldigt speciell...)! Som tur var sansade jag mig och köpte en helt vanlig smidig variant istället... What was I thinking liksom!:)

Hej Härliga Fredag!

Idag är Flisan ledig och vi ska strax ta Bea, i den bästa och smidigaste vagnen Bugaboo Cameleon, och gå ner på stan för att luncha med H.

Sen har jag lovat min lilla dotter att vi ska gå och titta på julpynt. Jättemysigt! Får se vad vi kommer hem med för fint...
.

Nicole Richie, Hallow och nya lilla småttingen Sparrow i People Magazine. Så söta!

Mysig och varm bild från Sia.

Har ingen bra idé om god fredagsmat till ikväll så om du har ett bra förslag så får du jättegärna inspirera mig!

Ha en underbar dag!

Kram

..