onsdag 30 september 2009

H & M, MIO och IKEA





Puh, vilken fixardag det blev idag!
.
Har farit runt som en tok och letat saker till Trulles rum, både här i Småstaden och på nätet!;) Köpte spottar till taket i hans nya sovalkov, så kallad LED belysning, men det blev ju en miss visade det sig. LED ljuset är iskallt och går inte att dimra så resultatet blir totalt omysigt! Så imorgon måste det inhandlas andra spots...Däremot hittade jag detta fina påslakanset på nätet, från H & M Home, som jag klickade hem direkt. Såg det hos en annan bloggis, som jag tyvärr glömt vilken det var, i ett barnrum och tackar för den inspirationen!

Finfin matta från Mio. Kanske skulle passa i pojkrummet...


Idag var det också en tur till Ikea med snälla vännen A, för titta på skrivbord och garderob bla. Skrivbordet jag hade tänkt kolla på fanns inte i "vårat Ikeas" sortiment men ett liknande fanns, som snart får flytta hem till Trulle istället. Ps skåpen jag var sugen på fanns inte heller :( men den svarta garderoben fanns. Fast det slog mig att vi har ett antikt omålat skåp i källaren som jag kan fixa till istället! Så nu ska det inhandlas några liter kinasvart färg!
-
Nej, vi hade inte bestämt att vi skulle färgmatcha på Ikea idag, fina vännen A och jag!


.

TRULLES RUM


Godmorgon Onsdag!


Idag blir det en tur med bästa vännen och lilla BabyB till Ikea för att spana in dessa möbler och detaljer till Trulles nya rum!


Vi får se vad mamma kommer hem med till sin lilla pojk...






Ha en underbar dag!


.

tisdag 29 september 2009

1700-TALS RULLGARDIN

.



God eftermiddag!

Idag bjuder jag på pics på våra 1700-tals gardiner i stora rummet, som ett par av er bloggisar har velat få beskrivningen på!

.Söta svärmor, som är jätteduktig på att sy, sydde dem åt oss av vitt linnetyg. Själv är jag jätte usel på att sy så jag tänker inte ens försöka förklara detaljerat hur det gick till, men länkar här en beskrivning åt er som är intresserade!














Bomullslinan som håller gardinen löper genom en ring av handblåst glas. Ringen i sig hänger i en ögla av svart skinn.
.
Krok till linan.
.
















Gardinen är upprullad på en trästav.




1700-tals gardin!



Förresten, jag hittade mina fönster till Beas rum idag!
Precis såna jag ville ha, till halva priset och i fint skick! Yieeha!
.

BLONDES HAVE MORE FUN

.

Sienna Miller är väl helt otroligt vacker på denna bild... Den är från Brittiska Vogue. Klänningen kommer från Stella Mc Cartney.

Godmorgon Tisdag!

Idag ska jag ägna mig åt att försöka hitta gamla fönster till Beas rum (vill ha spröjsade "halvstora" i bra skick till innerväggen) och beställa tapeter till Trulles. Det har ju varit frost inatt så idag måste jag även ta in känsliga krukväxter och kanske tom utemöblerna.(Har ni tagit in era än??) Tråkigt att utesäsongen är över...


.


Flisan spexar för oss igår kväll!
Kom ner till oss i matsalen och hade klätt ut sig till Dee Sni..., hrm ursäkta mig, kom ner och var utklädd till en vacker prinsessa!


måndag 28 september 2009

MY INSPIRATION

.



Detta är en av de mest inspirerande bilder jag sett och som jag har sparat!
.
Jag älskar det här sovrummet! Bilden var med i magasinet Sköna Hem för ungefär ett år sen ,tror jag, och jag har tittat på den så många ggr. När vi gör om sovrummet ska jag nog sno det mesta rakt av... Ralph Lauren tapeten har jag sett irl och den är helt lovely. Tolomeo lamporna, toilekuddarna, fuskpälsen, antika borden, spegeln och foton med svarta ramar. Detta gillar jag!
.
Sen har ni söta bloggisar talat och jag håller med! The background is gone!:)
Nu en tur till affären...
.

BAKGRUND ELLER INTE?

.
.

Vill ha! Ljuvlig angoratröja i perfekt höstfärg. Kommer från Anna Holtblad.

.

Välkommen nya vecka!

Kickar igång den med en fråga till er söta bloggisar som lyder:

Banner eller inte Banner?

Uppdaterar! Banner är tydligen upptill och jag menar nog bakgrund istället. Hm, man är inget snille när det gäller datorer direkt! :)

Tycker själv att det kan vara fint på vissa bloggar och mindre fint hos vissa...Hittade denna, som jag visar nu, som jag faktiskt tycker känns lite mysig. Men vad tycker ni? Det är ju faktiskt för er jag har denna blogg så ni får bestämma!!!
.


Sen säger jag "Hej då" till detta rum, vårt vardagsrum på övervåningen! Snickarna ska göra ett rum till BabyB där istället. Nya innerväggar med spröjsade fönster och en platsbyggd säng är tanken. Så nu måste jag hitta gamla fönster och bestämma färg och inredning där också! Kul!

.

.

söndag 27 september 2009

FÖRLOVNINGSDAG

.

Helt fantastisk bröllopstårta som dessutom är svensktillverkad! Jag funderar på att använda mig av pioner som tema till bröllopet och en sån här piontårta skulle verkligen bli pricken över i:et. Tårtan kommer från underbara O´holy sweet.

.

Idag är det H:s och min förlovningsdag!!!

Tänk att det har gått ett helt år sen världens finaste och mest omtänksamma man friade till mig! H överraskade mig med en weekend i Sandhamn med svit på hotell och sköna spabehandlingar. Jag var gravid i 5:e månaden med lilla Bea och njöt verkligen av att bli så bortskämd! Sen blev ju allt ännu underbarare när dessutom ett frieri kom...

ÄLSKAR DIG H!

.

.


Sandhamn 27/9 2008
.


Jag för exakt ett år sen. Nyförlovad med älskling sitter överlyckliga jag på restaurangen och njuter av maten och mitt sällskap! Tycker om den här bilden, för när jag ser den tänker jag bara på hur fantastiskt mysigt jag tyckte allt var!
.
.

lördag 26 september 2009

PRINSESSOR PÅ VIFT

.


Flisan har varit på Prinsesskalas idag! Här står hon med födelsedagsbarnet självt och V, hennes allra allra bästa vän!

Min lilla dotter var så uppspelt när jag hämtade henne och faktiskt ganska avis. En present hade nämligen varit två helt fantastiskt söta små angorakaniner och nu vill ju Flisan såklart också ha ett par! Men vi kan ju inte ha några pälsdjur här hemma tyvärr, då H är allergisk...
.

.
Det var ett litet önskemål om att få se altanstaketet. Så här blev det! Det är inte helt klart än och överliggaren fattas. Sen ska det ju givetvis också målas vitt!
.
.Jag önskar er, alla fina människor, en riktigt riktigt trevlig
Saturday Night!!!
.

POJKRUMMET

. .
Idag är det härlig Lördag igen och den ska nu njutas!
..
Vi började med en låång brunch hela familjen och ska nu fortsätta med en tur till leksaksaffären till barnens stora glädje!!! Det är hela två kalas i helgen så vi ska köpa lite roliga presenter till födelsedagsbarnen...
-
Denna fantastiska jordglob skulle passa finfint i pojkrummet! Kommer från Par Courrier.
...
....
I nästa vecka börjar våra snickare med Trulles pojkrum och nu har jag en klar bild hur jag vill att det ska bli! Det ska bli en sovalkov med inbyggda lådor och vitmålad spont på väggarna. En ursnygg tapet från Ralph Lauren med en sjökarta kommer upp på på en av väggarna. Det ska inhandlas 4 höga grå plåtskåp från Ikea för kläder och ställas mot en annan vägg.
.

Bild från Sköna hem

Industridesign blir temat och plåtskåpen på bilden ska inhandlas! Vill också ha nån typ av industrilampa i taket i pojkrummet. (Får dock inte kosta för mycket..)
.


Denna fina tapet från RL blir det som får pryda pojkrumsväggen!




Jag blev så glad när jag hittade den här bilden på webben! Det är precis en sån här säng Trulle ska ha! Bilden kommer från bloggen Peters projekt:


Så många fina saker kan man hitta i den härliga netbutiken Par Courrier! Ett par av dessa fantastiska kuddar skulle bli perfekt i Trulles pojksäng!


Fin pojkrumsinspiration! Vilken häftig "kabyss"!

Sen blir det klassiska sängkläder i vitt och ljusblått i sängen. Stor industriklocka på väggen och ett modellflygplan i retromodell hängandes i taket! Vill också hitta nåt gammalt "kontorskrivbord" där skatten kan sitta och göra sina läxor.


.
Hoppas Trulle blir nöjd med detta rum nu bara!!!

.

torsdag 24 september 2009

TRULLECOOLIO

.

Originalet från filmen Grease!
Travolta är i den filmen en riktigt cool kille men inte lika tuff som...
.

Trullecoolio!
.
.
God Kväll Bloggisar!

.Här har det varit full rulle hela eftermiddagen med cykelturer, mumsigt pannkakskalas och spännande skattjakt! Alla har lekt, även jag :), så nu är jag faktiskt ganska slut!

.Trulle 8 år visade ikväll upp några sköna "moves". Han har ju börjat på Street Dance och tokgillar nu dansgruppen Bounce! Dessutom går han i en sång/dans/musik inriktad skola så de jobbar hårt med nästa års musikal redan... De ska sjunga och dansa till Greaselåtarna i den och det är det min son gör på dessa bilder! "Grejslajting" sjunger han och försöker se så "cool ut" det bara går! :)



"Grejslajting mamma!"

.

Stentuff i Skinnpajjen från H&M!


Just nu är bara jag vaken här hemma då skatterna sover så sött i sina bäddar. H är på Herrmiddag så nu blir det en Chickmovie på tv:n ikväll! Har ett par att välja mellan men kanske ett par gamla härliga SATC avsnitt skulle sitta bäst ändå!!!

Ha en skön Torsdagkväll!

..

FRUKOSTTIME

.

Godmorgon Torsdag!

Idag kommer Flisan och Trulle hem igen! YIPPIEE!

Deras pappa ska på en hunterresa till Afrika(och jaga söta värnlösa djur;) så de ska vara hos oss läänge! Mysigt!

Morgonen har varit lugn här hemma efter en stökig natt, med liten Baby B som vaknat många gånger. Tror att det är de små tänderna, som nu börjar synas, som spökar!

.

Bea älskar verkligen sin förmiddagsgröt med äppelsmak. Nu har vi i messmör varje gång hon får gröt och välling och det verkar faktiskt hjälpa hennes lilla krångelmage!



Pyjamastjej vid köksbordet med favvoskallran i handen. Mätt och belåten!
,
Idag ska vi nog ta och gå på en sångstund på öppna förskolan"Pinglan" med de andra mammorna och bebbarna...
.
,

onsdag 23 september 2009

Altanen

.


.
Utsikten från vår altan!
.
Trädgården är under en "uppbyggnadsfas" så ni får ha överseende att rabatterna ser så fjuttiga ut! Nästan allt är nämligen nyplanterat.
(Ja, förutom våra äppelträd då!:).
.
Nedan kan ni skåda världens kanske tråkigaste altan i dagsläget! Bara två fjuttiga däckstolar som ser såå ensamma ut..... .
Räcket runt altanen är alldeles för lågt och därmed livsfarligt för skatterna, så vi har knappt använt altanen. Vårt nya räcke ska, såklart, bli högre, vara av vitmålat trä och mer täckande så vi slipper för mycket insyn. Som man kan se så ligger grannens hus ganska nära...
Sen ska golvet fixas (grå eller svart laserat tror jag) och mysiga loungemöbler inhandlas, men det får blir till nästa sommar!
.
Altandörren till sovrummet.

Nu blir det mys i soffan med ett glas vitt och lite goda nötter framför Idol!
Ha en mysig kväll!!!
..


På spaning

.

.

Idag har jag och en väninna promenerat i vårt område och spanat in altanräcken! Snickarna har varit hos oss och börjat mäta och stå i så nu måste jag betämma mig för vilket typ av räcke vi ska ha...

Svårt!

.

Det finns många fina gamla pampiga villor här omkring, som jag gick runt och fotade i smyg idag... Måste ju kunna visa H vad jag tycker är ett fint räcke! :)
.


Ett hus på vår gata med ett väldigt maffigt altanräcke tycker jag. Stolparna skulle bli alldeles för stora hos oss, men jag gillar staketet... Kanske likadant fast med 2/3 av stolpens bredd?

.

Jag ute på spaning i blus och tröja från OM, Acnejeans och stövlar Bianco.


Visar bilder på vår altan i dagsläget lite senare... Vi ses!

.

VÄLKOMMEN TILL OSS

.

.

När man kommer hem till oss så är det denna entré man möts av. Vi har en svart dörr ifrån Snickar Per som har ett trycke i form av en tass i borstad stål (kopia av ett handtag från 20-talet). På dörren sitter en högblank silverplatta med familjen efternamn. Parlamporna är en typ av stall-lyktor. (Som jag inte minns var jag köpte...)
.


Här har vi öppnat dörren och tagit ett par steg in!
Kapprummet, som är helt målat med griffelfärg, skymtar till vänster. Där ligger också gästwc:n. Spegeln till vänster är den jag fotar "dagens" i ibland! :)

Ett steg tillbaka!

I lilla hallen, precis innanför dörren, hänger några bra saker från Bruka på väggen.
Barnens Fack för alla dessa papper om aktivteter/skola/dagis som kommer hem varje dag. Ett nyckelskåp och en liten postlåda för skatternas kort och kalasinbjudningar!




Direkt in till vänster ligger köket, som verkligen är husets nav! Det är där "allt händer"!
Det är inte bara mat som lagas och intas i detta rum...

Barnen ritar, pysslar, leker, bakar och gör även läxor vid vårt köksbord!
.

TACK ODD MOLLY

.



Halloj Onsdag!
.
Idag blev jag happy när jag öppnade mailboxen nu på morgonen! Den fina netbutiken Tintinstyle, där jag köpte blusen, har varit i kontakt med Odd Molly. De tar tillbaka Livelot blusen som spruckit och jag får pengarna tillbaka! En sån snabb hantering av en reklamation tycker jag är super! Tackar!
Så jag säger hej då till trasig blus! Tack för den här sommaren och välkommen...
.



.... nya blus som jag beställt!
Ovan syns ett fint kollage höstinspiration med många godbitar från just Tintinstyle!
Nu blir det promenad till posten med paket!
.