söndag 31 januari 2010

TUFF SESSA

.

Flisan tidigare idag med dockvagnen. Kofta Ralph Lauren, kjol och tights Rabalder.

Hej Söndag!

Idag har vi varit på stan för att hitta fina festklänningar till Flisan och Bea, men det fanns inga sådana n å g o n s t a n s. Bara tuffa dagiskläder men inget riktigt gulligt. Jag vill ha Benetton, Jacadi, Petit Patapon, Zara eller liknande i Småstaden! Jag vill kunna hitta SÖTA flickkläder...
Det får bli att surfa runt bland några favvosidor när det gäller netbutiker för barn istället.


Så ska det se ut! Tokfina klänningar till stor och liten tjej i härlig flanell, just nu med 50% rabatt dessutom. Från en av mina favoritbutiker, underbara Petit Patapon. 


Nu ska jag slå mig ner vid köksbordet och läsa senaste Elle Mat & Vin. Tycker att den tidningen är så otroligt snygg och inspirerande! Allt ser så himla gott och läckert ut. Vilka fantastiskt duktiga stylister och fotografer det finns....

Härligt reportage att inspireras av inför Alla hjärtans dag...

Bea bjuder på kvällens min! Hon ser ju helt vansinnig ut eller hur?! Fast hon är jätteglad just nu och låtsas att ankan hon håller i är en telefon tror jag. Ajjå (Hallå) säger hon hela tiden:)Hennes Tunika, som är riktigt Odd Mollyinspirerad(se bara den typiska lilla lappen:)kommer från Lindex.

Hoppas ni får en riktig mysig Söndagskväll!

Vi ses!!!


.

lördag 30 januari 2010

SAVE THE DATE

.
"Save the Date kort" till våra nära & kära!
 (Kortet kommer från papeteriestore.com.)

God kväll!

Idag har vi varit på badhuset och Bea har badat i simbassäng för första gången! Kan säga att hon tyckte det var hur mysigt som helst. Log och skrattade nästan hela tiden. Fötstår inte varför jag väntat så länge med att ta dit henne, men tiden går så otroligt fort!!! Är iofs. personligen inte så förtjust i badhus. Gillar inte allt hår på golvet, klorlukten, spruckna hälar och konstigheter som flyter runt i vattnet. Brrrr. Dessutom är det alltid så kallt i vattnet!


 Hoppas verkligen att Trulle njuter sin födelsedag riktigt ordentligt i London idag! Bamsekramar till dig från oss hjärtat - Älskar dig!!!

Nu ska jag här göra pepparbiff med klyftpotatis och whiskeysås till oss, sen blir det Robinsonfinal!

Kram!



fredag 29 januari 2010

TRULLE 9 ÅR

.


Svart & vit dukning i matsalen.


God Fredagskväll!

Här har vi haft mysigt kalas ikväll och det är min store pojke Trulle som vi firat!!! Imorgon blir han hela 9 år och ska flyga till London i 4 dagar med sin pappa för att fira födelsedagen. Kommer sakna dig min fina skatt:)

Trulle fick bland annat en ny mobil, som han blev jätteglad över, och ringde till alla han känner typ hela kvällen...



Grattis Älskade Trulle!


Nu är det slappa i soffan, äta chokladtårta och titta på nya serien Solsidan med bla. Felix Herngren som gäller. Verkar mycket lovande!

Ha en riktig mysig kväll så ses vi imorgon!


.

torsdag 28 januari 2010

7 SMÅ SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

.

.
Kul bild va? Ser ut som jag har fått enorma trollöron:) Min dagens: Underbara Odd Molly Fonda Dress i plysch. (Som verkar ha blivit helt otroligt populär och sålt slut nästan överallt på en vecka! Finns, eller fanns(?) i färgerna mörkgrått, rosa, blått och offwhite.)

God eftermiddag!

Här kommmer 7 saker ni kanske inte redan visste om mig...

(1)
Jag är urusel på att köra snöskoter! Så pass dålig att jag lyckades jag köra över min mycket illa omtyckta och bossiga chef. Han bröt båda benen på flera ställen och detta var när jag var 22 år och säsongade några år i Sälen.

(2)
Jag är en riktig tidsdyslektiker. Kommer så gott som a l l t id försent! Fast jag har blivit bättre. Nu för tiden rör det sig i alla fall om minutrar och inte timmmar...

(3)
Är inte direkt någon vegomänniska. Älskar råbiff, carpaccio och riktigt blodiga biffar. Dont ask me why :)

(4)
Vid 33 års ålder började började jag träna som en tok och fick för mig att jag skulle bli polis! Klarade alla polisskolans tester utom den sista intervjun med två poliser som tyckte "att jag inte var tillräckligt motiverad". Idag kan jag faktiskt tycka att de fattade ett helt rätt beslut! Mår riktigt riktigt dåligt av att se utsatta fara illa och hade nog inte fixat den pressen.

(5)
Är både händig och teknisk av mig. Klarar av att både tapetsera och hantera dvdspelaren med glans:)

(6)
Hatar hatar HATAR att flyga! Det är pest men en nödvändighet tyvärr, om man vill fara ut i världen...

(7)
Älskar älskar ÄLSKAR att äta smågodis och läsa romaner. Helst samtidigt  (Har läst litteraturvetenskap, vilket har varit en stor tillgång när vi spelar TP;)

Nu ska jag leta vackra bröllopsinbjudningar på nätet. Någon som har ett tips om en bra sida?:)

Ha en mysig kväll!



onsdag 27 januari 2010

PRIS & AWARDS


.




En krokus i vårt kök! En liten påminnelse om att våren s n a r t är här!!(ja, jag vet att det fortfarande är januari;)

Hej Onsdag!

Idag är jag hemma med en sjuk liten flicka och en väldigt pigg större flicka! Bea är varm och kinkig idag också men har inga andra synliga tecken på sjukdom. Kanske är det en vanlig 3-dagars?
Flisan & Trulle verkar i alla fall piggare än någonsin och fulla med energi!!! Hur denna energi kanaliseras hos barn är ju väldigt inviduellt men min skatter har en förmåga att ofta vilja vara på exakt samma fläck och göra exakt samma sak, fast vi har ett hyfsat stort hus med en hel del o l i k a spel, pyssel och leksaker... Konstigt:)



Igår fick jag hem min Elektrolux Ergorapido som jag vann hos den fantastiskt fina bloggen It´s a House för ett tag sen!(Har ni inte kikat in där så gör det och se deras helt otroliga husmakeover!) Den passar perfekt hos mig som faktiskt vill ha ett nästan smulfritt kök h e l a  t i d e n! Stort Tack åter igen It´s a house för min fina vinst!!!

Sen har jag uppäckt att jag faktiskt har fått några Awards av bloggarna Gotlandsliv, Lindis och Det ljuva Livet i stan. Tack så väldigt mycket för dem! Otroligt gulligt av er girls.




Awarden går ut på följande:

*Kopiera awarden på din blogg
*Länka till personen som gav dig awarden
*Berätta 7 intressanta saker om dig själv
*Skicka awarden till 7 andra bloggare
*Länka till deras bloggar
*Lägg en kommentar i deras blogg, så att de vet om awarden.

Återkommer med dess 7 saker om mig själv...

Ha en bra dag!!!


tisdag 26 januari 2010

IMORGON ÄR EN ANNAN DAG


Tänkvärt från visualize.us


Godkväll Alla!

Idag har inte varit den allra bästa dagen milt uttryckt...

 Det är skönt att den är över, för det känns som allt som kunde gå fel har gjort det också! Lilla BabyB har, som avslutning på denna skräpdag, nu fått feber och var nästan helt otröstlig ett tag vid läggdags. Stackars stackars liten Bea, det gör ont i mammahjärtat när man märker att de små mår dåligt...

Nu ska jag krypa i säng med en roman och glömma hela denna dag och hoppas att morgondagen är en happy day!!!

God Natt & Sov så Gott!

ps. Tusen Tack för era otroligt gulliga kommentarer!!! "You are my sunshine":)



måndag 25 januari 2010

HUR BLEV DET HÄR DÅ?

.




Ljuvlig bild med en brudklänning "to die for": Snippet & Ink


Godkväll bloggisar!

Som ni ser så har jag städat på bloggen idag! Den nya headern med siluett har jag knåpat ihop själv med inspiration - Tant Grön, Tant Gredelin och co... Så vad tycker ni om det kära vänner? Säg sanningen - jag lovar att jag inte blir  ledsen....:)

Gårdagens bröllopsplanering gick jättebra! Vi kom fram till ett beslut och "lokalen" vi önskar verkar vara tillgänglig. Jippie!  Nu är det "bara" besked om kyrkan är ledig på "vårat datum" som återstår. Hoppas, hoppas...
(Oj, detta låter visst inte så lite kryptiskt men innan allt är klaffat så tiger jag som muren!;)

För en stund sen var jag, Bea och Flisan på en ridskola här i Småstaden för Flisan har nämligen börjat rida. Hon tyckte det var superkul och var hur gullig som helst i stövlar och ridhjälm sittandes på en riktigt stoor häst. Hon sa att hon tänker rida varje vecka fram till att hon blir 13 - sen skulle hon göra något annat....

Kul med ridandet tycker jag som hade hästar när jag var liten och red vaaarje dag fram till att jag blev 16 minsann!

Nu - middagdags!

Vi ses imorgon!

.

söndag 24 januari 2010

VÄLKOMMEN TILL BEABUS





 På dörren (Som så småningom ska bytas till en i 30-tals stil. A l l a dörrar på övervåningen behöver nämligen bytas ut, för där finns tyvärr inte några originaldörrar kvar...) in till Beas rum sitter en Kidsskylt från fina nettbutiken Par Courrier. Flisan & Trulle har fått likadana skyltar på sina dörrar.

Välkommen Sköna Lata Söndag!

Kom på att jag inte tidigare visat bilder från Beas rum "from the other side"! (Ber om ursäkt för kvalitén men bilderna tog jag med digitalkameran, då systemkamerans batteri står på laddning...)




Här syns Beas rum från "utsidan". Jag tänkte att det kunde se lite kul ut om det nya rummet på hallen verkligen såg ut som att man var ute- fast inne. Så det fick bli fönster, "utebelysning" och råspont även i korridoren. Alla golv på övervånngen är målade i råvit vattenbaserad golvfärg. Den nya korridoren blev faktiskt riktigt mysig. Var lite rädd att det skulle bli trångt och mörkt men det blev det inte alls!

Idag har jag inga måsten utan det är bara viktig bröllopsplanering som står agendan. Jag har ju inte gjort några inlägg i ämnet på länge och det är inte för att bröllopet är avblåst, jag lovar:) H och jag har bara haft så många olika ideér och inte kunnat betämma oss för vad vi ska gå efter. Gotland eller Normandie? Hemma i Småstaden eller kanske Toscana? Osv, osv...


Men nu måste vi komma fram till ett beslut!
.

"Lilla familjen" på det mysiga dopkalaset igår.
(Saknar såklart mina stora skatter a l l t i d när de är hos sin pappa, men speciellt mycket när man är på tex såna här "barnsammankomster".)

Ha en riktigt skön Söndag du med!


.

lördag 23 januari 2010

NYTT VRÅLÅK

.


.
Liten "PyjamasBea" provar sin nya vagn -  En Mountain Buggy Swift!

Hej Lördag!

Solen skiner och jag känner mig piggare än på länge! Har köpt en massa hokuspokuspiller på hälsokosten och det verkar ju kanske fungera:) Vad jag nu stoppar i mig varje dag är: Rosenrot(pigg och effektiv), äckliga antioxidantalger (stark och snygg?), multivitaminer (alltid nyttigt) och Omega 3( blir klok och är bra för lilla hjärat)...

Vore alltså finfint om dessa piller funkade på riktigt!!!




BabyB har nu fått sin nya vagn och det blev en Mountain Buggy som ni ser. (Tack förresten ni snälla som gav barnvagnsråd i ett tidigare inlägg!) Buggan har varit jättebra men känns nu lite liten och den här nya tar dessutom mycket mindre plats i bilen. Bra när vi ska åka långt nånstans, hela stora 3-barns familjen, med packning och allt...

Idag står det barndop och middag ute på landet hos goda vänner på schemat. Ska bli jättemysigt. 
Ojojoj vad klockan går fort!! Nu måste vi sätta fart och bli klara här ser jag!

Carpe Diem!



fredag 22 januari 2010

TACK !!!


.




All kärlek till er bloggisar!

Tusen tack för alla era otroligt fina, snälla och omtänksamma kommentarer!!!
Det är så fantastiskt att ha fått all denna värme från er bloggvänner, när livet faktiskt inte varit helt lätt de senaste dagarna.

Jag har trots allt saknat både er och bloggandet mycket den här veckan ska ni veta...

Men nu är jag "tillbaka på tassarna" och mår bra. Jag hoppas bara att ni är kvar hos mig!??



Hittade denna bild idag!
Nästan en "nakenchock"!;) Det är jag och "Beamagen" för, exakt på dagen, ett år sen . Det är ju inte klokt att man varit så där stooor! Men mysigt var det...


Här hemma blir det nu fredagsmys framför tv:n hela kvällen med Let´s Dance, cappuccinos och Tiramisu. Mmmmm. (Antingen verkar man hata eller älska Tiramisu!? För starkt och för blött tycker en del- but I love it!) 

Stort tack återigen för allt stöd!

Ha en riktigt fin fredagskväll!



-


.

måndag 18 januari 2010

EN PAUS

.



Hjälp Haiti. Hos fina Dreamhouse kan du se alla Tel/Pg-nummer till olika hjälporganisationer.

Hej vänner.

Pga en personlig händelse som inträffat, som jag inte kommer att skriva om på denna blogg, så kommer jag att nu ta en paus.
Jag hoppas att vi syns igen snart.

Ha det så gott.

Varm Kram P


Uppdatering: Fina fina ni. Stort tack för er omtanke. Ni är fantastiska. Vill bara berätta att det är ingen i familjen som är sjuk eller har skadats allvarligt på något sätt. Det är jag som har tvingats välja mellan svåra val med jobbiga konsekvenser, som sätter små ärr i hjärtat... Jag kommer tillbaka men jag vet inte när, kanske om några dagar eller några veckor. Måste vila och känna min inre styrka, som jag verkligen har, och bli glad och positiv igen. Ta hand om er!

söndag 17 januari 2010

I VÅR TRAPP

.


Min lilla skatt sitter i trappan upp till övervåningen och spelar på Trulles Nintendo. Hon hade ett eget likadant spel, fast rosa, som försvann på Sandhamns Seglarhotell i somras. Så om det är någon som tar en tur dit och ser ett rosa litet Nintendo DS med Hello Kitty fodral liggandes nånstans så är det Flisans!!!:)

God Söndagskväll!

Ikväll så har lilla Flisan tappat sin första tand! Stor sak för en liten, snart 6-årig, flicka...
      
Jag har fått en del frågor om just vår målade trapp upp till övervåningen. Jag har målat den med Alcros vattenbaserade golvfärg i obruten vit. Mattan i mitten gjorde jag genom att maskera och sen måla vitt på tejpen innan jag målade ljusgrått, för att få riktigt snygga linjer. Färgen gör faktiskt inte trappan halkig! Den är liksom lite sträv i ytan. Annars finns det medel att tillföra golvfärg, har jag sett i färgbutiken, som heter nått i stil med "halkstoppsmedel" om man vill ha en ännu strävare yta! Ett litet tips!:)



Nu är det gott thé och hemmabakt chokladkaka som gäller! Mmmmm...

(Fick en så himla bra sockerkaksform från Wilton i julklapp med non-stick aluminium. Den funkar faktiskt! Inget mer ströbröd här inte:)

Ha en riktigt skön Söndagskväll!



lördag 16 januari 2010

HALLÅ LÖRDAGKVÄLL!





I senaste Mama, som kom i förrgår,(den absolut bästa mammatidningen btw) så kan man läsa om tjejer som är nöjda med sin nya "mammakropp". Nyttigt att läsa sånt också ibland...

Godkväll Alla!


Här kommer ett riktigt seeent inlägg. Full rulle har det varit idag med bla skridskoåkning och restaurangbesök. Nu sitter vi och myser i soffan och ska strax titta på filmen om Coco Chanel (som jag har tänkt titta på i typ 3 månader...)



Det blev inget gympass igår! Hann inte... :( Men det blev inhandlat nya gymkläder från Adidas iallafall (alltid en bit på vägen hmmmm;) så jag passade på att gymma armarna med Beabus hemma istället! Jösses vad man är o t r ä n ad efter bebistiden. Hoppas denna bild kan användas som en "förebild" i ett "föreochefterträningen" inlägg om några månader;)!




 Gårdagens Pad Thai blev verkligen super!!!
Tack för tipset av Tamarind snälla bloggis -Den gjorde verkligen susen! Stort Tack även för andra tips och recept. Ni är så snälla!

Hoppas ni har en mysig lördagkväll-

Natti Natti alla bloggisar!



fredag 15 januari 2010

HAPPY FRIDAY





En HAPPY Flisan har vi hemma idag! Här sitter hon i kontoret i tunika från Rabalder och tigths från H&M. (Flisan vill helst b a r a ha svarta alt. lila kläder nu för tiden. Den söta "rosa prinsessperioden" verkar definitivt vara över! Snyft...)

Hej Fredag!

Åh vilka sköna fredagar vi ska ha i vår för H ska vara ledig varenda en!!! Underbart! Tyckte dock lite synd om Trulle som var den enda som behövde komma iväg imorse... Men han har, som tur är, sovmorgon på Fredagarna så det blir en ganska lugn morgon för honom ändå!


Liten Flisan...

Idag står det gymbesök för mig på schemat. Ska bli hur skönt som helst. Måste, måste, måste verkligen ta tag i träningen nu. (Ska ju faktiskt stå b r u d i sommar!)

Trots träningstankar och önskan att komma i form igen så är jag som vanligt otroligt matglad:) Älskar att laga och äta god mat!!!
Ikväll ska vi äta hemlagad Thaimat och dricka Singas:) Min absoluta favorit när det gäller just thaimat är Pad Thaien. Men hur gör man för att den ska bli riktigt autentisk??? Receptet nedan är det jag hittat som verkar vara mest "genuint" av de jag sett.

(Är det någon söt bloggis som har ett gott Pad Thai recept på lager eller komplettering till receptet nedan, så blir jag jätteglad om du vill tipsa mig!)



Pad Thai

200 gram skalade råa stora räkor
250 gram japanska risnudlar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk röd chilifrukt
150 gram fläskkött
40 ml fisksås
40 ml saft av lime
2 tsk palmsocker (var hittar man det?) 
2 st ägg, lättvispade
2,5 dl böngroddar
koriander
4 msk torrostade jordnötter


Jag önskar er en riktigt fab fredag!!!

Pssst! TACK alla snälla för era goa kommentarer!!! NI gör mig HAPPY:)Stor Kram!

.

torsdag 14 januari 2010

FRÅGOR & SVAR

.

Hej- här är dagens vi!!! Min yngsta nyvakna lilla skatt i klänning från DKNY och strumpisar från Novali. Min dagens är, som så ofta, tröja från OM och jeans Levis.
Hej Torsdag!

Nu börjar man bli riktigt van vid kylan! Helkonstigt. Det var -7 grader när jag skjutsade Flisan till dagis idag och jag tyckte det var riktigt "skönt" ute och inte alls så kallt. Så jag hoppade att ta på mig handskarna och knäppa jackan. -7 är ju jättekallt i vanliga fall! (Men nu tycker man det är sååå mycket skönare än -17 grader....)

Här kommer nu svaren till er bloggisar som hade frågor!!

Åh, jag har en fråga : tavlan med garnnystanet (?), var kommer den ifrån?
Ha en mysig dag!
/ Anonym

Hej Anonym!

Tavlan med "garnnystanet" är en konstaffisch och jag köpte den i en nettbutik för 3 år sen. Tyvärr minns jag inte vilken det var men jag har sett denna tavla i olika reportage så den finns säkert att få tag på om man googlar runt lite. Bilden är gjord av kända Roy Lichtenstein och det står Hayward Gallery under. Pappret är  riktigt tjockt och trycket är jättefint tycker jag!
Ha en mysig dag du med!


Åh, frågestund! =) Jag har en fråga om din fina matsalsgrupp. Hittade i något äldre inlägg (oh jäs jag läser & läser mer än gärna dina arkiv) att det kom från Gotland? Är det gammalt eller nytillverkat?

//Linda


Hej Linda!
Matsalsgruppen stod tidigare hos mina föräldrar men när de flyttade från sin stora villa till den mindre lägenheten så hamnade den hos oss. Den är "nytillverkad" i ett litet snickeri, på 80-talet efter en gammal klassisk gotländsk förlaga, och stället på Gotland där den är gjord heter Levide.

Hej min favorit bloggerska!
Jag undrar var du köpt den lilla fina vita fotöljen som står i Beas rum?
Kram
Pernilla

Hej Pernilla!

Vad glad jag blir över att vara din favoritbloggerska:) Jättekul!
Fåtöljen i Beas rum är inte så jätteliten, det kanske såg ut som en barnfåtölj på bilden? Hur som helst så kommer den från Ikea och heter Ektorp Jennylund.
Kram P


Hej !
Får tacka för en mycket inspirerande blogg. Min fråga är var du köpt din Barbourjacka och vilken modell det är ?.
Ha det gott !
/Linda



Hej Linda!
Tack själv för de snälla orden!:)
Jag har köpt min Barbourjacka på Barbouraffären på NK i Stockholm och modellen heter Barbour Ladies Featherweight International.


Hej,
Jag undrar hur mycket jobb ni lagt ner på att renovera ert vackra hus? Hur mycket har ni behövt göra? Och hur lång tid har det tagit?
Hur länge har ni haft huset?

Tack!
/lilla.u (som är hus-sugen)
Hej Lilla U!

Vi köpte huset 2007 och tokrenoverade i 3 månader innan vi flyttade in.Alla ytor i huset spacklades/slipades/målades eller vitvaxades. Några tapeter kom upp här och där och några nya golv las in. Gästtoan gjordes också helt ny. Nu har vi har heeela källaren kvar och den är ganska stor.Puh!
 Nästan allt målande och tapetserande har vi gjort själva och resten har hantverkare gjort åt oss. Men den största "make overn" var ändå fasaden! Bara den tog 1 1/2 månad för killarna att göra klar, men vi är väldigt nöjda över resultatet. 

Jag har en fråga;

Vad för kamera du har + inställningar? Du får alltid ett sånt fint lyster/ljus i dina bilder - lite "kalla" sådär...

Som jag sagt tidigare så ÄLSKAR jag din blogg och ert fina hem! Är helt fast här och måste bara läsa varje dag. Du inspirerar med din inredning!
/Lissan


Hej Lissan!

Tack för dina gulliga ord! Min kamera är en vanlig Nikon D60 med standardobjektiv. Jag använder nästan uteslutande autoinställningarna så jag kan inte ge några som helst råd när det gäller det tekniska! Mitt tips är Windowsredigeringsprogram där jag ibland gör bilderna ljusare! Så var det med den "fotokunskapen";)

Hej,


Jag har inte läst din blogg så länge så detta kanske är allmänt vetande för dina "gamla" läsare men jag undrar om du bara bloggar eller vad du jobbar med i vanliga fall, när du inte är mammaledig?Jag tycker att du har ett väldigt fint hem och det är något liknande jag har tänkt mig när vi köper ett hus. Jo, förresten när är din lilla flicka född? Har själv en flicka som är född 11 februari 2009./Lisette




Hej Lisette!

Innan mammaledigheten har jag jobbat med administrativa uppgifter på olika företag. Sen har jag läst en del olika ämnen på högskolan, men har inte någon examen ännu... Det jag tycker är absolut mest givande och intressant är att skapa, så jag gör tex  en del teckningar och akvareller. Vore så kul att ex. ge ut en barnbok i framtiden! Jag har annars en del ideér och planer om framtida kreativa projekt när det gäller inredning och styling men de lovar jag att ni får reda på när det är dags!:)
Lilla BabyB fyller snart 1 för hon är född den 1 februari!


Hej min favvobloggerska :)

Vad blev det för märke och färg på den nya sängen?? Är tacksam för tips då jag ska köpa ny säng :D
Kramis
/Anonym

Hej Anonym!

Våra nya extra stora madrasser kommer från Kungssängen och är grå. Men jag vill ju ha vitt så vi har köpt en ny sängkappa från Mille Notti till den!







Jag undrar hur det fungerar med golvet "vitsåpad ask"? Krävs det mycket skötsel? Tåligt? Syns smuts snabbt?

Tack för en fin blogg!

Jag kom på en fråga till. Som inte har med inredning att göra. Det skulle vara kul att veta vad du använder för "skönhetsvård" =) Anisktskräm, rengöring, smink typ. Jag trodde inte att du var äldre än mig från början. Jag är 32 =)

//Linda

Hej Linda!

Golvet med vitvaxad ask är tåligt! Asken är ju i sig ganska hård och färgen är väldigt smutsvänlig då den drar åt det grå hållet. Angående din fråga gällande min ansiktsvård så kan jag berätta att det var inte förrän vid 32 jag verkligen började ta hand om min hud! Nu så använder jag Md Formulations Ansiktstvätt och olika produkter från Dermalogica (dagkräm, ögonkräm, mask och peeling)De funkar jättebra på min lite känsliga blandhy så det är ett tips! Jag har inte så särskilt mycket make up till vardags men varje dag blir det Touche Eclat från YSL (concealer), Solpuder från Max Factor och läppglans från Dior. (Tack så hemskt mycket för dina snälla ord förresten. Åren går snabbt efter trettio och nog syns det!) Kram!


Hej!
Jag är nyfiken på hur badrum/toaletter ser ut hemma hos er, finns det planer på att visa upp dem?/Magda

Hej Magda!

Vi har en gästtoa som är ganska liten i nedrehallen och det är den som syns på bilden. Gästtoaletten renoverades helt 2007. På övre plan har vi ett badrum a la 1996 med terracottaklinker etc och det ska ni i n t e behöva se! (Den kommer vi också renovera och göra större, så småningom...)

Oj vad långt detta inlägg blev!! Det var i alla fall dagens frågor och svar. Nu ska vi fara iväg och köpa nya pulkor!

Ha en skön kväll!


onsdag 13 januari 2010

MALENE BIRGERS HEM

.

Foton: Sköna Hem

Danska modeskaparens Malene Birgers lägenhet i Köpenhamn (Såklart! Alla de häftigaste hemmen verkar finnas i Copenhagen)

Godmorgon Onsdag!

Idag är jag lite smått "pumsig" eftersom lilla Bea väckte mig och ville bli tröstad 4 ggr inatt....

Hittade detta vackra hem hos Sköna Hem. Gillar både Malene Birgers kläder och inredning. Läckert!
.

Modeskaparen Malene Birger själv.

Tavlor i "badevarelset" är riktigt flott!!!


Mmmm mysigt. Tycker om den lite ombonade känslan med mycket detaljer. Det är ingen minmalist direkt som bor här!


Enkelt arrangemang! En korg med gamla tavlor och bilder uppsatta direkt på väggen.

Här bor det en som kan mode!


Bestlite lampor bakom Howardsoffan och vackra mixade svart-vita kuddar. I like!

Vilken arbetsplats! Supersnyggt tavelarrangemang på listerna och dubbletter av lampor på det stora skrivbordet.

Det kommer en del frågor i inläggen och jag försöker att svara på de flesta. Men om jag glömt någon/ några så kör vi nu en frågestund!

Är det något du undrar över?

Det finns några frågor som återkommer, så de svaren skriver jag redan nu:)

* Våra mattor kommer från: i vardagsrummet Day Home, i tvrummet Indiska, i köket Plantagen.
* Våra Lampor: Kristallkronorna i Beas rum + hallen  vet jag faktiskt inte tyvärr, fått dem av mamsen som inte minns... Vardagsrummet Mio, Taggtrådskrona i matsalen från Fafner.
* Vaxduken i matsalen kommer från Au Maison.
* Saker från Day Home  har jag köpt på Atelje Fåtöljen, Posh Living och Mathilde i Stockholm.


Vi ses!